Чакам бебе, но какво да правя с баща му - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Чакам бебе, но какво да правя с баща му
преди: 5 години, 7 месеца, прочетена 1597 пъти
Здравейте!
В началото на лятото имах краткотрайна връзка. Той за мен е олицетворение на всичко, което някога бих могла да искам да видя в някой мъж, но има един недостатък, който за мен беше достатъчна причина да прекратим връзката си - пие. Според него преувеличавам като твърдя, че пие много. Но за мен не е важно количеството, а какво причинява и кога си го позволява. Предвид факта, че винаги се напиваше независимо че пие малко и предвид факта, че си позволи да се качи зад волана след като е пил и при положение, че аз бях с него, сметнах че това не е приемливо. Аз съм отраснала с баща алкохолик от този тип - ходи на работа, изкарва пари, грижи се за семейството, НО пие всяка вечер докато не се отреже. Два пъти е блъскал колата с мен на задната седалка. Беше много неприятен вечер. Майка ми ни е предпазвала от бой, но многократно сме били заплашвани с това.
Въпреки че приключих връзката в ранен етап от нейното развитие, заради перфектността му в моите очи първоначално и сладките приказки, които си говорихме, му позволих веднъж да свърши в мен. Ако отделим настрани проблема с алкохола, този човек е наистина всичко, за което съм мечтала.
Аз имам здравословни и репродуктивни проблеми, лекарите от няколко години насам при профилактичните прегледи ми казват че още преди да започна опити за бебе ще трябва да започна прием на някакви медикаменти. Едно от заболяванията ми не би трябвало да позволи на бебе да се развива в мен без медицинска подкрепа. НО по някакво чудо аз не просто съм забременяла в този единствен път, а дори и съм износила бебето до 17-а седмица без никакви драматизми. Съответно имах си всички признаци на небременна жена, така че наистина се изненадах какво показа кръвния тест.
Мога само да се радвам за бъдещето ми дете и по никакъв начин не съжалявам. Сигурна съм, че ще ми донесе много щастие и дори да бях разбрала по-рано не бих обмислила вариант за аборт.
Но моята тревога е какво да правя с таткото. От една страна ми звучи ужасяващо да не му кажа, защото той страшно много иска да има семейство, иска деца и това си е негово в крайна сметка. Не е честно да не знае. От друга страна не смятам за правилно детето да няма връзка с баща си. Това би било огромно бреме на моите плещи да ги крия един от друг.
От друга страна обаче постоянно си представям катастрофите с баща ми, сещам се за милионите скандали заради пиянствата му. Това поставя детето ми в риск, а аз толкова искам децата ми да са щастливи. Да имат хубаво детство, приятно тийнейджърство, хубаво бъдеще. А не да бъдат обременени от малки.
Майка ми и баща ми ще се прибират за Коледа и тогава ще им кажа за бъдещото им внуче. До тогава искам да съм решила какво правя с таткото, не искам да го обсъждам с тях, тъй като майка ми до ден днешен обвинява баба ми затова че преди време е настояла да останат семейство с баща ми. Ако сега ми даде какъвто и да било съвет, не искам след време да я обвинявам по същия начин.
За таткото освен алкохолизма да добавя няколко неща. С него усещам страшна химия, пеперуди, мисля че мога да го оприлича на любов - не ми е много познато това чувство, аз съм човек на разума. Обича природата като мен, обича книгите като мен, чувствам се много комфортно и приятно около него, ако не е пил. Трудолюбив е, има цели, много е учил. В по-неблагоприятно финансово положение е от мен, но има хубави идеи, в които ако се инвестира ще му се получат нещата, защото има нужното образование. Аз мога да му помогна в тази посока, тъй като притежавам средствата, които са му необходими. Семейно ориентиран е. Сериозен си е. Мил е, грижовен. Малко е тип от по-старото време - жената да върти дома, да гледа децата, да ходи на работа и да го прави щастлив, а той само да ходи на работа, но смятам че това може да се коригира до степен в която да не се чувствам прислужница в собствения си дом. Като скъсахме ми каза, че ще спре алкохола, но аз не вярвам на такива приказки. Никак. В смисъл сега мога да му поставя условие да не пие и аз съм сигурна в него, че някакво време ще си го спазва, но след време ще започне пак. То цаката за мен не е да не пие изобщо, а да не стига винаги до напиване. Аз понякога също пия, но като усетя, че се замайвам спирам, а той не е така. Също така никога не карам пила, буквално и една глътка да съм изпила. За мен е неприемливо.
Моля за съвети при така описаните обстоятелства - да кажа ли на таткото и оттам насетне да се опитаме ли да градим семейство заедно или да му кажа колкото да присъства в живота на детето. Тук трябва да отбележа, че ще ми е много трудно просто да го виждам без да го целувам и прегръщам, тъй като както споменах - има химия. Би ми било наистина странно просто да му давам детето да го води някъде без ние самите да си бъдем по-близки. Но предполагам, че мога да запазя самообладание, ако той не е много настоятелен.
Що се отнася до самотното майчинство и неговите трудности - аз мога да се справя 100% както с ангажиментите, така и с финансовата част. Нямам никакви притеснения освен това, че смятам ролята на бащата в живота на детето за не по-малко значима от майчинското присъствие.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 7 месеца
hash: 0f4ce486d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Кажи му, но нека спре алкохола. Аз пък съм на мнение, че уж с репродуктивни проблеми, човек пак трябва да се пази.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 852ef78e6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И вие сте от изчезваща порода жени. себеотрицанието в името на детето, гемеиството, мъжа отдавна не са на мода. Изкренно се радвам, че сте минали 12- та седмица и плода е вече обвит в плацентата. Сама, самостоятелна майка звучи по-добре от самотна.
От опит знам, че неможе и нетрябва да се помага на човек, който не се старае да си помогне сам.
Алкохола е вид наркотик, само че легализиран от държавите. Вашия човек най- вероятно има медицински/ физиологичен /проблем с разграждането на алкохола от организма си.
От друга страна Господ хора събира. Жената трябва да си изберете правилния мъж, комуто да служите и подкрепяте. С помоща на вашата тактика, мъжът да постигне своята стратегическа цел! Винаги мъжът трябва да е пръв в нещо в живота.
Съвета ми е да внимавате с финансирането, застраховайте се срещу евентуален провал. в противен случай вместо само той, може да се окажете заедно и с дете в неразумно /фалит/положение.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: f9a50f50a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   За да пие по този начин има причина или причини. Той не пие, защото го кефи това. Просто трябва лечение, на което дори и да се подложи, не се знае докога. А аз си съмнявам, че би се подложил. Не знам, сложна ситуация. Аз бих му казала, че съм бременна, защото има право да знае, но също така и бих обяснила защо не желая да живея с него. Не се лъжи по химията, интересите, интелигентността и т. н. Има неща, с които не бива да правиш компромис, защото ще те вкарат в психиатрия някой ден. Също така не подценявай ситуацията с отглеждането на дете от един родител - много е трудно, във всяко едно отношение.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 73e9985303
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Историята Ви отчасти ми е позната.... отчасти, защото аз не позволих да се стигне до бременност, въпреки огромното му желание. Той беше любовта на живота ми.... и също пие. В началото си мислех, че има причина и упорито търсех причината.... защото много исках да му помогна... защото силно вярвах, че ако се махне причината, всичко ще се оправи. Отне ми години да разбера, че всички хора като него могат да изтъкнат хиляди причини, но те са просто оправдание. Всъщност истината е, че тези хора пият, защото искат да пият, защото така им е по-лесно, по-приятно.... а в някакъв момент и неизбежно. След много разговори си дадох сметка, че той не смята че има реален проблем.... чувства се ОК, здрав е.... дори не му личеше, когато е пил... много често ако не бях видяла с очите си колко е изпил... дори не подозирах. При нас любовта беше буквално от пръв поглед и беше страстна и силна.... въпреки годините, които минаваха (бяхме заедно 6 години). Много интелигентен, истински добър човек, добър приятел, семейно ориентиран, отговорен, но... както при Вас.... финансово много нестабилен. Въпреки прекрасната професия, която има.... не беше направил нищо в живота си, за да се реализира (според него не е така)... просто така е по-лесно... защо да полагаш усилия.... а освен това алкохола го правеше по... мързелив отколкото е. Смени работа, професия, град, държава... и все ситуацията не беше ОК... все толкова нестабилен оставаше финансово. Иначе идеи прекрасни.... ама пустите пари не стигат... реалността е, че иска труд всичко това.... начини се намират. Така или иначе той много искаше семейство и деца... аз също. Обичам го безкрайно, но аз не се престраших. Говорили сме хиляди пъти.... Чак когато разбра, че аз наистина ще си тръгна започна да обещава, че ще спре пиенето. Предлагах да намерим специалист, за да му съдейства.... не той сам може... ама не ставало да го спре изведнъж, постепенно трябва.... лъжа след лъжа.... Дадох си сметка, че лъже и себе си и мен. Накрая си реши, че ще реши всичките си проблеми, като ми направи бебе.... и аз нямам избор. В 21 век всъщност има избор... и то още преди да има бременност. Не посмях да рискувам... най-вече защото при баща алкохолик има хиляди рискове за бебето. Надявам се да го знаете. Аз изчетох много материали по въпроса. Следете се добре. Предупредете лекаря си за това. Стискам палци всичко да е наред и да няма усложнения, както до раждането, така и в развитието на бебето. Дали трябва да му кажете.... е за това няма какво да Ви посъветвам. Да редно е да му кажете. Обаче щом има и "пеперуди" при Вас.... най-вероятно е да живеете заедно. Запазете само разума си и не позволявайте нищо да навреди на спокойствието и развитието на бебето... защото колкото и жестоко да е... алкохола не прощава!

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: e005e4819b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Всяка жена трябва да може да манипулира мъжа си. Моя мъж пиеше и пушеше преди и с постоянство освен, че спря вредните навици ами запична и на фитнес да ходи. Чисти и готви. Да го откажа от цигарите ми коства 3 години, а той беше запален пушач. Но го отказах и то от раз. След като 3 и дори повече години му надувах главата колко е вредно, един ден след като предния ден толкова много беше пушил, че му беше станало лошо направо го заплаших, че или спира цигарите или го зарязвам, защото не желая да страдам, когато се разболее. С алкохола беше подобна ситуацията. Роди ни се дете и още през бременността го инструктирах, че трябва да е трезвен по всяко време, защото не се знае кога ще трябва да ме кара до болницата. Роди се детето и той започна с бирите. Доста се напиваше с тях. Един ден отиде на лекар и се оказа, че черния му дроб е засегнат от алкохола и е първа степен алкохолик. Аз съм постоянна с моите манипулации ако може така да се нарепе и използвам всеки случай да го убедя. И нещата се получиха. Най вече заради здравето си той спря пиенето и цигарите, но не и без моя помощ, защото постоянно му говорех.
А иначе и аз съм израснала с алкохолик. Майка ми така и не го отказа. Но тя действаше само със скандали. А на мъжа скандала му действа веднъж. Така, че си избери кога да го приложиш. Баща ми все още си е алкохолик. Сега го разбирам, не му е бил лек живота. Особено с майка ми.
Направи така, че твоя човек да се загрижи за здравето си. Обичай го и не му се карай. Всяко дете има нужда от баща. Не ги лишавай един от друг. Ти вече носиш неговото дете, така че нямаш избор. Говори с него и бъди категорична. И имай предвид, че може пак да започне, за това трябва да му показваш любов и загриженост. А това с пеперудите отминава за три години ;)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker