Едно дете наистина има нужда само от любов и внимание - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Едно дете наистина има нужда само от любов и внимание
преди: 5 години, 6 месеца, прочетена 3158 пъти
Здравейте!
Преди да започна историята си ще помоля тези които не са съгласни да не бързат да съдят, защото и аз едно време съм съдел така хората, докато не преживях сам всичко.

Искам да разкажа как създадохме и отгледахме едно щастливо и здраво дете без да имаме постоянни доходи, всъщност... почти без доходи.

Реших да напиша нашата история, защото детето и парите е основна тема в много дискусии. Много родители първо чакат да имат добра работа с големи доходи и тогава да създадат детето - според мен това е ГОЛЯМА ГРЕШКА! Детето има нужда от родители до себе си, а не от пари. То има нужда да общува с вас, а не да вижда баща си за 1 час дневно нервен и убит от работа или отсъстващ със седмици по командировки. Също така много майки оставят невръстните си дечица за гледане при баби / детски ясли и се връщат на работа за да има пари у дома.

И така още преди раждането решихме, че ще направим всичко възможно детето да бъде щастливо, да се чувства добре и да се появи по най-добрият начин на този свят. Кой не го иска, нали?

Преди зачеването направихме изчистване на жилището. Но не жилището от цимент и тухли, за което си мислите, а това в което ще се случи чудото на живота - от една клетка ще израсте човек - нашето дете. Имам в предвид тялото на майката, утробата. Аз и жена ми направихме 30 дневно пълно пречистване на тялото. Много родители ремонтират жилището, подготвя бебешката стая за бъдещият член на семейството, купуват креватчета, сменят тапетите, боядисват стени ала не се сещат да почистят жилището, в което то ще се появи и ще обитава цели 9 месеца. Ние решихме, че е от жизнена важност тялото да е пречистено за създаване на здраво и жизнено дете. Чел съм за племена по света, където майката след зачатието се отделя в отделна колиба, където е на специален хранителен режим и на спокойствие.

Пари за ремонти и обзавеждане на детска стая нямахме, но виж пречистването на тялото не струва нищо, иска се само желание.

За раждането бяхме добре подготвени, има няколко филма, които всеки бъдещ родител би трябва да види, преди да реши как и къде ще роди:

* В Утробата - http://forum.mikroferma.com/index.php?topic=1797.0
* Какво желаят бебетата - http://forum.mikroferma.com/index.php?topic=1483.0
* Раждането с оргазъм - грижливо пазената тайна - http://forum.mikroferma.com/index.php?topic=1276.0

Синът ни се появи на бял свят в родният си дом, в прекрасна спокойна обстановка.

Бяхме решили да го повиваме с многократни пелени, а после да преминем на ЕБХ (Естествена Бебешка Хигиена) - начин на общуване с бебето, при който отпада нужда от памперси. Бебето откликна много добре на тази комуникация, още от 14-тия ден се научи да прави всичко в едно легенче и на практика за целият период до изграждане на тоалетни навици в него сме използвали един пакет памперси. Няма да навлизам в подробности, тук е описано всичко: www.BezPeleni.info
Така спестявахме поне 90 лв. месечно от памперси, което никак не е малко.
Шампоани, сапуни, пудри и мазила не сме ползвали, защото бебето не се подсичаше. Миехме понякога косата с малко хума. Наши близки ни дадоха много бебешки дрешки и не се наложи да купуваме, освен гащички и горнища.
На практика целия период до поникването на първите зъби то беше само на кърма. Не сме купували каши, пюрета и т.н. После мина на нашата храна (вегетарианска), но ситно смляна - овесена каша, пюре от моркови и др.
Дотук нямахме никакви разходи. А ни бяха наплашили, че бебето струвало 300 лв. месечно.

Вместо бебешка количка го носехме в слинг - парче плат, което се увива и става като люлка: http://sling.beinsa.info

Oтново - слингът нищо не струва като пари, но пък е прекрасно за бебето да е навсякъде с тебе - наблюдава, взима участие и е потопено в аурата ти. Искам да споделя, че беше много спокоен, нямаше колики (благодарение на ЕБХ), хранеше се добре и винаги имаше усмивка на лицето.
И така израсна почти неусетно. Аз работех у дома, собствен бизнес, припечелвах 300-400 лв. колкото да има за храна и да мога да съм с детето, то се учеше, помагаше когато и както може, ходехме всеки ден на разходки сред природата, в гората, а през лятото - на планина. Не ни ограничаваше работно време, отпуски и т.н.
Ходили сме на море с 50 лв. - на стоп. Стига да иска човек и това може :-)
Пропуснах да добавя, че живеем в къща на село, имаме собствена зеленчукова и овощна градина, печем си хляб у дома. Баби и дядовци не са ни помагали, сами се справяхме със всичко.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 6 месеца
hash: eac487eaa4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   А един мармот...... пропагандира натуралния шоколад без мляко!

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 81e5d67cb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Авторе, добре, уважавам твоето желание да живееш по този начин. но и ти трябва да уважаваш нашето желание да не живеем в мизерия. И добре, докато детето е бебе. Но като поизрастне-какво! Да го оставим като Маугли?

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: a4a3b0b486
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   И до къде стигнахте? До къде с това пестене, пестене, пестене....
Нищо лошо те почти всички циганчета в България живеят по подобен начин. В малка къща с родителите си и всичките си братя и сестри, в пестене от памперси и купешки пюрета, носени на ръце или в слинг, с ЕБХ или направо голо играе пред къщата, детски дрехи и те взимат втора-трета- пета ръка. Многодетните циганки месят и печат хляб у дома, берат плодове и зеленчуци от чуждите ниви и почти винаги, принудително, са на вегетарианска диета. И циганските деца ходят на разходка в планината с родителите си, докато те берат гъби и билки.
Не зная кой ти е казал че отглеждането на новородено струва точно 300лв на месец, но ще разбереш по късно как е нужно освен родителската любов да му предложиш и социализация на това дете, да му предложиш и развитие на мисленето и финната моторика с играчки развиващи детската мисъл. Добре ще му направиш играчки от дърво или ще вземеш от хората които са имали пари да купят за тяхното дете, но правилно ли е баща да си седи у дома да не работи и да се надява хората да дадат дрешки и играчки за детето му? Правилно ли е да учиш детето от малко че не е нужно да работи, достатъчно е да се примоли на работещите за старите им вещи. Няма ли да му сриеш самочувствието като носи стари чужди дрехи и играе с чуждите стари играчки?
До кога, до каква възраст можеш да отглеждаш така дете и когато дойде момента да се социализирате цялото семейство няма ли да е шок за всички ви и ще успеете ли да се приобщите с обществото? За теб може би ще е по лесно да тръгнеш да работиш, а на детето как ще му е сред децата в първи клас?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: bfbad6e39c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Браво на вас - аз лично съм от другара страна - искам да сме финансово осигурени преди да родя. Сега ти е лесно, но после като дойдат разходите за училище какво ще правите? Или си пожелавате за детето и то да си живее на село, да няма професия, да не е полезно на обществото? Детето ви може да е следващият лекар, инженер, икономист. Защо го лишавате от тази възможност? Утре ще порастне и ще ви каже, че не е постигнало нищо в живота заради вас. И да оътъвал на стоп с бебенце не е за хвалба, а опасно.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 3b9f8a0deb
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   О, моля ти се... само заглавието ми е достатъчно, за да ти кажа, че си в грешка.
Я живей само с любов, ама не нечия друга, а само със своята към себе си. Е, дали ако се обичаш няма и да уредиш материалния си живот, без който няма да съществуваш на Земята ( инстинкт за самосъхранение и оцеляване в реалността, в която живеят телата ни, я живей без тяло в тази реалност, ако можеш - евала). Да твърдиш, че човешкото същество, живеещо в груба, материална среда, имащо материално тяло, има нужда само от любов?!
Това е философия, дори недобре издържана.
Като се изказваш така крайно, ще получиш и краен отговор, въобще няма да коментирам текста ти, заглавието ти е неправилно.

 
  ...


...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 3b9f8a0deb
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Към номер 1 - айде без закачки към човека, че е вегетарианец. Не е вегетарианството причината да мисли неправилно. Аз съм веган от 13 години и въпреки това, много добре разбирам взаимовръзката между духовната ни същност и материалния свят, ако материалността беше вредна за нас, нямаше да сме тук. Сремежът на някои хора да минимализират е похвален, аз съм от тях, къщата на село и естествената храна - също са похвални. Обаче, думичката 'САМО' - е неправилна, просто не си прав, авторе, не си и посланието не е добро, има тема в сайта, 'защо бедните раждат деца?', или нещо подобно, намери я.
Замисляла съм се, относно подобно отглеждане на дете, сред природата, веган-суровоядче, което да учи в специално училище за духовно развитие, а не глупостите налагани от системата, за да затъпят идеите на човек, и да го превърнат в робот или роб. И знаеш ли, авторе, има огромна вероятност, детето да е окей с моите разбирания, но и да не е окей с тях. Може да иска, да живее в социума ( не всички деца, които се раждат сега са кристални, все още се раждат индиго, а те обичат да са в социума и да се бунтуват, да го променят, и би било грешка, това дете да се лиши от ранното социализиране ). А и все още имаме нужда от социално-ангажирани души, които да рушат старите и грешни порядки. Не е хубаво да се изолирате, освен ако не сте духовници (не в религиозния смисъл), които да работят по други начини за света.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: c7784e00a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   авторе, а защо при тази евтиния имате само 1 дете? защо не сте направили поне баскетболен отбор, нали не струва нищо?

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: eebac554d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Върви го обяснявай това на алчния българин.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 474155439a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Много ми е чудно как ще съберете пари за детска градина или училище и какъв старт ще му дадете на това дете.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: c93222f973
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Братче, ти за война с прашки ли говориш? С 50 лв ще направиш море на няколко души, ама другия път. А и не мисля да живея като Тарзан, мерси. Още по-малко детето ми.

Знам на къде биеш - че много хора са материалисти, но ти си отишъл в другата крайност, което също не е много ОК. Не си мисли, че като караш с 50 лв на месец и си много духовен и си хванал Господа за шлифера. Ти си същия като материалистите, само че с обратен знак.

Напоследък не знам от къде се навъдиха разни вегани, антиваксъри и всякакви психопати, четящи бгмама.

Съблюдавай баланса!

 
  ...

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 9e5dd23247
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

11.   Ето това скоро го намерих в интернет и го копирах. Това обяснява всичко, което авторката иска да каже.
МОЛЯ ВИ, НЕ ПРАВЕТЕ ДЕЦА
Не правете деца, ако нямате представа как да ги обичате.
Не правете деца, ако най-голямото щастие в живота ви е цигарата, ракията и салатата.
Не правете деца, ако не сте уверени, че сте намерили правилния човек.
Не правете деца, ако смятате да ги карате да плащат за вашите несполуки.
Не си го изкарвайте на тях.
Те не са виновни, че в училище сте спали, а в университета сте пили.
Не са виновни, че работата ви е скапана, а шефът ви е задник.
Не са виновни, че колата ви се чупи, а обувките ви се късат.
Не са виновни за нито едно от вашите решения.
Не са ви и длъжни за нищо.
Вие сте им длъжни.
Длъжни сте да ги научите какво е достойнство и чест.
Длъжни сте да им давате личен пример, а не само заповеди и акъл.
Длъжни сте да ги изградите като хора, много преди да успеят сами да се сблъскат с факторите, с които после ще оправдавате лошото им възпитание.
Наистина, проблемът не е в тях.
Проблемът е във вас.
Те забиват нос в смартфона, защото вие забивате нос в смартфона.
Те не четат книги, защото вие не четете книги.
Те не уважават никого, защото вие не уважавате никого.
Не им кастрете крилата.
Ако им втълпявате, че са глупави, те ще ви повярват.
Ако им втълпявате, че са некадърни, те ще ви повярват.
Ако им втълпявате, че мечтите им са невъзможни, те ще ви повярват.
Затова, моля ви.
Не правете деца, ако няма нещо хубаво, на което да ги научите.
Не правете деца, ако сте киселяци, които мразят всичко, освен себе си.
Но най-вече.
Не правете деца, ако не помните какво е да си дете.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 63e59906be
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторе, историята ви ме топли и ме хваща за гърлото. Прекрасно разбирам какво искаш да кажеш и съм с две ръце за твоето мнение. Любов. Другото винаги някак си си идва на мястото. Обичайте се винаги!
Жената

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 9e5e57fcff
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

13.   До 11

И не правете деца, ако ще ги хранете с коренчета и ще ги разкарвате на стоп из странта.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: ea8566991f
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

14.   до 6. и автора
ВЕГЕТАРИАНСТВО: Ако спазвате препоръките за вегетарианство, нищо добро не чака вас и вашето бъдещо поколение. Вегетарианството и другите хранителни ексцесии водят до витаминно-минерални дефицити, анемии, автоимунни заболявания и хроничен белтъчен глад. Растенията не съдържат повече от 12 аминокиселини, а на човек му трябват 20 АК за изграждане на мускули например. Ако организма гладува той първо започва да ресинтезира именно мускулната тъкан. Губи се мускулна маса.
Ако имате вече деца, бъдете си вегетарианка и каквото си искате там. ПРИРОДАТА ВЕЧЕ НЕ СЕ ГРИЖИ ЗА ВАС. Вие сте създали поколение. Kакъв здравен статус ще има то си е друг въпрос. Бебе на вегитариански рацион си е живо престъпление спрямо детето. За развитието на клетъчните менбрани, невроните в мозъка са жизнено необходими мазнини от животински произход, които вие не приемате. Майката също е на растителна храна и тогава нейната кърма съответно е дефицитна и непълноценна
За моми в пуберитета и нераждали млади жени вегетарианството е пагубно. За момци от 10 годишна възраст и нагоре непиемането на животински мазнини също е пагубно. И двете неща са си хранителен геноцид. От мъже на соеви протеини стават най-добрите джендъри и меки китки.
За почистването на организма съм твърдо ЗА . Това трябва да стане всенародна практика. Най-малкото, което ще се случи след такова прочистване, е избистряне на ума и душата, и премахване на чревната тиня и киселите нашенски физиономии.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 3b9f8a0deb
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   До ВСИЧКИ

Не взимайте на сериозно, номер 14, а прочетете специализирана литература по въпросите за месоядството, вегетарианството, веганството и т. н. хранителни режими. Не живейте според наложени догми от тези преди вас, не следвайте сляпо примерите около вас.
Препоръчвам D. M. John McDougall
и филма ”What the health” има го в youtube. Образовайте се преди да вярвате на нечие мнение, било то и споделяно от мнозинството в обществото, в което живеете. Винаги се образовайте от научни трудове, проверявайте информацията от няколко източника, бъдете критични, но и с отворено съзнание.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 59bb4097d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

16.   Много хубава статия, браво на автора и майката на детето. Радвам се, че на този свят е дошло едно малко добро същество. Вярно е, че децата не са чак толкова голям разход и на запад, докато си оправим главите и се решим да ги направим, вземем че умрем от мастурбиране в банята. (от "Идиокрация" е сцената, много смешен филм, препоръчвам).
Това, че сте успели без пелени, е голям подвиг. То хора има от 300к години, а пелени от вчера и явно е нормално човек да се справи и без тях, ама, глупавият ни биологичен вид не си живее в хабитата и не моце да се изпикава където и когато му се пикае като нормалните животни. Та, в тия условия, евала. Знам колко е трудно.
А, в условията на необуздан материализъм, тъщата и свекървата и мъжете им са ви съюзници.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 2fc9362bdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

17.   Авторе, усещаш ли как хората съдят твоят алтернативен начин на живот, а не грижите към детенцето.
Ние отглеждаме детето си по сходен начин, с кърмене, многократни пелени, домашна/био храна, без проходилки и колички, също със слинг. Ние също не използваме никаква бебешка козметика (въпреки, че аз се занимавам именно с био козметика). И никой, никога не ни е сравнявал с цигани. Причината вероятно, е в това че аз давам 5лв за био моркови, а ти ги отглеждаш сам. В нашата градска среда, същите условия ни струват над 500лв на месец. и ни отреждат място сред "осъзнатите родители", практикуващи природосъобразно родителство. Получавала съм милион коментари от сорта на "Абе кви са тия био солети за 2лв", "абе как парче плат (слинг) за 300лв". Но нищо за цигания и мизерия. Може би, защото имаме възможности за почивки, където ни е кеф, на никой не му прави лошо впечатление, че ходим само на къмпинги и детето ни е босо цяло лято.
Виждаш ли какъв парадокс?
Аз съм съгласна с теб за всичко, освен за ранното вегетарианство. И ти желая винаги да избираш истината пред очакванията на обществото.
По-здрави и прегръдки!

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: c93222f973
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

18.   17, че ако е глупав начин на мислене, защо да не го съдим? То има случаи на смърт на бебета поради веган диета, разбирай вместо да го кърмят му дават ваган пюрета. И тях ли да не съдим?

Аз си казах и по-горе. Кой както иска да си живее, но ме дразни, че такива хора си мислят, че като са "такива" и са някакви супер духовни, свободни, лишени от материалистичната човешка природа. А всъщност не се виждат отстрани, че тотално живеят в някакъв си техен имзислен свят и са материалисти с обратен знак. И по-лошото е, че обикновено го отнасят децата им.

Ама как да им го обясниш това - те са нали някакви по-извисени от нас и човешките слабости са им чужди, понеже си отварят чакрите по цял ден. Този тип хора са някаква нова тенденция в хаховщината. Бабата ми все казваше "всеки е башка луд". Един е материалист и света му се изчерпва със скъпа кола и скъпа почивка, другия пък решил да го раздава веган, чакраджия, антиваксър. слингър и Тарзан, та те така.

Не знам знаете ли, но напоследък има бум на туберкулоза. Иначе антиваксърите са много готини и плюят по ваксините, като се разболеят от настинка се хвалят, че са се излекували с хомепатия, ама детето му като направи туберкулоза, олеллеле кой ми ака в гащите. И пай той не е виновен.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 2fc9362bdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   Номер 18, аз не съдя хората, че намират нечии начин на мислене за глупав. Аз намирам за глупаво с автора да практикуваме един тип родителство и понеже аз влагам много пари в него то да се възприема като осъзнато, а понеже авторът не влага, то да се възприема като мизерия. Лицемерно ми идва.
Другото, което намирам за лицемерно е да твърдиш, че разбираш от деца. Ако имаше деца, щеше да знаеш, че новородените бебета не могат да ядат пюрета, дори да са вегански. А и никога не съм чувала някой да се обявява против кърменето.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 2fc9362bdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

20.   Гледайте си децата с адаптирани млека, давайте бурканчетата модифицирано нишесте и глюкозо-фруктозен сироп, увивайте си ги в полиестер, тъпчете ги с антибиотици, осакатявайте ги в проходилки, давайте ги в ясли и им пускайте телевизия.
Накрая успокойте съвестта си, че това ви е струвало много, много пари и всичко ще е наред.

 
  ...

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: c93222f973
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   19, аз пък съдя. Нямам ли право?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: c93222f973
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

22.   20, това, което описваш, е другата крайност, вашето е другата крайност. И аз не съм ЗА тъпченето с антибиотици под път и над път, но и вашето с разните хомеопатии и глупости ми идва в повече. Вие се явихте като противовес на материализма и също изгубихте баланса, само че в обратната посока. Даже ми е смешно, че не се усещате, че сте в крайност.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 3c82bddd00
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Много ми е смешно. Т'ва да слушаш месоядец да говори за вегетарианство, е все едно да слушаш Будьони за танкове да говори.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: c7784e00a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

24.   17, ако давате на децата си добро образование и старт в живота, сте доста различни от автора на темата независимо от някои общи елементи във възгледите ви. Прочети пак темата му, той поработва колкото да не е без хич и гледа детето с картофи и моркови, вози го на стоп и на море за 50??!! лв (това изобщо не го вярвам, дори на плажа да спят, все ще трябва да ядат нещо, пък било то и марули и картофи). Това ли трябва да е стартът на 1 дете? А дрехи? Раница? Учебници? Помагала? Сигурно взема 2-3 употреба от познати. Мислиш ли, че трябва да свиква с мизерия?
Моите деца имат възможност да се изучат и да си изберат професия, пък ако решат да отидат на село, да копат и да ядат това, което изкарат, прав им път, решението ще си е тяхно.
А за био морковите от 5 лв и солетите от 2 лв имам особено мнение :-) Смятам, че сте жертва на рекламната индустрия и модата по всичко био, пък дали е такова, на кого му пука :-) Но това е друга тема, да не разводняваме тази на автора

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 683f401581
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

27.   До коментар номер 10:

Човече, прав си за повечето неща, но НЕ съм съгласна да хулиш и да богохулстваш. На всеки му е ясно , че такива крайни действия от страна на авторката към нейното дете и близки , НЕ са приятни.

А за авторката, ако тя имаше обич към детето си, ако тя имаше майчинско чувство - НЕ би му причинила това- да го лишава от вкусна и питателна храна, от добро и прилично облекло, от здравна грижа и т.н. Тя НЕ би лишила детето си от неговите дядо и баба.

Най- лошото е, че и в моето семейство има такъв случай - свекървата превъзнася едната си снаха, която нито я почита, нито й дава детето си, а презира другата си снаха,която се старае да й дава почит и уважение. Но какво да се направи. За съжаление, има и такива хора.


Авторката сама да си прецени дали е добра майка. Ако продължава така, в същото положение,значи тя не мисли добро за детето си.

И никой от форума НЕ е споменалавал авторката си да изпадне в другата крайност и да тъпче детето си с боклуци и то да живее сред мръсен въздух и нездравословна ( но не според представите на вегани) среда.

Едно дете има нужда и от обич, добра грижа; то има нужда и от забележки, а ако пък не слуша и клони към зли действия - и от някой шамар и наказание; защото ако то не бива наказано за някои лоши постъпки , а е научено да бъде безразлично към всичко и всеки, то детето няма да може да различи и знае кое е добро и кое е зло, кое е правилно и кое НЕ е правилно.

 
  ...

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: ea8566991f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

28.   ПП от 14 За едно кърмаче е 100 пъти по-важно да е правилно хранено, отколкото само горещо обичано.
Само правилно нахранения със съответните мазнини и протеини мозък се развива и отреагира ментално и емоционално. На белтъчно гладно кърмаче никакви любов и играчки не могат да развият умствените способности.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 3fd8a97858
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

29.   Ето пример за родители като автора уморили детето си с мляко от киноа.

https://www.dnes.bg/world/2017/05/18/belgiici-na-syd-umorili-bebeto-si-s-mliako-ot-kinoa.341422

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 3b9f8a0deb
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

30.   Към 29

Чети с от случайни сайтове, избирателна пропаганда, но не облъчвай и другите хора с нея.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 3fd8a97858
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

31.   30, това си е реален случай и такива примери има много. Ти пък си чети каквото на теб ти оттърва и си затваряй очите за истината. Дори остави примерите, то ако имаш малко акъл в главата, е близко до акъла какви са последиците.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 3b9f8a0deb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

32.   Вижте на какъв хал е човечеството и си помислете - колко скъл имате, мнозинството.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 9e5e57fcff
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

33.   До автора

Може би, телата ни не са замърсени. Може би ядем само био продукти и спортуваме по 12 часа на седмица и не ни се налга, да си "рпочистваме телата". Може би, ходим на редовни лекарски прегледи.
Или ти знаеш по-добре от лекаря, който съща така ми е и чичо и не предполагам, че ще ме излъже.

Прочиствал си бил тялото... Ами живеете в мизария, как няма да си прочиствате телата!!!

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 0b35f12d28
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

34.   Абе смешници, какви белтъци ви гонят бе, вие да се блъснете в пептид, няма да го познаете. Грам не разбирате от хранене и ръсите дивотии. Не че и аз не съм го правил като млад, то човек, като е млад, прави глупости. Ама после ми излязоха вярни глупостите.
Никаква биохимична причина няма човек да яде месо, камо ли да го дава на дете. Г а д о с т. Една малка душичка отначало да ѝ натикаш мазнотии и киселинност.
Значи, за да не ръся само дивотии и аз (за без пари - толкова), месото не е лесен източник на енергия за хората, основен такъв са въглехидратите. Прочетете за гликолиза и глюконеогенеза. Има си животни, дето правят едното с ензимчетата в стомаха и други, дето правят второто. Белтъците са за транспортни и ремонтни функции, за които няма нужда от такива количества.
А детето усвоява лактозата в млякото (до към 3г) и веганите си кърмим децата. Нямаме някакво отвращение към млякото, просто не искаме да доим други майки, просто не е правилно, както и да го погледнеш. Да доиш майка - като в някаква дистопия.
А, и не си давайте мляко от други биологични видове на децата. Пептидите наподобяват човешките и тялото си ги ползва директно, но после, като станат част от органите, имунната система ги вижда като чужди тела и така стават автоимунни заболявания.
Аз реших да си скръстя ръцете и да гледам сеира на хората, ама, наистина, гадно е на деца да се причиняват такива неща.
Давайте им плодове и зеленчуци и им следвайте интуицията, те са често по мъдри от нас.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: ea8566991f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

35.   ПП от 14. Написах подробен коментар, който някъде пропадна. В общи линии посочвах трети път, нито този на автора, нито описания от 20, а има и още много други пътища.
За здравословно хранене има изход и ние от нашето семейство сме го преминали.
Никакви маргарини, олиа, пържено, обезмаслено, готова кайма, хляб с мая, жълти сирена, газирани и сладки напитки и кулинарни изделия, готови и полу-готови храни, пушени риби,пушени меса и колбаси, промишлени сосове, майонези, "йогурти"и други
Напук на докторите често мазни свински меса, сланина, карантии, млечно масло, заквасена сметана, извара, саламурено сирене, кисело мляко
Риба само от див улов-никакви аквакултури и миди
Често яйца и бит хайвер- много рядко птиче, говеждо или овче месо
Елда, леща, нахут, боб, фасул,грах, варени картофи по възможност с кората, ако са домашни, кафяв ориз и други. Сладост само от цели плодове, без стафиди, грозде и банани, 20-30 минути преди закуска или обяд. Плодове не консумирайте след 16 часа
Готвене на "бавен огън" дълго 2-4часа на ниска на 120-140градуса температура на фурната
Туршии и квасени заленчуци, варива, салати от прясно зеле и моркови, квасен хляб.
Има и още неща но най-важното е че влизаме крайно рядко само за консумативи в големите дискаунтерни вериги и си пестим много време и средства за по-смислени преживявания. И да допълня плодове и зеленчуци само от независими търговци по пазара.
Все пак не си мислете, че като нещо е био, то е пълноценно. То пак е расло на деминерализирана почва и си има съответните дефицити. Би трябвало да няма конвенционалните пестициди,/ но може био спанака да е омешен с листа от татул,както се случи тия дни/, и торове, но не е сигурно, че съдържат Бацилус субтилис.
Защото до щанда е минало през миене, дезинфекция, опаковане и т.н.
Дори храната да е топ здравословна погълната без дъвкане и полята с течности води до плачевен резултат. Важно е с какво се храним, но още по-важно е кога и как се храним.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 683f401581
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

36.   До 34

Ало, побъркан сектант, то и в майчиното мляко има мазнини, както и полезни вещества- въглехидрати, аминокиселини, минерали, енизими, протеини (белтъци), млечен белтък.

Коя майка ще лишава новороденото си бебе от майчиното мляко и кърма? Коя майка ще лишава бебето, порасналото дете от питателна
животнска и растителна храна? Ако има такава, то тази НЕ е майка, тя е УБИЙЦА на собственото си дете!

То, ако трябва детето да бъде истински веган, то родителите му и няколко поколение назад трябва да са вегани и те НЕ трябвали да близнат никаква животинска храна, и най- вече от самото им раждане и появяване на този свят да НЕ са вкусвали и капчица човешка майчина кърма! Но, за ваше съжаление, и наше успокоение, такива поколения уроди вегани НЕ съществуват, и НЕ са могли да продължат и поколение!

Мога само да съжалявам децата на тия психично болни вегани. Съжалявам и детето на авторката - тя ако обича детето си, и ако е майка, НЕ би причинила такава мъка на СОБСТВЕНОТО си дете. Ей заради такива идиоти и психичноболни субекти като тебе, номер 34 и авторката, техните деца страдат и намразват живота!

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 683f401581
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

37.   И още нещо: веганите, вегетарианците, зеленчукоядите, които по своите действия показват, че мразят човеците.

Сектата на веганите са ЗА маструбацията, абортите, кремирането на хора и др. отвратителни неща.

 
  ...

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: ea8566991f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

38.   От 14до 34. Нещо много сте нервни, сигурно е от пащърнака, киноата или амаранта.
Никъде не пища дайте на кърмаче месо.
До 6 месеца най-малко само кърма, но подчертавам пълноценна. Ако не е адаптирано мляко, няма друг избор, при липса на дойка или банка за кърма.
След 6-8месец, освен кърмата, може да се започне захранване със безсорбялни /целулозни/ зеленчуци. след 12 месечна възраст трябва да се въведат скорбялните/въглехидратни/ заленчуци, плодове, по същото време се въвеждат хляба, зърнените, маслото, извара/ тя е албуминова/ може и малко ситно смляно месо. И да се върна на пащърнака никога преди 24 месечна възрасти то ако го понася детето.. Мед след 12 месечна възраст, и никакви „медени „ биберони за да е спокойно бебето. Това е друго престъпление, което вършат родителите, като пристрастяват бебетата към захари.

Чакам аргументи, а не голи думи от всички. Така и така разлаяхме кучетата, поне да излезе нещо полезно!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 3fd8a97858
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

39.   Абе хората милиони години са яли и месо, и растителна храна и точно благодарение на това са оцелели и сега изведнъж се появяват някакви шушумиги в сподели.нет, за да обясняват как не са разбирали от хранене и трябва да ядем само коренчета и как майчината кърма е вредна за бебетата и трябва да ядат веган извращения. Тя природата е много проста, че да е измислила вредна кърма. Точно кърмата е идеалната храна за бебетата и съдържа всичко необходимо и нищо излишно. Ако си мислите, че сте по-умни от природата, значи липсата на месо съвсем ви е изпила мозъка.

Айде лекувайте си отклоненията другаде. Те нашите деди само киноа и кълнове са яли да знаете.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 3b4687974c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

40.   Направо цяло стадо мармоти се поти над станиолите.

Ние пък така си подредихме живота, че да сме на хубави позиции и хем да имаме пари, хем куп свободно време. И е кърмено, и не е яло алергени като овесени ядки като бебе, и дрехи са ни подарявали, и можем да му подарим исканата играчка за рождения ден. Е къде сме сбъркали, авторе, че не мога да се сетя нещо?

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: ea8566991f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

41.   от 14 до 40 Не съм автора, но всеки някъде, някога е сбъркал в нещо. Съвършенна е само природата.

До автора и15. Без да съм американски лекар от Харвард / изгледах филма/съм разбрал и описал в ком. 35 основните проблеми при месото и млякото, а именно промишлената обработка. Чрез консервиране, пушене, колбасация, хомогенизиране на млякото, жълтите с ферментирали мазнини сирена от западноевропейски тип, проблемите при рибата и аквакултурите. Но никак немога да се съглася, че яйцата, които са зародиш са вредни и другите твърдвния за холестерола. Единствено вредното при яйцето е бялата субстанция, която наричаме белтък, въпреки липсата в нея на протеини и явяваща се антивитамин, наречен авидин.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 683f401581
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

42.   Авторът освен, че е веган/ вегетарианец, той със 100 процента е и дъновист. А дъновизмът е също опасна секта.

 
  ...

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 0b35f12d28
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

43.   Хора има от 300 000 години и голяма част от тях са прекарани в Африка, където са се ядяли (вероятно) основно смокини, както правят нашите братовчеди - шимпанзетата. Хора, няма какво да си говорим за хранене, ако ще обсъждаме някакви храни с няма и 100 години история и ще им придаваме мистични качества, че, видите ли, нещо било лошо, ако дойде от магазина, а, ако Баба Пенка го сготви в Мировяне, то същата рецепта добива автоматично магическо действие. Едно време през 80-те по същия начин хвалеха "купешката" храна. Четете. Започнете с макро и микро елементи, вижте режим на набавяне на енергия, вижте за ролята на въглехидратите и ензимите и ще се ориентирате. Аз си позволявам да ви обиждам, когато ми скимне, ама може и доброто да ви мисля. Айде със здраве.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 8aa8722b57
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

44.   Номер 37, веганската тема оставям настрана, но може ли да обясниш по-подробно за тези като мен, които не са наясно, какво им е вредното и отвратителното на както се изразяваш ''маструбацията, абортите, кремирането на хора и др. отвратителни неща"?

Сериозно, аз не виждам нищо лошо в нищо от гореизброените и не мога да се сетя логична причина, защо някои би ги окачествил като отвратителни. Може би нещо пропускам, затова моля за разяснение

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: dc8dda08a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

45.   Да не сте клошари? Какво се хвалиш с икономия от пелени - появила се е такава мода от психари напоследък. Мрат да спестят 20лв. Нещастници, които ще възпитат детето си да е заблудено като тях.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 14ee272cf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

46.   Искам да ви видя как с любов ще му платите училищната униформа. Или с внимание учебниците. Или екскурзията с класа за уикенда. Или един джиесем, за да може да ви се обади от там все пак. Не говорим за смартфон. Как ще му обясните, че няма нужда от компютър, за да учи, че може и да пише с пръчка в пясъка. Как това дете ще има самочувствие да излезе с приятели и да няма два лева за кафе. Износвайки дрехи на братовчеди. Най-вероятно детето ви ще започне да краде още в детската градина. И вие пак няма да разберете, че носите не само любов, но и финансова отговорност за него.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: dc8dda08a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

47.   Авторът е някакъв откачен педал, че на всичкото отгоре и самонадеян.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 2410cb710e
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

48.   Здравейте!
Авторът съм.

Аз лично не бих си позволил да давам оценки за хора, камо ли да осъждам действията им, без да ги познавам лично - бащата, детето му, семейството му, живота му. Защото никога не знаеш какво стои зад мотивите на един човек. Не знаеш какво е преживял в живота си, какво е имал и какво е загубил.

Крайно примитивно е да приписваш на непознатия човек своите собствени страхове и слабости.

Когато за първи път започнах да споделям с хората, както тук с вас, срещу семейството ни се изля лавина от негодувание, осъждане и откровена злоба. В началото не разбирах какво се случва, какво лошо виждат има в това да живееш с традициите на прадедите ни. Та майка ми е израснала така - родена е в родния си дом. Израснала е на село. На практика са били вегетарианци, месо са яли само на празници, защото просто няма как да колиш кокошка всеки ден... Постили са защото така повелява християнската традиция и защото е правилно. Хранели са се с прости храни - хляб, качамак, боб, салати, картофи и много са работили. Децата са били винаги около тях - в градината, на реката, в гората и са се учели от родителите си. Ние правим същото.

Трябваше ми време, докато разбера, че в българина има една дълбоко загнездена зараза - завистта. Тя е като вирус. Тези, които ни нападаха и наричаха сектанти и побъркани, всъщност дълбоко в себе си завиждаха, че други хора са свободни да живеят според сърцето си, като волни птици, а те са вързани със златните нашийници на кариерата, кредитите, вещите, имотите, натъпкани в задушните човечарници, в луксозните си затворнически килии. Но понеже нямат силата да си признаят че са роби, затова хвърлят кал по другите, та да ги направят сиви и безлични като себе си.

В изказванията ви виждам да съдите неща, които дори не съм споменал.
Кой е казал, че сме лишавали детето от вкусна и питателна храна? Кой каза, че не е ваксинирано? Къде съм писал, че детето е веган и не е кърмено? Или че сме го лишили от компютър и смартфон? Нима е грях днес да живееш с 400 лв? Та 80% от българите живеят така. Дайте и тях да ги пратим в ада...

Виждате ли кое е тъжното - българинът е настроен на анихилизъм, черногледство, това се е превърнало в такова болестно състояние, че вижда грозното, гнилото, болното дори там, където го няма. Не е способен да обича себе си, не може дори да види красотата около себе си. А нея я има навсякъде...

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 14ee272cf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

49.   Евала пич, хем не даваш оценки, хем наричаш другите черногледи, завистливи и неспособни на обич. Ти си най-великият между нас явно.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: cafca1230a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

50.   Да да... А ако няма кърма жената? Ако детето се разболее? Как без креватче бе хора, без ваничка, няколко дрънкалки, чорапки (по 2. 50 лв. /бр. )? Тук не говорим за глезотии, а за нормални условия за детенце? Чаршафчета за леглото му, завивка?
Имам дете на 8 месеца почти и да, има доста разходи по него. Не бих взела съзнателно решение за дете ако не мога да задоволя нуждите му - материални, морални, емоционални.
Интересно ми е щом ходите за 50 лева на море на стоп с дете (което за мен е абсолютно безумно) къде спите там - на пейка, за да е по-евтино ли? Относно слинга съвсем не е без пари - около 50 лева са! Поне 50, а може и повече. След слинга идва момент за ергономична раница, която е около 300 лева нова или 120-150 лева втора ръка.
Дете се прави с любов и когато можеш да му предложиш нещо, не когато решиш, че искаш, ама да е по-икономично като вариант.
Истината е, че детето е скъпо удоволствие.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 2410cb710e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

51.   Започнах всичко с молба:

"Здравейте!
Преди да започна историята си ще помоля тези които не са съгласни да не бързат да съдят"

Е, все едно писах - българи, братя, моля ви по-бързо съдете като за последно, изпепелете ме с критики! Този факт сам говори за тези, които пишат, за тяхната толерантност и желание да разберат другия. Щом дори и молба към тях не може да озапти желанието им да съдят.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 5a323e206e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

52.   Имаш право да молиш, хората имат право да не удовлвтворят молбата и представи си... на собствено мнение.

Малко е тъпо да изказваш мнение пък да не даваш другите да изразят тяхната си гл.т., че сакън да не ти нарушат душевния комфорт.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker