Мразя цялото си семейство! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Мразя цялото си семейство!
преди: 5 години, 7 месеца, прочетена 1955 пъти
Едва ли някой ще ми помогне но просто искам да си излея чувствата тук!
Така аз съм на 13 години от град Стара Загора.... от както се помня майка ми непрекъснато ме е биела за какво ли не неща Нашите са се разделили когато аз съм била на две години и когато станах втори клас си спомням че тогава изкарах една двойка по математика. Майка ми не спря да ме бие и да ми се кара. И всеки път щом изкарах някаква лоша оженка(по каквото и да е)винаги ме биеше и ми се караше. За момент се спря защото почнах да уча повече и изкарват хубави оценки, но както станах пети клас това се върна отново обаче стана още по зле. Редовно ме биеше и ми викаше за най малкото нещо... тогава започнах да изпитвам голям страх от нея еще ме страх да завържа някакъв разговор защото знаех ме ако кажа нещо грешно ще ме удари или ще ми се развика отново. (аз съм много чувствителна) От малка съм затворена в себе си но когато станах пети клас станах още по затворена и срамежлива не исках да говоря с никого не исках и да излизам. (въобще не бях добре). В шести клас го правеше тормозеше отново и отново за на км малкото нещо... записа ме на уроци по математика но стана още по зле. Започна да ме бие редовно(всеки ден). Да ме обижда за всяко и едно нещо(че съм била толкова тъпа и че даже за а сервитьорка нямали даа ме вземат, че съм била мързел, егоист.... и много друго неща които не искам да споменавам)ТОВА Е УЖАСНО!!! Просто не издържах.... към края на шести клас опитах цигара и непрекъснато пушех и се напивах с хек или нещо друго газирано. (А преди даже не бях опитвала газирано). Започнах да се държа грубо с всички около мен. НЕ БЯХ АЗ! През лятото по цял ден пушех по две или повече кутии цигари и така цяло лято. Като дойде седми клас(сега съм седми)почна да става още по зле пак пуша и бягам от час (даже сега не съм на училище и сигурно като майка ми разбере оххх незнам какво ще стане).... ставали са и много други неща но не искам да ги споделям. Просто исках да си излея чувствата и да разбера дали има и други хора защото си спомням че последните три години всяка нощ си лягай със сълзи и се събуждах със сълзи но в последните няколко дни не рева и това май не е добре защото съм станал много безчувствена.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 7 месеца
hash: 7b21280bf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Очевидно, че майка ти си има нейни вътрешни проблеми и си ги изкарва на теб като те бие и тормози. А ти не заслужаваш такъв живот и то сега, когато би трябвало да ти са най-безгрижните години. Отиди при психолог или социалните и им кажи на какво си подложена-те знаят какво да се направи и как да ти помогнат. Не се оставяй тази жена да ти разбие психиката... та ти си още дете. С бой и куче не се възпитава, та камо ли човек. Недей повече да търпиш.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 886e58b72e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Отиди в социалните, иначе това ще продължава още 6 години, докато завършиш.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: fca8c4339e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Слушай сега, много е възможно, майка ти да е пълен боклук като човек, но е много възможно и да е, просто, наранена от живота, от хората, от баща ти, и да не знае как да се справи с гнева си, затова го излива върху теб, без дори да подозира.
Може, самата тя да се чувства неуспяла и затова да напада теб когато проявиш неуспех, може да го прави и, защото е свръхамбициозна ( има родители, които направляват живота на децата си 'за тяхно добро' ).
Каквито и да са причините за поведението й, не я мрази, не е виновна, че е такава, не и на 100%
Просто се отдели (финансово и емоционално) възможно най-скоро, а именно на 16 г., когато ще може да работиш.
Не се поддавай на гнева си когато взимаш решението, защото ще е грешно! Майка ми, така се е отделила от нейната майка по същите причини и не прокопса в живота, защото от избор взет под въздействието на гнева или омразата, няма как да излезе нещо добро.
Мисли за себе си, използвай каквото можеш от положението, в което си, а именно - не плащаш сметки и може да пестиш, всичко ти е наготово, мисли за себе си, прави неща за себе си, учи, спортувай, развивай се, събирай пари от сезонна или почасова работа. Не бъди инат и бунтар, а се научи да извличаш позитиви за себе си от всяка ситуация!
Приеми старта в живота си, в това семейство като урок и подготовка.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 0f1aa9669f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И аз съм така.... баща ми е същия. Наистина съжалявам за това което ти се е случило. И аз съм в 7 ми клас. Уча в Пловдив. Не пиша, не бия и не смея. Понякога ме е страх от баща ми, той ме бие и обижда, даже ежедневно. Бие защото не съм загасила лампата, а за оценки да не говорим.
Недей да пушиш и да пиеш. Вредно е за теб, пък и не е решение на проблемите.
Не знам още какво да ти кажа, освен да ти пожелания да се оправите. ♡♡♡

А. Р. 13г.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 2de20c8ca7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Мда, нарцисисти родители. Не си изкарала късмет в "семейната лотария" и вероятно майка ти е причината, другият родител да ви е напуснал. Нека звучи както звучи -- струва ми се не си била желано дете.

 
  ...


...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 37ea9561d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Има ли как да се свържеш с баща ти и да му разкажеш всичко това, което си казала на нас (без майка ти да разбира), или ако не може/не става/няма как с него, тогава с неговите родители, да им разкажеш всичко това на тях..

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: d2aa5ccd1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мразиш и в твоя случай е сякаш пиеш отрова, а очакваш друг да пострада от нея. Вредиш само на себе си. Добре, сега е газирано и цигари, а после, когато това не е достатъчен бунт, какво правим- трева, от нея на екстази, а после стигаме до тежка дрога и спринцовки!? И? Майка ти ще ти посяга, ще се ядосва, но ти ще си тази, която е зависима и е пропуснала повече от 5 години обучение и развитие. Обади се на социалните, потърси баща си, говори с учители или училищен психолог, постъпи разумно.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 457d6f52ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Сама знаеш къде е проблема - ниските ти оценки! Пушенето и бягането от час също са проблеми, защо не ги решиш? Защо не сядаш да учиш и само се чудиш каква глупост да направиш? Майка ти те бие, защото се чувства безсилна пред твоето тинейджърско малоумие, бие те за да ти влезне нещо в главата проста, но явно не и се получава.
Ти сега се чувстваш много велика и значима. но само след 5 г ще разбереш защо го е правила това и защо те е карала да учиш, но ще бъде късно. Много късно!

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: cf91d68bad
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Момиче, има ли някой около теб да потърсиш помощ? Баща ти, баба, дядо, леля, братовчедка, някой близък? Можеш да се обадиш на 116111, това е линия за деца като теб, може би от там ще могат да ти помогнат. Разкажи им всичко това.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 80a9d8c8c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мило момиче, аз бях в същото положение Сега съм вече мъж на 25, но да ти кажа как е било при мен миличка. Значи във 2 клас и аз имах първата 2-ка по математика но не бях бит за това, бил съм бит предимно от майка си, мразех я за това че ме бие Във 3 клас искаше да ме изгони от къщи и ме остави пред училище да ходя на улицата. Дори не ми позволяваше да се прибера в къщи, ходех на училище въпреки, че бях вече гонен от къщи доста пъти. В 5 клас отново получих побой от майка ми и баща ми, тогава ми събраха един чувал с боклуци и казаха да не стъпя повече в къщата им. Майка ми тогава ти казвам затръшна ми вратата а аз дете на 11 години седях на улицата. В 7 клас тя взе една точилка и ме биеше защото не си учех урозите а имах забележки в бележника, като цяло не бях добър ученик. В 11 клас беше последния побой от нея тогава казах че няма да търпя и когато станах на 18 започнах и аз да посягам. на 20 години се изнесох от вкъщи. Сега съм на 25 и се радвам че не общувам майка ми.

 
  ...

...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: e20e641fe0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Май за втори път я пишеш тази история. И за втори път ще ти отговоря.
Като начало нямаш ли други роднини, с които да идеш да живееш. Мразиш "семейството" си, но пишеш само за майка си. Баща нямаш ли? Ако имаш, къде е той и защо не те защити? Защото явно майка ти е доста психически нестабилна.
Обаче до някъде и ти имаш вина. Пиеш, пушиш, бягаш от училище... е с такова поведение да не очакваш майка ти да е във възторг? !
Някои хора сигурно ще ти кажат да се свържеш със социалните, обаче за да го направиш първо трябва да имаш твърди доказателства, че майка ти се държи толкова лошо (нейната дума срещу твоята) и второ трябва да си спряла с всички глупости като цигари, алкохол и бягане от училище. Защото кажи ми как ще ти повярват социалните, че си жертва, като лъхаш на алкохол и цигари и се установи, че създаваш куп проблеми в училище. Те няма да се задълбочат много в историята ти, моментално ще обявят, че ти си проблемната в отношенията с майка ти и ще ви зарежат да си се оправяте, т. е. изобщо няма да вземат никакви мерки в твоя полза, защото ще решат, че сама провокираш майка си с поведението си и тя просто си е изпуснала нервите. Да, знам, че не е така, обаче киселите лелки няма да седнат да правят разследване, а ще си направят заключенията на базата на това, което виждат, а имено една проблемна тийнейджърка.
А и още нещо, замисляш ли се, че с тия цигари и алкохол вредиш САМО на себе си? На майка ти явно не и пука, ама след 30 години ти ще имаш здравословни проблеми, а не тя. Така, че ако искаш да и отмъстиш, ами избери начин, който да не съсипва здравето ти. А и в момента дори не и отмъщаваш, защото явно нея не я е грижа дали си пияна, дрогирана, дали си спала с 50 човека и т. н. За това първо коригирай своето поведение и едва след това мисли как да се измъкнеш от гадната ситуация. Жокер: с пиене, цигари и бягане от училище НЕ става! Така най-много съвсем да пропаднеш.
Не си толкова малка вече, МИСЛИ! Лесно е да си купиш една бутилка и да се напиеш, трудно е да докажеш, че не заслужаваш такова отношение и да потърсиш помощ. Обаче не очаквай помощ и съчувствие докато не спреш с глупостите.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: cf91d68bad
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Момичето има право не само на съчувствие, но и преди всичко на подкрепа. Не се оставяй на никого да те мачка. Търси помощ от възрастни. Всички ние като общество сме длъжни да защитаваме децата от тормоз, насилие и неглижиране. Защото те сами не могат. Защото ако не го направим, само множим насилието.

Няма какво да заслужаваш, всяко дете заслужава уважение като човек със самото си присъствие на тази земя. И когато започнеш да се отнасяш към него нечовешки, ами то започва да отговаря на поведението ни и се превръща в това, което му показваме, че мислим за него: недостоен идиот. И вината е изцяло на възрастните.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: dd707d0d5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Аз почнах да пуша заради майка ми.... просто много се бях разгневила

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: dd707d0d5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Номер 4 много съжалявам

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: dd707d0d5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Проблема не е при ниските оценки.... да е и аз не знам от какво е... тъй като тя ми се кара за най малкото нещо. Объркан ли нещо(даже да няма значение)или ме бие или ме обижда. А пък и ако изкарам някоя хубава оценка.... тя се радва ама после все намира за нещо да ми се кара

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: dd707d0d5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Номер 10 съжалявам

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker