Промяна на плановете - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (107262)
 Любов и изневяра (25747)
 Секс и интимност (12613)
 Тинейджърски (21006)
 Семейство (5474)
 Здраве (8542)
 Спорт и красота (4422)
 На работното място (2528)
 Образование (6654)
 В чужбина (1430)
 Наркотици и алкохол (1000)
 Измислени истории (765)
 Проза, литература (1573)
 Други (15361)
 Избор на редактора (147)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Семейство

Промяна на плановете
преди: 3 години, 2 дни, прочетена 1772 пъти
Здравейте на всички!

Пиша ви, защото съм поставен в много странно положение и не знам точно как да реагирам. На 32 години съм и съм художник и скулптур. Обичам си много работата и си работя от къщи. Работя за различни места, които ми поръчват скулптури и понеже не съм много притенциозен - мога да изкарвам добри пари.
Преди малко повече от шест години се запознах с едно момиче на моя изложба и така се случи, че си говорихме много и след кратко време заживяхме заедно. Имахме много общи неща - и тя рисува, но никога не е имала възможност да завърши университет. Мечтата ѝ беше да стане художник и да работи като мен - от къщи. И двамата не обичахме големите градове и много искахме да си купим къща в някое село, да живеем и работим там и да сме на удобно разстояние от някой по-голям град.
И идеите ни пасваха перфектно - и двамата искахме малка, но добре уредена къща. Лесна за поддръжка, на хубав път, сред природата, но не и прекалено далеч от град за да можем да посетим кино или по-голям магазин ако се наложи.
Само дето тя искаше първо да направи нещо по повода за образованието си. Разбрахме се, че аз мога да поема повече поръчки и да финансирам университет, в същото време ще започна да събирам пари за евентуалното закупуване на къща. Същата година тя кандидатства и беше приета в университет, започна образованието си и всичко тръгна по план. Тия четири години минаха много гладко и без проблеми. Не само че тя завърши ами и аз спестих достатъчно пари за закупуване на къща! Само за ремонтите трябваше да се изтегли заем.
Така започнахме да търсим къщи в набелязаните раьони. Отне ни няколко месеца активно търсене, но намерихме една прекрасна къща. В планината, но в близост до главен път - на 15 минути от голям град с кола, с магазин и дори млади хора. Говорихме с всички в селото и всички бяха много мили. На всичкото отгоре къщата нямаше нужда от големи ремонти. Говорихме с архитект, каза ни че само банята има нужда от малко работа (имаше няколко счупени плочки). Радостни се прибрахме и се наговорихме да дадем предложение за закупуване.
Няколко дена по-късно предложението беше одобрено и трябваше да се видим за да уточним документите. На този ден приятелката ми каза, че не може да каже какво точно има, но не иска да вземем тая къща. иска да почака малко и потърсим още. Обадих се на хората, казах им че има проблем и ще трябва да се откажем и продължихме търсенето.
Когато започнахме да търсим приятелката ми ми каза че къщата ѝ била малка. Искала да има поне две стаи за гости, като идват приятели да имат къде да спят. Стори ми се малко много да е с две стаи отгоре, но решихме че ще погледнем. Така и направихме. Намерихме няколко къщи, за жалост парите ми нямаше да стигнат за тях и щеше да се наложи и заем. Не голям, за 2-3 години щях да го изплатя. Отидохме на няколко огледа и точно когато намерихме къща, която отговаряше на изискванията - тя пак се отказа! На 20 минути от голям град било далеч. Като имаме дете ще трябва да го караме всеки ден на училище. На градският транспорт не вярвала. Трябвало да е близо, да е голямо, да има място за гости и направо ако може да е в София и да е апартамент. За какво ни бил двор.
Както се сещате - от селска къща за 30/40 хиляди евро до сто и шестдесет квадрата апартамент в хубав квартал на София цените са съвсем различни. Не само че ще трябва заем ами и ще я изплащам цял живот. Идеята ми беше да имам повече свобода и да не се притеснявам за квартири а ситуацията става по-зле отколкото да съм на квартира... опитвам се да го говоря с нея, но тя не иска и да чуе. Не е склонна на никакъв компромис. Нито на по-малък апартамент, нито нищо. Вече почти година сме в никаква ситуация. Тя ми показва все разни къщи, но аз не мога да си ги позволя. Не и ако не работя по дванадесет-плюс часа на ден всеки ден в идните 20 години.
Като споделям с приятели и те ми казват, че тя била зла и какво ли не против нея. Аз обаче я познавам. Вече от много време жевеем заедно - тя е добър човек, само дето нещо се случи в последно време.
Имам усещането че трябва да избирам между любим човек и мечтите си. Най-лошото е че допреди година всичко беше толкова добре, разбирахме се а сега - само ми е сърдита. За всичко. Имам чувството че се ядосва защото дишам... а ако опитам да говоря с нея или започва да крещи и не може да се говори с нея или започва да плаче и пак същото.

Не знам какво да направя, моля ви за помощ и съвет.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 2 дни
hash: a068b037a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен си останете където сте, жената иска в голям град. Много претенции има, пази си парите утре може да реши че не иска с теб. Ако иска с теб няма значение къде...

 
  ...
преди: 3 години, 2 дни
hash: 10de2a55f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   А защо САМО ТИ се каниш да я купуваш или изплащаш тази къща!?
И какъв НЕИН университет ТИ финансираш!?
Не, тя не е зла, най-проста използвачка!
Между другото се пише раЙон.

 
  ...
преди: 3 години, 2 дни
hash: f1d71376a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Заблуден си, но го когато описваме някой любим - говори подсъзнанието ни, а то знае, съдейки по това, което си описал - че тя е ужасна, манипулаторка, материлистка и неудачница. Съжалявам. И ти го знаеш, но го отричаш пред себе си.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 дни
hash: d5c8c6a1e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Навярно не е най-добрия съвет, но купи това което ти искаш. Парите са твои решението също. Ако те обича ще го приеме, ако се разделите вероятно е ползвала ситуацията и по-добре да освободи, за да намериш човек с когото имате повече общо.
За парите, които си посочил може да намериш и къща в средно голям град.

 
  ...
преди: 3 години, 2 дни
hash: 2bdf5c5c76
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Интересно ми е дали тя отначало се е захванала с теб с идеята да и финансираш образованието и живота, или впоследствие се е появила причина да иска повече - "апетитът идва с яденето", както казват. Появиха ми се такива мисли защото според разказа ти само ти изкарваш пари, нали?

 
  ...


...
преди: 3 години, 1 ден
hash: b94f882574
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   ОК, кажи й - както искаш, вадиш парите и купуаме! Не виждаш ли, че тя те използва финансово, издържал си я да учи, сега ще купуваш жилище каквото тя иска... ще иска още и още. А робът кима с глава иплаща? Недей така! Ако ще сте семейство, да поеме и тя финансов ангажимент. Като няма пари, да се съгласи с твоето искане и точка. Ако не й харесва - моля, знае къде е вратата. Ти жилище си имаш, тя е голата и босата. Голям мъж, а се оставяш да те манипулират толкова очевадно.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 ден
hash: 50a65fb0cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Според мен тя не те обича вече и търси начин да се разделите.
И защо само ти да я купуваш тази къща след като е за вас двамата като семейство? Като иска скъпа къща да работи и внася допълнителни пари за да я имате.
Семейството е нещо общо и споделено, постигнато с участието на двама.
А и помисли върху думите на приятелите си.

 
  ...
преди: 3 години, 1 ден
hash: 2618f364a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Ти плащаш, ти избираш къщата. Тя излиза, че те ползва да учи, да се развива а ти да плащаш.

От друга страна е вярно, че ставаш шофьор на децата си.

 
  ...
преди: 3 години, 1 ден
hash: 16c6c53aeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Следвай мечтите си, спокойствието няма цена! По добре дълъг живот на село, отколкото кратък в столицата. Тя вижда, че печелиш добре и вижда в тебе само банкомат. Ако има чувства, не би била толкова алчна. Помогнал си й да завърши висше, и тя си е вирнала носа, пази Боже сляпо да прогледа. С тази жена-нито любим човек ще имаш, нито осъществени мечти. За твоята професия, мечтата ти пасва идеално. Купи си малка спретната къщурка, с две липи отпред, направи си удобно ателие и пей сърце, жени ще се намерят, още си млад.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 ден
hash: f8d909c0c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Казвам ти го просто и ясно: Пази се от тази жена освен ако не искаш да страдаш. Ти все ще угаждаш , а тя все ще е недоволна, а накрая се приготви виновния да си ти. Бегай с 300 та.

 
  ...

...
преди: 3 години, 1 ден
hash: c8b60f8c7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Слушай добре препатил. Тук има друг мъж. Не може да те понася, защото те сравнява с него. Плаче, защото някъде по края осъзнава, че те е използвала и ще се прецака, ако те напусне.

Помисли за себе си. Купи си къща. Покани я, ако иска да дойде. Изборът е нейн. Ти се погрижи за себе си. За нея достатъчно си се погрижил.

Знам, че я обичаш. Знам, че ще ти е трудно, Знам, как се привързват мъжете. Но тук нещата не зависят от теб. Успех.

 
  ...
преди: 3 години, 15 часа
hash: d06a6de4a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Уж университет си завършил, а си толкова неграмотен... Дори професията си не можеш да изпишеш правилно, скъпи мой скулптУре.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 часа
hash: 79cc47e60a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Кажи й че на този етап спирате търсенето на жилище. Щом иска повече отколкото можеш да си позволишл й обясни че ще се наложи да изчака още няколко годинки. Предложи й ако иска на този етап да си купите това, което можеш да си позволиш, а в бъдеще и тя като започне да изкарва парички ще продадете това, което сте купили и ще можете да си позволите това, което тя желае. И така.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 54c5ae3106
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Просто си попаднал на емоционално нестабилна жена, която наистина си е вярвала, че точно това желае - малка къща в район, близо до голям град. После е разговаряла с някой, той я е разубедил и сега тя вече си мисли, че това е твърде непрактично. Ти нямаш нужда от подобна жена, защото не знаеш как да я "управляваш" и да се преборваш със страховете и. Ти имаш нужда от земна жена, която да ти осигури комфорт и да обича спокойният живот. Проведи сериозен разговор с нея, обясни и непоследователното и поведение и преустанови контакт. Успех в търсенето на сродна душа! Търси я там, където си харесал къщата ;)

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: f1d71376a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Авторе, как се разви историята ви? Питам, защото имам подобна ситуация в момента и... не знам какво да мисля, как да постъпвя.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: e449fdde97
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   "раьони" ?? Е тука вече ми намириса на измислена история, сори.

Виж сега, нормално е една жена щом иска дете, ако е поне малко разумна, да предпочете уредената градска среда пред прованс, конкретно тук в България.
Аз съм жена на 31, също си изкарвам прехраната чрез творчество и доста от времето си прекарвам в къщата ми на село, където имам осигурени абсолютна тишина и спокойствие от градския шум, досадни и истерясали съседи готвещи миризливи манджи, с ревящи деца и.т.н.
Но, ако исках да ставам майка със сигурно щях да предпочета живот в напълно уредена градска сред в някой апартамент, който да е в близост до детска градина, училище, та дори и недалеч от болница. И всичко това във възможно по-добър квартал, защото от това ще зависи до голяма степен какви ще са съучениците на детето ми, средата му, и така.
В България засега провинциалните райони не са особено добре развити и уредени, и съответно малко дете се гледа наистина трудно.

пп: сам си си виновен, че си пръснал толкова пари, а и надежди по тази жена. Действителността е, че всеки сам отговаря за своите избори.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker