Едва на 17 и да си заробен толкова тежко - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Едва на 17 и да си заробен толкова тежко
преди: 5 години, 6 месеца, прочетена 2286 пъти
Момиче съм на 17 години, а след месец ще направя 18.
Преди 4 години на едно наше приятелско семейство му се роди детенце. Бащата работеше в чужбина, а майката гледаше детето тук в България. Един ден тя дойде вкъщи с детето и ми каза, че ще отиде до магазина, а аз да го погледам малко.
Хвана си чантата, тръгна и повече не се върна. Буквално, както по филмите.
Колко ли не звъняхме, но чак след 2 дена се свързах с нея и разбрах, че е заминала за Гърция с някакъв нейн любовник и да не я занимавам с глупости. Бяхме се свързали с бащата на детето и той си дойде от чужбина за два дена. Той няма как да си намери работа в България, защото е инвалид, а живее на квартира и просто е непосилно да работи тук и да гледа и дете.
Тогава говори с моите родители и се разбраха ние да гледаме детето тук в България, а той да изпраща пари.
Отначало майка ми се грижеше за нея. Момиченце е. Аз бях на 14 тогава, а тя на 4 месеца, но парите не стигаха и ние живеем на квартира и майка ми започна да ходи и на друга работа, а аз да я гледам. Към днешна дата детето е все още при нас и вече е на 4. Аз гледах това дете близо 3 пълни години. Първата й дума беше дори " како ". Тя не знае друго семейство, а само нас. Баща й си идва един два пъти в годината за по 1 - 2 месеца.
Хора, много го обичам това дете, но не издържам. Нямам време за нищо. Нсеки божи ден аз трябва да се прибирам от училище право вкъщи, защото майка ми трябва да тръгне за работа. Не излизам почти. Нямам време за учене, а тази година са ми матурите. Искам да следвам, искам да уча и да си намеря работа. Искам да имам време за себе си. Вечер си лягам като премазана. Страшно много ми тежи.
И говоря с майка си, защото тя ми беше обещала, че ще ходи 1 - 2 пъти в седмицата на тази друга и работа, а тя ходи 6 дена в седмицата и всичко останало пада на мен. И когато говоря с нея, започва да ми натяква, че няма да ми дава пари и какво ли още не, а аз й помагам, за да не стои тя затворена вкъщи. Сякаш мен вече не ме счита за нейно дете. Толкова малко неща съм видяла от живота, а след няма и година, ще трябва да хвана всичко в свои ръце. Казвала съм, че ще се махна само да направя 18, но после ми става жал и отново се примирявам.
Не искам да съм неблагодарна! Знам, че парите не стигат.. Но да си едва на 17 и да си заробен толкова тежко.. вярвайте ми много е гадно!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 6 месеца
hash: dc1cd7cc18
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Смири се но първо научи какво означава думата и се стегни, за жалост или не ти се налага бързо да пораснеш, въпрос на гледна точка. Организирай си времето и на 4 годинки може да те разбере детето и да сядаш да учиш. Съдбата ти е такава и някои ден за това добро и на теб ще ти се случи нещо много добро което го желаеш подсъзнателно

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: ee72421736
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Свържете се с адвокат за консултация. Майката трябва да полага някакви грижи за детето или поне да изпраща пари!

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 99d30bafa8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   "едно наше приятелско семейство" - големи приятели имат родителите ти (т. е. майка ти), стойностни хора.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: b70261ac92
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Определено смятам, че не е редно едно дете да бъде оставено на плещите на друго дете. Особено сега, когато ти е времето да учиш, да се развиваш, да се влюбваш, да излизаш с приятели.. а тази голяма отговорност не е твоя.
Няма ли вариант бащата да вземе детето си там, където е?
А твоят баща какво мисли по въпроса?
Това четири годишно дете не може ли да ходи на детска градина? Така ще се освободи някакво време.
Или пък бащата на детето да изпраща повече пари? В крайна смветка и времето, което отнема също струва пари. Така майка ти може да не ходи на втора работа.
Говори с вашите. Кажи им, че нямаш време за учене, а искаш да придобиеш професия. Все трябва да има някакъв вариант. Тяхна отговорност е да ти дадат добър старт в живота.
Ж30

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 59fa2c43de
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Миличка, тъжна е тази история, но ти няма защо да плащат чуждата безотговорност. Ти имаш право на свой живот и мечти. Обадете се на социалните служби, те да се заемат с детето, да му намерят семейство да го осинови. Има двойки които не могат да имат деца, а пък си мечтаят да създатад семейство. Ето те имат пари и възможност за да осигурят добър живот на детето. Отстоявай си правата.

 
  ...


...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: df287b9004
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Ужас! Какъв е тоя кошмар, защо сте се съгласили на това нещо изобщо?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 0505c8d667
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Историята звучи доста измислено, дано да е така. Но ще напиша какво да направите, ако не е измислена.
1. Това дете НЕ Е ваша грижа, то баба/дядо/леля/чичо/др. роднини няма ли? Ако няма, обаждате се на социалните и ще го настанят в дом или приемно семейство. Така отпадат отговорностите на всички.
2. УЧИ и се махай. Ужасно нездравословна атмосфера вкъщи. Намери си работа, учи в университет и се изнеси от вкъщи. И един ден, когато имаш свое семейство, остави децата си да имат детство.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: a61f03a98d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Защо детенцето не ходи на детска градина?

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 939edbe1f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравей, скъпа авторке.... Първо.... За жалост виждам само зли коментари от нашия добър български народ.... Колкото и лоша да е ситуацията ти това малко същество не е виновно.... Помагай на майка си, но й обясни че имаш нужда и от малко повече свободно време.... Да, бащата е редно да изпраща повече пари. В никакъв случай не наранявай душата нс детето ако усеща че не го искаш може дс повреди психиката си. Аз съм почти колкото теб.... И те съветвам да си организирате програмата, и така след няколко години ще ви е много по- лесно. Тя ще започне училище, ще се грижи сама за себе си.... Някои хора се молят да имат близки, а ти се оплакваш... Моля те, послушай ме....

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: eb22e45e9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Как да го дадат за осиновяване, когато нямат никакви права, те де факто не с му никакви. Потърсете други техни роднини. Защо не сте се обърнали към полицията?

 
  ...

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: ee88da6224
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Всички дават съвети бащата да давал повече пари, а ние всъщност не знаем колко дава бащата за да преценим достатъчно ли са! Така че по този въпрос няма как да се изказваме.
По въпроса с даване на детето на социалните, авторката няма права да взема такова решение, щом родителите й са поели отговорност пред бащата, то те могат да му кажат дали имат възможност да продължат да се грижат. А и щом чувстват бащата за толкова близък че да поемат такава отговорност значи има защо.
Вероятно родителите на авторката са в трудно финансово положение и грижата за това дете в семейството им носи допълнителен доход, един вид и дъщеря им която има 16г и има право да работи, работи като детегледачка, за да допринася за семейния бюджет. Колко часа на ден да работи дъщеря им са преценили родителите й.
И дори да стане така че авторката да се отърве от детето най вероятно ще й се наложи да си намери работно място, като доста деца на възраст близка до 18г, чийто родители не се справят финансово. Тогава няма да си е в къщи с 4 годишното с което може да се справя така че да намери начин и да учи, да даде на детето да рисува или да гледа тв, докато тя учи, ами ще е в някое заведение или магазин и ще работи и наистина няма да има възможност да учи за матурите.
Разбирам добре авторката, че иска да излиза и да има време за себе си, в същото време и парите които й дава майка й, обаче съдбата на някой хора е такава да се родят в бедни семейства без собствен дом и се налага да работят от малки за да помагат. Колкото до ученето, тези които сме гледали деца знаем че е възможно да се учи у дома, докато се грижиш за 4 годишно дете, най вероятно на авторката й липсват излизанията с приятелки по молове, но за нея е по добре да се грижи за детето от колкото да работи в заведение, ако изборът е между двете работни места.
Ами ако авторката имаше сестра на 4 годинки и никой не пращаше пари от чужбина за гледането й тогава какво? Пак щеше да гледа, но безплатно и щяха да живеят по бедно.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker