Родителите му - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121147)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18510)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Родителите му
преди: 5 години, 7 месеца, прочетена 1839 пъти
Поредна вечер, в която не мога да заспя от притеснение и нерви.
Аз и приятелят ми очакваме дете, нямаме още сключен брак. Родителите му не проявяват никаква заинтересованост към това, нито да ни помогнат поне малко финансово за сватба, нито за апартамент, нито за нищо. Те не са хора, които нямат пари - всяка събота и неделя обикалят из страната, ходят и дават много пари по ресторанти. Постоянно Купуват непотребни неща, но това че са егоисти е едно на ръка. Не само, че не ни помагат, но и ни пречат постоянно. Като спестим 2 лева и постоянно го карат да пътува, за да се види с тях и той дава всичките си пари, които сме спестили. Техните не го оставят да отиде дори на една почивка без тях, обсебват го много. Аз вече не знам какво да правя, няма кой да ни помогне, не можем да съберем пари, защото те постоянно искат да се виждат, но разбра се не правят нищо за това. От много години сме заедно, с нищо не са ни помогнали. Някой ден, ако имат нужда от мен, аз няма да им помогна. Идва ми да крещя от яд, че са такива егоисти и гледат само себе си. Че постоянно се бъркат в нашия живот и винаги го влошават, без да го подобряват ;( ;( ;(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 7 месеца
hash: 31232b1f04
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Когато един човек гради семейство, не трябва да чака на родителите си. А той казал ли им е че има нужда от финансова помощ. Как така не искат да ходят на почивка без него? Като няма пари, няма да ходи нека те го видят... Понякога родителите е хубаво да оставят децата да се справят сами с живота....

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 7a85f8fe4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Родителите му не са длъжни да ви помагат финансово и това че харчат собствените си пари за себе си не означава, че са егоисти. Проблем е че се бъркат обаче. Говори с мъжа ти и му кажи, че не е малък вече и не е нужно като му свирнат мама и тате да търчи на секундата, както и да ходите на почивки с тях. Вие сте възрастни и те трябва да се държат с вас като с такива и да уважават времето, личното пространство и парите ви, както и да не се месят. Вие сте отделно семейство, не на мама и тате децата. Вие трябва да сте приоритет един за друг, не родителите ви. Обясни му го. Ако му звучи абсурдно, му препоръчай да прочете в интернет за таксичните семейства и за емоционалната зависимост от родителите. Да ги оставяш да се държат с теб все едно още си малко дете е един от признаците.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 185187e928
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Как да не са му помогнали? Нали са го отгледали? Цял живот ли да го издържат? След като искаш семейство, трябва да се оправяте двамата сами. И естествено, че ще искат да го виждат, той им е син. Нещо са ти погрешни вижданията за живота и кой на кого е длъжен. Млади сте, работете, а не вечно да чакате на друг. Ами ще пътуват и ще ходят по ресторанти, това са си техните пари.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 14a622ffd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   А ти си се надявала да ви отглеждат? ! Вместо да се чудиш на чий врат да увиснеш, използвай докато си бременна поне някой курс да изкараш и после да работиш.
Жена съм, но от такива като теб...
Хората са си изгледали детето, харчат собствените си пари както пожелаят, ква си ти, ма? ! Че и сметка им държи!

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 4bc7b7f29b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Не си написала на колко сте години, но щом очаквате дете, значи не сте малки и би следвало да сте поели живота си в ръце. Първото и най-важно нещо, което трябва да знаеш според мен е, че никой с нищо на никого не е длъжен! Освен това след като си си позволила толкова грозно да опишеш това семейство.... кажи нещо и за твоето... така ще бъде честно.... макар че пак си остава грозно. Освен това е много удобно да смяташ, че приятелят ти е невинна жертва на техните.... ами за това, което прави е отговорен само той... иначе казано той пътува до тях, защото иска. Ако не иска да им каже... в крайна сметка трябва да застане като мъж и да има ясна позиция. Последното изречение съвсем ме изуми.... ЖИВОТЪТ СИ ГО ПРАВИТЕ ТИ И ТОЙ!!! Всички други нямат място в него... самата идея да чакаш някой да ти направи живота по добър е безумна! Дано съм била полезна да се замислиш малко!

 
  ...


...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 9c8f18c967
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Не си права авторке да искаш да ти помагат с пари за сватба или апартамент. Те не са ти длъжници! Къде харчат парите си и дали покупките им са потребни си е тяхна работа.
Не разбрах само къде толкова далече го карат да пътува, че да харчи всичките ви семейни спестявания за път, да не би да живеят на 5000км? А да искат да се виждат със сина си е нещо напълно нормално, бременна си я си представи след 20-тина години твоето дете няма ли да искаш да го виждаш?
Като нямате пари за сватба и жилище, а сте от дълги години заедно, защо тръгнахте да правите бебета? Надявахте се бременността ти да ви уреди финансова издръжка от свекърите ли?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 5c3f5e55d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Струва ми се че темата ти трябва да е озаглавена "Мъжът ми", а не "Родителите му".
Първо - никой, било твоите или неговите родители не е длъжен да ви помага. Ако искат и имат възможност - хубаво, ако не - здраве да е. Предполага се, че за да сте решили да поемете огромната отговорност да имате дете, би следвало да сте готови да се сблъсквате и с по-рутинните такива.
А мъжът ти, ако и за него също е толкова голям проблем пътуването - ми да им каже, бе! Тъй и тъй не ви помагат, поне да не ви муфтят 2-та спестени лева.
Няма да се изненадам, ако родителите му са "такива", заради вашите очаквания към тях или неспособността ви да си поемете живота в собствени ръце.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: c7d61cfcc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Не мога да разбера днешното поколение, хем искат да живеят самостоятелно, без намесата на родителите им, хем хленчат, че родителите не им помагат!? Знаете ли изобщо какво искате, нали искате самостоятелност, вирите носове, че сами можете да се справите в живота, а после хленчите? Оправяйте се сами, както вие смятате, че не трябва да помагате на старите, така и те не са длъжни да ви помагат. Никой не може да ви принуди да ходите на гости, кажете им, че това ви коства много пари и проблема е решен. Щом могат да обикалят из страната, могат да идват те на гости, но явно са разбрали каква е сметкаджийка бъдещата им снаха, затова отбягват да ви безпокоят. Значи когато имате парички, старите да стоят настрани, а когато нямате, старите трябва да дават, това си чист егоизъм!

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 8573efbbc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ей, чакайте малко коментиращите... Скоро ще имам син, живот и здраве. Неписано правило е родителите, които имат възможност да платят част от сватбата на детето си и ако имат възможност да му осигурят жилище. Не виждам нищо лошо в това. Да разбира се, казавам, ако имат възможност. Тези пари в гроба ли да си ги носим или да направим децата си щастливи. Какво нападнахте авторката така стремглаво. Нормално е всяко младо семейство да му се помогне в тези тежки времена. Благодарна съм на родителите си за всичко. Това не пречи да си имам професия и да се справям в живота чудесно. По темата, авторке стискай зъби и не обръщай внимание. Гледай си семейството и взимай поуки. Един ден ти ще бъдеш различна за твоето дете, така че ще си победила. Леко раждане и здраво бебче, това е най-важното.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: d43bd61efe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Аз също смятам, че проблемът е мъжът ти, а не родителите му. Te не са ви с нищо длъжни, живеят си живота - негово задължение е да се погрижи да не ви пречат и да постави разумни граници във взаимоотношенията с тях.
Tака, както го описваш изглежда крайно незрял и като да му липсва усещане, че трябва да се грижи за семейство. Явно още се изживява като дете, щом хуква когато му свирнат и изобщо не се замисля, че ще изпразни семейния ви бюджет и ще ви остави без спестявания. Тези неща трябва да ги изясните двамата заедно като семейство и да стигнете до решение.

Разбирам раздразнението ти. Едно е да не помагат, съвсем друго е когато ви дърпат назад и пречат. Mоите свекъри не само с нищо не са ни помогнали, но и с парите са безотговорни като деца, та за разлика от твоите, дори сами себе си не могат да се гледат, а редовно опират и до нас и за срамота и до родителите си (бабата и дядото на мъжа ми), та ощетяват и нашия и техния бюджет. Просто така са си свикнали - изживяват се те самите един вид като деца.
Но от една страна за мен като снаха така е по-добре, честно казано не бих и приела помощ от тях, защото това би означавало да имат право да ни се месят и да изискват насреща, a това би било доста по-непоносимо :)

 
  ...

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 96e0e9c62d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   до Н 10.
"Тези пари в гроба ли да си ги носим"?
Ако прочетеш по-внимателно, ще разбереш, че бъдещите свекъри не смятат да носят пари в гроба. Напротив, живеят си много добре, ресторанти, почивки, екскурзии, и т. н. Както и би трябвало. Мъчили са се, трудили са се, спечелили са пари, отгледали са сина си, сега им е времето да живеят за себе си. кой може да ги упрекне, щом харчат своите пари! Нека авторката да направи същото, и един ден, като дойде нейната снаха, ако иска да й подари всичките си спестявания. Що за наглост да смяташ, че някой е длъжен да ти купува апартамент, или да ти плаща сватбата!

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 11f417cff0
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   Няма такова неписано правило. Живота си е ваш и сватбата също, апартамент готов искали... ми и аз искам много работи, ама никой не ми е длъжен. Борете се и вие, не само да искате!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 3e00b2b703
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Авторке, би ли споделила как определяш кои от нещата, които са купили родителите на приятеля ти са потребни, и кои непотребни?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker