Приличам на циганин!Различия в семейството! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Приличам на циганин!Различия в семейството!
преди: 5 години, 7 месеца, прочетена 2722 пъти
Не живея с нашите от много време,на 28г съм.Много рядко се виждаме.Не съм семеен,и живея скромно-бедно.Но си мисля че вкъщи постоянно се приказва за това.Работата е там че това не ми е приоритет,не мисля за деца,които биха живели в лишения.Плюс това съм малко тъмен,и непознати ме смятат за циганин.А нашите това всякаш го виждат,но не разбират.Наскоро пред квартирата ми минаха някви момичета,и едното каза че тук ''живеел циганин''.Не ми пука,но,но....това може да се случи докато си с гадже,приятел,роднина ;)...Не си приемам,живота е различен за всеки,но пък работя като ''отговарям'' за работата си!Нямам интерес никакъв към нещата на родителите си,обичам ги но това че са родители,не значи че ще ти кажат всичко което си казват насаме!Скрито недоволство!Не могат да приемат че си порастнал повече.Не мисля за това кой до кога ше живее!Даже смятам че майка ми се мъчи да ме третира като ''разочарование''...Темата е поднесена много накратко,колкото да се разбере!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 7 месеца
hash: e9f072fa83
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако на цвят си като циганин, трябва да положиш усилия откъм дрехи и държание да покажеш, че не си. Иначе всеки като види някой дрипав и с кожа като на циганин е напълно убеден, че е такъв. Ако си и видимо мръсен, тогава много трудно ще ги убедиш в противното. И като си купуваш нови дрехи гледай като стил да не са разни натрапчиво лъскави, защото пак ще затвърдиш убеждението, че си циганин - трябва да си забелязал как макар и с нови дрехи им личи по стила на дрехите. На 28 е крайно време да се стегнеш.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: a2ff896e6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ясно е, че най-боли когато хората които би трябвало да са ти емоционална опора поне, ги чувстваш по този начин, родителите ти.
Другите са без значение, просто хора които имат нужда да подценяват, обезличават, та дори да обиждат други за да се чувстват някак по- добре... та дори за цвят на кожа да се хванат. Те са си за съжаление.
Все пак си мъж на зряла възраст вече, говориш като човек който умее иначе да анализира себе си, но явно невниманието на другите върху твоето самочувствие/ самооценка. Притеснява те дори, че биха те обидили пред други... приемаш го за обида, страхуваш се, че други ще чуят подмятания.
Зависи от мнението на околните. Предполагам от което пишеш, че 2инаги си се опитвал да се доказваш пред майка си и получиш одобрение и затова и сега с всички останали така...
Не е ли време ти сам да се одобриш, потупаш по рамото и се похвалиш за постигнати неща? Да се харесаш? Да надграждаш?
Много жени харесваме мургави мъже, не ти е това проблема. Може в излъчване, свит, комплексиран и т. н.?
А, я кажи хубавото за себе си! Ще ми е интересно и искам да прочета хубавото за теб!

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 575c43a878
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ако смяташ, че си твърде различен от родителите си и те се държат странно пред теб (убеден съм, че не те смятат за разочарование), попитай дали не си осиновен. Ако това е така, ще се обясни причината защо толкова се тревожат за теб (цял живот са треперили нещо да не си проличи). Това е само възможност, не си го наумявай задължително.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 13e5d8ef6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз също съм доста тъмен и особено през лятото съм си практически циганин (не ми изгаря кожата от слънцето, само ставам по-тъмен). Това обаче не ми е проблем. Не трябва да ти е проблем и на теб. Причината да те наричат циганин едва ли е цвета на кожата само, а по-скоро комбинацията на цвета на кожата с нисък стандарт на живот и/или дрехи и/или хигиена. Т.е. ако носиш евтини дрехи, къпеш се веднъж седмично - тогава тъмната кожа автоматично ще се асоциира с циганин. Ако обаче се къпеш всеки ден, ако носиш хубави дрехи (поне средна класа), имаш добра прическа, оформена брада и тн. - тогава тъмната кожа ще се асоциира с екзотичност и може да стане даже привлекателна.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: edc80a4dde
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   От автора!

Не съм осиновен, хигиената ми е на ниво, обличам се според стандарта си на живот, не като ''скъп'', но и не ходя със скъсани и мръсни дрехи... Слънце избягвам напълно. Искам да кажа, че хората не се замислят дали съм, или не съм, срещал съм рядко подобни на мен, как да го наречеш българин. Не мразя цигани, напротив, но все пак се знае колко е крайно отношението към тях. В някой сайтове спират коментарите във статий свързани с тях, майка им, баща им и т. н.... В смисъл и най простия българин се има за нещо повече, ама не ми се пише за последствията, просто не си този който си! И знам как се разсъждава за мен!

 
  ...


...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: bf2c5e0b9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не се притеснявай и аз приличам на такъв особено след лятото сега Това не трябва да те тревожи. Между другото много те харесвам не се познаваме обаче си ми симпатичен. Момче съм

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 4c0433e192
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Много хаотично си писал.
Аз например не съм мургава, но и мен са ме мислили за циганка, защото нося най-обикновени дрехи втора употреба и никога не съм демонстрирала висок стандарт като повечето млади.
В същото време познавам много мургави българи, които никой не е мислил за цигани (то и по чертите на лицето се познава, даже най-вече по-това), много хора ги харесват, но не живеят бедно и самочувствието им е до небето.
Ако и двамата ти родители са бели, а ти си мургав, има голяма вероятност да си осиновен, но не е 100% все пак.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: a98e7bffff
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Пич, прекалено много ти пука какво мислят хората.
Научи се емоционално да бъдещ самостоятелен. Очевидно родителите ти не стават за родители, не приемай мнението им за теб, не им обръщай внимание. Живей си живота. И да те мислят за циганин, кво от тва? Българите са същите боклуци, разликата е че по-голямата част от нас се оповават на някакъв фалшив смешен патриотизъм, което с нищо не ни помага. Най-малкото циганите се подкрепят взаимно, а българите си правят винаги мръсно.
Ако се смяташ за пич, бъди пич. Аз лично отдавна съм приел за факт, че мнението на повечето хора около мен не струва, тъй като не са постигнали нищо повече. Ако обръщам внимание на чуждо мнение, то ще е на хора от които мога да взема пример, да науча нещо, а не някакви случайно на улицата или родители, които си избиват комплексите, за да компенсират своя собствен неуспех.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: ac04f3ebd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   има хора с мургава кожа и това не значи непременно, че си циганин. Има много българи и турци с тъмна кожа. Което не е никак странно, в Гърция и южна Италия също има много хора с т. нар. средиземноморски вид. Не си вкарвай излишни филми. А ако някой те съди по външния ти вид, това само показва на какво ниво е в развитието си, а и явно не е напускал селото си.
Но защо не се опиташ да изглеждаш по-добре. Дрехи, обувки, професионално развитие? Няма нищо лошо в това да си скромен. Но бидейки скромен можеш все пак да пробваш да се развиваш в някаква посока? !?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: a61e4160b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Сега преставятели сика се чустват циганите като са унижавани още от училищедо края на живота имса отхвърлени от едно гнило общество

 
  ...

...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 7922384271
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Оказа се, че съпругът ми е циганин най-вероятно! Много е различен от двамата си братя, които са скандинавски тип и си приличат като близнаци. Те и като темперамент и манталитет са различни и аз отдавна имах съмнения. Накрая притиснах свекърва ми и тя - хък-мък - си призна. Моят мъж е бил осиновен на две седмици. Бил подхвърлено, цялото изранено бебе на стълбите на Майчин дом. Прибрали го и се погрижили за него. После се родили братята му. И аз не зная защо тази жена така плака, докато признаваше това! Ами тя е направила най-благородното дело, на което е способна една майка - дала е живот не само на собствените си деца, но и на едно изоставено бебе. Съпругът ми е изключително красив - мургав, с добре изразени скули, очарователни трапчинки на бузите и огромни, топли тъмни очи; висок, много добре сложен, с широки рамене и тесен таз, пъргав, подвижен, общителен, доста интелигентен и с естествено влечение към музиката и въобще изкуствата. В него има и една вродена преданост към семейството, както и непресъхващо любопитство към всякакви пътешествия и нови преживявания. Свекърва ми абсолютво мълчи относно подробностите по осиновяването, но аз допускам, че знае повече, отколкото казва. Понякога сменя плочата и твърди, че бащата на мъжа ми бил арабски студент, а майката - българска ученичка. Не бихме тръгнали да търсим биологичните му родители, те, хората, един Господ знае как им се е развил животът. Но, ако сме сигурни, поне бихме могли да проучим обичаите на културата, в която са корените му, да потърсим традициите, да възстановим поне мъъъъничка част от историята на моя мъж. Но не можем да се преборим с предразсъдъците на поколенията. Живеем си като средностатистическо европейско семейство, но на мен, честно казано, понеже съм кръстоска между македонец от Сандански и чиста шопкиня от Софийско - ми се иска някаква екзотика, нещо различно и предизвикателно. Зная, че в биографията на съпруга ми то се съдържа, но не можем да стигнем до истината.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: bca80411be
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   № 14, хем искаш да си средностатистическа европейка, хем "екзотична". Просто искаш да оправдаеш гузната си съвест, защото ти се иска мъжът ти да беше българин. Аз винаги ясно съм заявявала, че не искам българи и не възнамерявам да лъжа децата си, че са българи. Аз отстоявам позицията си, а ти се комплексираш, защото искаш да се прикриеш зад някакви средностатически фрази, а трябва да приемеш, че децата си са или половин цигани, или половин араби и трябва да им го обясниш, без заобикалки.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 6b5bdb8c00
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Няма какво да направиш, освен да се приемеш, какъвто си. Когато си възпитан, усмихнат, ведър - хората ще гледат това, а не каква ти е кожата. Аз имам друг проблем - толкова съм бяла и руса, че ме мислят за чужденка и казват, че съм била излъчвала студ. А аз съм си чиста българка, знам си родословието от двете страни. Ето така. Не избираме с какъв цвят кожа, очи, ръст да се родим. Но избираме как да се държим, какви хора да сме!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker