Когато нещата не стават така както ни се иска на нас - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121135)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Когато нещата не стават така както ни се иска на нас
преди: 5 години, 7 месеца, прочетена 1941 пъти
Здавейте! Първо да кажа нещо за себе си. Мъж на 30 години от малко градче, ерген, вишист, Главен счетоводител съм към Общината. Отговорен и последователен съм, успях да се докажа в службата. Колегите ме ценят и уважават. Живея с родителите си. Единствено дете съм на нашите. Имам няколко хобита, като след работа намирам време за странични занимания и дейности, с които припечелвам по някой лев към заплатата, но честно казано повече е за кеф. Парите ми стигат да живея що-годе нормално, даже заделям по някой лев. Като цяло съм доста социален, бързо създавам приятелства, не съм саможивец, не цепя стотинката на две. Обичам да прекарвам свободното време с приятели, на по бира и сладка приказка.
За външния си вид ще кажа близо два метра съм )), с пъстри очи, тъмноруса коса, нормално телосложение, нормални черти на лицето.
Проблемът е, че все повече ми тежи самотата и постоянното намекване и натвърдване в последните години от роднини и родители, че е време да създам семейство, деца и прочее. Имал съм няколко гаджета в училище, университета, след това също имах няколко връзки, едната от които 2-годишна, която приключи преди 2 години и от тогава съм сам. Вече усещам, че работата на зле отива и това адски ме товари. Виждам надеждата в очите на нашите, че в даден момент ще ги зарадвам с хубава новина, но напук на всичко никак нямам успех в този аспект. Общо взето повече ми е гадно за нашите, отколкото за мен самия, защото не успявам да подкарам живота си в правилната посока, и дам ход на събитията, които сами по себе си са напълно естествени. Просто искам да съм един нормален човек със семейство, както всички, да се радвам на детенце, дай Боже, някой ден, наще да се порадват на внуци и така. Все по-често чувам от познати и близки фразата "Айде, бе учения, оправяй се най-накрая, жени се, време ти е вече. Какво чакаш? На 40 ли да станеш?"
Всички си мислят, че на мен така ми е добре и аз напук не искам да се женя и да си развалям рахатлъка и че отбивам всички женски атаки и опити да бъда "прелъган" да се оженя.
Сигурен съм, не съм единствения в това положение, защото като чета тук, доста млади хора има, които са сами, и не се чувстват щастливи.
Каквото е писано-туй ще стане! Не съм изгубил надежда все още, не ми се е превърнало във фикс идея това, но все пак ми тежи.
Благодаря, че прочетохте изповедта ми и се извинявам, ако ви се е сторила банална.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 7 месеца
hash: addb3a57c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Изнеси се от при вашите.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 0fa8821ee4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И аз съм в същата ситуация. Най-дразнещото е, че околните смятат, че аз така искам. Логиката е, че щом не си създал семейство още, значи не искаш, имаш страх от деца, почва да ти се обяснява, че не било толкова страшно, какво чакаш.. Паралелно слушаш за разбити бракове и внимателно да подбираш. Внимателно, ама по бързата процедура..

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 7fb2f2fc39
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

3.   Тази държава никога няма да се оправи, докато главни счетоводители по общините са хора, които пишат, че са "вишисти"...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 5edd5e4f81
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Първо, и най - важно. Не живей с родителите си. На 30 си забога. Не бих се хванала с мъж, който живее с техните.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 59b1156690
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Все едно аз съм го писала. Само дето не съм счетоводител и съм жена. На е се притеснявай. Не си еди ствен. Много са като теб. И мъже и жени. Късмет е да срещнеш правилния човек в точния момент. Но ти имаш много време още. Не се отчайва и не взимай прибързано и грешни решения.

 
  ...


...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: ae4bf6abcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   И как да стане докато живееш при вашите? Мама те гледа, тати ти носи ... не ти липсва дом и грижи .. Ако се изнесеш, ще се чувстваш много по-дискомфортно и мъжкарят в тебе ще се заогледа за женска. А и много по-сериозно е в очите на жените. Представи си, че си жена, и то в най-хубавата възраст, то тогава ще ти е приятно ли като ти се прииска секс да те разбира родата на гаджето ти? Или една нощ да останеш с него и на сутринта трябва да се изнасяш тихомълком ли? Дори и да не го осъзнаваш, това, че живееш с родителите ти е най-голямата спирачка, не само за евентуална партньорка, но и за собствената ти активност.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 38e376fc58
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Изнеси се, защото вашите те товарят, това те потиска психически и следователно ще станеш отблъскващ за жените.
А и как го мислиш - като си хванеш сериозна приятелка да я заведеш у вас при вашите ли?

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 9f7523437d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Изнеси се. Първо, на 30 и живея с нашите отблъсква много. Второ, не можеш да ме убедиш, че си самостоятелен и нъж на място, а не детенце на вашите. Мама му пере, готви, глади, чисти, а той си гледа хобитата. После може да искаш от мама на жената пак да те дюндюрка. Сигурно си и много привързан към тях и трудно ще скъсаш пъпната връв. Например, ще звъниш на мама какви гащи да си купиш и ще я оставяш да ти се меси.
Имам приятел, който живее с майка си на 34г. Докато ние се блъскаме - работа, фитнес, ремонти, чистене и т.н. той си живее още като тинейджър и мисленето му е такова. Готин е, но за мъж никога не бих го взела. Не знае какво е да поемаш отговорност и само мама му е в устата. Ние с мама еди какво си, мама готви най-вкусно. Мерси. С такъв друго освен детенце вкъщи, което очаква да го обгрижваш като майка му, и дърта свекърва да ти се меси като по вицовете, надали ще получиш.
Давам ти гледна точка - може и да не е така при вас, но 90% от хората базирано на опит, какво са виждали или преживявали сами, ще си го помислят.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 8de363bcb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Вишист?
Живееш с вашите?
Главата не ми го побира, как мъж на 30 години живее с техните? И защо има толкова мъже, които го правят? Доказал си се на работното място, но още живееш с вашите.. Моля ви, стягайте се хора. Това е нещо, което много отблъсква жените, бягат далеч. Да не говорим колко проблеми могат да възникнат от това, че мъжът е живял с техните /говоря за психиката на мъжа, което се отразява на връзката/. Мъжът е приет като по-силният от двата пола, следователно жената търси в теб отговорност, стабилност, да се чувства сигурна, и как по-точно това ще стане с мъж, който живее при родителите си? Това говори за точно обратното на всичко, което изброих. Сам си прави изводите.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 8aadafb6f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ако нямаше пари, щях да те разбера да живееш с вашите, ама ти си имаш нормална работа и нормални доходи, а си се наврял в полата на мама. Абе хора, вие сериозно ли не осъзнавате, че съжителството ви с родителите притъпява инстиктите ви и ви демотивира във всичко?

Меко казано, несериозно е мъж на 30 в разцвета на силите си и то с нормална работа и нормални доходи да ми се е наврял в майчиния дом. Абе излез на квартира като за начало, научи се да се грижиш за себе си, за дом, научи се да готвиш, ако не можеш, подбирай си някакви предизвикателства. Стига бе човек, ти си на 30 за Бога, свободен при това, не си на 5, не си и на 70.

Ти трябва да вриш и кипиш, да приемаш предизвикателства, да се обажда мъжкото в теб. Какво си се наврял там? Да беше студент разбирам, ама ти си мъж на 30.

 
  ...

...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 9d28eb5e75
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   На тази възраст на никой не му се получава като по учебник. Едно си постигнал за сметка на друго. Ако искаш жена, която да те слуша и да приеме вашите и съжителство с тях, тя трябва да е или на 20 или от село, или да не я водиш у вас, докато сте в началото, че ще избяга веднага. Не си толкова стар и по- големи от теб стават родители. Просто се оглеждай по-начесто за жена и това е. На всеки си му идва времето и всеки сам решава какво да прави с живота си, а като сте двама зависи и от другия човек във връзката.
Ж27

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 4cc0845c4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

13.   Хора къде да се изнесе? В съседната къща ли? От малко градче казва че е авторът, а за тези места е прието да живеят 3 поколения под един покрив особено ако къщата е голяма и е на 3 етажа.
Иска се късмет решителност и малко компромис в избора, защото умна, красива, работлива и възритана никога не се срещат заедно в една жена, а мъжете правят е да търсят точно тази комбинация.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 55a7bffd0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   От моя горчив опит, живяла с мъж и майка му, ще ти кажа, че бягам с 200 от такива мъже. То не бяха интриги, нерви, все съображения да не обидиш майка му, детето като се появи, олеееее, направо ми се разказа играта, там беше страшно... никога повече! Като ми заяви, че скоро няма да заживеем отделно, защото как сме “щели да се оправяме” и “как щял да я остави, тя си имала само него”, ми кипна, грабнах си детето и се изнесохме в друг град даже!

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 6616326da6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Е вие пък как го нападнахте! Ами защо да не живее с техните, и в Италия са така и в други страни, с тая заплата като плати квартира и на кафе не може да заведе момичето. Не му е проблема къде живее, а че няма подходящи жени и в малките, и в големите градове. Или пикли, или кифли или и двете, или слонове със самочувствие до небето. Женени и разведени не ги смятам въобще. Имам колега, на 28 г. живее сам в нов, голям апартамент и дали си има приятелка? Вие като куче вечер сам, защото няма с койда си обели дума и се депресира... Авторе, помисли добре къде да срещнеш подходяща жена, трябва да си активен, иначе времето ще се изниже... С една дума - оглеждай се. Само недей в сайтовете. Оттам ще получиш психическо разстройство, не те съветвам. Успех! Ти си свестен, ама съответните жени като теб са малко...

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: c2d719365a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Точно пък в малко градче има супер голяма възможност да си намери 3-4 стаен апартамент за наем 150-200 лева.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: e80d0607a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Аз пък, честно казано, не мога да разбера какво значение има къде живееш. Всъщност мога, но за това малко по-късно. Ако човек няма партньор, няма нищо лошо да живее с родителите си. Като си намери ще се изнесе и готово. Не виждам защо изобщо се разсъждава над този въпрос. Аз съм на 36, в момента съм сам и прекарвам повече време с родителите си, въпреки че имам голяма, самостоятелна къща. Истината е съвсем друга и доста прозаична. Под живеене с родители обикновено се разбира липса на пари. Особено пък в провинцията, където няма особено добри възможности за работа и от където повечето млади и амбициозни хора отдавна са избягали. Всички онези, които говорят за "стабилност", "отговорност" и прочие, всъщност говорят за пари и нищо друго. Казвам го от първо лице, защото го изпитах на гърба си. Понеже произхождам от бедно семейство, като ученик, студент, а и малко след това, изобщо не бях интересен за жените. Спокойно мога да кажа, че бях абсолютно незабележим и директно ме поставяха в графата "лузъри". Господ обаче ми помогна да се развия много бързо професионално и не след дълго започнах да печеля доста добри пари. Тогава видях как буквално за дни отношението към мен коренно се промени. Пак си живеех с родителите, пак правех нещата, които съм правил и преди, ноо изведнъж станах много вървежен. В същото време познавам доста хора, които цял живот ги издържат родителите и които сами и в магазина трудно се оправят, но само затова, че живеят отделно и разполагат с някакви пари, винаги са минавали за изключително сериозни.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 5dc872f8ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Според мен не е проблема, че си отделно, може би нещо друго. Найстина има и семейства живящи в един апартамент, много хора си живеят с техните и жените. А като намери жена могат и да се изнесат. На много мъже им е трудно да си намерят половинки, имам много необвързани приятели. А може би имат и много изисквания....

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 27fc2fc79a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   От автора.
Населеното място в което живея е се води град, но е прилично пвече на голямо село. Блокове няма. Работни места също. Ако не бях с образование едвали щях да си нямеря работа тук. Освен в някоя от земеделските кооперации, като тракторист или животновъд.
Къщата на родителите ми е наистина голяма. Двуетажна с общо 8 стаи, от които 7 са за живеене а осмата я ползваме като багажна. Един вид маза, за зимнина. Нашите са изключително разбрани и съобразителни хора. Никога не са ми правили забележки за това, че съм събирал приятели за купони и рождени дни. Когато бившата идваше в нас са се държали много добре с нея и никога не са се месили в нашите работа.
Мисля, че проблема не е защото живея с нашите, по скоро е защото живея в такова обкръжение и в такова населено място с малко млади хора.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 2d64891870
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   Вчера четох темата и нямах намерение да коментирам, но току що прочетох едно остроумие и реших да се включа. Нямам нищо против мъж на 30 да живее с родителите си. Ако мъжът се държи като равноправен участник в семейството какъв е проблема. Ако има добри отношения с родителите си не виждам от какъв зор да плаща излишно квартира. Същите пари би могъл да заделя, за да си купи самостоятелно жилище. Или.... вариянти много. Но да плаща наем само за да може да си води жени. Еми момичета на кои свят живеете. Или може би в коя приказка. Защото в държавата България парите все не достигат. Ако плаща наем, за да има къде да ви води ще ревете че нямал пари за ресторант и прочия подробности, които не отричам -нужни са. Ако мъжът е на място дори в дома на родителите си ще е отговорен и поемащ житейския товар. И то не само своя. Ако случая с автора не е такъв препоръчвам му да пробва, защото така е редно. Да завърша обаче с тая мисъл, която ме накара да пиша. Много жени не искат да излизат с мъже които живеят с родителите си, но не им пречи да излизат с мъже които живеят със съпругите си...
Ж40

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 2d3705a3f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Само като се изнесеш и скъсаш пъпната връв с вашите ще разбереш съветите на повечето хора и ще усетиш как те е дърпал назад живота с тях. Ти там си като детенце на мама и тате, не като мъж.
Номер 17 въпреки, че си се изнесъл физически, явно си още зависим емоционално от вашите. ОК е да нямаш гадже, но в тяхната къща няма да си намериш такова. Търси хобита, излизай с приятели вместо с вашите и ще намериш.
Не е вярно и това за парите. Първата асоциация за мъж, който живее с техните е, че е мамино синче т.е. или ще иска да му се правиш на майка и ще делегира всичко вкъщи на теб, или ще ти натресе дърта свекърва, която не може да остави (както при номер 15), или ще те заведе да живеете с техните и да сте им дечица вместо самостоятелно семейство. Който е патил или е чувал как са патили от дърта свекърва, ще разбере...

 
  ...

...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: a471a77c3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Наистина автора няма как да осъзнае съветите на хората, докато не се изнесе. Аз самия също не бях осъзнал какви ползи има това, но когато го направих осъзнах много неща и в много отношения живота ми придоби съвсем друг облик.

Сега гледам наборите, които на 33 още живеят при техните, гледам и тези, които са се изнесли. Не че нещо, ама има голяма разлика между двете групи. Първите са си дечковци на акъл, колкото и да не го осъзнават, и само един от тях си има приятелка. Излишно е да споменавам, че женени няма.

Вторите с малки изключения се оправят доста по-добре като цяло - и по отношение на връзки (повечето са женени и с деца), и по отношение на кариерата, някои имат и сериозни бизнеси (не от мама и тати).

Просто коренна разлика между двете групи. СлучаЕност? Не мислА.

На автора не му правели забележка, че си кани гости. Йеее...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 030583f5f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Добре хора, искам да питам тези, които сте против изнасянето, или поне не сте за изнасянето, как правите секс, като знаете, че в съседната стая са родителите, дали вашите, дали на половинката ви? Жените как се възбуждате? Мъжете как успявате да го вдигнете?
Питам сериозно!
Видях, че една жена, която е против изнасянето, казва, че жените, които не искаме да живеем с родители, не ни пречило да сме с женени, е аз лично с женени не се занимавам, даже са ми противнички такива. Но пък не мога да правя секс, ако в съседната стая има нечии родители. Хората, които можете, явно сте като някакви добичета по характер/темперамент, сори за епитета, но така ви възприемам.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: e80d0607a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Номер 21, ти пък как реши, че не излизам или нямам хобита? Винаги съм излизал, макар че сега го правя по-рядко просто, защото в града, в който живея почти не останаха места, където да не се слуша чалга, а аз подобни извращения не обичам. Причината за подобни ситуации не се крие нито в това с кого живееш, нито в хобита, излизания или други подобни. Причината е, че провинцията от години се напуска от почти всички млади хора, които имат някаква амбиция и търсят развитие. Остават и някакви единици разбира се, но те са изключения и не променят картинката. Авторе, при теб още повече няма да се получат нещата в толкова малък град. Предполагам, познаваш лично почти всички млади жени около твоите години. Просто няма среда, няма избор. При мен е почти същата работа, въпреки, че градът се води областен център и официално е около 80 хил. души. Не, че няма жени. Има, но огромна част са тип кифли, които се оглеждат като хиени за някой, който да им осигури лесен живот. Да не говорим, че повече от две приказки трудно можеш да си кажеш с тях. Мога да дам десетки примери, как не е важно дали си мамино синче, дали живееш отделно и дали можеш да се справяш сам с живота. Важно е да имаш кеш. Ще дам само един пример, който мисля е доста показателен. Покрай общи познати познавам двама братя. Единият е около 30, другият около 37. И двамата никога не са си давали зор в живота. Нямат някаква квалификация, професия, занаят или образование. Живеят в двуетажната къща на родителите си, но се водят самостоятелни, понеже родителите им мисля са се пренесли в селска къща близо до града. Мама и татко продължават все още усилено да работят и да им помагат. Двамата братя винаги са били доста добре осигурени. Сменят си колите на всеки 3-4 години. Вярно, не са чисто нови, но не са и бараки за по 2-3 хил. лева. Отделно всеки има по 1-2 мотора. Ако трябваше да разчитат на собствените си сили, вероятно и най-грохналите коли трудно щяха да си позволят, да не говорим за жилище. Факт е обаче, че двамата винаги са минавали за големи пичове. За тях никой, никога не е казвал, че са момчето на мама и татко.
От 17

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 2d3705a3f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Авторе, не се ограничавай сам - в България няма само един град и освен това можеш да бъдеш счетоводител навсякъде. Намери си работа в по-голям град, изнеси се на квартира там - хем ще видиш какво е да се оправяш сам, хем ще се запознаеш с нови хора и шанса да си намериш жена ще бъде много по-голям. Ако не ти харесва винаги можеш да се върнеш в родното място, но те съветвам да си дадеш поне 2 години за адаптация. Успех :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker