От двустаен в тристаен апартамент - как? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

От двустаен в тристаен апартамент - как?
преди: 5 години, 6 месеца, прочетена 1877 пъти
Здравейте. Интересувам се от съвети как със съпруга ми да открием хубаво жилище. Живеем в двустаен апартамент, който е в центъра на града. С чудесна локация е, в тиха улица. Искаме да го сменим, понеже ни е малък. Мисля че е около 55 кв. Ние имаме и бебе, което расте и след няколко години, живот и здраве, ще има нужда от детска стая. От известно време, дори още преди да се роди, се оглеждаме за тристаен апартамент, който да е поне 85 - 90 кв., но все удряме на камък. Новото строителство рядко е добро. Квадратурата не е реална. Стаите на жилищата все са толкова малки, че няма място за нормален гардероб дори, а кухнята и хола като са в едно, просто никога не би останало място и за кухненска маса, на която да се храним. Последното жилище, което гледахме се водеше 85 кв., но брокерката ни каза, че е така само по документи, а реално да не е повече от 55 - 60кв. Банята имаше място само за моноблок. В кухнята нямаше достатъчно място за плот и уреди, отстрани можеше да се сложи един мини диван и толкова. Иначе имаше панорамна тераса, която много ни хареса.
Ние не взимаме високи заплати. Общо на месец докарваме чисто и двамата около 1 100лв., като взимаме и 450 лв. наем от друго двустайно жилище, което имаме. С тези пари що годе се справяме. За да купим ново жилище бихме разчитали на заделени пари и евентуална продажба или отдаване под наем на нашият апартамент, който би струвал 800 лв. на месец. Ако продадем и двата апартамента може би ще имаме пари веднага да купим по - голямо жилище, но пък сме си казали че второто жилище ще стои така, защото искаме да е за детето ни като порасне да си има свое. При никакви положения не искам да живее под наем, искам да си има покрив над главата. Обмисляхме да купим новото жилище, да ипотекираме него, както и това, в което живеем сега, и да изплащаме с двата наема, което ще е по 1 250 лв. на месец. Но много ме е страх от заеми и ипотеки. Никога не знаеш кога ще изпаднеш в състояние да не можеш да изплащаш.

Интересувам се хората как намират хубави жилища? Как се справят, страхувам се да действам, а в същото време искам детето ми да има детска стая, да имаме и кухненска маса, която в момента нямаме, храним се на холната маса.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 6 месеца
hash: 4f3e2a616d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   За мен най-удачния вариант е, щом имате 2 двустайни да продадете единия и да изтеглите допълнително заем за тристайния, а с наема от другия двустаен да си помагате за вноските. Но се съмнявам да ви отпуснат заем, защото доходите ви са ниски. Първо проучете добре дали бихте отговаряли на изискванията за доход.

Ти искаш хем да не продаваш, хем да купиш, хем без кредит, хем високи доходи нямате. Трябва да направиш компромис с нещо.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 8222cdd26d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Имаш всички карти в ръцете си и пак не можеш да се оправиш, извинявай, но не е много сериозно това, което пишеш. Имаш две жилища. Сещай се колко хора и едно нямат и намират начин.
Не искаш да продаваш, не искаш заем, не ти стигат парите за трето жилище. Какво мислиш че можем да ти помогнем? Да ти подарим едно тристайно? И като родиш още деца - многостайно. Очевидно не може всичката хубост. Ще трябва или да се разделиш с двете жилища, или да вземеш ипотека. От която пак не оставаш на улицата, а си влизаш в третото жилище. Да ти имам проблемите.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 2a663abbc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ако имате заделени пари наистина и ипотекираш настоящото жилище, може и да успеете да вземете трето. Разликите между двустаен и тристаен е една стая, все пак. Трябва да се предвидят пари и за основен ремонт. Като се преместите, ще пуснете и ипотекирания апартамент под наем и той ще си плаща ипотеката с наема. Сега за тристайното жилище - да, права си, днешните жилища са маломерни и неудобни, в повечето случаи. Да не говорим за канцерогенните турски строителни материали. Вариант е да вземете нещо от 80-те, тухла, и да си му направите основен ремонт с изолации. Все пак си помисли дали не можете да преустроите настоящото си жилище. Ние също сме 3-членно семейство и живеем на 55 квадрата чиста площ, но го преустроихме и сега имаме 3 стаии - 2 малки спални от по 10 кв. и 12 кв. /детска/, Хол и кухня заедно от около 16 кв. Комфортно е и много лесно се отоплява. Ако жилището позволява, по-добре направете преустройство. Това дете все пак ще порасне и ще се премести да живее отделно, живот и здраве след 16-17 години.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: aec67c2747
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Имате два апартамента. Единият ви докарва 450 лева.
Твърдиш, че другият, ако бъде отдаване под наем, ще ви докарва по 800 лева (звучи ми доста... В кой квартал е? )

Да речем, че. Високо е така, както го описваш.
Ето какво бих направил аз, на ваше място.

Тръгвам да търся тристаен апартамент, за покупка.
При средна цена от 1200 лева на метър, 90 квадрата апартамент, ще е около 108 000 лева. Сложи си още, около 3-400 за различните му такси, трансфери и прочие. Ако имам 20000 лева, веднага го давам за първа вноска по жилищен кредит при фиксирана лихва. Заемат ми ще е 550 лева на месец.
Ако нямам 20000 лева, имам то бих ипотекирал по-евтиния от двата имота. За 10 години, заемат ще под 200 лева на месец.
Общо заемите ми, ще са по 750 лева на месец.

Ако реално мога да си докарват по 1250 лева от двата апартамента, то супер. 750 лева от тях, отиват за заемите. Остават 500 лева. Лично аз, бих заделя тези пари, докато не натрупан поне едни 5000 лева, които ще са ми извънреден фонд за ремонти по жилищата, както и още едни 7-8000 лева, който са в случай, че останем безработни. Така, ще имаме поне половин година спокойствие, докато намери нови работи.
След две години пестене, ще имате едни екстра 500 леваа над заплатите си, както и доста сигурност.

Хубавото е, че чрез година-две, наемите ще поскъпват, но заемът, ще е един и същ. 2028, новият апартамент, ще ти е много по-лесем за изплащане, затова буквално, ще се усеща, като ле ли е 300, а не 550 сегашни лева. А и като приключи те с ипотечни от малкия апартамент, ще имате още 250 лева на месец.

Разбира се, това е какво бих направил аз.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: e54b25a408
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Автор: Благодаря за коментарите. Много ме е страх от заеми... засега си живеем в нашия и се озъртаме за жилище, което да е с макс 30 000 лв по - скъпо от нашето, защото ги имаме заделени и евентуално с продажба на това жилище да вземем ново по - голямо без да сме длъжници.
Пък обзавеждане с наема и така...
Детето още е малко, имаме време, а и ще паднат цените на жилищата скоро.
Може ли съвети как се търси жилище? Аз търся от имот и хоумс, но там няма много обяви и са предимно фалшиви или на скица...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker