Сирак - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121008)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9585)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7294)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18477)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Сирак
преди: 5 години, 7 месеца, прочетена 1773 пъти
Здравейте. мойта история е тъжна, трагична и много трудна.
Та... на 15 години загубих баща си на 16 баба си, на 17 с майка ми загубихме къщата в която живеехме. На всичкото от горе на моя 21рожден ден погребах и майка си. Справям се сам колкото и да е трудно.
Но все още ми е трудно да кажа на хората дори на добрите си приятели, че съм сирак. Не харесвам да споделям това защото когато кажеш това хората те гледат с друго око...
Какво мислите за това - Дали трябва да соделям за моята съдба???

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 7 месеца
hash: 8c610f9114
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И какви приятели ще са, ако те гледат с "друго око"?
Желая ти да се реализираш, честно и почтено и да успееш, да имаш свое голямо и хубаво семейство! И да сте живи и здрави!

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: dd47aaa00f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей,
извинявам се, че ще прозвучи грубо, но на 21 не си сирак. В такъв смисъл излиза, че всички, които са с починали родители са сираци, включително и тия на 80 години...
Осиротяват непълнолетните, тия които не могат сами да се грижат за себе си, ти вече си голям човек.
Преди тридесетата си годишнина за период от четири години изгубих четирима близки - две баби, майка ми и баща ми - но никога не съм се възприемала като сирак, камо ли пък да седна да се ожалвам. Тежко е, загубата на родителя никога не се преодолява, но - такъв е живота, нормално е детето да погребе родителя, а не пази, Боже - обратното. Стегни се и живей, тези които ги няма, никога няма да се върнат, каквото и да направим, просто ги остави в милите спомени и продължи живота си. Успех.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 9835adf850
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Съдбата ти, без съмнение, е тежка, но и за минута не си помисляй с нея да караш хората да те съжаляват и с това да търсиш някакъв дивидент. Даже избягвай да говориш пред когото и да било за това, освен ако не стане нарочно дума. Така наистина ще те уважават за това, което си и си постигнал с живота си, а не от съжаление, заради съдбата ти.
Ти си мъж, и тежката ти съдба трябва само да те мотивира да успееш да направиш нещо стойностно с живота си. Според мен даже би трябвало да си в пъти по-мотивиран от хора, на които съдбата им е дала всичко на тепсия.
Учи, обичай, напредвай и никога не се предавай. Пожелавам ти успех!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: c4f687b6f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ти все пак вече си пълнолеен, тъжно е като загубиш най - близките. Те хората предполагам знаят. Поне нямаш ли братя, сестри, лели...?

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 2e162008f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Здравей, много съжалявам за загубата на най- близките ти хора. Предполагам, че е много тежко, но не се самосъжалявай. Все пак са те отгледали. Не си ги загубил съвсем малък. Не е нужно и да го споделяш с приятелите ти, това си е твоята съдба и я сподели само ако почувстваш, че трябва. Не го крий, но не го и споделяй напразно. Нормален човек не би си променил отношението към лошо ако разбере съдбата ти. На всеки може да се случи. Успех!!!

 
  ...


...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 8d206ed35c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   2, абе ти можеш ли да четеш!???

" на 15 години загубих баща си на 16 баба си, на 17 с майка ми загубихме къщата в която живеехме. На всичкото от горе на моя 21рожден ден погребах и майка си. "

Я, пак, дете на 15 пълнолетно ли е!??

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: dd47aaa00f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   №6, май ти не можеш да четеш или да тълкуваш прочетеното.
Пише "Но все още ми е трудно да кажа на хората дори на добрите си приятели, че съм сирак.. "- днес, в сегашно време - а в момента е на 21, не на 15. И а петнадесет не е бил сирак, а полусирак, майката умира чак когато е на 21.
Мислете малко, преди да се заяждате.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 45e14c5624
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Подкрепям №2
На №6 искам да кажа че всички разбрахме че на 15г е станал полусирак, но в момента когато е навършил 18 вече не може да се нарече сирак.
Сирак или полусирак може да бъде дете до навършване на 18г, ако е загубило единия или и двамата си родители. В момента в който навърши 18г вече не е сирак, а пълнолетен с един или двама починали родители.
Не виждам защо автора се притеснява да каже на приятелите си, ако те са му приятели би трябвало отдавна да знаят, най вероятно автора ни пита да казва ли на познати или дори на хора с които сега се запознава, но не виждам пък това защо е нужно. Защо хората трябва да научават?
Лично аз ако се запознае с мен мъж над 22г и ми каже че е сирак първата ми мисъл ще е тоя какво иска да го съжалявам ли. Прав здрав мъж над 22 не би трябвало да зависи от родители. Разбирам че не е наследил нищо, но много хора с родители починали по късно също не наследяват нищо. Да трудно е, животът понякога е доста труден, но зависи само от самите нас колко ще се стараем да си го направим по добър.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 19cf8971e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Номер 6, не се заяждай - до 21 години е имал авторът майка.
Авторе, номер 2 е прав. Не се самосъжалявай и не оставяй съдбата ти да те определя. На 21 без родители не си сирак - на всички нас ще се случи рано или късно да починат родителите ни и да ги погребем. Така и трябва. При теб вече се е случило и какво толкова?
На 21 не си малък и не зависим от родители, както едно дете на 5. Стягай се, отиди да учиш, намери работа, намери си жена и сформирай собствено семейство. Наистина съжалявам за съдбата ти, но недей да я споделяш, за да будиш съжаление, недей и да криеш, ако стане дума. Сигурно ще те съжалят хората като научат и толкова. Не се притеснявай, ти не си виновен за това.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker