Деца с малка разлика в годините! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Деца с малка разлика в годините!
преди: 5 години, 6 месеца, прочетена 1887 пъти
Здравейте. Моята история е следната:
Омъжена съм вече 2г. и имам прекрасен син на 10м.
Много ми се иска да си имаме и второ детенце. Да нямат голяма разлика в годините с големия, да порастнат заедно.
Има ли такива мами тук? Какъв е вашият съвет?
Благодаря ви предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 6 месеца
hash: 2d0363228b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Действаи, аз сега чакам второти, две години ще им е разликата.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: b48c1358a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Според мен не бива да питаш нас за такъв съвет. Това е личен избор. Но ако все пак държиш, ще ти споделя как е при нас. Със съпруга ми имаме чудесен брак и малко детенце на година и половина. Още преди да се роди то, ние искахме само едно детенце. И двамата не искаме повече деца, защото не смятаме че имаме нужда от повече, при положение че вече имаме едно, което безкрайно обичаме. Не можем да си представим да трябва да гледаме още едно, да делим вниманието си между две деца, а и парички си трябват... освен внимание. Но... да се върна отново на това, което исках да кажа - според нас двамата, едно дете е напълно достатъчно. Да си го отгледаш добре и да го възпиташ добре. Някои казват, "ами то ще стане егоист". Не. Няма да стане, ако го възпитаваш добре и със старание. Аз съм израснала с брат и той стана най - големия егоист на света, независимо че сме две деца... Съпругът ми няма братя и сестри и е супер щедър, не е егоист... така че.. смятай!
НО, пак казвам, прави каквото искаш, ако имаш парите, времето и желанието за още едно. Това е най - важно - ти да го искаш наистина, иначе ако не си сигурна, то ще порасне нещастно... бебешките сладки месеци отминават доста бързо.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: b0d6038309
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   По-добре така с малка разлика. И без това още сменяш пелени и живееш в този шантав ритъм. После като попорасне детето и ти поолекне, няма да искаш да си развалиш рахата така лесно :) По-лесно се решава човек сега и децата като са две, три, повече, те се занимават едно с друго и не се лепят за теб. Като е едно все му е скучно и като няма с кого, все с майка си и баща си иска да прави нещо. С голяма разлика не е съвсем същото. Голямото дете щеш не щеш го впрягаш в отглеждането на малкото, да помага. Пък то ти е също толкова дете и някак му се прецаква детството така. С брат ми имаме 10 години разлика, все едно дете съм имала, все го гледах и носех отговорност, която не е за дете.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 89c6b03e69
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравейте. Моите деца са с 1год и 10месеца разлика. Има си положителни и отрицателни страни малката разлика м/у децата. В самото начало трудностите са от това, че децата са с различен режим-едното трябва да спи, другото е гладно или пък едното трябва да се изведе на разходка, но на другото му е ред да прави други неща. На по-късен етап, едното тръгва на училище, другото е на градина-имат различна ангажираност. И ако няма кой да Ви помага, лудницата е пълна. От друга страна, двете деца растат заедно и имат почти еднакви интереси. Аз смятам, че по-лесно се гледат близнаци, от колкото деца с минимална разлика, но това е само мое мнение!

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 4d4f1954f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Имам двама сина с точно две години разлика във възрастта. Големият не беше планиран, но като дойде реших да побързаме и за второ и д си растат заедно, а и аз после по-бързо да се включа в социален живот, работа т. н. Нямаме баби и дядовци така че, сама бях с тях. Таткото работеше тогава по много часове (малък собствен бизнес) и заспиваше ако го оставен след работата му за малко с децата. Отпадна и той като отмяна да си поема дъх от "зверовете". Общо четири години бях плътно с тях, като на третата вече изкуквах, та се включих в работата на мъжът ми с децата барабар :)
Малко по-късно нает детегледачка, голям късмет изкарах с това момиче, тя си ги обичаше и си и личеше, правеше за тях повече от което и се плащаше. Така бързи някак почти на шега пораснаха. В нито един миг не съм съжалявала, че избързал с второто. Напротив, беше едно от най-доброто решения които съм вземала в живота си. Даже нямах време да се замислям дали съм уморена с тях. А застоя ми беше за по-малко време от колкото ако имаха по-голяма разлика. Щеше да е: единият на училище, другият на ясла/градина или в къщи. Различни нужди и мероприятия, които щяха да ми отнемат повече време и тичане в различни посоки. Нямаше да мога бързо да се включа в нормалното ежедневие и вероятно щях да бъда изнервена и стресирани като много други майка с деца с по-голяма разлика във възрастта. Категорично изключвам вариант "по-голямото ще помага за по-малкото" детето да си знае детството, а не да поема ангажиментите на родителите си. За мен такива родители са безотговорни и товарят върху крехките плещи на децата си собствените си неспособности. Ами да не раждат!
Аз ти препоръчвам да е по-скоро, щом искаш второ дете и ако не искаш да прекараш 10 г в майчинство...

 
  ...


...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 28a7b9d93a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Още малко ако се бавиш и вече няма да е малка разликата. Не можеш ли да смяташ?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: a913226740
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Няма значение разликата в годините. Важното е дали с мъжът ти ще можете да се справяш и с 2-те деца.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 222eb1403c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Малката разлика е голям зор докато голямото не тръгне на училище.
Моите са така и когато единия тъкмо проходи и започна да събаря предмети и изискваше непрестанен надзор, малкото плачеше заради зъбки и едва се крепеше седнало-ставах на луда.
Изчакай поне да стане на 2 г. и тогава действай. Така ще имат 3 г. разлика и голямото ще е започнало да се заиграва само и да си
рисува за да се занимаваш ти с бебе.
Друго което не бива да подценяваш при по-голяма разлика голямото се държи като кака/батко-помага и е внимателно към бебето. Докато ако са на един акъл ще се карат за всичко и ще ти побелее косата

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: bb70a687e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Децата ще ги гледате вие със съпруга си, не другите. Съветва се с лекар и психолози, не със случайни хора в нета.

Случаен човек от нета.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: f00f773208
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Много е трудно, когато разликата е твърде малка. В такъв случай и двете деца имат голяма нужда от индивидуално внимание. Ако бебето плаче, а двегодишния ти син е на път да падне, косите ти ще се изправят. А това ще се случва често. Забелязала съм и че децата с малка разлика са по-ревниви, дразнят се взаимно, бият се, карат се и всичко е за внимание. Много родители започват да делят децата си, защото приемат, че едното е по-виновно за споровете от другото. Съветвам те, ако направиш това решение, да останеш спокойна и концентрирана върху децата си и да съумяваш да имаш време за всяко едно от тях поотделно, за да избегнеш тяхната надпревара. И финансово е малко тежко, защото те вървят почти успоредно едно с друго, а колкото повече растат, толкова повече неща са им нужни. Разбирам желанието ти да имат малка разлика и съм съгласна, че така след време ще бъдат на сходни етапи от живота и ще могат да си помагат, но аз съм за разлика от рода на 5 години. Според мен е хубаво децата да имат поне 3-4 години разлика, за да може по-голямото да е малко по-самостоятелно вече, да ходи на градина и докато гледаш бебето, грижите ти към другото да са основно към това да го учиш да се справя с малките ежедневни неща- да си връзва обувките, да си пише домашните, да си избира само дрехи. Пък и е съвсем различно, когато голямото дете разбира, че малкото не е заплаха/конкуренция, а приятел.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker