Любов и малко бой за десерт - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Любов и малко бой за десерт
преди: 5 години, 6 месеца, прочетена 3336 пъти
И на мен не ми провървя с любовта, с моята половинка не сме никакво семейство. Всичко е толкова изкуствено между нас. Бяхме влюбени, разбирахме се и си създадохме дете. Но той рязко се промени, освен да ходи на работа, друго не желае да върши. Домакинска работа е изключено да поеме, а ако сготви, цялата кухня ще е с главата надолу. Като се прибере у дома за най-малкото крещи или ако съм наблизо, ме заплашва с нож, с юмрук или ме хваща за гърлото. Живеем в моя дом и този човек ме е взел за прислужница, било достатъчно че ходи на работа. И аз искам да ходя на работа, но се грижа за нашето дете. Готвя му, пера му дрехите и му оправям леглото, а той за благодарност разхвърля и цапа, колкото детето. Нито е мил с мен, нито ме докосва, нито излизаме. За какво ми е да живея с него, щом не можем да се гледаме? Как да го изгоня от дома си, заплашва че ще подпали дома ни. И двамата си тровим нервите и живота и не се обичаме. Искам да не е около мен. Как да го накарам да си тръгне? Той не е и от града и няма да може да вижда детето, ако се прибере при родителите си.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 6 месеца
hash: fb65dece55
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Консултирай се с адвокат, заплашва те за да не го гониш.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 2460ca6414
гласове:
1 2 3 4 5
  (30 гласа)

2.   Ще ме извиняваш - не знам какво е неговото отношение, реално, но домакинската работа е за жените. Не бих дала на мъж да пипа метлата, смешно е дори като си представя, а готвенето - обичам да готвя, тъй че... Аз смятам, че мъжът работи, труди се, а жената поддържа дома и гледа децата. Това не значи да си глупава, може да четеш книги, да рисуваш, да свириш на пиано или нещо друго, което повече отива на една жена. Аз не съм работила, нямам и намерение, особено в днешно време, да работя за някого, да му изкарвам парите, за да взимам заплата, да съм извън дома си с непознати, всеки ден, по осем и повече часа? ! ... Прекалено съм нежна за това.
Написах всичко това, защото от споделеното, от теб, съдя, че имаш проблем с поемането на женската роля в семейството. Така е, двама мъже в един дом - не може, затова се карате, сигурно има и още, но - опитай да бъдеш жена, и виж дали ще се държи зле с теб.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: eb95a7ed33
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Насилниците като него, разбират само от бой! Накарай твой роднини или приятели да го смажат, ама смажат от бой. После ще го е срам да те погледне, както и страх.
Другият вариант е да се изнесеш. Викаш полиция да го махне от там и даваш, апартамента под наем.
А може и да си хванеш нов мъж, та да му набие камбата.
Всеки случай, намери си съюзник без значение какъв и се махай от тоя, преди да стане нещо гадно.. Това е мое мнение.. Ти помисли добре, защото го познаваш, като човек.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: eb78540fc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Споко, ако се отнасяше добре с теб, щеше да ти стане скучен или ти щеше да си грубата към него!

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 64bedf9235
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Намери си як любовник и той ще свърши работата.

 
  ...


...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: fb65dece55
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   2 Не всеки мъж иска само той да издържа семейството, пък с една заплата няма да е лесно. Аз не си представям да седя вкъщи по цял ден и да гледам децата, пък и не всеки мъж би издържал жена си. Мъжа на авторката не е нормален щом и вади нож. След като и двамата рабодят домакинството се поделя, не може само жената да се товари.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 7e9d6295bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Докато е на работа му събери багажа и го остави отвън. Ключар да дойде на место и да смени ключалката и ако твоят се разяри отвън звъниш на 112 така че да те чуе!

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: f30cdaefe4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Изгони го, защото никой не заслужава отношението, което получаваш и защото е въпрос на време да започне да се отнася грубо и с детето ви!
Притисняваш се, че нямало да може да вижда детето - ами така всъщност ще е най - добре, защото хора като мъжа ти (има и такива жени, агресорки) трябва да им бъде забранено със строг закон изобщо да контактуват с деца! Защото такива хора са Вредни за психиката на всяко дете!

Другото, което е - подозирам, че е простоват човек, работещ нискоквалифицирана работа, в което няма нищо срамно и недостойно, но с характера/нрава, който има и възпитанието, което е получил, ако в един момент загуби работата си по някаква причина, то едва ли лесно ще си намери нова, а може дори и мотивация да изгуби изобщо да го прави.. Тогава и финансово ще трябва да го издържаш. Замисли се сериозно.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 2460ca6414
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

9.   Към 6 и към авторката от 2

И защо да не издържиш да бъдеш по цял ден с малките си деца? Кой да е с тях, някоя непозната детегледачка или баба им, която е на години, да си почива, а не да гледа деца, или още по-зле, да ги дадеш на детска градина с разни кашлящи, невъзпитани деца и жени, които работят с нежелание. Абсурд!

А мъжът, как така няма да иска, да издържа и защитава семейството си, това е негова мисия. Ако иска да бъде духовник, пътешественик или творец ( смислени цели са, все пак не всеки иска семейство) - няма да прави семейство, а ще се отдаде на целта, която е сметнал, че е мисията му в живота. Преценвайте партньорите си, и бъдете искрени за желанията си, защото не всеки иска или пък е подходящ за семейството.

Трябва да се отнасяте със сериозност към семейството, то не е по презумпция, не всеки е способен да има семейство, необходими са отдаденост и постоянство както при творците, атлетите, духовниците и т. н., хора правещи нещо в пълнотата му, инак - не се захващайте... Все едно да рисувате картина и да я оставите недовършена, или да давате на друг да я рисува докато си почивате/правите нещо друго. Несериозно е.

Ако жената е истинска жена и мъжът е истински мъж, и ако двамата искат семейство - всичко ще е прекрасно. Казах, ако жената е груба, мъжът спира да я възприема като жена и я напада, ако мъжът е нерешителен и т. н., спира да бъде мъж, ролите се обръщат, започват скандали, чувствате се безсилни, нападате се един друг и разбира се, че мъжът ще надделее физически, логично е, по-силен е, но това е последната 'сламка', за която се хваща един човек, не само мъж, физическото насилие е последният стремеж за справяне с безсилието. И двамата имате отговорност.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 44a3e08e4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 2, можеш ли да загърбиш егото си за миг и да ни отговориш ама честно, ти реално ли прилагаш тези принципи в щастливия си семеен живот или преразказваш лекция/книга на Кобилкина, Лариса Ренар и компания?

Ако утре, не дай Боже нещо се случи с този мъж, какво ще се случи с това семейство? Ще го издържате със знания от романи и хобита ли?
А лекарките, учителките и др. работещи жени обречени ли са на нещастен семеен живот? Чувствате ли се застрахована, че когато децата ви се изнесат от дома, ще имате удовлетвореност от живота си? Или ще започнете да живеете техния, както по мои наблюдения правят жените домакини?
Мислите ли, че поемайки женската роля в семейството и да кажем, създавайки дом като оазис. В който мъжът е посрещнат с усмивка, вкусна вечеря, поддържана съпруга, чиста къща. Мислите ли, че тези предпоставки ви гарантират, че мъжът ви няма да реши на 50, да става пътешественик, да търси себе си, или просто да се влюби в друга Истинска жена?
Предварително благодаря за отговорите ви.

 
  ...

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 8187b2c0c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

11.   2, Мисля че си попаднала в грешния сайт. Тук е за необвързани самотни лелки, които могат да общуват само с котки. И на всеки проблем свързан с мъж отговарят със - зарежи го. По този начин оправдават собствените си житейски провали защото са послушали идеологии като феминизма, и че жената и мъжа са едни и същи. Феминизмът да не забравяме бива разпространен от Щатите които са капиталистическа страна, така че в основата на тази идеология стои разширяването на пазара на труда. През 60-те, в САЩ работи само мъжът, и чрез съвсем нормална бачкаторска работа купува жилище и издържа семейство. През 70-те години се развихря феминизма, чрез социално подпомагане най-вече на чернокожото население. Резултатът е аборти, деца без брак, и тотална деградация на чернокожото население. Който не знае малко история, всъщност преди 70-те, чернокожите доста напредват във всички сфери. 40 години напред, и две заплати вече едвам стигат да издържат семейство. А в същото време науката е напреднала до прехвърляне на огромна част от работата на роботи и изкуствен интелект. Каква е "магията"? Феминизма, и удвояването на работната ръка. Всеки с бегли познания по икономика ще ви каже, че всичко е търсене и предлагане. Като удвоиш нещо (като работната ръка), му правиш цената двойно по-ниска. Но хората са прекалено тъпи за да схванат как двама работещи всъщност се равняват на един и кой печели от цялата работа...

А към авторката няма какво да кажа освен - такъв си си го взела, с такъв ще се разправяш. Хората не се "променят", само им пада маската... Когато жените се научат да обичат мъжа, не маската, тогава няма да се чувстват разочаровани след 2-3 години реален съвместен живот...

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 096b7ff68d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От авторката, номер 9 страшно ми хареса коментара ти, защото поставяш надеждата като презумция. И как двама зрели хора трябва да заемат своите роли. Аз не съм зряла, но заемам своята роля, но това не се уважава от мъжа, той не е достоен за семейство от първия ден на съвместния ни живот. Но любовта е сляпа и щом сме заедно е имало защо, дано връзката ни не се е изчерпала със създаването на нашето съкровище. Защото точно тази му роля го направи толкова агресивен. Той не може да носи товара да бъде баща, съпруг и какъвто и да е, а още иска да е малко дете, гледано от майка орлица. Озлобява се към мен, защото вътрешно семейния живот му тежи.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 80928958e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   номер 2, ти си завършен паразит. прекалено била нежна да ходи да работи, милата тя! щото е родена принцеса със златна лъжичка в устата и усеща грахово зърно през няколко матрака :-)
а какво ще се случи с вас, принцесо, ако мъжът ви случайно вземе, че се разболее и не може да работи? ако умре? има злополуки, болести, всичко се среща на този свят. Ако срещне друга, още по-нежна принцеса, която да му завърти главата?
ще кажеш, че е невъзможно, само че си е чиста реалност за някои жени. просто помисли какво ще стане с теб ако хипотетично розовият ти балон се спука?

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: e4e016bd75
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Номер 2, супер че си имаш твои си възгледи над живота и си ги устояваш, но в случая коментарът ти не помага особено на авторката. Не е нормално да й се посяга физически, да й се оставя цялата домакинска работа при положение, че и тя работи, и да получава заплахи от съпруга си, че ще я подпали, ако го изгони! Нейният мъж очевидно не е наред щом е способен на подобно насилие. Ти щом си си ОК така, живей си по този начин, но според мен си помисли и как би се почувствала, когато децата ти порастнат и нямат вече нужда от твоята грижа. Може да си измислиш някакво хоби, което да се превърне в приятна професия за теб в един момент и така хем ще запълваш освободеното от децата време, хем ще вадиш някой лев.
Номер 11 няма да го коментирам - много груб коментар, който не добавя стойност на темата. Само се чудя какво прави при необвързаните лелки в сайта като мен например - на 27, работеща и омъжена жена.
Авторке, със сигурност не заслужаваш подобно отношение. Според мен има варианти за изход - 1) отиди при адвокат, 2) изнеси се при роднина/приятели/в друга картира/в друга страна, 3) извикай полиция да го изгонят, 4) подай молба за развод. Задължително потърси подкрепа на друг мъж. Ако му кажеш просто да се изнася, нищо чудно да те пребие. Можеш даже да му запишеш заплахите на телефона си и да ги използваш като доказателство в съда.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: fb65dece55
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Номер 6 съм, просто не си представям с години да гледам децата, обичам си работата и трябва да си я практикувам. Децата ще отидат на градина. Мисля, че всеки е длъжен да се издържа и да може и на децата да дава. Иначе за жена, която иска да има повече време за децата може и на пичасова работа, но да има собствени доходи. Аз не обичам все да искам от мъжа ми, не знам мъжете как възприемат жената домакиня. Всеки сам си решава все пак как да живее и който иска и може нека си е вкъщи.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 2460ca6414
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Номер 2 и 9 съм.

Разбирам. В такъв случай, най-добре се разделете, щом не е подходящ за семейство, насила хубост - не става.

Но искам да знам, чудела съм се и на други, които са ми споделяли, подобни на твоите, авторке - терзания. Въпросът ми е - не се ли разбира, че съответният човек е неподходящ партньор, още от самото начало? Хора, които са живяли заедно с години, независимо дали една или десет години, казват, че са преоткрили партньорите до тях, че са били заблудени, че партньорите им са се променили като хвърлят върху им, цялата вина за разпада на връзката им, което е възножно донякъде, но не съвсем, тъй като един човек в същината си е - или семеен тип или неспособен да има семейство, по мои наблюдения, това не се променя с времето, промяна може да има у човека, но не и на цялата му същност, не така драстична.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: e4e016bd75
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   И авторке като не се справя с ролите си мъжът ти и като си съгласна с номер 9, това означава ли, че трябва да го търпиш?

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: b194953b93
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

18.   Какви зли женски коментари, какъв зъл феминизъм се проповядва тук не е истина!!! Ужас!!! Единствено коментар №2 има истинска стойност и е обективен към авторката. Авторке как да разбирам това? - " Как да го изгоня от дома си, заплашва че ще подпали дома ни. И двамата си тровим нервите и живота и не се обичаме. " Значи сама признаваш, че му тровиш нервите, а после се оплакваш, че те е заплашвал с нож или че не е душал??? Да тровиш нервите на мъж, който издържа семейството си е престъпление от където и да го погледнеш. Това се нарича женски произвол. Жените нямат природното право да го правят. Помисли само върху едно нещо! От къде идва днес тази женска смелост-наглост, жените да тровят нервите на мъжете и да се чувстват недосегаеми? Кой от двата пола е физически по-силен и може да пребие от бой другия без да се замисли? Защо насилието над жените (бой и убийства) прогресивно нарастват, а превантивните мерки само ускоряват процеса? Авторке, можеш да си благодарна, че мъжът ти само те заплашва с ножа но не действал в състояние на нервно разстройство, причинено от самата теб. Мъже има всякакви, и не чак толкова благородни, че да търпят женски извращения. На такива жени и в други общества, мъжете им теглят ножа без да се замислят. За това там няма насилие над жените, защото жените си знаят мястото, и всеки си изпълнява задълженията по предназначение. Тук всички зли феминистки те убеждават, че трябва да го изгониш, като ти дават пример! - "Какво ще стане ако той умре, кой ще те издържа? " Като че ли всички издържащи жените си мъже умират и жените остават без никакви доходи? Ами в страните, където няма мъжко благородство, и мъжете не еманципират жените си да не би там жените да умират, след като умре мъжът им? Има българска народна приказка-мъдрост, която е философски поучителна! - "Кой каквото прави, на себе си го прави"! Някога двойките имаха поне 6 месечен срок, за да се опознаят, преди да сключат брак. Семейството е задружно и е една малка държава, в която всеки си изпълнява предназначението според способностите си за общото благо. Когато ролите се разменят няма ефективност и напредък, а се получава това, което се е получило при теб с мъжа ти. Днес брачната институция се обезсили и някогашната отговорност-морал (общо приети закони без натиск от правителствата) вече я няма! За това на мъжът ти няма да му пука за теб и за семейството, ако не получава нужното му уважение, игнорирано от днешното статукво. Ако жилището е твое без мъжки принос за него, можеш спокойно да изгониш мъжа, както те съветват злите феминистки тук, но при днешните условия за съвместно съжителствуване мъжът ти е също равноправен и има право на имуществото по същия закон, с който жените отнемат домове и пари на мъжете при развод с тях, ако нямате прпедбрачно споразумение. Не е гаранция, че при намиране на "ПО-ЯК" мъж, който да пребие настоящия, ще се чувстваш по-добре, защото тогава новият ще те пребива без проблемно, като привилегия, а и ти ще си му задължена за услугата, която ти е направил. Съветвам те за послушаш коментар №2! Това е най разумното предложение за правино действие и рецепта за щастлив семеен живот!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 096b7ff68d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   От авторката. На коя жена ще й бъде приятно да гледа мъжа си, докато той си хвърля чорапите където поиска, докато си хвърля якето и дрехите по земята, докато не му се сервира, отсервира и измие, докато чака да го обгрижват като принц, да му е изпрано бельото и дрехите, да му е подредено прилежно в гардероба, да е пусната прахосмукачка, да няма нечисти чинии по масата. Детето да е нахранено, обгрижвано и така нататък. Докато се обичаме, ще ми е приятно. Аз не съм съгласна цял ден да чистя и на другия ден пак същото и едно благодаря да не чуя, а даже трябва да мълча в присъствието на мъжа ми, защото ако чуе гласа ми побеснява. Ако поискам да излезем на разходка, бил уморен. Ако искам да отидем на празненство, бил уморен. Ако купя дрехи на детето се мръщи, а мои не съм си купувала откакто съм бременна, защото не нося заплата в семейството. Това не е феминизъм и равенство, не е и от миналия век, а от по-миналия, някакво робство. Той бил уморен след работа и му е нужна почивка и слугиня. Ако беше самостоятелен мъж, щеше да има поне уважение, че някой се грижи за неговото удобство. А така даже не го забелязва, а се опитва и да ме смаже със заплахи и шамари. Когато едно момиче се обвързва със семейство очаква щастие и хармония в дома си. Не съм и нимфоманка, но и секс 5 пъти в годината не ме устройва. Не иска и да разговаряме. Е какво правим тогава заедно и защо не иска да си тръгне? Ако това е нормалното съжителство с един мъж, на мен не ми харесва.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: d696ab815d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Авторке - не се оправдавай - в правото си си. При положение, че и двамата партньори работят, не е нормално само единият да върши домакинската работа, а пък отглеждането възпитанието на детето трябва да се прави от двамата.

Наистина трудна ситуация. Няма смисъл да говориш с него и да го предупреждаваш за плановете си - най-много пак да побеснее и да те нападне. Посъветвай се с адвокат и ако е възможно веднага се изнеси някъде - ако нямаш роднини, които да те приютят, има специални домове за жени, страдащи от домашно насилие. Недей да търпиш - ще навредиш на психиката на детето.

На 2 (ако случайно се окаже, че не е провокатор или чичката, написал 18, който наред спами подобни теми) ще кажа, че не си прави услуга с това поведение. Имам доста примери около себе си за съпрузи, които напуснаха жените си или заради друга жена, или защото решиха, че семейният живот не е за тях. Една покорна слугиня не може да бъде интересна на никой мъж и има голям риск след 20-на години да остане сама, без пари и без професия. В най-добрия случй ще можеш да се метнеш на родителите си и да им изцедиш малкото години, които им остават да се радват на спокоен живот.

 
  ...

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 30b7f66125
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   Авторке, ако работеше, нямаше да си слугиня. Първата независимост е финансовата. Нормално е ти да поемаш цялата домакинска работа всеки ден, щом не работиш, а и тя не е толкова много, ако трябва да бъдем честни. Ние у двамата работим, взимаме горе долу еднакви заплати и подрляме всичко вкъщи - никой от нас не е заслужил повече почивка от другия. Или си оставяй домакиня и не се оплавай, или си намери работа.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 096b7ff68d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   От авторката до 21, разсмя ме, аз имам работа, в майчинство съм или ме съветваш да оставя детето само да се гледа у дома? Шегата настрана, но поведението на бащата не е нормално. Питам как да избягам от този човек без да ме преследва?

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: fb65dece55
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Консултирай се с адвокат.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 6604a08109
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

24.   №20, не съм 2, 18 съм и се почувствах засегнат. Къде виждаш спам в коментара ми"? Какво според теб е спам, когато се отговаря на въпроси на авторката или потребители по определена тема? И кой е чичката с когото ме сравняваш? Аз не съм коментар №2, но напълно съм съгласен с него. №20, ти съветваш авторката към постъпки, които да и помогнат, същото правя и аз от моя гледна точка.
Авторке! Ако искаш да се отървеш от мъжа, ще трябва да направиш доста жертви и да понесеш освен материални загуби и морално падение. След което в очите на мъжете ще си вече втора употреба, или по-просто казано "прочетен вестник"! Най-правилно и безболезнено за теб ще бъде за известно време да го търпиш безмълвно и в даден момент в благоприятна обстановка да му предложиш да се разделите мирно, като му обясниш, че след като не си му вече интересна, по добре да си намери друга, а теб да те остави на спокойствие. За детето ще намерите заедно решение без спорове и претенции от твоя страна, ако се разделите. Това е първата ти крачка към раздялата, а ако не срещнеш разбиране и добронамереност от негова страна, тогава следвай съветите на №20! Трябва да знаеш, че бесният феминизъм по нашите географски ширини е основната причина за отношението на мъжете към жените. Феминизмът не може да покори-победи мъжете по простата причина, че всячески мъжете са по-силни от жените. Огледай се и виж какво става в днешно време. От началото на годината до сега 22 жени са били убити от мъжете си, заради женска наглост подстрекавана от феминизма. И ти ли искаш да последваш съдбата им? " Сентенцията - "Където е силата, там е и правдата" си остава актуална във всички времена. Мъжът като пол е много по-силен от жената и за това като глава на семейството той определя правилата. Друг е въпросът дали днес говорим за семейство или живот на семейни начала. Жената ако иска да постигне определена цел използва чара си за манипулация на мъжа, който отстъпва пред женската невинна свенливост. Т. е. жената е силна със своята слабост, и мъжът тогава уважава желанията и. Това нейно право никой не може да и отнеме. Моят коментар си е мое лично мнение и виждане като мъж, относно твоето положение и ти не си длъжна да се съобразяваш с него. Съвети и предложения никога не са излишни, па било то и от враждебно настроени един към друг потребители, но ти следвай интуицията си. Тя ще ти подскаже да вземеш правилно решение, а жените ако не друго имате силно развито шесто чувство, но не винаги го следвате, заслепени от феминизъм!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: b8fa96736a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Най-добре похарчете едни 30лв. за консултация с адвокат. Можете да подадете жалба за психически тормоз, можете да намерите свидетели, можете да извадите медицинско свидетелство, на детето също може да се направи епикриза от детски психолог. Много неща могат да се направят в посока ограничителна заповед и пълно попечителство.

 
  ...

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 2460ca6414
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

26.   Аз съм 2, 9 и 16

Към 20 и другите жени, възмутени от коментарите ми. Това е последният ми коментар в темата, защото не виждам смисъл да съветвам хора, които не се вслушват, в други хора с различно от тяхното мнение. В такъв случай - водете си монолози!

Остави настрана параноята си относно моята личност, номер 20 и прочети коментарите ми, отново, помисли малко, и ще разбереш, че съм права. Също така, съм жена с професия, свързана с изкуство. Т. нар. от теб 'слугуни', не ги знам, аз говоря от своята позиция на човек, който може да живее със себе си, и от своя труд, но предпочитащ семейните ценности, а когато си в семейство, вече не си единица, и не всеки умее да обича, и да бъде грижовен. Това е важното за семейния живот, да е спокоен, не - интересен. Не съм от грубите жени, които не приличат на жени, работят работи, които са абсолютно робски или пък правещи кариера, материалистки със сто дипломи, които не приличат на нищо в личностен план, да се чуди човек, за какво им е тази кариера и евентуални пари, след като са сами, и невротични. Да се оправят, всеки с изборите си, не ми пречат.
Въпросът обаче е, когато едни хора имат изисквания, на които никой не е длъжен да отговаря! Проблем е също, че не умеят да преценяват хората (не получих отговор на въпроса си под номер 16) и изобщо, от коментарите ви съдя, че само едно си знаете, четете и отговаряте избирателно, не знам за мъжете ви ако имате такива до себе си, но аз не харесвам мисленето и поведението ви, а съм жена.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 85c65b65bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   От авторката. Същината на темата е грубото отношение на мъжа към мен, не непознат, а човекът с който създадох семейство, на който родих дете. Той до такава степен иска да се наложи, че няма сили и търпение за приказки и прилага сила. Всичко е плод на битовизми, когато сме били гаджета не е бил в нито един случай груб с мен, но след раждането на детето и двамата сме изцяло променени и травмирани. Аз трудно се възстанових, а той се отдръпна. Един пример за това е, когато детето плачеше и с гушкане и говорене към него се успокоява. Аз взимах детето, но мъжът ми беше започнал да ми разказва какво правел на работа. Щом детето се разплака и игнорирах мъжа си, започнах да се лигавя и радвам на бебето, мъжът ми се ядоса и спря да говори. Щеше да се пръсне от яд, защо съм го игнорирала и не съм го гледала в очите. Той искаше цялата моя любов. А аз я дадох на най-малкото човече.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: ce8a7f58db
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

28.   Авторке, просто го помоли да си тръгне, и ако не иска, се обърни към полицията. Мъж, който проявява насилие над съпругата си, не заслужава да има семейство. Той никога няма да се оправи, затова да върви да беснее другаде, а ти си длъжна да запазиш спокойствието си, и да продължиш живота си.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 5c1d265a1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

30.   Сама показа къде е заровено кучето - ти не го обичаш и си се вманиачила в ролята на маминка. Поведението ти е обидно за мъжа ти. Детето трябва от бебе да знае, че на първо място в семейството е баща му, а не то. В днешно време е модерно детето да е поставено на пиедестал и е пълно с 10г които изпадат в истерия ако не им се обръща 5мин внимание. 18г които смятат родителите си за доживотни донори на пари. Вземи си смени приоритетите и разбери че семейството може да има много деца, но мъжа ти е един.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 2460ca6414
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Зарекох се за последен коментар, но не мога...

Сега какво, детето е виновно, че е безпомощно докато е малко и има нужда от внимание, а мъжът ти е егоист, който не обича детето си... , а ти многострадалката, която 'не може да угоди на всички'... Стига!

Внимавай само, да не наговориш, тези и други ужасни неща на детето си когато започне да разбира смисъла на думите ти, защото ще му втълпиш вина за разпадналото се семейство... Всички, неспособни да имат семейства си го изкарват на децата, накрая, децата са потърпевши, знам от личен опит... И никакви материални грижи не могат да замаскират недоволството на родителя и вината, която вменява на детето.

Горкото ви дете, дано бъде здраво и разумно.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 2460ca6414
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   Към 30 от 2,9,16,26 и 31... ужас просто.

Нещо си в голяма грешка, човеко, ама жестоко си в грешка.

Пращам ти четиво.
http://webstage.bg/roditelstvo/1993-zhivotat-na-deteto-zavisi-ot-tzeluvkite-koito-maikata-e-dala-na-tova-dete.html

Това е за авторката и за всеки, който иска да прочете.
https://istina.bg/uchitelya-petar-danov-za-semeystvoto-i-jenitbata/

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 836bbfdfec
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

33.   "Мъж, който проявява насилие над съпругата си, не заслужава да има семейство. "

Това ме уплаши много, чак се изпотих, като го прочетох! №28, много си жестока бе, недей така, че има и слаби мъже, които ако го прочетат и ще припаднат. Та, изразявай се по разбираемо, защото мъжът може да прояви неуважение или пренебрежение към съпругата си, но насилие може да упражни директно ако сметне за необходимо, защото е по силен, а не да го проявява!
Авторке, грубото отношение на мъжа към теб е предизвикано от твоето отношение към него. Самопрочети се и обърни внимание как говориш с чувство за собственост! " човекът с който създадох семейство, на който родих дете. " Семейството сте го създали двамата с него, и си станала майка на детето му. Децата са най-хубавото нещо на този свят и са продължението на рода в семейството.

"започнах да се лигавя и радвам на бебето, мъжът ми се ядоса и спря да говори. Щеше да се пръсне от яд, защо съм го игнорирала и не съм го гледала в очите. Той искаше цялата моя любов. А аз я дадох на най-малкото човече. "

Това звучи като отмъщение, което не води до нищо добро. Кое му е лошото на мъжа, който иска цялата любов от жена си, и резултатът е малкото човече?
Авторке, има мъдрост от народопсихологията! - "Два остри камъка, брашно не мелят" Кой според теб трябва да отстъпи... мъжът или жената? Ти със сигурност не си виновна за поведението си и очакванията ти от мъжа. Виновна е утопията на феминизма, която подстрекава жените към неуважение към мъжете, и прокламира женска независимост и самодостатъчност. Само че реалността е друга и от тая самодостатъчност губещи са само жените. Отледай се наоколо! Жени с мания за независимост, борба за кариера на по 30-35 години и изведнъж останали без деца, а след 45-те вече, "вятър ги вее на бял кон"! Дали са много щастливи от тая независимост? Ти поне си имаш вече дете и съпруг. Ако искаш да останеш без него, винаги можеш да го направиш, както се съветват останалите феминистки тук, но помисли! Вместо да му "извадиш очите", може да му "изпишеш вежди"! Мъжката независимост от женското присъствие е природно заложена, докато обратното е неблагоприятно за женския пол. След 40-те, жените са непривлекателни (за разлика от мъжете), напълняват, стават груби, и трудно скриват целулита и останалите недостатъци по тялото си. За това нямат кой знае какъв избор, освен повечето от тях да си останат самодостатъчни до края на живота си.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: fb65dece55
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

34.   30 мъжът може сам да се нахрани, да се преоблече и т. н. Естествено, че трябва да си гледа детето, а и за мъжа трябва да е също толкова важно. Явно и мъжа още иска да си го гледкат като детенце....

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 55efc12f42
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

35.   Мъжът ти да те заплашва с бой или с нож е абсолютно неприемливо, независимо колко е афектиран. Ако все още имаш желание да сте заедно, седнете само двамата, без малки човечета и други разни лигавщини и мило и спокойно му обясни, че той може и да те набие, но после може и да не се събуди, след като е изял чиния топла супа със стрихнин. Хора като него са плашливи.

В същото време не си затваряй очите за собствените си грешки.

1. Допуснала си да станеш слугиня. Започнала си да му прислужваш по собствено желание.

2. Обсебена си от детето си. Накарала си мъжът да се почувства използван и захвърлен. Сама казваш, че даваш ЦЯЛАТА си любов на малкото човече. Е, когато за мъжът ти не е останала любов, той се е задоволил със слугинята. Като истински аристократ. Детето е при теб за малко. След 18 години я се сети да ти се обади по Скайп веднъж на 3 месеца, я не. За напред да знаеш, не оставяй мъжа си втора цигулка, сперш ли да се държиш любовно, не очаквай към теб да се отнасят, като към любим човек.

Желая ти успех, каквото и да решиш. Все пак един нов старт ми се струва най-доброто решение.

Дядо Торбалан

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 478828ca86
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

36.   Авторката съм и отново искам да ви попитам как е възможно да оставя бебе на 2 месеца да се събуди и да реве и да си проведа спокойно разговора с баща му, а може би да изпия едно кафе и да се поразходя навън , без да обърна внимание на детето и да го взема в ръцете си, а после да попитам " и какво стана нататък" , а отговора е " ти ме прекъсна и не ме гледаш в очите , докато говорим ". Грешен избор ли е да се погрижиш за малкото човече, защото то щеше да си плаче още и пак нямаше да се проведе разговор. Не разбирам защо възрастните са егоисти! Успокоих детето и продължих с разговора, а вече щом се е прекъснал не било същото.

 
  ...

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 6ccc66e367
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

37.   Авторке, допускаш типичната грешка на начинаещ родител. А именно, скачаш и вземаш детето на ръце, всеки път когато ревне. Така развиваш в него навик да реве, докато не се озове в прегръдките ти. Ако кажеш и че спиш с бебето, картинката ще е пълна. Колкото и чудовищно да ти се струва, понякога детето трябва да се оставя да си пореве. В противен случай възпитаваш един малък тиранин.

Ясно е, искаш да го гушкаш, но отговорностите като родител изискват лични жертви. Коментарът ти само потвърждава, колко обсебена си от детето си. Това не е добре нито за теб, нито за него.

Дядо Торбалан

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 35cd5b6fc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

38.   Авторке, получила си много отговори, доста от тях противоречиви, но би трябвало да усещаш нещата защото участваш в тях. Дядо Торбалан ти е дал много полезни съвети, но за да живееш спокойно, не е необходимо да се възползваш от стрихинина в яденето на мъжа ти. Ако мъжът ти те заплашва с бой и с нож обърни внимание кога и защо го прави. Може би причината е в теб, без да осъзнаваш това. "Куче, което лае не хапе! " Повече трябва да се притесняваш, ако мъжът ти е "тиха вода" и не ти прави забележки за нищо, а стиска зъби и търпи вербално насилие, характерно като модерен похват на жените срещу мъжете, насърчавано от феминистките и обезпечено от законите. Обърни внимание на постоянния вой на БФЖ (Български фонд за жените)! Над 22 жени вече от началото на годината до сега са починали от неестествена смърт, причинена от неблагоразумието им да наказват мъжете с вербално насилие и с огромните си юридически правомощия. Има си природни закони, които не се съчетават с гражданските, които са вечни и непроменими. Разумните жени ги усещат и се съобразяват с тях, нищо че феминистките прокламират неограничени женски права и мечтаят да превърнат мъжете в роби на жените, чрез извратени женски закони. Няма как да стане, дори и изцяло юридическата власт да се озурпира от жените, заради благородството на мъжете. Просто има (и винаги ще има), голям процент нормални и разумни мъже, които няма да го позволят. За това ти трябва вече да си го усетила вече през житейският си път до тук, че, мъж жена не пита, и не се съобразява с нея, освен ако не прецени, че жената има право! Така че, забрави за матриархата и погледни на мъжа си като на най-необходимото нещо в живота си, за да си щастлива и да получиш нужното уважение, а детето е също толкова скъпо и за него, както и за теб. За това ако отношенията ви са нормални, а не с феминистичен отенък, детето ви ще се радва на щастливо детство и родителска обич. Мъжът е глава на семейството, а не жената, не го забравяй! Няма такъв баща, който да не милее за детето си, което е негова кръв, освен ако не знае, че детето не е негово! Преди да направиш каквото и да е по отношение на мъжа ти, огледай се наоколо и виж днешната реалност. Над 50 % разведени жени, живеещи сами и отглеждащи сами децата си в лишения и несгоди. На мъжете не им пука много, дори са по-щастливи след разводите, защото отпадат ангажиментите към семейството и не чувстват вина, защото причините за разводите са жените, а и винаги могат да намерят по-млади жени или места, където да задоволят сексуалните си потребности!

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 2460ca6414
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

39.   Дядото да не знае много, че е във всяка тема с глупостта си.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: d696ab815d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

41.   38 - мъжът може да бъде глава на семейство ако има такова. За да се случи това трябва да намери жена, която да се съгласи да направи семейство с него. Разбирам, че си потънал в праисторическа дупка, но я се събуди и погледни около себе си?

Жените не се нуждаят от мъж, нито мъжете от жена. Всеки от нас в днешно време може да оцелее и сам. Мъж и жена трябва да се събират и да са заедно, защото им е приятно един с друг и по никаква друга причина.

Последното ти изречение няма дори да коментирам - повярвай ми, ние жените много по-бързо от вас ще си намерим партньори за секс.

Към авторката - позволила си му да се държи така с теб. Хората са животни - инстинктивно усещат кога някой е слаб и тогава нападат. Изгубила си авторитета си.

В днешно време децата са лукс, който не всеки може да си позволи. Жената трябва да роди дете само ако има достатъчно спестявания да издържа себе си и детето в периода на майчинството.

Иначе има много голяма опасност да изпадне в икономическа зависимост от мъжа и той да почне да издевателства над нея, защото знае, че ще и е много трудно да го напусне.

Недейте да живеете с мисълта, че ако не станете родители сте си пропилели живота и шансовете. Животът е много повече от природни инстинкти.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: fdb763e26d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

42.   " 38 - мъжът може да бъде глава на семейство ако има такова. За да се случи това трябва да намери жена, която да се съгласи да направи семейство с него. "

№41, според теб излиза, че вече изобщо няма семейства у нас, или пък ако ги има то те зависят единствено от благоволението на жената, а мъжът уж ще е глава на семейството, а не може да въдвори ред ако жената не му разреши! Не знам, дали аз съм потънал в праисторическа дупка, но в провинцията все още има истински семейства с мъже глави на семейства, а София и още два-три урбанизирани града не са цяла България. Може би ти си фантазираш и си се пренесла в бъдещето, дето никой не може да предвиди. Как мислиш? Дали авторката е създала семейство, или мъжът и го е създал. В екстремни ситуации мъжете винаги оцеляват, защото са физически много по-силни и по-.... хайде да не казвам какво, а жените не могат без мъжка помощ. Историята на човечеството го потвърждава. Така че е ясно кой без кого не може, но всеки има право на мнение.

"Мъж и жена трябва да се събират и да са заедно, защото им е приятно един с друг и по никаква друга причина. "

С това твое мнение направо ме срази!!! Я, да те попитам тогава, как ще има репродукция на човешки фактор, щом като мъж и жена ще се събират само ако им е приятно и за удоволствие??? Как ще има продължение на на човечеството. Сигурно жените ще бъдат оплождани от "Светия Дух"!

" повярвай ми, ние жените много по-бързо от вас ще си намерим партньори за секс. "

Не се и съмнявам. около 10 % от жените имат привлекателен секси вид и винаги ще си намерят партньори за секс, ако не са с психични заболявания, в следствие на което стават фригидни и получават вагинизъм и аноргазмия! Е, за нас мъжете секса го има винаги, и дори без да го търсим по някога, а платената любов ни излиза много по-евтина от свалките и назландисванията на жени, които сме харесали.

"В днешно време децата са лукс, който не всеки може да си позволи. Жената трябва да роди дете само ако има достатъчно спестявания да издържа себе си и детето в периода на майчинството. "


Това е върхът... предавам се и не мога да споря с теб. Сигурно си абсолютно права. Явно мургавите жени дето раждат по 5-10 деца имат достатъчно спестявания да издържат себе си и децата в периода на майчинството, а децата за тях не са лукс, защото ги бълват като от конвейер.
Авторке, мъдрите хора са казали: - Три пъти мери, един път режи"! За това, преди да послушаш (ако послушаш) № 41 помисли добре за последствията след това. 41 се вживява като господарка на мъжете. Не ти си му позволила да се държи мъжът ти така с теб, а си го предизвикала да се държи така. Пак помисли, кой на кого позволява нещо и кой е по независим от другия. Мъжът никога не може да е икономически зависим от жена, освен ако не е сакат, болен или много стар и безпомощен. Винаги е било обратното. В разцвета на силите си мъжете са волни като птички и жените не могат да им налагат нищо, освен ако не са им майки. Аз съм убеден, че си попаднала под феминистично влияние и идеологията обърква съзнанието ти. За това имаш това поведение и отношение към мъжа си. Няма да ти напомням за народопсихологията относно подчинен и доминант, или кой стои по-долу или по-горе в семейството и обществото. За да бъда по-точен, казвам, че мъж жена не пита и разрешение от нея не иска, за каквото и да е, ако не я обича истински! А, за да обича мъжът истински жената, тя трябва първо да го е обикнала и да е доказала обичта си към него.

 
  ...

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 62c21217dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

43.   42 - с латерна не се спори, само ще коментирам въпроса ти "как ще има репродукция на човешки фактор"? А ти защо си мислиш, че трябва да има такава? Планетата само може да ни благодари ако спрем да се множим. Всички ние сме само вредители и консуматори, ако намалеем с 1-2 милиарда нищо толкова фатално няма да се случи, макар че си мислим, че сме единствени и неповторими, и ако изчезнем ще се свърши света.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: b0a5ba17dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

44.   Напълно си права №43!!! Народът ни е казал: - "С жена и с радио-точка не се спори, особено след като жените получиха по-равни права от мъжете през 1947 г.! И щом казваш, че сме само вредители и консуматори дори и да не съм съгласен, пак ще трябва се съглася с теб, че иначе няма да пуснат коментара ми и няма да знаеш как мисля по този казус. Планетата сигурно ще ни благодари, ако спрем да се множим, макар че си мислим, че сме единствени и неповторими, и ако изчезнем ще се свърши света. Е, той светът няма да изчезне, а ще изчезнем само ние като нация и България ще съществува само като територия, населявана от други етноси, които не признават идеите на феминизма, но умело се възползват от европейските привилегии, осигурени им чрез директиви и наложени зловредни за обществото ни закони!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 33236aec4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

45.   44- наистина по-ограничен коментар отдавна не бях срещала. Вместо да се замислиш какво има извън планетата Земя си се вкопчил в едно миниатюрно населено място, наречено България, че си и се загрижил какво ще стане ако хората в това местенце не се размножат. Браво, наистина космополитно мислене.

Бъди сигурен, че хората, родени в това местенце не се различават по нищо от хората, родени в друго местенце - например Румъния, Ирландия, Норвегия, Канада, Танзания, Пакистан, Мианмар, Перу и т. н. Защо мисля така? Нека да видим. Хората във всички населени места, коиро изброих, имат по две ръчички, две крачета, една главичка, едни и същи полови органи и всичко друго, което и ти имаш. Така че, дали в местенцето България ще се родят 10000 дечица по-малко, а пък в държавата Канада 10000 повече, в планетарен план няма никакво значение.

Знам, че няма да ме разбереш, не ми и отговаряй, няма нужда.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 3991ff898f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

46.   №45, 44 съм! Едва ли можеш да си представиш познанията ми но астрофизика и космически науки. Като малък много обичах научна фантастика. Станислав Лем ми беше любим автор. Имам цялата поредица "Галактика" и цяла библиотека с научна фантастика. Като поотраснах заобичах техниката и мислех да следвам астрофизика, но се увлякох по радиоелектрониката и сега това вече мие хоби-професия. Така че, предполагам да имам много повече познания ог теб и знам какво има извън планетата-земя, както и слънчевата система в галактиката Млечният път"! Само че, темата е друга и аз отговарям на въпроси на авторката от моята си гледна точка. Сега ще отговоря и на теб, въпреки, че не желаеш. Това миниатюрно населено място, наречено България, е моята родина, а родният си край обичам най-много, и съм готов да го браня от модерната либерастия и друга инвазия до колкото ми позволяват възможностите. Някак си ми е болно, че хората в България вече са с отрицателен прираст, а в 3/4 от света едни други хора със същото физиология като нас, имат по две ръчички, две крачета, една главичка, едни и същи полови органи и всичко друго, което имаме аз и ти се размножават прогресивно и по екстраполация предполагам, че ще населят след време и малкото останали местенца като моята България, а ние местните хора ще изчезнем! За това съм обезпокоен от демографския срив и ме интересува бъдещето, което ще е следствие от настоящето погледнато дори и в исторически план! Планетарният план е доктрина на вселенския разум и ние човеците не можем да променим нищо, защото все още сме безсилни. Просто съществуваме като елемент от пъзел, който се реди от много по-висша форма на съзнание от нашето!

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: ed53df580f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

47.   44- Влез в една циганска махала или в един квартал населен примерно с пакистанци и араби, ако живееш в чужбина, ама сама и вечер по тъмно, и ще разбереш дали хората са еднакви както твърдиш. Докато в циганската махала е по-вероятно да те ограбят от колкото да те изнасилят, в някой от арабските гета в Западна Европа може и да не излезеш жива. Те точно мислещите като тебе довлякоха тези пълчища мигранти в Европа и сега европейците реват. Много е лесно да се дават тези акъли от някой богаташки квартал населен предимно с бели и образовани хора, но ако поживееш малко с тези същите, които твърдиш, че са еднакви няма да мислиш точно така. И преди да ме обвините в расизъм, ще кажа, че наистина хората се раждат равни, но е много важна в каква среда израстваш. Спирам до тук, едва ли ще ме разбереш, така че няма нужда да се хабя да обяснявам повече.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: d696ab815d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

48.   47 - нямам намерение да влизам в опасни квартали поради вродения ми инстинкт за самосъхранение - какво да се прави, така сме създадени.

Живяла съм няколко години в Ирак преди войната и в Сирия половин година, пак много преди войната.

Никога не съм се чувствала в опасност. Там имаше много строги правила, които за разлика от Европа се спазваха. Жените не са носили бурки, разхождала съм се по улиците съвсем сама без проблем. Християни и мюсюлмани се уважаваха. После американците ( с подкрепата на Европа) решиха да създават проблеми по геополитически причини и превърнаха едни нормални хора в зверове. Бъди сигурен, че ако утре и България е нападната по същия начин и ние ще загубим човешкото най-много за месец-два. Това, че в момента в Европа идват под маската на мигранти най-лошите от Арабския свят, също всички знаем по чия вина е.

Моят коментар имаше за цел да ви покаже, че ние, човеците, се занимаваме и спорим за някакви пълни глупости, които в планетарен план нямат никакво значение. Покваряваме всичко с жаждата си за власт, секс и пари.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 478828ca86
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

49.   От авторката. Нека се върнем към темата и решението на моя проблем. В мащабен план можем да помогнем на нас самите и на природата на нашата планета и космоса и галактиката, но няма да избягаме от нашия микрокосмос и нашето ежедневие. Проблеми като моя са често срещани и аз наистина искам да няма насилие в семейството. Колкото и да е ядосан един мъж не е мъжко да се посяга на жена, да се издевателства , заплашва и бие. Не наричайте това резултат от феминизъм. Мъжете в днешно време щом си направят дете спират да мислят за много неща, отказват се от цели, мечти, амбиции, ако изобщо са имали такива. Вече мисля, че основната цел на един мъж е да прави секс и да се размножава. А нали жените сме много оправни , ние да осигурим жилище , ние да поправяме техниката, ние да си изгледаме децата и да осигурим пари за образование на детето и всичко останало.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: d696ab815d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

50.   Авторке - правиш впечатление на оправна жена, с морални принципи, убедена в правото си и здраво стъпила на земята.

Не всички мъже са като гореописаните от теб, но има и доста такива напоследък. За съжаление не винаги можем да ги отсеем, защото някои от тях са отлични манипулатори и може да не си покажат истинското лице с години.

Наш дълг като жени и майки, обаче, е да не позволяваме подобно поведение да продължи. Доста съвети се дадоха вече, темата е на почти месец. Ще споделиш ли дали си предприела някакви действия да се махнеш от този насилник или ситуацията е същата?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 61e174fc40
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

52.   Авторке, сама преценяваш, че с мъжът ти не сте никакво семейство и всичко е много изкуствено между вас! Били сте много влюбени, и сте създали дете? До тук добре, но изведнъж хоп, и той рязко се е променил. Как си го обясняваш? Защо така се е променил мъжът, коя е причината? Аз ще ти отговоря авторке. Не сте виновни нито ти, нито той! Отровата на феминизма е променила отношението ти към него и той реагира, като защитава мъжкото си "АЗ"! Като споменаваш, че не поемал домакинската работа, смяташ ли, че това е редно да прави мъж глава на семейство? Я помисли малко дали ти не си го предизвикала с неправилно отношение и с прекомерно големи претенции без основание към него, за да те заплашва с нож, да крещи и да те хваща за гърлото? Казваш, че те е взел за прислужница... пак феминистки израз на побеснелите феминистки. Жените-майките преди еманципацията да не са били прислужници на мъжете, когато са раждали децата им, отглеждали са ги, възпитавали са ги в човешки добродетели, като мъже и жени според пола им, и са вършели изцяло домакинската работа, а мъжът осигуряващ прехраната се е връщал уморен и посрещан от жена си и щъкащите малчугани? Не авторке, днес пост-пост-модернизмът изкриви представата за нормалност, а хаос и извратения са на почит от новия световен ред. Ти имаш претенции към мъжа си, като не уважаваш мъжкия авторитет, и това е нормално, защото феминизмът насърчава жените към провокации срещу мъжете, като се стремят да прокарат извратени закони за защита на женската наглост. Помисли обективно за #Ме Тоо? Може ли жена да твърди, че мъж я е изнасилил преди 30-40 години бе никакви доказателства, и да се приеме закон, с който мъжът да бъде директно осъден, без право да доказва невинността си, щом всяка жена без значение коя го посочи (нарочи) за изнасилвач? Значи правилото "Невинен до доказване на противното" не важи, щом жената реши, че мъжът е виновен! С Истанбулската конвенция феминистките искаха да превърнат мъжете у нас в роби, чрез юридическа извратеност, но не предполагат, че тогава мъжете ще започнат да ги избиват масово, защото няма да има какво повече да губят, а отмъщението-възмездието ще е като възнаграждение за тях, раздавайки мъжката си справедливост Ето до къде достигна феминистичната наглост, която принуждава мъжете да са с характер, като твоя мъж. Навсякъде днес се тръби за насилието над жените и никой не казва коя е причината за това, нищо че всеки нормален я знае. Войната на феминистките за женско господство над мъжете е безполезна и никога няма да я спечелят. Мъжкото превъзходство над женската слабост е природен алгоритъм, осигуряващ продължението на живота на планетата. Мъжът е по-силен от жената като пол и винаги може да я пребие или убие, когато бъде предизвикан, без значение какви ще са гражданските закони за защита или превенция за насилието над жените. Ето това е нещото, което умишлено се пренебрегва от феминистките, и наивно се стремят към женско господство, което на практика е невъзможно. Протестите им за юридическа власт над мъжете дори и да бъдат уважени, няма да постигнат нищо. Жените имат едно единствено оръжие срещу мъжете, с което могат да предотвратят насилието, оказвано върху тях. "Жената е силна единствено с нейната слабост"! Само тогава мъжът инстинктивно я защитава и уважава желанията и, ако са нормално допустими! Женско отношение към мъжа като: - "Искаш ли да не видиш повече децата си, да ти взема всичко и да те изгоня на улицата, като те осъдя да ми плащаш издръжка до живот, ако не правиш каквото аз кажа" води до убийствата на жени, като тези които феминистките посочват от началото на годината до сега! Решението на твоя проблем авторке е в самата теб. Абстрахирай се от "равенството мъже/жени" за което тръбят феминистките и погледни нещата обективно. Мъжът не може да се подчинява пряко на жената в семейството, че дори и извън него, защото той, а не жената е глава на семейството. Гражданските закони са безсилни пред природните, а природата е определила върховенството на мъжкия, а не на женския пол! За това колкото и да не ти се иска, феминизмът е виновен за лошото отношение на мъжа ти и реакцията му в отношенията ви!

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 478828ca86
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

53.   От авторката до 52. Не мога да се съглася с твоята хипотеза и с твоите аргументи, защото ние жените не сме само мебел в дома, щом имаме мъж до себе си. А още по-смешно е като един мъж не заема своята позиция и е решил, че всичко в семейството се осигурява със кръстосани ръце и крака. Докато моят мъж е изгубил моето уважение, а може би и на всяка трета девойка, защото вече не съм осемнадесет годишна с бръмбари в главата, а съм част от семейство без глава в семейството. За всеки належащ въпрос, дали нещо ще се поправя, дали нещо ще се купува, аз трябва да дърпам конците. А ако съм тежко болна, пак аз трябва да мисля за най-малките подробности. Когато в началото поставях въпроси от голямо значение, като къде ще живеем, ми се отговаряше: сега не е момента, това ще говорим по-късно, не знам, той мисли че щом живеем тук, значи така съм решила, след раждането на бебето така си и остана. На въпроси ще се женим ли, ми отговаря - не му се занимава, в началото беше друго. Няма никаква елементарна позиция и няма глава в това семейство. Щом няма как заедно да решим някои въпроси, касаещи двамата и няма желание да ги решава, за какво равенство и превъзходство си говорим?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker