Да се изнасям ли? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Да се изнасям ли?
преди: 5 години, 7 месеца, прочетена 1773 пъти
Здравейте. Аз съм момче на 19 години, студент. Имам следните колебания. Живея с баща ми и баба ми(майка ми за съжаление почина). Обмислям да се изнасям на квартира, защото когато излизам трябва да казвам най - вече на баба, но и на татко към колко часа ще се прибера и ако закъснявам трябва да се обаждам или да изпратя съобщение, иначе баба ми започва да ми звъни. Разбирам, че е загрижена, възрастна е и не трябва да се притеснява, но си мисля, че така мога да се излагам когато излизам с приятели, или ако си хвана гадже. Също така, ако поканя някой вкъщи, се притеснявам дали няма да намери за какво да му чете леко конско, защото на нас с баща ми винаги ни намира и да ме отсвирят, заради това, че не живея отделно. От друга страна, не ми се плаща наем, баща ми не одобрява да се изнасям, при положение, че имам собстено жилище, защото това можело да се отрази на ученето(въпреки, че аз 4 дни в седмицата съм свободен от лекции и упражнения, но нали трябва да уча и за изпитните сесии, а и се занимавам да чета разни неща на анлийски, за да си го подобрявам). Одобрява и дори насърчава да се изнеса, едва когато съм се оженел. Същевременно и той, и баба ми казват как трябвало да се събирам с хора, как не искали да остана стар ерген. Е хубаво, но ако нещата продължават така, дали мога да остана без приятели и без гадже? Моля да одобрят историята ми, защото трябва да чуя мненията за нея.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 7 месеца
hash: 8aa62715ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен се опитват да те държат просто зависим. Аз самата се изнесох на 19 г., много работа, много беше трудно, но това беше най-доброто решение в живота ми. Ще е трудно, но после ще ти е по-лесно в живота. Успех

П.П Ти собствено жилище не виждам да имаш. Ти си дете в тяхното

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: e358cd57df
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Добре е, че си започнал да мислиш за твоята самостоятелност. Но в момента не виждам да си готов финансово и емоционално, защото си все още зависим от баща ти и баба ти в тия два пункта... Но работи в тая посока-да имаш собствени доходи и да не си толкова зависим от мнението им и времето ще ти покаже кога да се изнесеш.
Да живееш самостоятелно е чудесно, но и отговорност за която трябва да "узрееш" и да се оправяш сам.... Защото ето казваш-"Искам да живея сам, но не ми се плаща наем". А то няма да е само наем -има и сметки и подръжка на жилището и храна. Ее, сори ама всяко нещо си има цена... а ти към момента не си готов да си я платиш. Като си готов-действай. :)

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 7253aadcf2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ерген, значи си момче. До прочитането на този факт ми се струваше, че малко преувеличаваш, но сега ми е по-лесно да те разбера. Ако момиче звъни на роднините си да предупреди, че ще закъснее, то се приема по-лесно от компанията, нали? Все пак, не мисля, че едно обаждане е голям проблем, аз съм на 20 години и все още предупреждавам, че ще закъснея, ако това се случи и съм в родния си град. Приемам го за вид уважение към родителите ми, защото знам, че иначе ще стоят и ще се притесняват. Изнасянето няма да ти попречи да продължиш образованието си, само ще направи животът ти малко по-труден в началото. Не за друго, а защото няма да си свикнал да си имаш домакинство, което включва определени отговорности. Все пак, ще се научиш. Предлагам ти да изчакаш още една година. Започни работа, ако нямаш такава. Започни да проучваш брокерски агенции и да следиш за цените на квартирите. Натрупай малко начален капитал, така да се каже. Изнасянето си е една голяма крачка, която трябва да се предприеме преди брака. Преди не се е приемало добре, но в днешно време повечето хора предпочитат да поживеят сами, а после да поживеят с някого преди да сключат брак. Все пак, не бързай да го правиш от днес за утре. Стани втори, трети курс, намери си сигурна работа, проучи квартирите в града ти, подготви се психически. Имаш още няколко години да се подготвиш за това и да го направиш без излишен стрес. А, повярвай ми, много е стресиращо в началото.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 4390048fcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Подкрепям напълно номер 1. Ти собствено жилище нямаш - баща ти на 60 ще го наследи, ти също горе долу там, което е абсурдно. Аз лично не се изненадах, че баща ти не те подкрепя за квартира - та той самият живее с мама и явно тя ви строява и двамата (мечтата на всяка дърта свекърва - да живее със сина си и да няма снаха). Баща ти защо вместо да си намери друга жена предпочита маминка? Само като каже, че живее с нея и ще го отбягват. Да излъжеш момиченце на 20 да дойде да живее при дърта свекърва е едно, но на 35 вече са патили и знаят за какво става въпрос.
Ти ако се изнесеш, само ще спечелиш - ще станеш много по-успешен, независим, ще разбереш, че си истински мъж и се справяш сам, което ще повдигне и самочувствието ти. Естествено баба ти и баща ти всячески ще ти пречат, защото така няма да си зависим от тях и няма да могат да те използват и контролират.
Да се изнесеш, когато се ожениш са отживелици. Сега са женим на по 30 и след като вече сме живели заедно в отделно жилище. Как да стане тази работа? Мислиш ли, че някоя жена би живяла с теб, баща ти и баба ти и мислиш ли, че ще можете в такава ситуация да се опизнаете и да сформирате семейство? Баба ти ще ви третира като дечица и няма да остави приятелката ти да бъде жена и домакиня в собствения си дом. Така не се гради семейство.
Баща ти си е избрал да си остане женен за майка си. Това е неправилно и токсично. Не го слушай, ако не искаш да станеш като него. Изнасяй се и свеждай контактите до минимум и това е. Успех :).

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: ad16fece5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Явно баща ти е мамино синче, гледай тебе да не те направят бабино. Кажи и на баща ти и на баба ти, че имаш 18 и нямат право да ти казват кога да се прибират и ако това се повтори още веднъж ще се изнесеш. Ако не можеш не се изнасяй, но просто опитай да ги стреснеш така.

 
  ...


...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 5ce2d15188
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Изнеси се, мечтата на баща ти и баба ти е да им доведеш женичка, която да им чисти и готви - да им прислугва. А и в днешно време малко момичета биха се навили на такова нещо, да не кажа николко. Ако си останеш у вас шанса да останеш стар ерген е сигурен на над 99 процента. Намери си съквартиранти, за да ти е по - евтин наема и се изнеси.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 450c016d11
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не пишеш най-основното. Разполагаш ли с пари да се изнесеш или не. Защото съгласи се да се изнесеш и после да разчиташ баща ти да ти помага с наема и сметките е леко тъпо. Ако обаче си финансово независим, тогава се изнасяй и не му мисли. Сега ти е времето да се научиш на самостоятелност и да си уредиш живота! А иначе това, че баба ти я е грижа за теб не е лошо и не виждам с какво ще те засрами това пред приятелите ти, особено ако и кажеш до колко часа ще се върнеш преди да излезеш и наистина си спазиш дадената дума. Тогава няма да има повод да звъни, защото ще знае, че ще се прибереш когато си казал и ще е спокойна.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 3c4cd0ca43
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ех, момче, нещата са двояки. От една страна, човек е редно да е самостоятелен. Ако живееш до 25-6 години с тате, баба и т. н. ще се оформиш окончателно като едно пълно... л***о. Прекалено близките контакти с родителите на тази възраст не водят до нищо добро, поколенията не бива да живеят под един покрив, както може би си забелязал.

От друга страна - гледай да не си прецакаш образованието. Това според мен е най-ценното. По-важно от всякакви апартаменти, коли и тям подобни. Ако усещаш заплаха за ученето си, заради финансовата тежест, с която ще се сблъскаш - изчакай малко - година или две и тогава действай - ще си много по-подготвен. Спести си някое левче предварително, ще ти трябва!

Аз се изнесох от нас на 22, вече бях започнал първата си истинска работа по специалността ми. Реализирах се много добре и не съжалявам за този си ход. Имам деца, голямото е почти тийнейджър (тревожа се за него и аз), собствено жилище,
някой лев под дюшека... Но бракът ми не върви и една от основните причини е вмешателството на родителите на жена ми в личния ни живот, което не толерирам и това е постоянен повод за кавги. Нещо, който можеш да осмислиш :-)

Накратко - изчакай още малко, постели си по-хубаво и излитай. Пожелавам ти късмет и да не допускаш моите грешки! :-)

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 73007ff677
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Да, изнеси се - може сам, а може и с някое приятелче, за да делите наем, но се изнеси задължително. Да се изнесеш след сватбата не е вариант тъй като хората живеят заедно преди да преминат към следващата стъпка. Не прави грешката и да се опитваш да домъкнеш млада снахичка на баба ти и баща ти - ще я съсипят от емоционален и психически тормоз, а и семейството се сформира между двама - да напазарувате, да си сготвите, да си обзаведете дома, да си правите секс когато и както пожелаете без да ви се месят дъртите във всичко и да се държат с вас като с малки деца вместо с равноправни възрастни. Жилище собствено нямаш - вие сте три поколения в наследствено апартаментче. Отдавна я има приказката, че младите трябва да живеят отделно и не случайно.
Баща ти е мамино синче. За мен е унизително да живее с майка си и да я оставя да ви чете конско. Явно отдавна е сдал фронта и си личи по глупостите, които ти приказва. Това си е неговият избор, но не му позволявай да ти го налага и на теб. Те всячески се опитват с баба ти да не те оставят да станеш независим. Токсичните семейства се хранят от зависимостта един към друг и успехът и самочувствието на някой от членовете на семейството само им вреди. Звънели защото се притеснявали - еми като се изнесеш няма да те виждат нито кога излизаш, нито с кого, нито кога се прибираш. Това е твое право като пълнолетен гражданин на републиката. Бас хващам, че където и да отидеш ще се опитват да те манипулират със същото чувство за дълг и вина (милата жена се притеснява, а ти не искаш да й звъниш и така ще й пречиш да установява контрол над теб, лошо момче). Стягай се и започвай да им налагаш граници.
Може да прочетеш темите в интернет за токсичните семейства, за емоционалната зависимост и за налагането на граници. В интернет има много информация на английски и по-малко на бг - у нас още е прието да се оставят свекървите и тъщите да тормозят зетовете и снахите под предлог, че трябва да ги търпиш, защото са ти роднини.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: eab9b396ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Няма нищо лошо в това да пуснеш един смс, какво ще се изложиш. На мен като момиче ми правеше добро впечатление да видя, че момчето показва такава отговорност към родителите си. Изглеждаше ми като сплотеност на семейството, като грижа един за друг (каквато в моето нямаше много-много). Само това ли е причината? По-скоро се опасяваш къде ще си водиш момичета при наличие на роднини вкъщи. Що не си наемеш с един-двама приятели един таван с баня? Хем ще си у вас, хем ще имаш терен.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker