Родителите ми обиждат приятеля ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Родителите ми обиждат приятеля ми
преди: 5 години, 6 месеца, прочетена 1321 пъти
Здравейте, хора! Искам да ви помоля да ми дадете съвет как да постъпя. Историята ми е такава: Аз съм на 24 години и съм с приятеля си вече 3 години. Отначало всичко беше наред, но в последните няколо месеца всичко сее обърна с главата надолу. Родителите ми започната постоянно да обиждат приятеля ми, да говорят гадости за него, а в същото време на мен постоянно се сърдят и това нарежение у дома ми идва в повече. Приятеля ми не им е дал никакъв повод да се държат така с него, винаги им е помагал, а те изведнъж се обърнаха срещу него и срещу мен както изглежда. Опитвам се да поговоря с тях, а те не ми дават никаква основателна причина защо е това положение. Моля Ви дайте ми някакви насоки и съвети.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 6 месеца
hash: b7acca0eda
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   С гаджето се изнасяте на квартира.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: ee5a1ba495
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Офф не си на 15. Създаваш семейство с приятеля си, какво се занимаваш с вашите, все едно си още дете. Ако искаш го зарежи, да видим кой ще е подходящ, за принцесата на мама и тати. Не те нападам, казвам ти как изглежда отстрани, разбира се, може и да греша. Съвета ми е да рабереш каква е причината да не го харесват. Ако е меркантилна, им теглиш майните и това е.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: b0025178fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Явно родителите ти са от токсичните. Видели са, че връзката ви е сериозна (3 години) и са се почувствали заплашени (не дай си боже този да те отнеме от тях и да решите да заживеете заедно на квартира). Сега просто се опитват да ви разделят, което естествено ще е ОК за тях (ще продължиш да бъдеш на мама и тате малкото момиченце), но няма да е ОК за теб (няма да си щастлива без собствено семейство и деца).
Идва един момент, в който връзката между родител и дете трябва да се превърне във връзка между възрастен и възрастен. В токсичните семейства се развива и подхранва емоционалната зависимост, за да не се случи това. Методите са всякакви - настройване срещу партньора, манипулации с чувство за вина и дълг, мълчание за наказание, сръдни, заплахи, че ще ги уморил всеки път, когато не правиш това, което те искат, сърдене, цупене, тръшкане, подхранване на ниско самочувствие в теб (ако имаш самочуствие ще осъзнаеш, че нямаш нужда от тях и ще им теглиш една) и т. н.
Какво можеш да направиш? Да наложиш граници. Как става това? Казваш им “не уважавате избора ми, не уважавате мен” и забраняваш да се говори за приятеля ти лошо в твое присъствие. Ако говорят, ставаш на секундата и излизаш от стаята. На 24 вече ти е време направо да се изнесеш от вас, не си малка. Наемете с гаджето квартира и заживейте заедно - 3 години връзка имате все пак. Със сигурност ще срещнеш голям отпор от родителите си за такава крачка, но това в твоят живот и ти решаваш. Как ще се държат те с теб и него зависи само от теб и това, което ти им позволиш. Може да се наложи дори да прекъснете напълно контакт, ако не спрат с изпълненията. На нас това ни се наложи, но сега сме много щастливи заедно. Започни че не си длъжна да търпиш когото и да било ако той е токсичен и те дърпа назад, било то и собствените ти родители. Това, че са ти родители, не означава, че са добри хора и че си им длъжа задето са те отгледали - те теб, ти собствените си деца, защото в противоположен случай кръгът се затваря.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: d1ef9a3b89
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   На 24 години, а живее с родителите си... Ами така е, нормално да има напрежение щом все още си зависима от тях.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: f8f91ae728
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Възможно ли е да са се притеснили, че нещата между вас стават твърде сериозни и затова да се противят? Майка ми има приятелка, чиято дъщеря беше във връзка от 4-5 години, в един момент майка ѝ се изплаши, че бързо ще се оженят, че ще си народят деца и дъщеря ѝ няма да се е наживяла. Затова обърна палачинката и започна да ги съди за всяко второ нещо. Поговори с родителите си на спокоен тон и ги попитай какво ги притеснява и дали ти си допуснала грешка спрямо тях. Разговорът със сигурност няма да се получи добре от първия опит, но ти трябва да знаеш причината за отношението им. Определено има такава, не може просто да са се събудили една сутрин и да са решили, че вече са против връзката ви.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker