Свекърва или детеглвдачка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Свекърва или детеглвдачка
преди: 5 години, 6 месеца, прочетена 1385 пъти
Изпаднах в трудно положение, когато ми звъннаха от работа, че трябва да се връщам вече, а бях в майчинство. Разбрахме се да работя от вкъщи и повиках детегледачка да наглежда детето. Но всичко отново трябва да върша почти сама в домакинството и времето не ми достигаше. Трябва да работя по три проекта и детегледачката идваше за 3 часа, които не са ми никак достатъчни. А през тези часове детето все едно беше само, нито нахранено, нито подсушено, та аз оставах да го храня и да сменям памперси. Потърсих и други детегледачки, но те не се съгласиха. А детето ми е здраво и спокойно. Повиках свекърва ми през отпуската й. Но тя не знае къде да пазарува, какво да сготви, пазарувам, готвя и искам да купуваме готова храна, а мъжа ми си мисли, че майка му готви и върти цялата къща и аз съм свободна цял ден и не е съгласен. Ако се бях върнала в офиса дали всичко щеше да си дойде по местата? Чудя се и как човек може да разчита единствено на себе си, когато му е трудно?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 6 месеца
hash: 29158bf4b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   На колко е, защо не го пуснеш на ясли?

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: cf2464ceb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   А твойта майка къде е в казуса?

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: becbfeddca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Аз съм в подобно чудене. Само дето от сега знам, че от вкъщи няма да съм продуктивна. Свекървата... да кажем, че саботира самостоятелността на детето и спазването на режим, с което аз не мога да се примиря. Майка ми пък е с моето работно време. В крайна сметка май ще запиша детето на 1. 6 години в частна ясла. Месечната такса е около 500лв. Но при приема няма да ми спрат майчинството, както в държавна ясла. А това ми е важно, защото няма да съм на трудов договор. Трудно ми е да го оставя на непознати, но поне няма да се чудя било ли е детето навън, или цял ден е гледало зомбирано турските сериали. Яло ли е качествено или свекито е решила да му "подслади живота" с някоя вафла и такива, уж дребни неща, които обаче много обтягат нервите вкъщи. Свекърва ми е добър човек, има много други достойнства, но относно детето имаме различни виждания и предпочитам да си плащам, но да ми е спокойно и да сме в добри отношения.
Имам приятели с детегледачка и финансово е почти същото, с разликата, че като се прибереш къщата е с главата надолу, а не както си я оставила сутринта.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 30ea960f45
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Върни се в офиса, вземи детегледачка и взимай храна от детска кухня. Много ли е малко? На ясла не можете ли да го дадете вече? Относно домакинската работа, Вечерта докато ти готвиш, мъжът ти може да се занимава с детето и обратно. Същото и за чистенето. Защо всичко пада на теб?
Свекърва не ти трябва - нищо добро не излиза в такива ситуации. Според теб мъжът ти защо си мисли, че тя прави всичко? Мама му е казала естествено, така че далеч преди да е наплела още интрижки.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: c88f1b2bb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   А, не! Явно обичаш да контролираш всяко действие на другите и затова накрая пак сама си свършваш всичко. Няма как да ме убедиш, че нито детегледачка, нито свекърва мога да се грижат няколко часа за дете.
Проблема си е в теб! Спри да им висиш на главата, остави ясни указания какво искаш и си гледай твоята си работа.
Детегледачката е платена, ще работи каквото и е поръчано и за каквото и се плаща.
Свекървата със сигурност знае по-добре от теб как да обслужи едно дете. А ти, почти съм сигурна, че им висиш на главите да наблюдаваш и досаждаш.
Аз със две бебета работех, учех и деца гледах с помоща на детегледачка. Но след като съм дала указания, наблюдавах дискретно отстрани известно време без да се намесвам. Достатъчни са няколко дни за да видиш отношението и какво и колко влага от себе си. Ти искаш да контролираш и така не позволяваш да си свършат работата.

 
  ...


...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: e5417cfabe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Номер 5 и аз съм била гледана от гледачка, която е чистила къщата и дори е готвила за родителите ми, но това е било преди 25 години. Сега не правят нищичко, освен да гледат детето. Дори трябва да им се осигурява храна, а понякога изискват и транспорт. Не мият приборите след ядене, не пускат дрешките в пералня, не прибират играчки, не чистят. Хранят, сменят пелени, излизат на разходка и играят вкъщи. И това за 5лв. на час, тук в Пловдив. Провери, ако не вярваш. Може даже да попаднеш на една госпожица, дето преди да пита на колко години е детето, пита дали има Wi-Fi у вас.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 774bcdaed2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От авторката. Нашата детегледачка не е детегледачка по професия и уж знаеше какво да прави, обаче детето е стояло с часове с пълен памперс и си казва, а тя не го сменя. Не го преоблича, тя сяда да яде, гледа телевизия и все едно няма дете около нея, а тя все едно я няма. Не храни детето и не го приспива и остава 3 часа, от които детето нито наядено, нито сменено, нито заспало. А бабата цял ден гони детето с храна, смена памперси, оставя го да играе и да си ляга когато иска. Имахме режим с 4 хранения и сукане и сега детето закусва плод и вода, не обядва, не спи на обяд, а заспива в 18 часа супер кисело, суче от 20 часа до 24 и нито заспива, нито се наяжда и цяла нощ суче, а накрая става в 5 сутринта. А ставаше в 8-9. Храната от кухнята си я ядеше, обаче сега никой не й я предлага. А детето ми е на година и половина и за ясла не искам да я давам точно сега, много болни има. Аз не мога да не се намеся и да оставя детето си гладно. А свекърва ми ми помага с повече часове, не мога да не съм й благодарна, а после как ще се оправяме не знам.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 30ea960f45
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Без да чета ти казвам детегледачка. Свекървите създават много проблеми - не уважават мнението на снаха си и сина си като родители, пренебрегват, тъпчат децата със сладко зад гърба на родителите, месят се, дават неискани съвети, винаги знаят по-добре и лежат на това, че трябва да търпиш наглото им и безочливо поведение понеже са роднини. Напрежението между теб и мъжа ти е гарантирано. Просто не ти трябва да се вкарваш в този филм. Наемниците слушат и изпълняват, защото им се плаща. Ако не, биеш им шута, а от свекърва не е толкова лесно да се отървеш.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 9a73ea0b15
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Имаше тук някъде тема “свекърва ми глези детето ми” - прочети я заедно с коментарите и повече няма да имаш дилеми.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: bf27e50a31
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   За съжаление нямам съвет за теб, освен мъжа ти да се включи в отглеждането на собственото си дете или пък ясла.

И за другите майки да е за урок: няма такъв филм "викнаха ме по време на майчинство". Нито може да ви уволни през това време, нито да ви откаже мястото след майчинството при същите условия както преди него. През този период жената е защитена от закона.

 
  ...

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 66013880a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Слушай сега моето меродавно мнение - ако вземеш детегледачка, то това е човек, който работи за теб, т. е. можеш да изискваш от нея какво да прави и какво не. Ако нея я устройва заплащането ще ти каже "ok", ако теб не те устройва как тя се грижи да детето ти, то тогава си свободна да си намериш друга.
Свекървата е част от семейството, т. е. ангажирайки се с грижите за детето ти, тя ти прави услуга, защото в крайна сметка тя си е изгледала децата и не ти е длъжна с нищо, би могла да си прекарва времето по друг начин и просто да идва отвреме навреме да се порадва на внучето си както го правят повечето баби и дядовци. Имайки предвид, че тя ти прави услуга, то ти не можеш да й даваш нареждания както на човек, който работи за теб. Разбира се това не значи, че тя би могла да прави каквото си иска с детето, но значи, че всъщност и нейното мнение е от значение. Следователно ти ще трябва да направиш компромис с някои от изискванията си и като цяло да си по-мека с нея. Защото постави се на мястото на човек, който прави услуга другиму - първо се лишаваш от свободното си време, натоварваш се с отговорности и в крайна сметка адресатът на услугата ти е недоволен и мрънка.

Аз ти пиша от позицията на родител - в крайна сметка ние ставаме родители по наше желание и отговорността към децата ни си е на първо място наша. В този аспект имаш три избора:
- намираш си добра гледачка, плащаш си за услугата и и казваш какво да прави
- свекървата го гледа. Приемаш, че тя не ти е слуга, а някой който прави нещо за теб без да търси отплата. Разговаряте и се съгласяваш, на нейния начин на гледане на дете.
- гледаш си сама детето така както си знаеш и ако нещо не се получава обвиняваш само себе си, макар че последното е най-неудобно, най-вече за хората, които могат и знаят всичко.

Целувки,
Меродав

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker