Ипотека преди или след детето? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Ипотека преди или след детето?
преди: 5 години, 6 месеца, прочетена 1689 пъти
Здравейте, младо семейство сме. Женени от 5 месеца. Аз съм на 24, съпругът ми на 27 г. Неговите доходи са 900 лв., моите 850 лв, но мен ме осигуряват на минималната работна заплата, него на пълната. Тоест при кандидатстване за кредит имаме за пред банката 1200 лв грубо доход. Имаме 13000 лв в кеш. За кандидатстване за кредит-кога е по добре - сега, преди да сме планирали дете или след 1-2 години когато е факт стига всичко да е наред и да ни се получи. Гледа ли се бебето като разход около 400 лв и това би ли затруднило кандидатстването, защото тогава дохода се дели на 3, а не на 2. Сега живеем под наем, апартамента е малък, но може да се гледа дете до 2 години поне, после задължително ни трябва по голям. Как мислите? Сега ли е по - добре да изтеглим кредит или след детето. Не мога да си позволя да сменя работата, защото ме устройва заради раб време, сега си правя дипломната работа ааа и ми трябват 6 месеца било то за кредит, било то за майчинство, защото ако съм нова в работата и забременея и нямам 6 месеца може да ме изхвърлят заради това. Благодаря Ви много. Не ми се иска да отлагаме детето или апартамента с повече от 6 месеца, даже детето ни е приоритет, но знам че после става по трудно с местене, ремонти и тн.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 6 месеца
hash: b267e71873
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Колко ви е наема в момента и за колко горе-долу се предлагат подобни жилища, към каквито сте се ориентирали? Ако ми отговориш ще мога да ти бъда по-полезен.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 75e021728f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Имате време за дете, по принцип сега или детето като стане на 2, ако сте в София е проблем с градините. Дете може и с малко да се гледа не се плаши, но поне трябва да имате за основните разходи, а втората година майчинството е ниско.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: db4b730cee
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Както и да го погледне човек, с този доход по-добре да кандидатствате сега, защото той се дели на 2. Когато живи и здрави забременееш и родиш, няма да усетите как ще изхарчите спестените пари. Пари за допълнителни изследвания, раждане, колички, дрехи и тн.. Ти майчинство, наема си върви, сметките и разходите се увеличават, а доходът Ви ще бъде по-малък. Ако си купите сега - първо ще Ви отпуснат по-лесно кредит, второ ще можете по-лесно да прецените какви доходи ще Ви остават. Наскоро си купихме апартамент с частично финансиране от банката, само при Нотариуса платихме близо 4500 лв такси, и вече 1 година още не мога правилно да разпределям бюджета. Мислех още като мине първата година да покрия част от главницата, но вече като собственици ни излизат постоянни разходи по жилището.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: c81b35bf11
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз съм за ипотечен кредит сега. Можеш да поискаш среща и да говориш с някой банкер( не се шегувам) . Те ще ви обяснят , насочат и отговорят на много въпроси. Да изплащате ипотека е по-добре отколкото да плащате наем. Сметнато разхода е един и същ и мислейки че ако няма с какво да си платиш вноската същото важи и за наема..Банките чакат до 3 пресрочени вноски , докато наемодателя на втори наем неплатен те изхвърля.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 118cfe523c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Колкото по-рано толкова по-добре.
Представи си тепърва ремонти с малко дете

 
  ...


...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 1795f12f80
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Здравейте,

Лично Ви препоръчвам да се консултиране с личен финансов консултант. Той ще Ви задава много въпроси и ще изготви план. Според мен това ще е най добрата идея.

Успех!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 6b2edc9060
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ипотекирай бебето направо. Ако го вземат - правете ново.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: a057ca94de
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Сори, ама от която и страна да го погледнете, това да сте ипотекарни длъжници и да плащате 50 години кредити е възможно най-тъпото нещо, което можете да направите

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: cbb14b66b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Душички златни, мамини. Първо на първо, дете и планове в едно изречение никога не бива да се поставят. Ти може и да си правиш плановете за дете сега, ама то дали ще стане до шест месеца, а? Понякога зачеването изобщо не е лесна работа, вярвай ми.

Второ - с тези ниски доходи, душици, къде сте се юрнали да купувате жилище на кредит? Ипотечният балон ще се спука най-много до две години, и тогава, когато ГПР-тата станат оново 10-12%, ще ви питам пиленца шарени, как с 1600 лв. общ доход ще плащате прогресивно растящи вноски по кредит и едновременно с това, дете ще гледате...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 3985e3deff
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мисля, че е по-добре сега да закупите жилище. Някой горе в коментарите беше предложил да си уговорите среща с банкер и това наистина е много смислен съвет. По-добре да плащаш ипотека, отколкото да плащаш наем, особено ако двете суми не са с огромна разлика. След закупуване на жилището сигурно ще решите да направите освежителен ремонт, което с малко дете наоколо не е невъзможно, но пък не е лесно и приятно. За детето не са нужни чак толкова много пари, стига да мислите практично и в перспектива. Примерно количката да става и за зимна, и за лятна, кошчето за кола да има опция да се превръща в столче и т. н. Една голяма част от вещите за бебето могат да се вземат и по-късно, когато наистина станат нужни. Ако не се взимат подобни решения, то се трупат допълнителни вещи, които после стават непотребни. При първото дете настава една лека паника и човек е склонен да похарчи всичките си спестявания още преди раждането, затова е добре предварително да е закупено жилище, да е направен ремонт и бюджета да е пресметнат. Закупуването на жилище си е сериозен разход и отнема време да се стабилизираш, със сигурно е по-добре в този период да не се притесняваш за детето.

 
  ...

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 5104bc3610
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Помисли за нещо друго. Насочиш ли се към заеми, търсене и покупка на апартамент може да се отплеснете в други теми. После стрес от неочаквани изненади, "чакай сега да оправим първо това" и сте станали на по 30г. След това засечка - май не става. Хайде още няколко години. И накрая като теглиш чертата ще разбереш, че е можело да имаш дете на 6-7г и тепърва да купуваш апартамент или да имаш апартамент от 7г и тепърва да се мъчиш да забременееш. А ако се запъне работата и трябват изследвания и обикаляне, разходите може да ви дойдат в повече по време когато сте без никакви резерви и всеки месец вноските чакат.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 80e2826071
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   По-добре преди, защото и без това ипотеката е за много години, та ще е добре да сте я намалили с поне 2-3 години преди да и се увеличат разходите и покрай детето. А и не искам да те разочаровам, но 6 месеца трудов стаж изобщо не са достатъчни за да получаваш майчинство. Според поредната поправка в правилата май бях нужни 18 месеца за да имаш право на 90% от заплатата си. Така, че започнете с ипотеката и като си стъпите на краката гори-долу и вече имаш нужния стаж тогава мислете за бебе иначе ще стане много сложно.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 118cfe523c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Мисля, че авторката бърка значението на термина Ипотека и всички скочиха.
Шма в предвид просто кредит за закухуване на жилище което правят 90%. от хората ПО СВЕТА.
Не знам кой може да извади 80 000-150 000 кеш освен ако не е продал друг недвижим имот.
С депозита с който разполагат и заплатите които взимат ще им бъде даден кредит. Няма смисъл да се живее по квартири и да хълниш гушата на пякой и един ден неочаквано да ти звънне да се изнасяш защото продава въпростния имот, а ти си с дете и не се намира лесно качествено жилище на достъпна цена.
Авторке-всички които познавам минаха и минават по този път. Ние също 20 години изплащахме но не съжеляваме за нищо

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker