Сестра ми може да влезе в затвора - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (89870)
 Избор на редактора (165)
 Любов и изневяра (20831)
 Секс и интимност (10501)
 Тинейджърски (19459)
 Семейство (4403)
 Здраве (7338)
 Спорт и красота (3842)
 На работното място (1876)
 Образование (5263)
 В чужбина (1177)
 Наркотици и алкохол (868)
 Измислени истории (713)
 Проза, литература (1427)
 Други (12000)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Семейство

Сестра ми може да влезе в затвора
преди: 11 месеца, 11 часа, прочетена 1795 пъти
Няма да се впускам в излишни подробности. През пролетта сестра ми открадна дебитната карта на състудентка и изтегли 600лв. Родителите на момичето продадоха жалба. Майка ми върна парите и хората казаха, че нямат никакви други претенции. Преди повече от седмица дойде призовка от съда. Вероятно ще има дело. Майка ми е съсипана и не знае какво да прави. Четох подобни истории из интернет, обикновено се разминават с условна присъда до 3г., но нищо не се знае. Моля за някакъв съвет, а не за упреци. Виновна е - да и никой не го отрича, но колкото и да съм й ядосана и аз самата, тя ми е сестра. Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 месеца, 29 дни
hash: 3d19ebaeca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Всеки прави грешки. Важно е спопред сегашното правораздаване Сестра Ви да си признае вината и да сключи споразумение с прокуратурата. така може да я осъдят на малка присъда УСЛОВНО с малък изпитателен срок. Иначе може да я съдят за назидание! У нас всичко е възможно. да признае вина и да се разкае искренно!

 
  ...
преди: 10 месеца, 29 дни
hash: 6995515193
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Съветът ми е да говорите с хората да вдигнат обвиненията. Вие преценете как, но най-вероятно тя самата трябва да го направи. Ако е условна - ОК, тъпо ще е да влезне в затвора за 600. 00 лв., макар че постъпакта е много, много лоша, но всеки прави грешки в живота.

Съни

 
  ...
преди: 10 месеца, 29 дни
hash: 6fa81b43d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Майка ти взе ли някакъв документ, че парите са върнати?
Сега могат да кажат, че няма такова нещо и никой не е връщал пари.
Как можете да докажете, че сте върнали парите?
Телефонни разговори за уговаряне на среща поне? Смс-и?
Ако с нищо няма как да докажете, че сте върнали парите, то сестра ти ще получи минимум условна присъда, т. е. ще ходи всеки ден да се подписва в районното.
Виждала съм хора за блудства да се разминават с условни присъди, така че просто си намерете добър адвокат и съберете някакви доказателства за това, че сте върнали парите.
Също така, ако изкарате сестра ти невменяема в дадения момент - докажете, че е била пияна в момента на теглене на парите, също би помогнало за защитата.
В случая ви давам тези съвети не защото одобрявам постъпката на сестра ти, а защото познавам отлично юридическата част на нещата и защото реално няма ощетени от ситуацията перманентно, освен потенциално сестра ти.
Тя е откраднала картата, изтеглила е парите и за хората е бил голям стрес, но парите са върнати и всичко е приключило за тях - те не са били ощетени материално в дългосрочен план. Дори те всъшност могат ли да докажат по някакъв начин, че тя ги е взела? Има ли доказателства, че именно тя е откраднала и изтеглила парите?
Докато не се предостави истинско доказателство на съда (като самопризнаение от нея, теб или майка ти, снимки от камери), то сестра ти е невинна.
Мога още много да говоря по темата, но по-добре си наемете адвокат и го оставете да се заеме със случая ви.
И помнете, съдът се интересува само от факти.
Сълзи и вайкане не вършат работа.
Който разполага с необходимите факти, той ще спечели това дело.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 29 дни
hash: a1fa7a674a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Съвета ми е да наеме добър адвокат и единственото което да му каже е да оправи всичко и да си плати сестра ти

 
  ...
преди: 10 месеца, 29 дни
hash: 324a8536d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Наемете адвокат. За 600лв, с чисто криминално минало, възстановени нанесени щети би следвало да се размине по чл. 78а от НК.

 
  ...


...
преди: 10 месеца, 29 дни
hash: c7c5ed2eff
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Нищо няма да й направят не се притеснявай!
Дори да има дело нищо няма да стане... щом родителите на момичто няма претенции( а и да имат, парите са върнати.. точка)!
Спи спокойно!

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 29 дни
hash: 53791490e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   Дано да влезе за поне година в сливенския затвор, за да и дойде акъла в главата. Иначе ще си помисли, че лесно се е разминала и друг път пак ще повтори. А какво като ти е сестра? Нали пак ще е жива и ще се виждате, да няма да я трепят, че се притесняваш. Малко затвор ще и се отрази добре и възпитателно.

 
  ...
преди: 10 месеца, 29 дни
hash: 34258f6b54
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   За такава дребна сума няма да има затвор, но условна присъда сигурно! Много подло е постъпила, а как е улучила кода? Значи и колежката й има вина, защо не си пази документите? Ако съм съдия, бих осъдил нехайната.

 
  ...
преди: 10 месеца, 29 дни
hash: 59e79732dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Спокойно, ще мине условно - поне за начало. Но да не забравя, че през периода на условието ако направи нещо, влиза от раз в Сливен.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 28 дни
hash: 186c0da5b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   За такава постъпка едва ли ще има ефективна присъда, обаче това ще и се отбележи в досието и един ден може да си има проблеми ако си вади "свидетелство за съдимост" за работа. Обаче това да и е за урок, защото при второ такова провинение вече ще се води рецидив и не се знае дали няма да има и ефективна присъда.

 
  ...

...
преди: 10 месеца, 28 дни
hash: 610ce8d7bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   И за какво ги е откраднала те за пари сестра ти? За какво са й трябвали? За телефон, таблет, телевизор, фотоапарат? И аз искам много неща, но чуждото си е чуждо! А защо сестра ти не се е обърнала към вашите- да каже:"Мамо, тате, имате ли 600 лева, че искам да си купя един по-мощен телефон-има повече RAM и свободна памет и 16-ядрен процесор! Моля ви! " Така прави умния човек, а не да си проваля бъдещето! Мислех си, че като е студентка, се е отказала от тези навици, които е имала като малка, но сега няма кой да й прощава, сигурно вече е на 20-да, децата минават през това, но сега вече е голяма и не й прилича да го прави! В училище може и да го е правила, тийнейджърски години, но сега няма оправдание за този лош навик! Нарочно не казвам определението за човек, който нарочно взема нещо чуждо, за да го присвои, за да не засегна сестра ти! Надявам се, че това няма да се повтори никога повече! Не знам защо другите я нападат, но все пак това не е като да намериш пари на улицата, а умишлено присвояване, което не е редно и не се подкрепя от никого! В случая имаме три присвоявания-карта, PIN код и пари! А това са лични вещи! На никого няма да му е комфортно, ако чужд човек му открадне нещо!

 
  ...
преди: 10 месеца, 28 дни
hash: 5be8edca18
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   От авторката
Благодаря на хората, които дадоха наистина адекватно мнение и съвети. Дело все още не е заведено, а само досъдебно производство. Днес мама и сестра ми ходиха до районното и както ни беше посъветвала и адвокатката, с която се консултирахме, сестра ми поиска споразумение, но старши следователката каза, че може би няма да има нужда, т. е може да се размине и без дело, и без присъда (плюс е че парите са върнати). Предстои ни да чакаме и наистина се надявам, че това ще и подейства стряскащо и друг път няма дори и да помисли за нещо подобно.

До номер 7
Едва ли щяхте да говорите така ако се отнасяше до ваш близък, нали? Не смятам, че в този случай да вкараш двайсетгодишно момиче в затвора и да й лепнеш петно за цял живот е най-подходящото възпитателно средство.

До номер 8 - казва, че е видяла кода, докато самото момиче си е теглило пари и го е запомнила.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 27 дни
hash: 53791490e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   От номер 7: Права си, но аз не съм на твое място и не ми трябва да се поставям на твое място. Аз ти казвам моето мнение като такова на страничен наблюдател. Очевидно ти искаш мнението на други хора по този въпрос и затова си го задала тук, следователно аз ти давам моята гледна точка. Но ти явно искаш да чуеш твоето мнение от устата на други хора, което е малко странно, не мислиш ли?

 
  ...
преди: 4 месеца, 2 дни
hash: 69e188d3ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   В случая държавата те съди независимо дали са върнати парите.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker