Моята гледна точка за цирка с кресливите майки, Валери Симеонов и системата убийца - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Моята гледна точка за цирка с кресливите майки, Валери Симеонов и системата убийца
преди: 5 години, 6 месеца, прочетена 2788 пъти
Бих искал да изразя мнението си анонимно защото осъзнавам каква негативна вълна ще породи и се страхувам от порицание и дори физическа саморазправа.
Преди всичко бих искал дебело да подчертая, че по никакъв начин не защитавам Валери Симеонов. Дори ми е антипатичен още от акциите му с шума, боя над турската бабичка, проекта му за връщане на пушенето на обществени места и въобще цялата негова арогантност и циничност с които си прокара път в политиката. Смятам, че след изказването му за майките на деца с увреждания този човек не само трябва да си подаде оставката като Вицепремиер, ами и повече да няма място в политиката. Да, съгласен към, че неговите думи звучаха грозно, арогантно, цинично, но като се замисля дори и вярно. Няма спор, че тези жени са кресливи. Техните деца със специални нужди, които се нуждаят от специални грижи бяха изкарани в пек и студ навън по цели дни с цел привличане на внимание и финансови облаги. Това наистина е в разрез с всякакво майчинско чувство и желание на една майка детето й да се чувства добре. Единствено напълно не съм съгласен, че тези деца са "уж болни". Като гледам повечето репортажи най-често те са си наистина болни. По голямата част от тях не могат да се обслужват сами и са на умственото равнище на две годишни. В някои от репортажите обаче видях, че с протестиращите майки имаше деца които се придвижваха съвсем нормално и дори говореха с хората. На единия репортаж се видя как едно от децата стана от количката, разходи се и после пак седна в нея. Мисля си, че някои от тези деца не са чак толкова зле колкото техните майки ги изкарват. Друг е въпросът колко са хората които с фалшиви ТЕЛК-ове, които след рушвет на някои доктор точат десетки хиляди от държавния бюджет? Така, че дори и това "уж", казано от Симеонов е до някаква степен е вярно.
Какво всъщност се получи? След първата вълна от протести през лятото тези майки извиха ръцете на правителството и то им отпусна още 150 мил. лв. Стана така, че едно дете с увреждане да получи 930 лв. помощ + социален асистент от 460 лв. което прави общо 1390 лв. Това е повече от средната работна заплата, дори за София. Колко семейства в малките населени места живеят с по-малко от тези пари и отглеждат здрави деца? Тази сума е в пъти по-висока отколкото средната пенсия за страната и дори надвишава тавана. Защо децата с увреждания взеха по-висок приоритет от пенсионерите? Защо техните помощи се увеличиха така главоломно, а пенсиите се увеличават поетапно с малки стъпки? Възрастни хора с трудов стаж между 30 и 40 години вземат средно по около 300 лв. пенсия. Осъзнавам, че ще прозвучи грубо, но тези деца не са били и никога няма да бъдат полезни на обществото по някакъв начин. А пенсионерите са се бъхтили цял живот и през трудовата си практика са внасяли осигуровки. Мога да дам пример с моята майка. Тя има 42 години трудов стаж и пенсията й е 320 лв. Без моята финансова помощ не може да си позволи елементарни неща като храна, поддържащи лекарства и да плаща текущи сметки. Гледам модерни са тениските с надпис: "Системата ни убива. " Питам се защо някои не напечата тениски с надпис: "Системата вече ни уби. " и не ги раздаде на пенсионерите? Тях няма ли кои да ги обедини? Всъщност тези деца не са ли някак си "убити" още след раждането им?
От друга страна си позволявам да задам следните въпроси:
- Колко от тези майки са били предизвестени, че плодът които носят е увреден, няма да има пълноценен живот и са имали възможност да абортират? Гледах едно интервю по някаква телевизия на някаква от тези майки която разказа, че е знаела, че детето й е увредено още от ранна бременност, но било изключено за нея да се откаже от него или да абортира. Тя трябвало да поеме отговорност и да бъде майка.
- Колко от тези майки са правили децата си в нетрезво състояние, те и партньорите им?
- Колко от тези майки не са спазвали въздържание от алкохол, цигари, физически натоварвания и дори наркотици по време на бременността?
- Колко от тези деца са се родили съвсем нормални и са увредени от родителите си заради изпускане, неправилни ваксини, неправилно хранене и грижи, лош контрол и прочие?
- Защо за по-горното трябва да е натоварен редовия данъкоплатец?
Признавам, че сред тях има една част може би около 10% - 15% за които не е имало как да се разбере, че ще бъдат увредени и не са имали предпоставки за увреденост след раждането. Искрено съчувствам на майките на такива деца.
Ясно е, че помощите за деца с увреждания се вземат от бюджета тоест от данъците които плащаме ние работещите хора във фертилна възраст. Лично аз бих предпочел по-голяма част от тях да отидат за развиване на деца с дарби, хора болни от рак и за пенсионерите които са нашите родители и които са градили България. Все пак около 1/4 от брутната ми заплата отива за данъци; здравни осигуровки, които не покриват нищо и винаги когато ми се налага медицинско лечение си плащам от джоба; както и за пенсионно осигуряване, което не е сигурно, че ще доживея.
В медийното пространство се появиха и хвалби на майки които емигрирали в други европейски държави с децата си и там получили помощи над 2000 евро на месец и адекватни грижи. Радвам се за тях. Но те не разбраха ли, че България е недоразвита и ненормална държава още преди да се родят техните деца? Дори и в развитите страни с висок стандарт социалната помощ за инвалид не надвишава средната работна заплата и е по-ниска или поне колкото средната пенсия.
Може би някои ще ме попита, "Ами ако се случи на теб? Ако ти се роди такова дете или ти се увредиш по някакъв начин? " Ами тогава не бих разчитал на работещите-бедни да ме издържат и не бих отстоявал, че е редно моята помощ да бъде по-висока от доходите на квалифицирани работещи хора.
Въпреки, че постоянно се натяква, че протестът не е политически някои факти ме карат да си мисля точно обратното. Струва ми, че изказването на Валери Симеонов си беше режисиран от правителството сценарии с цел да се отвлече вниманието на обществото от идващите проблеми. Майките станаха още по кресливи, към тях се присъединиха политически парти и други съсловия, всяка вечер блокират улиците. И в същото време цената на бензина скача. Тя ще повлече цената на хляба и други продукти от първа необходимост. Следват тока и парното. На всичкото отгоре Бойко се бие в гърдите, че "Държавата ни никога не е била в по-добра кондиция".
От друга страна ми е чудно кои плаща за кампанията? Знамена, шапки и тениски с надписи: "Системата ни убива", професионално изработени. Тролове в Интернет които защитават протестиращите. Медиите които ги излъчват постоянно и всичките други новини остават на заден план. Много силно се съмнявам, бедните клети майчици на децата с увреждания да плащат от джобовете си за тези неща.
И като за финал бих искал да поднеса своите най-искрени извинения ако съм засегнал или обидил някого. Осъзнавам, че звуча грубо, но това е моята гледна точка.

Поздрави,

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 6 месеца
hash: 0891196c98
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Какво да ти кажа. Тези майки къде да си оставят "уж" болните деца докато протестират в студ, пек и дъжд? Племенникът ми е с аутизъм с други хора повече от 3 Мин. не може. Нервност и крясъци за майка си. А представи си тези деца, които се нуждаят от по-специални грижи. Аз лично не бих приела да се грижа за такова дете докато майка му протестира за негово добро, прекалена голяма отговорност е. Пишеш за избор за аборт? Явно си мъж. Но за една жена е много трудно да вземе такова решение. Материална изгода? ! Вие колко пари си мислите че взимат тия хора? А представи си че някои майки отглеждат децата си сами и като не работят защото не могат, а не защото не искат и единственият им доход е този какво да прави. Животът не е лесен и песен. Явно си сам, нямаш семейство и няма да разбереш

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 9f24232649
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Всеки иска по-висока пенсия, заплата, майчинство... Не е лесно да гледаш дете с увреждане, но хората стачкуват и си искат.. Пенсионерите какво правят... Нали ние ги избираме управниците.
Все пак всеки родител е длъжен сам да се грижи за детето си...

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 6782a48cee
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

3.   Виждам, че добре си преброил какви хилядарки получават тези нагли майки, които с крясъците си тормозят крехкия ти душевен мир... А замисли ли се ЗАЩО тези жени са принудени “в студ и пек“ да разхождат “уж болните“ деца, вместо “като добри родители“ да ги приберат вкъщи? Ако може - най-добре да не ги и показват публично, да не се засегне някоя чувствителна душа... Много хора явно гледат само парите и не мислят, че не сме еднакви и ако твоите болести се изчерпват с грип, то други водят ежедневна борба за живот, а всички имаме право на достоен живот!
Очевидно е, че въпросът вече е на живот и смърт и изобщо не опира до едни пари “на калпак“, по любимия израз на нашите управляващи! Никой не може да знае къде и какъв ще е утре, затова предлагам да бъдем поне по-смирени, ако не ни идва отвътре емпатията. Да, някои от тези деца са така по рождение, други са увредени след лекарски грешки, трети - след инциденти... Какво да ги правят родителите - да ги захвърлят в дом, да ги убият, да ги оставят на хляб и вода? А ако никога нямат други деца? Замисляш ли се какъв живот има такъв родител - много често изоставен от другия родител на детето си да се оправя сам, без свободно време, без перспектива за подходяща за положението работа в страна като нашата и с политици, които поне на човешко ниво не показват разбиране и съчувствие? С тези велики 1000-2000 лева може и да изкара месеца здрав човек, но как се живее, ако нямаш друг доход, а детето ти се нуждае от денонощни грижи, терапии, подбрана храна, а и ти все пак поне се и храниш от време на време?
Всеки иска да е вечно млад, здрав, осигурен, независим... Никой нормален човек не желае подаяния. Но.... животът е непредвидим и точно тук идваме ние като общество, за да подадем ръка на болния, пенсионера, майката с дете, децата и т.н. Ако сме общество, а не джунгла, разбира се.
Всъщност, добре, че са тези майки, за да отсрамят нас, уж здравите, за които не знам какво трябва да се случи, че да сме сред тях, заедно на протестите. Така се действа, когато искаш да бъдеш чут, иначе всичко минава и заминава.
Често съм си мислела къде ли щяха да бъдат велики личности с тежки увреждания, ако бяха имали нещастието да се родят и живеят точно у нас? Където, освен мизерията и трудностите, щяха да се сблъскват с цинизъм и егоизъм всеки ден....
Добре е да имаме мнение, но преди това нека се замисляме повече и да проучваме за какво точно става въпрос. За мен като родител някой ден би било смразяващо да искам детето ми да си отиде преди мен, защото ако аз умра първа, то ще е обречено в тази страна...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 8897cc6c67
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Като станеш родител много неща ще разбереш.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 81f16eb886
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

6.   Наистина не се бах замислял колко струва на държавата отглеждането на един неин гражданин с увреждане и как после той ще може да оправдае вложените средства от държавата и в частност от работещите, чиито данъци все пак се използуват за това.

Знам, знам - съчувствие, човещинка и т. н. ама аз нямам ли право на същото?

Ама защото съм здрав, прав, работя, плащам данъци и после какво? Роми, политици, увредени, мигранти. Ами сори ама.. ;(

 
  ...


...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: a12e2541d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Много си прав. Не може само едни да искат и само на тях да се дава. България е бедна страна и не може да си позволи на който и да е много социални помощи. Има жени, които раждат по няколко увредени деца, играят си на някакво зловещо тото...информирани са, обаче те си взимат решенията с мотива "ами искам". ОК - тогава да си понесат отговорността. Плюс тези деца са напълно безполезни за обществото, в голямата си част. Те не са виновни, но и ние не сме. Нали така?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 8ec937ad64
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

8.   Подкрепям мнението на автора. Аз лично бих направила всички възможни изследвания, за да предотвратя раждането на увредено дете. А ако все пак се роди с непоправими увреждания или в последствие се случи нещо и детето няма шанс за нормален живот, бих се обърнала към швейцарската организация Dignitas, която помага на безнадеждно болни хора (физически и/или психически) да приключат живота си достойно. И да, дори и на мен да ми се случи подобно нещо, бих искала същото за себе си. Съществуването на увреден човек, който никога няма да да има шанса да живее пълноценно, е чисто мъчение както за неговите близки, така и за самия него. Мнението ми може да е крайно, но нима е по-добре дете-инвалид да умре в мъки, когато неговата майка умре и няма кой да се грижи за него. Раждането и отглеждането на инвалиди без шанс за истински живот не води до ничие щастие.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 2761a738fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Авторе, понеже разсъждаваш и имаш известна правота по някои точки, няма да подмина този пост. Тъй като разсъжденията ти са многопластови, ще се опитам да ти отговоря в някакъв ред.
По принцип не искам да го раздавам расист, но мургавите малцинства доминират в популацията с фейк ТЕЛК-ове. Тук става въпрос и за криворазбрана лекарска съвест. За щастие, понеже съм в по-близък досег със системата и имам наблюдения, хората с фалшива инвалидност не са много. Мафията и държавата ни доят къде-къде повече по други параграфи, с което си добре запознат. Тези милиони под формата на помощи за децата в неравностойно положение са ни бял кахър пред останалото.
Относно парите, които получават социалния асистент. С оглед на това, че една майка “на пълен работен ден” се занимава изцяло с детето си и е практически изключено да има кариера (това ако тя е социалният асистент, което е масовият случай), трябва да получава пари, нормално!
Относно това, че тези деца не са полезни за обществото. Много хора не са! Зависи какво визираш под “полезно”. Много хора са напълно заменяеми като кадри, защото работят в сектори с високо текучество, ниска квалификация и не са инвестирали кой знае колко в себе си като образование и развитие. Тоест на мястото на всеки нискоквалифициран работник потенциално би могло да има друг, по-ефективен такъв. Моите уважения към всички, които се трудят честно, но на мен пък ми е обидно и болно за финансово недооценените лекари, учени, учители, физици, инженери и други високообразовани!
Относно протестите, времето на протичането им, продължителността – беше лято и метеорологичните условия не са най-големият проблем на тези деца. Дори да ти се вижда популистко публичното им показване, реално само така можеш да ги видиш. Може би това е начинът да се привлече внимание на малко по-елементарно и достъпно ниво. Просто повечето хора консумират именно това с отворени усти, ако ме разбра – популярна демонстрация.
Относно пренаталната диагностика и уврежданията от чисто медицинска гледна точка – внимавай с тази територия, защото рискуваш да влезеш в категорията на Славея Сиракова, а ми се виждаш по-голям капацитет от нея. Има най-разнообразни начини да получиш увреждане, пази Боже. Напълно здрав плод се травматизира в тесни, неблагоприятни родови пътища на майката, получава мозъчен кръвоизлив – ето ти ДЦП. Чия е грешката, на акушер-гинеколога, че не се е съобразил с тесния ѝ таз? Че не е искала секцио ли? Malchance, sometimes. Ваксините – моля? Много рядко се случва чисто статистически ваксина да те инвалидизира крайно. Изтърване – това звучи несериозно и некомпетентно. Относно несериозното отглеждане и лошото хранене, отново е запазена марка предимно на мургавите хора.
Ако на теб ти се случи, си писал разни неща… Ти понеже вече наготово знаеш, че България е абсолютен shit, си готов зареден с фразата “няма да очаквам наготово от държавата и тя не ми е длъжна”. Но с държавата се сблъскваме ежедневно, ежечасно. От градския транспорт до институциите. Да, държавата заслужава ритници понякога.
Относно троловете: не вярвам да има чаааак толкова много тролове. Мнозинството от чисто човешка гледна точка, бунтувайки се срещу житейската несправедливост, пуска съчувствието си на воля, подкрепя и вярва, че това е добро. И то не е лошо. Ти, авторе, както и много други, както и мен самата, вероятно още не си родител. Родителството, доколкото аз съм наблюдавала, е трансформация, която просто изключва нормален човек да ползва детето си като политически лост. Лост за какво? Какви цели? Всеки нормален родител поставя детето си, семейството, сигурността на първо място. Политически и користни амбиции, проявени ОТ КОГОТО И ДА Е, са един грозен цинизъм, който, за щастие, също не е толкова масов!

Може би наивно, оптимистично, с леки нотки на расизъм, но искрено от мен. Дано текстът ми не е твърде хаотичен за четене. Поздрави на автора, благодаря за дискусията, извинявам се и аз, ако има обидени.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 7a053e9dbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторе бях на същото мнение като теб докато не се порових да разбера тези "кресливи майки" какво искат и защо го правят точно.
Е оказа се че са прави, искат закон, искат сигурност, а не повече пари. Да непълнолетните болни поучават по 930лв, обаче в момента в който навършат пълнолетие пенсията им спада на 130лв месечно, което е голям финансов шок. А и на теб може да ти се виждат много 930лв обаче рехабилитациите и леченията и медикаментите нужни на такова дете струват много повече и повярвай тези майки не изпиват по барчетата тези пари както правят циганите с детските.
Отделно няма достатъчно общински заведения за такива деца и болни навършили 18г, майките искат да ги оставят на "детска градина" и да ходят на работа.
Отделно повечето "кресливи майки" са самотни, и ако стане така че тя да се разболее или умре от инсулт примерно няма кой да открие трупа й и болното дете умира от глад до трупа на майка си. В другите държави въпросът е уреден с телефонни обаждания и домашни посещения на социални работници редовно.
Отделно в другите държави има назначени хора които да разясняват правата на всеки човек с проблем, в момента в който се роди такова дете при майката отива специалист психолог който разяснява правата й и й казва къде да отиде какви документи да подаде и т.н. докато в Бг не само че няма кой да ти поясни с какво си имаш работа ами и те прехвърлят от гише на гише ако тръгнеш да питаш.
И не на последно място в бг нещата с неправителствените организации никак не са уредени.
Примерно съюза на слепите взема от държавата огромна сума пари, 628 хиляди лева, отделно всяка община превежда на 8-те им общински клонове от 5 000 до 8 000 и отделно спонсорства от големите частни фирми като М тел и др. Става въпрос за около 18 000 българи с нарушено или намалено зрение и без значение дали отделния "сляп" може или иска да се ползва от точно този съюз на слепите. Без право да се създаде втори съюз и той да получава помощ от държава, а без издръжка както знаеш нищо не става. Роди ли се сляпо дете то вече е член на този съюз. И преди повече от месец председателя на слепите в интервю се изказа, че държавата превежда всяка година пари в сметката им но няма кой да му държи сметка как ги харчи и над него бил само господ, а самия той е сляп. Тоест той харчи парите дадени от държавата за слепите по съвет на неговия подчинен зрящ който е на минимална заплата, плащана от същия съюз на слепите. Този зрящ избира коя фирма да оплюе и коя да рекламира та слепия председател да се съгласи да подпише плащане.
Логично е държавата като дава пари на такива организации те да са поне 2 или 3 и на всяка да се дава процент от парите в зависимост от броя слепи които са се съгласили тя да ги представлява.
А всичко това става с закони.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: a5a315b4a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

11.   Чакай сега, това че има фалшиви болни деца, не омаловажава факта, че истинските болни се нуждаят от помощ. Нали за това е тази държава да решава кой има нужда, кой не и да елиминира корупционните практики. Мошениците и слабостта на държавата по никакъв начин не принизяват и останалите майки.

Защо киснели в студ, пек и не знам си какво? Ами и ти да имаш болно дете и да се отчаян и никой да ти обръща внимание, и ти ще излизаш в студ и пек с надеждата някой да чуе зова ти за помощ.

Нататък не го дочетох, защото не мисля да си губя времето с безсмислени фермани. Ти изобщо не можеш да разбереш за какво става въпрос, камо ли да дадеш адекватно мнение.

Има една приказка - сития на гладния не вярва. Ти като не си в техните обувки, е лесно да се изказваш неподготвен, но на тяхно място друга песен щеше да пееш.

Нали знаеш, че на чужд гръб и 100 тояги са малко.

 
  ...

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 6373c7cc34
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   аз ще ти отговоря на въпросите:
- много малко жени знаят за уврежданията на плода. Фетална морфология, скрийнинг, амниоцентеза и пр. съвременни изследвания се правят от сравнително скоро - последните 10 г. навлязоха масово, и то в големите градове. Като вземеш предвид, че не всички се поемат от касата, то съвсем не са достъпни за всички, дори да знаят за наличието им. Не знам случая на въпросната майка, която си гледал, но е доста жестоко от нена страна да роди дете, за което предварително се знае, че ще бъде непълноценно
- за нетрезво състояние, алкохол и наркотици не знам кой колко е употребявал. Вземи обаче да прочетеш повече за генетичните заболявания, те съвсем не се получават от изпускане и лоши грижи. Не казвам, че всички майки са перфектни, но масовият случай не е такъв или поне не е причина за заболяванията
Истинските проблеми за тези хора настъпват когато децата навършат пълнолетие и вече не получават тези 920 лв, а инвалидна пенсия, която както знаем, е мизерна. Проблем също е изолацията им, те няма какво да правят и с какво да се занимават, няма дневни центрове.
За мен истински проблем са фалшивите ТЕЛК-ове, някъде четох, че около милион българи имат някакъв телк. Това означава да е имало война или някакво масово бедствие. Маса цигани имат такива, което означава, че доста ресурс може да се освободи за истинските болни.
Иначе мен лично ме подразниха майките с искания за пари, захапали цигари пред камерата. Някак не иде точно в такъв момент да намираш пари за порок, а да искаш такива

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: ba2b114292
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   До номер 1 - въпросът е в контекста. Ако е казал, че стоят в студ и дъжд с "уж болните си деца" смисълът е съвсем различен от масовите журналистически цитати "кресливи жени с уж болните си деца". Във втория случай се поставя под съмнение болни ли са децата или се правят, а в първия е чудене как може да са болни щом ги водят постоянно при всякакви условия. Журналистите сериозно изкривиха смисъла и подкладоха огъня. Можеше никой да не обърне внимание какво е казал, но е някак много удобно за дъвкане и плюене от журналята. А аз подозирам, че поне малък процент от протестиращите не са майки на болни деца, а допълнителни политизирани участници. Ако вземеш да разследваш всеки един поотделно ще ти кажат, че случайно са минали и са искали да видят за какво е групата - изобщо не са искали да подвеждат някого.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 340c9ae6a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   Имам колежка, която никога нито е пила, нито е изпушила една цигара, за наркотици-да не говорим. Детето и е с ДЦП. Познавам и такива дето безразборно пушат и пият и въпреки всичко раждат здрави деца. Както казваше баба ми-дето падне огъня-там гори

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 15ab62fe97
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Мисля, че парите, които искат са нормални за тези цени в България. Обаче, понеже пенсиите на мнозинството и заплатите са срамно ниски, хората започват да си мислят че това са адски големи желания. Все пак 80% правим гимнастики за оцеляване - от тук, от там, мъчим се да помогнем и на пенсионираните си с унизителните пенсии родители, лишавайки се от доста неща. Тези майки, как да се разкъсват, като здрави хора едвам успяват да се справят. На фона на повечето доходи тези пари са огромни, истината е, че ние сме много зле заплатени. Сметнете, от 800лв., колко чисти взимате, колко харчите, за да Ви премине работния ден, колко за сметки, и дали Ви остават 10лв. чисти на ден. За да Ви предлагат по тв заеми от заплата до заплата, всички са наясно, че много хора са буквално в капан. Ми ако се разболееш и купуваш лекарства - няма измъкване от тинята. Ако се размислиш, може и да се гръмнеш. Много хора, както и да се въртят на пета нямат бъдеще, живеят на надежди. Не искам да съм реалист, по принцип съм оптимист, но действителността е такава.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: df77e72bb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   А я кажете за здравите деца какво дава държавата. И те са деца - нали? И ще работят един ден и ще дават пари за данъци от които тези с уврежданията ще кретат. За тях какво прави държавата си помислете и после сравнете и пак ревете ;(((

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 744ad710ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

17.   Откакто взе да дава трибуна на откровенни фашисти като автора на това "мнение", сподели.нет съвсем ми опротивя!

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 260867930f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Много правилно Личното ми мнение е, че е цинично да гледаш болното си дете за заплатата и дори много по-висока (за някои), за която голяма част от нас се бъхтят всеки месец!
Разбирам ги, НО-трябва да има дневни медицински центрове за тези деца, да се водят сутрин и взимат оттам всяка вечер и за тях да се грижат професионалисти, чиито заплати да плащаме ние, данъкоплатците. А майките да работят както работим ние.

Всичко останало е цинизъм и злоупотреба! В този живот всеки си носи кръста, тези, които имат здрави деца не са длъжници на тези, които не могат да имат деца, тези, които имат здрави деца, не са длъжници на тези с болно дете, тези, които имат живи и здрави деца до старини, не са длъжници на тези, които са изгубили детето си, понякога дори единствено. Такъв е животът!

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 8753cf84f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   Ами нали вие си ги избирате тия политици бе, да не би да падат от небето? Ако не гласуваш също участваш в изборите, тогава просто оставяш другите да изберат кой да те управлява. Все някой друг ви е виновен, за това, че винаги избирате мутри да ви управляват.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 258a85a41b
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

20.   Много философи в тая тема, много всезнайковци, много загрижени за ползите на обществото!!! Като гледате в паничката на хората и им смятате парите, сметнахте ли колко им струват медикаментите, рехабилитациите и процедурите? Сметнахте ли, че едно дете с увреждане изисква денонощни грижи? Сметнахте ли, че майката няма възможност да работи, а трябва да е до детето си? Това, че чрез обществени поръчки се източват милиарди изобщо не ви пречи и не пресмятате загубите на обществото. Че нито една институция не функционира също не ви пречи. Че фалират банки и застрахователни дружества, изсмукващи милиарди от джобовете ви, пак не ви пречи. Истината е, че сте просто едни страхливи паразити, наистина вредни за обществото! Не смеете да скочите на Бойко, на Пеевски или на ТИМ, защото много добре знаете, че може да имате големи проблеми. Горките майки обаче какво могат да ви направят? Между другото какво стана с Гинка и ЧЕЗ? Май скоро ще си получавате фактурата за тока от нея! И това обаче не ви интересува, нали? Иначе, не мога да отрека, че редица светила в медицината биха ви завидели на познанията. Виждам, че сте идеално запознати какви изследвания се правят, какво, как и кога се открива и т.н. Не е лошо да споделите огромните си познания и с останалият свят. Току виж, получили сте Нобелова награда за медицина! Все пак някои стигат и много по-далеч, мислейки се за Господ, решавайки кой трябвало да живее и кой не!!!

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 5d5c75e078
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

21.   По време на война, приоритет се дава на воюващите бойци! На болните и ранените се намаляват дажбите за храна, предимно се поддържа фронта, защото при загуба, умират всички, и болни и здрави! България е във "война", да социална война за оцеляване. Едва ли има съсловие, което да е доволно от социалното си положение!? Като изключим олигарсите, които ограбиха парите на народа, всички други се нуждаят от помощ, и тази помощ е според възможностите на обществото, но не според нуждите на искащите. Такъв беше девизът на комунистите -"от всеки според възможностите, на всеки според нуждите", не ги интересуваше от къде идват парите, за тях беше важно те да са задоволени, и се задоволяваха, без да ги интересува хала на народа. Имам чувството, че по комунистически се организират тези протести!?

 
  ...

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: a5a315b4a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

22.   19, реално нищо не избираме. Те са едни и същи. Все едно да избираш между лайно и пикня. Голям избор няма що. Думите ти биха имали смисъл, ако имахме реален избор между лайно и торта.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 2029ad1407
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

23.   Колкото и да ме съдите за моето мнение, подкрепям автора. Първо - за мен протестите не са лоша идея, но мястото на болни деца не е на площада - от хуманна гледна точка. Второ - в момента една бременна жена може сама да прецени за себе си, ако предварително знае, че нещо с плода се случва, да роди ли или не. Това се нарича поемане на отговорност. Аз ако знам, да, бих абортирала. Не искам любимото ми същество да страда цял живот - не искам, съдете ме за това. Тук лоша роля играе и църквата, обявяваща се против абортите. Ако детето се разболее в последствие - ок, това е друго нещо, всички ние даваме мило и драго. За данъците.... Не съм на същото мнение с пишещия, не може хората да се категоризират така. Разбира се, че пари за болни дечица трябва да има, но защо трябва да ги мъчат по площадите? Не знам конкретно законите, но май деца под 18 принципно беше забранено да се водят по протести.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 81f16eb886
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

25.   <20> Именно, именно. Господ е решил така - да се роди с увреждания и да е живее благодарение грижите на родителите, а не на цялото общество.

Ами да им дадем по 10 бона месечно тогава на майките. Мислите, че ще кротнат? Някой пробвал ли е да задоволи финансови щения жена? Който е пробвал - знае какво става ;)

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 7a053e9dbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   №25 а ако господ реши така от утре за теб и останеш с 150лв инвалидна пенсия или дори без пенсия?
Да уточня без инвалидна пенсия остават онези които са се инвалидизирали на 20 години и нямат една цяла година стаж, на 25г и нямат 3г стаж и над 30 годишни и нямат 5г стаж.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 39b3e964b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Авторе, не ти го пожелаван, но я си представи за момент, че утре ти се случи трудова злополука и останеш инвалид? Или пък автомобилна катастрофа? Защо ти или който и да е друг сте решили, че не може да попаднете от другата страна? Живота е непредвидим, но тогава какво ще мислиш?
Отделно да попитам - какво ще рече "неправилни ваксини"? Родителите са длъжни да поставят ваксини на децата си, държавата е измислила и начини да им извива ръцете. Та да - процент деца са увредени от ваксини, за Общото благо. Но къде е държавата в този случай?
Разсъждаваш за неща, които са ти далеч, не си наясно и единствено прозира егоизма ти.

 
  ...

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: b5b0dccdb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

28.   25 - ще почнат да искат по 20 ;)

А няма ли да е по-добре да се инвестира не в майките, а в институции, които да се грижат за подобни деца ?
Домове и сега има, но май са до 18. Ако се инвестира в домове, които се грижат до живот няма ли да са по-спокойни майките, че ако нещо се случи с тях детето им ще живее ?
Друг е въпроса дали самото дете понякога знае, че е живо, но това е друга тема.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 8f6c97560f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

29.   Подкрепям те напълно!!!
Казваш това, което много трезвомислещи хора въртим в ума си много дълго време, но се боим да изкажем на глас именно поради същите причини, поради които и ти.
Аз съм човек, работил над 7 години с деца със специални образователни потребности.
Бутали са ми в ръцете здрави деца с ТЕЛК решения.
Много от действително страдащите деца, с които работех или нямаха никакъв капацитет да работят върху себе си и да напреднат в развитието си или родителите им масово МЕ МОЛЕХА да забавя темпото на терапията, за да могат да взимат по-дълго въпросните помощи.
Гнусна картинка и чист бизнес е това, за съжаление.
И в същото време докато майките се оплакват, че взимат над 1000 лв. на месец, някои хора се блъскат за минимална работна заплата или висят на опашката за безработни.
Защо минималната работна заплата не стане над 1000 лв?
Защо пенсиите не станат толкова?
Защо здравите деца не вземат издръжка по 900 лв, а получават смешните около 40?
Откъде накъде, питам, здравите хора трябва да бъдат дискриминирани за сметка на болните?
Болен здрав носи важи с пълна сила в тази ситуация и аз съм против.
Според мен всяко подобно решение, отнасящо се до финансови средства, отпуснати от държавата, трябва да се гласува публично, от НАРОДА.
Един е ЗА, друг е ПРОТИВ.
Но поне с едно подобаващо гласуване бихме могли да достигнем до реален резултат и всеки да носи последствията от избора си.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 0a141eacb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   25, Господ ни учи на взаимна любов и помощ. Покажи ми къде пише, че не бива да се помага. Айде, иди в някоя циганска махала да си вземеш помощите от циганките, които имат повече златни пръстени, отколкото пръсти. Те как така не ти пречат? ! Що не си вземеш парите от КТБ?

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 300f3e0263
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

31.   Номер 9 мога да ти изредя изцяло цигански села в който 90 процента от населението са инвалиди

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: edaa0ae920
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

32.   Мнението ми няма да се хареса, но е реалността.
Хората с психични отклонения, които са до такава степен проявени, че са засегнали и физическото тяло, (те, за да са го изменили, са сковали астралното и етерното тяло, първо) са хора обсебени от демони и всякакви низши духове, а, за да се случи това, значи, че те си ги носят отпреди. Демоните разпознават енергията и виждат позната такава при идването на душата, още преди раждането и се настаняват, демоните на майката, също могат да се преселят към детето. Също, може да има и други причини, например кармични връзки, в които т. нар. майка, е била враг или насилник над тази душа и сега изкупва част от кармата си чрез грижи за тази душа.
Ако за миг си махнете втълпения морал и съжаление към тези хора, ще видите, че много от тях, тези най-обсебените, не приличат на хора. И у т. нар. нормални хора се забелязват изменения у чертите на лицата, било то от породени емоции, които отново са дело на енергийни същества, и мислите на човека, и храната, която яде, променят чертите на лицето, а то говори много за притежателя му, от тълкувание на болести до 'виждане' на личността.
Всеки има низши енергийни същества в себе си, човек изначално има и тъмна енергия, и светла, по ред причини се развива тъмната, затова привличаме същества от низшия астрал, лошите мисли и емоции са оттам, при някои обаче има голямо скупчване на тези същества и се губи личността, но и това е до време, накрая всички ще се изчистим.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: bb5367a3fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

33.   32, така е. Но признавам, че една трета от болните деца един ден няма да искат да работят, въпреки, че ще могат, защото така ще са научени от майките си. Които, ако детето им е над 14 и не е тотално инвалидизирано, биха могли да работят. Но няма да го направят, дори и работа от вкъщи. И един ден ще протестират, че нямат пенсии, докато ние няма да сме живи да го видим - ще сме получили я инсулти, я инфаркти на работните си места!!

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: fcb4afefb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

34.   Авторе, гледай това и пак пиши:
https://www.youtube.com/watch?v=kqKwCgL1Ojw
https://www.youtube.com/watch?v=kCbhhuufzSk&t=65s

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: b7b89f656a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

35.   Уоу, уоу, уоу. Човек, казваш истината, за това, че те никога няма да са полезни на обществото и искат прекалено много, но майките им да ги абортират и такива работи, вече прекаляваш, не мислиш ли?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 258a85a41b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

36.   Хаха, колкото повече чета, толкова повече се убеждавам, че тук има много по-болни хора от коментираните деца. Някои от коментиращите едно смислено изречение не могат да съставят, но пък за сметка на това "щедро" раздават акъл кой, какво и колко може да работи. Пълна трагедия!!!

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 1445c73870
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

37.   До 35

Не.

 
  ...

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 28ffd94afe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

38.   Тия, които наистина са "уж болни" и само точат пари от държавата, мислите ли, че ще се появят на протеста?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 29f87221fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

39.   "Техните деца със специални нужди, които се нуждаят от специални грижи бяха изкарани в пек и студ навън по цели дни с цел привличане на внимание и финансови облаги."

Бойко, да знаеш, че освен некадърен премиер, си и некадърен форумен трол. Финансовите облаги, дето ти се привиждат отдавна са стопени до стотинка от инфлация скъпи лекарства, платени консултации и рехабилитация

"Това наистина е в разрез с всякакво майчинско чувство и желание на една майка детето й да се чувства добре."

А къде да ги оставят? В детските градини, където няма условия за тях, или вкъщи, където няма кой да ги наглежда. А може би искаш майките просто да си седят вкъщи и да не ти се пречкат. Докато не проумееш, че управляват гражданите и че всеки има право да си изрази мнението, както и когато намери за добре, читав държавник няма да станеш

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 90688e7765
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

40.   Отново е автора. Преди всичко искам да поздравя всички за оставката на Валери Симеонов. Надявам се този човек повече никога да няма място в политика и да бъде сочен с пръст от народа. Аз се присъединявам към вашата радост. Както вече казах той ми е противен от самото начало откакто влезе в политиката. След като чух новината дори гръмнах две пиратки на балкона.
Бих искал да споделя тук две мои хипотези.
Не мислите ли, че това дето изрече Валери Симеонов си го мисли всеки член на правителството? Само Валери беше достатъчно арогантен и несъобразителен за да го изрече на глас пред телевизията си.
От друга страна това не беше ли постановка за да се отвлече вниманието на народа от задаващото се поредно увеличение на цените и неговото обедняване? Е може би не проработи както очакваха. Надигна се вълна от протести във всички големи градове. Хората блокираха магистрали. Все по често се иска оставка на цялото правителство. Надига се гражданското общество.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker