Имот. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121054)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7296)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Имот.
преди: 5 години, 6 месеца, прочетена 1450 пъти
Здравейте. От доста време нещата между мен и родителите ми не вървят. Но нека оставим това настрана. Става дума за апартамента ни, който беше заложен и след като го изплатиха нашите (по-точно майка ми) го обяви за продажба и наш близък го купи. Сега се очаква аз да го закупя! Колкото до това, аз не съм много съгласна да ми се дава каквото и да било от тях. Искам да започна някъде на чисто без тях.. и ако има как да не съм свързана с тях относно сметки, имоти и т. н. Не говоря разбира се, чрез отказване да не съм свързана с тях, а просто да не ми се мешат в живота с тяхните кредити и глупости, но както и да е въпросът ми е:
- Когато един имот е бил заложен, след това продаден и трябва да си го закупиш от дадения човек, трябва ли задължително да имаш фирма, и като цяло как стоят нещата с данъци и пр.? Трябва ли да доказваш от къде си взел примерно пари за да го купиш и какви са начините като цяло? Истината е, че не искам да си правя фирма поради това че израснах с кредити, фирми и се нагледах на това как нашите немогат да плащат, не искам и аз да се забатачвам, а знам че ако имам фирма както ме убеждава майка ми че се изисква при доказване на доход, ще трябва да плащам ддс и други сметки по фирмата. Като цяло искам да се обедя че думите и са така, защото смятам че има причини просто да иска да ме държи с това близо до тях, тъй като вижда че искам да се махна, и да живея самостоятелно. Един вид иска през целия ми живот да ми виси над главата.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 6 месеца
hash: 2b679b959d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   За да си закупиш имот не ти трябва никаква фирма а адвокат и нотариус. Не разбирам какъв е филма точно, но имаш ли 18 години стягаш си багажа махаш се и повече никой с нищо не може те занимава.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 8ce19ebede
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Глупости, не ти трябва фирма! Доказване на доход: зависи от сумата и дали ще бъде изплатена наведнъж!
Не разбрах защо се "очаква ти да закупил имота"?
Внимавай да не те вкарат вашите в техни си схеми...че и фирма те лъже майка ти, че ти трябва...
Не приемай от тях пари за имота!
Не закупувай имота ако нямаш собствени доходи и можеш да докажеш поне 70% от тях!
В никакъв случай не си откривай фирма с ТОЗИ мотив!
Ако искаш имот и разполагаш със собствени пари, купи си нещо няма що нищо общо с тях и ще си спокойна!

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: b9b2b62dd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   От това, което разбрах от обърканото изложение е, че родителите или авторът имат недекларирани пари, които искат да използват за да си откупят апартемента обратно от междувременния собственик, който сигурно се явява кредитор или има някакви други мотиви да е бил собственик на апартамента. Не става ясно какви са мотивите на родителите да въвличат детето си. Може или да искат да прехвърлят апартамента (малко вероятно, защото можеше просто да прехвърлят фирмата, която ще го притежава) или по някаква причина не могат да направят тази схема от тяхно име.
Като цяло работата смърди доста и изглежда, че най-малко се използва детето за да се перат недекларирани пари.
Недей да се вкарваш в схеми, а иди и си купи нещо твое ако имаш пари. Ако имаш пари, но са ти дадени от ваще - ще им играеш по свирката. Ако имаш пари и не са декларирани - може да имаш и ти трудности от същия тип като си купуваш нещо.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: d7c82a259d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако няма ипотека прави каквото ти казват, само не им давай пари. Не си длъжна да живееш в този апартамент. Те искат да отърват кожата, помогни на родителите си.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: e3dc0a9bf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Авторке щом имаш средства да закупиш имот, а нямаш доказателства от къде си взела парите следователно си се занимавала с незаконна дейност за да натрупаш средствата. Когато човек купува нещо на стойност над 10 хил трябва да може и да докаже от къде има парите, при самия нотариус пишеш на документ че примерно парите са от спестявания, пенсия, продажба на друг имот, или подарък от родители с договор най – често като доказателство се представя сключеният договор за дарение между роднини, или от работа в чужбина, подава се една декларация по чл. 4, ал.7 от ЗМИП за произход на средствата и ако нотариуса или данъчните се усъмнят са длъжни да подадат информацията към държавните органи, ако държавата тръгне да рови да можеш нагледно да докажеш. Ако имаш собствена фирма и съответно печалби от нея с платени ДДС сумата на която трябва да доказваш е над 30 хил.
От текста ти не се разбира каква е идеята на майка ти с фирмата, но се вижда че ти нищо не си разбрала или не си внимавала какво ти обясняват или не искаш да разбереш кои врътки с имоти защо ги правят. Чети ЗАКОН ЗА МЕРКИТЕ СРЕЩУ ИЗПИРАНЕТО НА ПАРИ.
За теб е без значение дали купуваш имот който е собственост или преди е бил собственост на родители/роднини или напълно отделен имот, имаш ли пари за имот трябва да доказваш от къде ги имаш.

 
  ...


...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: f28c1e1cfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Никакви фирми не регистрирайте. Проверете имота за тежести в местната агенция по вписвания. Не се сърдете, но си личи, че сте некомпетентна по темата и много лесно може да те излъжат. С две думи, не пестете от адвокат, защото не можете да се погрижите сама за интересите си.
Номер 2, ако купува имот като юридическо лице, трябва да има произход на парите. Иначе какво става регистрира фирма с 2 лв. капитал и след седмица купува с тази фирма имот за 100 000лв. Веднага ще я погнат от НАП и имота, като собственост на фирмата може да бъде отнет. Докато ако имотът е собственост на г-жата като физическо лице и особено ако се явява нейно единствено жилище, няма как да го барнат. Собствениците на ЕООД не са отговорни с имуществото си като физически лица, но са отговорни с имуществото на фирмата/дружеството, разбира се.
На мен ми прилича на зле измислена схема за прибиране на ДДС, но толкова зле измислена, че накрая може не само имотът да изгори, но и авторката да стане длъжник ако се окаже, че имота има тежести (ипотека, данъци).
Ако имотът няма др наследници, може да се прехвърли чрез дарение, таксите са много по-малки, но сделката е оспорима. Ако има кой да ходи да я оспорва, нали. Не знам дали може да проявите доверие, може би е по-добре с продажба. Родителите ви или не ги разбират добре нещата, или ви пързалят. И двата случая решението ви да нямате финансови отношения е най-доброто.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: f28c1e1cfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Замесват ви в измама с ДДС

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: b259329803
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Какви фирми какви апартаменти? Толкова си неориентирана, че не знам защо задаваш такива въпроси. Искала да е независима - ами като гледам всеки ще те излъже каквото си иска. Нямаш представа как са организирани елементарни неща. Явно нямаш доходи, но вече си тръгнала апартамент да купуваш.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 624d283a4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Извинявам се за недоразомението, явно аз не съм успяла да обясна ситуацията както трябва.
1. Аз това подчертах, че не съм навътре относно тези неща и затова разпитвам.
2. Да, като цяло нямам доходи в моменти тъй като съм студентка редовно и още живея при нашите и те ми помагат.
Въпросът не е там, че съм тръгнала да купувам апартаменти.. А, че майка ми казва че за да го закупя трябва да си направя фирма и след време като докажа доходи да го закупя. И точно тук ми беше и въпросът, нужно ли е да правя фирма или може и по друг начин?
Просто апартаментът ни беше заложен и тя даде пари на човек за да го закупи, защото съответно тя неможе от нейно име да го закупи след като вече е даден от банката за продан. Този човек ни е близък и пази апартамента докато един ден аз се явя като купувач.. Та така.. Исках да разбера как по-друг начин мога да докажа доходи без фирма и дали тя не иска просто да ми остави апартамента под претекст че като моя майка трябва да ми осигури нещо, да имам вид наследство. А всъщност просто да ме меша в нейната работа за да може да ме контролира след като ми е дала пари да го купя или как да кажа след като ми го е дала да трябва да и лижа задника.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: f28c1e1cfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Човекът може да ти дари апартамента и нищо няма да доказваш

 
  ...

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: e0350cd438
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Да ти го подари.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 624d283a4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Но това важи ли ако този човек е роднина?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: ff8b8876ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   А ако тоз8 човек не е роднина?

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: e0350cd438
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Важи.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker