Свекървище и глупав мъж.. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121147)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18510)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Свекървище и глупав мъж..
преди: 5 години, 6 месеца, прочетена 2234 пъти
Здравейте.
Прекрасната ми, първородна дъщеричка се роди точно преди 2 месеца. Уговорката да живеем заедно тримата с нея и баща и беше нарушена от съвместния ни живот с родителите на мъжа ми. В началото не се чувствах комфортно, но нямам думата-апартамента си е техния. Постепенно живота ми с този човек се превърна в ад. Една кухня, обща баня и тоалетна с тях... После се започна... Бях в първите си дни след изписването от болницата и бях с хиляда шева и страшни болки. Уж мъжа ми си взе отпуск за да поеме дом. работа докато стъпя на крака, а той започна да спи по цял ден, а работата я върши майка му. Не бях в състояние да се движа, а те двамата ми крещяха защо съм лежала и мързелувала. Тя влиза и излиза от нашата стая по сто пъти на ден, без да почука на вратата, сяда на леглото и седи въпреки намеците, че ще спя и тнт. Не мога дори да се преоблека без да цъфне в стаята.
Реших въпреки ужасното ми състояние да събера сили и да започна да върша сама работата за да се разбере, че няма нужда от нея и да си се връща в нейния апартамент(тя живее на др. място ни сина и я извика на помощ). Започна да ходи след мен като сянка и да критикува всичко, което правя. На няколко пъти ме обижда, а после отрича пред сина си и мънка, като божа кравичка.
Започна да му промива мозъка срещу мен.... От своя страна 40год ми мъж напусна работа точно когато има най много нужда от нея, защото шефовете ''не го кефят''... Говори за мама постоянно, не застана зад гърба ми нито веднъж, иска да се храним тримата с майка му всеки ден, спи до обяд, следобед поглежда детето от време на време, а вечер на терасата с цигарата и бирите.
Остана без пари и започна да взима назаем от родителите си и от приятели. Обвини ме, че не помагам финансово. За щяло и нещяло ми крещи като луд и ме обижда. Крещи и в присъствието на детето, а когато му правя забележка ми казва, че на детето не му пречи... Откакто родих е друг човек, не мога да го разпозная.
Сега ми заяви, че трябва да живеем с мама! След като му казах, че вече не издържам и ще трябва да избере между нас двете, започна да ме заплашва, че имал познати тук и там и щял да ми вземе детето. Започвам органически да не понасям този човек. Вариантите са или да живея в ада с него и мама или да се боря за детето си и да живея в дома на родителите ми... Търпях защото искам детето да има и баща, но усещам, че и нервите и здравето ми отиват на кино.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 6 месеца
hash: 6622b6ed52
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Надали преди раждането на детето е бил света вода ненапита, просто или сте ходили много кратко преди това и си нямала време да го опознаеш или си била заслепена от любов и... резултата е насреща.
40г мъж с мама... извинявай и да напусне работа в такъв момент, когато имате новородено дете, трябват пари.... сбъркала си с избора на "мъж". Sorry

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 2421ba7a3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Взимай си детето и право при вашите! Това не е живот! Че и на всичкото отгоре и работа напуснал, защото "не го кефели шефовете"! А това дете с какво ще го гледате? С въздух и слънчева светлина ли?
И не, не му се връзвай на приказките, че ще ти вземе детето. При развод 90% от случаите детето, особено ако е бебе, остава с майката. За да ти вземе детето трябват солидни доказателства, че си наркоманка, алкохоличка, психически нестабилна до степен да си опасна за детето и т.н. Е, ти не си нито едно от тези неща, така че не се притеснявай. Изнасяй се при вашите, после като стане детето достатъчно голямо, си намери работа, ако вече нямаш и сега не си в майчинство и ще видиш как всичко ще се оправи. Пък и вашите ще ти помогнат с детето наистина, а не като свекърва ти, едно нещо да направи и после с часове наред да ти опява, че си мързелива, а тя е такава светица и прави всичко за вас.
Остави го тоя красавец да си живее с мама, щом толкова му харесва! Има си такива мъже, станали на 40 и отгоре, ама залепени за мама. Не стават ни за съпрузи, ни за родители, защото самите те се държат като деца и чакат мама да се погрижи за всичко, че и после се чудат защо никоя жена не иска да е с тях. Много интересно защо.
Спокойно мила, няма да си нито първата ни то последната самотна майка. С повече планиране и гъвкавост и малко помощ от родителите нещата се получават перфектно, а и децата са по-щастливи така вместо да са с родители, които се карат непрекъснато.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 5785f753fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Според мен по - добре отиди при родителите си.. Как така ще напусне работа, сега на майчинството ли чака, а защо ти да го подпомагаш. Ако свекървата няма мъж за това се бърка няма занимания. Не може да ти вземе детето, и да седиш няма да става по - добре.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: a0f00e6eab
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Mъжът ти е тъпак по причините, които сама казваш. Няма да поумнее. Ориентирай се към раздяла.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: ce985ababb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Директно се изнеси без предизвестие, за да не говориш голословно. А после вече разговорът не на негова територия и без нейното присъствие, поставяш условия и или се договаряте, или пък не, сабя ще покаже.

 
  ...


...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 38ec27eb23
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Боже какво си преиживяла ама и свекървата е една - досадна работа. Набий му в главата на мъжа ти че имате дете и трябва да поеме отговорността за това. Ако той не се промени зарежи го. Въпреки че е баща на 2 месечното ти бебе

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 9165f59604
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Веднага си отивай при вашите!
И едно нещо не мога да разбера - ти, а и не малко жени, които се озовават в тази ситуация - вие не се ли интересувате от характера, нрава на мъжете, с които се занимавате? Аз също съм жена, но въпреки това просто не мога да ви разбера.. Може би защото не съм семейно ориентиран човек (тук може да ме анатемосате), но просто ми е адски странно, в смисъл - ходиш с някой, значи не само правите секс, а и си общувате.. Е чрез общуването, разговорите не виждаш ли манталитета му? Желанието за задомяване ли замъглява трезвата преценка, нещо друго ли..

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 1c6fd0d41b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Ами то сама си го докарала на главата. Ние не сме те карали насила да се омъжваш за мамино синче, че и да му родиш дете. Искаш изход - събирай си багажа, детето за ръчичка и дим да те няма. Веднага след това подай молба за развод и изискай всички права над детето под основание, че бащата няма работа и не може да осигури нужното за отглеждане на дете, нито от финансова гледна точка, нито да му даде дом и спокойствие. Осъди го да ти плаща месечна издръжка, в замяна на това да вижда дъщеря си само под наблюдението на психолог. И следващия път много, ама мнооого внимавай когато се събираш с мъж!

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: ab62f85d67
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Благодаря за мненията!
Искам да уточня, че нямаме брак. Наричам го мъжа ми, но нямаме сключен брак.
А до номер 7 -Да, интересувам се от манталитета, характера и тнт на човека до мен, разбира се. Точно защото подбирах, чаках 30год за да се реша да създам семейство. С човек, който беше грижовен, мил, внимателен и добър повече от всеки, който познавам. Връзката ни продължи 2год преди да забременея. В момента е коренно различен човек. Не излиза от къщи, не общува с никой, само търси причини да ме обиди, да се заяде и да ми прави забележки.... ( бяхме седнали да вечеряме и представете си съм изпуснала една маслина на земята от което последваха реплики, едва ли не че съм мърла)... това е само много лек пример на фона на останалото....

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 7b63d77b21
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Още какво те чака... Не знам що за приказка е мъжът ти, в смисъл дали е уравновесен да седнете да поговорите без крясъци и боища. Така не може, това дете ще расте в много лоша обстановка

 
  ...

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 5ce0e7acc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Махни се оттам и гледай детето сама. Много жени сме в твоята ситуация - няма друг начин, такива не можеш да промениш.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 2400214231
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   А възможно ли е някой доброжелателно да му е подшушнал, че детето не е от него? Държи се така, сякаш е чуждо. Виж там, говори му как нослето и бузките му приличат на неговите, подхвани от този край. Всякакви ги има дето не си поглеждат децата, но такава рязка промяна трябва да има причина.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: bd28181c4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Четох темата ти още преди 3 дни но не намерих смисъл да оплювам мъжа ти, затова премълчах. Обаче днес прочетох коментара ти №9 и реших че имам да ти кажа нещо.
За да бъде един мъж "грижовен, мил, внимателен и добър" следователно някой го е възпитавал да се държи така към самия него, вярвам че се досети-майка му. Да мъжа ти е мамино детенце. Логично е когато някой напада майката на маминото момченце то да скочи да я защитава, че и да започне да напада "агресора". Тя познава много добре сина си и е нормално да знае начини как тя да изглежда като "божа кравичка" пред него а ти да излезеш лошата. Логично е когато са му дали апартамент и сега му дават пари за храна и бира да му казват "жена ти и нейните родители с какво помагат" и той да повтаря тези думи пред теб, когато тръгнеш да мрънкаш за пари. Логично е че от както си родила той да усеща че вече не е най важния, вече не е детето за което се грижат и да се противи, да ревнува, а майка му знае как да използва тези му чувства против теб. И така нататък.
Не е важно колко време си избирала мъж, а е важно дали можеш да избираш и идва ли ти на ум, че ако един мъж е научен на нещо, то някой го е научил. Ако те нарича мърла за една изпусната маслина, следователно него са го обиждали от малък, ако изпусне храна на пода, ако бяха му казвали "нищо после ще почистим" той нямаше да мисли че изпускането е толкова лошо нещо, че да заслужава обиди.
Разбира се на света има много млади жени които се справят и с мамините синчета и с майките им, това става с ум и хитрост, и разбира се отнема усилия. Ти си на кръстопът, знаеш двата пътя, или при тях, или при твоята майка, само трябва да прецениш дали имаш силите да се бориш с мамино синче и майка му с ум и хитрост или да се бориш за детето си да не ти го вземат. Могат ли да го вземат, о да, с познати в България е възможно. Знай че и в двата случая, който и път да избереш, ще ти коства много усилия, на инат и за да те наранят ще вложат доста в борбата за детето ако решиш да си идеш при майка си. Но човек прави сам своите избори в живота и сам трябва да изтърпи последиците. Живота е борба, всекидневна борба, но всеки сам избира за какво да се бори и съответно стигат ли му силите за това което е избрал.
Със сигурност колкото и да е нетърпим сега, когато си му ядосана, мъжът ти има и добри качества щом си го избрала за баща, трябва само да прецениш ти имаш ли силите да се бориш да изградиш семейство с него. И като казвам борба нямам предвид скандали и бой, а хитрости и компромиси. Вече си разбрала че няма как да извлечеш полза ако нападаш майка му пред него, следователно ако решиш да останеш трябва да спреш да му казваш колко зла и властна е тя, да намериш друг начин нещата да стават на твоята. Всъщност е доста по лесно да се ръководи мамино синче от колкото мъж с собствено мнение.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 5785f753fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Той си е бил такъв, просто за да те спечели се е преструвал на добър и като си му вързана вече показва себе си, на колко години е?

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: f3b1e79a96
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   На 37 години е.
Ами да, така е възпитан, като педант и мърморко.
След като събрах багажа, за да покажа че съм сериозна и поставих ултиматум-майка му се прибра в апартамента си.
Но това не променя факта, че той не си търси работа и продължава да ми прави забележки за всичко.
Твърди, че без нас не може да живее, а не цени нищо от това което правя.
Не се спирам да върша работата из къщи, той свършил едно две неща и казва-не мога всичко аз да правя....

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: fbd4addb94
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Ох, познато... аз също така избирах, намерих мил, грижовен и т. н човек и познай.... тотална промяна след детето. Ние и преди това живяхме с майка му, но говорехме да се изнесем отделно, по средата на бременноста ми заяви, че не можем да се изнесем, защото не искал да остави майка си, ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ? !? ! От онзи момент нататък ми светна лампичката, че положението ще стане зле, така и стана, започнаха се невероятни интриги от страна на майка му, направи всичко възможно да има караници между мас непрекъснато. Видях, че няма накъде, не само че си събрах багажа и детето и го напуснах, но и в друг град се преместих, познай дали ми взе детето? Естествено, пусна молба в съда и след повече от година не само че не го взе, ами и му е забранено да го вижда. Насилник има ли в семейството, не се надявай на чудо, въпроса е колко ще издържиш на униженията?

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 7778ca1f39
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Ох... тези майки.... и аз имам син и горе всичко от части съм го преживяла на собствен гръб... Моля ви майки децата ще са ни деца цал живот.но когато си намерят половинките оставете ги да се борят сами в живота.... АКО МОЖЕТЕ ПОМОГНЕТЕ.. АКО ЛИ НЕ НЕ ПРЕЧЕТЕ НА МЛАДИТЕ ДА БЪДАТ ЩАСТЛИВИ.... ТОВА КОЕТО Е БИЛО НЯМА ДА СЕ ВЪРНЕ...

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: aac274bb73
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Да избираш мъж 30 години ??! Стига глупости !
Прости сте хванали последния влак и щото няма други сте гледали с розови очила. о_О
Мъжете не се променят - запомнете го !

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: f86f20cbe2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Браво номер 17, точно така стоят нещата, не знам защо са ти сложили 1 звезда. Децата порастват, отделят се и сформират семейство. Те не са ваша собственост и също заслужават да бъдат щастливи. Спрете да им се месите във връзките и се фокусирайте върху мъжа си, не как да разбиете семейството на сина си. Добрата свекърва печели дъщеря, лошата губи син. Не може да очаквате вие да сте номер едно за сина си вместо жена му и майка на децата му. Спрете я тази война, тя е напълно излишна. Просто приемете, че отношенията ви са се променили, заемете новата си роля и ще бъдете част от живота му. За съжаление моята свекърва не престана с интрижките и злобата и сега не си комуникираме с нея, както ние, така и детето ни... До ден днешен се чудя защо й беше толкова важно да е номер 1 за сина си, не за мъжа си, и защо се озлобяваше, когато виждаше, че сме щастливи, вместо да се радва, че сина й е щастлив и обичан. Като родители трябва да искаме най-доброто за децата си, не да ги вързваме егоистично за нас.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker