Детето ми расте твърде бързо! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120673)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Детето ми расте твърде бързо!
преди: 5 години, 5 месеца, прочетена 2553 пъти
Здравейте, читатели! Жена към 40-те съм, разведена с две деца - дъщеря на 15 и син на 17, който скоро навършва пълнолетие. Когато се разведох с бащата на децата си, той не искаше да вижда нито едно от децата, не искаше да плаща издръжката, на която беше осъден, но реших, че щом така иска прекъсвам всякакъв контакт с него - не му търсех пари, не изпращах децата при него и така те израснаха без никаква бащина грижа. Синът ми порасна много бързо. Когато беше на 14 съседът, който се занимава със строителство, го взимаше за общ работник срещу 10-15 лева. Още тогава казах на сина ми, че няма нужда да работи, но той въпреки това искаше. Настояваше да ми помага финансово, но аз отказвах да взема парите, които той изкарваше с труд, защото знаех, че не му е лесно. През почивните дни, когато другите деца играеха, той отиваше да носи тухли и да бърка вар. Не искаше да вземе никакви пари от мен, казваше, че аз имам лични нужди и още едно дете, за което трябва да се грижа. Знам, че започвам от далече, но мисълта ми е, че той започна да работи още от рано и продължава да го прави, а едновременно с това е абсолютно изряден в училище. Няма най-високия успех, но се справя добре и аз се гордея с него, но.... Ето тук идва едно голямо "но". Той порасна твърде бързо. В момента работи работа, от която изкарва сравнително добри пари, ходи на училище, въпреки, че е станало тенденция дванайсетокласници да не посещават училище повече от 2 пъти седмично. Справя се сам, което е прекрасно, но вече иска да заживее самостоятелно. Търси си квартира, в която иска да се изнесе веднага щом навърши пълнолетие. Казах му, че не искам да бърза, че може да остане в дома ми, който е колкото мой, толкова и негов и на сестра му, но той отказва. Казва, че иска да бъде напълно самостоятелен и независим, да живее с приятелката си, която е малко по-голяма от него. Знам, че в един момент той трябва да напусне гнездото, да създаде собствен дом и семейство и да заживее свой собствен живот, но смятам, че е твърде рано. Той е едва на 17, дори не е завършил 18 години, а вече мисли да се изнесе. Искам да му се порадвам още мъничко, но не знам как да го убедя да поостане още малко в родния си дом със мен и сестра си. Точно за това пиша тук и моля за съвет. Вероятно ще ме посъветвате да го пусна, но аз го искам само още малко до мен, а не знам как да го убедя да поостане!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 5 месеца
hash: 926bbe14f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Поредната измислена история, в която да се празнослови. Освен това видях правописни грешки, които не са типични за поколението на хората, които понастоящем са на 40г.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 680cf3321a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Момчето се справя чудесно, дори иска да ти помага. Моята свекърва като я гледам синовете как си е възпитала, всичко тя прави, не иска пари за сметки когато предлагат, предпилагам и че и храната е за нейна сметка и става така че 30 годишни мъже маминка си ги отглежда. Щом е решил нека бъде самостоятелен, така се става мъж. Той винаги ще е твой син.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 618ee3cbfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   децата са наши скъпи гости - имаме задължение като родители да ги изучим, да ги подкрепяме в трудни моменти, но идва моментът, когато порасналият човек иска да изпита удоволствието от това да се справи сам с насрещното течение.

не му отнемайте тази златна възможност за себеизява - със сигурност след време ще оцени високо тази добронамереност.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 69e5283def
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Щом е претръпнал към живота, най добре ще е да си излезе на квартира и сам да гради бъдещето си. Той е подготвен вече, щом се труди, ще успее. А авторкато ще му се радва, когато я навестява, сигурен съм, че такова трудолюбиво момче не може да стане нехранимайко, винаги ще е признателен за майчината грижа.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 4da6b36496
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Eдва ли можеш нещо да направиш. Днешните младежи много бързо искат да си заживеят с гаджетата и да са свободни. За съжаление, ранното порастване на сина ти има и негативи. По-вече бих се притеснявала за образованието му, отколкото къде ще спи.

 
  ...


...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 4239e118d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз се изнесох от нашите на 18. Това е идеалната възраст за изнасяне, точка! Ако бях останал при нашите нямаше да съм постигнал и 10% от това, което съм.

Но ти препоръчвам да му кажеш да запише висше образование след гимназията. Дори и задочно да е.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 5bb09d40ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Можеш просто да се гордееш, че си си свършила работата като родител. Възпитала си го да е самостоятелен и да не разчита на мама за всичко. Най-трудните неща за откриване в днешните младежи.
Естествено, че не е лесно да видиш как детето ти отлита от гнездото, но е за добро.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 7516f38458
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Децата искат да пораснат твърде бързо да бъдат самостоятелни, да заживеят с половинката си, ако имат такава Похвално е че синът ви е трудолюбив и има изградени навици, че може да се оправя сам в живота, а не е тръгнал по лош път. Въпреки, че е твърде млад и му е много рано да се изнася моят съвет е да го подкрепите. Особено ако момичето е добро и държи на него. Само да не е някоя използвачка.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: ec31f52d9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Най-добрият начин е да не го ограничаваш, да не го убеждаваш. Да го подкрепяш, да знае, че има дом при теб, където винаги има място за него и топла храна. Дай му благословията си и той ще ти се отплати като идва доброволно при теб да те вижда (да хапне и изпере). Ако не му покажеш, че си ок с неговите решения, ще се отдръпне. Нека знае, че има гръб. Това е много важно. Млади са, знаеш как е. Ще поиграят на семейство, но е трудно в началото и кой знае колко ще продължи и връзката, и желанието да е самостоятелен. Рано е да, разбирам те. Но той пак ти е дете, пак ще те търси, пак ще има нужда от теб. Вместо да мислиш как да го задържиш, помисли с какви тръдности може да се сблъска и как ти можеш да си му полезна.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: ecd0ed8d3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Вярно е майка си му, Искаш още малко да му се порадваш. Но разбери и него, И той има нужда да се осамоти, и след две три години, ще се радваш на внуче.

 
  ...

...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: e77aeeb99f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз лично не виждам чак такъв проблем в това, че е самостоятелен и е порастнал бързо, колкото в това, че младите много лесно се лъжат да не учат а да работят някаква хамалска работа и да осъзнаят, че тая работа ги смазва физически и има 0 переспектива, като станат на по 25-26 и разни ИТ и всякакви други започнат да ги изпреварват. Сега му е добре, че разполага с повече пари от приятелите си и има много енергия, млад и здрав е, и не го притеснява тежкия физически труд. Като има семейство, деца, ипотека, кола и ще разбере, че с работата като общак е за никъде, но тогава е прекалено късно. Накратко: нека се изнася, но го убеди, че трябва да учи.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 67f4f0d864
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Госпожо, поздравления за прекрасния мъж, който сте отгледали. По всичко личи, че е сериозен, отговорен, независим и има всички предпоставки да бъде много успешен в личния и професионалния си живот.
Не го спирайте да се изнесе - това е най-хубавото нещо на света и най-големият комплимент за вас. Малко жени могат да се похвалят, че са отгледали истински мъж. Да, той е мъж, не е детето ви и не ви принадлежи. Опитайте се да преодолеете инстинктите си и да не мислите за себе си и как искате да му се порадвате още малко, а за него - той какво иска, какво би било най-добре за неговото развитие и какво би го направило щастлив. Гарантирам ви, че ще оцени подкрепата и мъдростта ви в този момент. В противен случай, рискувате да го загубите.
Също така, приемете, че връзката между родител и дете в един момент се превръща във връзка между възрастен и възрастен. Дръжте се с него като с такъв и уважавайте личните му избори и ще се радвате на здравословни отношения със сина си с умерени граници.
Не очаквайте след като се изнесе да останат взаимоотношенията ви същите. Той ще живее с жена си и нормално тя да е приоритет за него. Дори да не е е тя жената, дайте шанс на сина си да има щастливото семейство, което вие сте нямали, не се бъркайте и не се опитвайте да саботирате връзките му. Хората са казали “Добрата свекърва печели дъщеря, лошата губи син”. Помагайте, ако имат нужда от вас и ви поискат помощ, не се месете, не давайте неискани съвети, не ходете неканена и не коментирайте снаха си с лошо.
Наистина се надявам да съм ви помогнала. Успех :).

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: c7ea387966
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Много ми е интересно как му се радваш.... разкажи!

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 4e08c20dc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Съжалявам, госпожо, няма вариант да го накарате да остане. Той е постигнал вече самостоятелност, явно му допада и се чувства комфортно по този начин. Така си представя живота си, иска и може да го постигне.
Не мисля че имате особен избор освен да го пуснете без мрънкане и подобни. Надявайте се все пак да идва да ви вижда, както и да сте добре дошли в дома му.
Пораснал е. Радвайте му се, но вече малко по-отдалеч. Не му спирайте стремежа за развитие, за изкарване на пари, за самостоятелен живот - всеки човек трябва да стигне до този етап от живота си и при вашето момче се е случило преждевременно. В което аз не намирам нищо лошо.
Аз също работех от 13-годишна, тъй като нашите изкарваха малко пари, а трябваше да издържат брат ми от 8-и клас в друг град. Имах възможност сама да изкарвам пари за дрехи, за всички учебни помагала, които нашите смятаха за излишни, както и за джобни през седмицата, тъй като за тях максималната възможност бяха 50ст на ден, а аз растях във време, в което те стигаха за 2 вафли, но не и за закуска. На 17 години заживях в самостоятелна квартира, тъй като реално нашите ми пречеха вместо да ми помагат - притесняваха се кога ще се прибера от работа, притесняваха се ако поемех някъде някаква нощна смяна, притесняваха се когато учех до сутринта. Разбирах тяхното притеснение! Но то не ми помагаше с нищо. Никога не съм се чувствала зле от факта, че е трябвало да започна работа в ранна възраст; не съм усетила дискомфорт от това, че съм се изнесла рано и т. н. Гордея се със себе си, както и с тях за това, че не ме спряха, че ме оставиха да се оправям както мога. Така постигнах повече отколкото щях ако бях стояла, разчитайки само на техните усилия. Доверете се на момчето си, подкрепяйте го и се радвайте на каквото постигне в живота си.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 0354dd804f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Първо не мога да повярвам че баща не иска да си вижда децата. Явно не е сигурен, че са негови.
А колкото до това, че вече иска да се изнесе: Явно сте му писнали отодавна. Кой знае какво му е на момчето. Никой не бяга от хубавото.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 5e5e55cb49
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Много добре ти се развива детето, особено за момче без баща. Трябва да се раздваш, а не да го спираш.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 4af6243116
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Не може да го убедите. Дайте му свобода. Гордейте се, че е мъж вече. Децата не са за да бъдат до нас, а да сме доволни какви са станали и да ги гледаме щастливи.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: bac2cb0fc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Работил е, събирал е пари, извоювал си е независимост. Негово право е, както и на всеки един човек, щом работи като луд, да харчи парите си по негово желание. Според законите, веднъж станал пълнолетен, вече може да е самостоятелен, а Вие като родител спирате да носите отговорност за делата му. Можете да поговорите с него, да го помолите първо да завърши 12 клас, защото наистина ще му е много трудно в началото, но не можете да му налагате мнение и насила да го убеждавате във вашето виждане.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 828f699ee6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Недейте да го убеждавате. Детето ви е отдавна голям мъж, сам изкарва парите си и се държи по-зряло и мъжкарски от повечето пикльовци, търкащи подметки по заведенията. Просълзих се, докато чета. За пръв път ми се случва да чета нещо в този сайт и да ме трогне. Мислех, че подобни свестни хора са забравено минало, но само гордейте се, гордейте се! Жена, 28

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker