Имам проблем с приятешят си на тема "семейство" - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121027)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6461)
 Здраве (9587)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18482)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Имам проблем с приятешят си на тема "семейство"
преди: 5 години, 6 месеца, прочетена 1669 пъти
Здравейте! Имам следната дилема. На 20 години съм и имам приятел, който е на 33. Познаваме се от година, той ми стана много близък и човек, на който мога да разчитам и да му споделя проблем-помагаше ми и ме успокояваше по наистина странен начин ми въздействаше на спокойствието. Тогава имах приятел, с който бях три години и с който се раздвлих и започнах връзлата си със сегашният мъж в живота ми. Та винаги съм мечтаела за семейство, защото аз самата нямах такова, майка ми и баща ми се разделиха преди години, цялата отгпвпрност за вкъщи падна на раменете ми и се наложи бързо да порасна, баща ми е тираджия и на практика сама се отгледах, работя много и се старая да постигам вдичко сама в живота. Не излизам по кръчми и дискотеки, не ме влече този начин на живот, с бившият ми приятел живяхме 2 години заедно. Мечтая за семейсвото и бебче. Когато преди година започна всичко с "момчето", с което съм в момента, той беше напълно на ясно, аз какво искам от живота и какво очаквам да получа, но уви сега от както сме заедно и стане въпрос за годеж, сватба, деца той казва, че е още на ранен етап връзката ни и не е готов. Според мен възрастта, на която е мисля, че му е време и се е наживял достатъчно. Държи на мен вижда се, но темата "семейство" създава чести скандали. Аз мисля, че дали ще си с някого години наред или известно време ще сте прекарали заедно, човек може да прецени дали иска нещо сериозно или не и когато решиш, че искаш нещо сериозно се стремиш да го градиш и да работиш по въпроса за реализирането на сериозните отношения. Имам хора в живота си, които познавам 10 години връзка-сватба и година след сватбата-развод. Времето не мисля, че е критерии. Моля Ви дайте ми съвет, какво да направя и как да постъпя. Да продължавам да се боря или да продължа по пътя си.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 6 месеца
hash: c7bddee946
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   не си права, времето е много важен критерий в една връзка и всъщност единственият показател дали нещата се получават или не. Приятелят ти е напълно прав да не бърза, защото явно връзката ви е само от месеци (щом се познавате от година).
Много ми е интересно обаче ти закъде си се разбързала само на 20 г.? Тресат те мечти за семейна идилия, за да заместиш липсващото си семейство или просто търсиш на чий врат да увиснеш? Виж само фактите: започнала си на 16-17 с предишния си приятел, с когото не се е получило и сега натискаш сегашния.
1 дете не е плюшена играчка и такова решение се взема след сериозно обмисляне и дълга връзка (не става дума за 10 г., но няколко месеца е несериозно).
Ти имаш ли професия, сигурна работа, доходи? Работи върху себе си, образовай се, обичайте се и нещата ще се подредят

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: d5fc613e69
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   В днешно време тия съмнения не са само страх или недоизживяно ергенство, но и липса на вяра в дълготрайни връзки изобщо. Особено както си на 20, това е възрастта в която повечето жени се "развихрят" и минават през много мъже. Всъщност за семейство е плюс че идваш от по-просто семейство и нямаш кариерни мераци. Според мен като мъж на подобни години, ти си от редките жени които стават за създаване на семейство в днешно време. Един мъж над 30 много трудно може да създаде семейство с жена над 30 по ред причини. Като това, че жената е минала през много мъже, търси единствено парите, има огромни изисквания, няма емоционално привличане, по-трудно ще има деца и т. н.

Според мен, ако мъжът ти си дава сметка за всичко това, и че няма как да се подреди по-добре, единственото което може да го спира е, че е женчо и/или не иска да поеме отговорност. Година е достатъчно време, поне за планове, особено на тая възраст не можеш да чакаш много... Пак като мъж на тия години ще ти кажа, че желанието ни да правим семейство се поизпарява, ставаме по-рационални и егоистични. Аз така и не срещаш жена с която да стане нещо сериозно, така че не знам как наистина ще реагирам ако имаше пред мен такъв избор. Но трябва да имаш предвид, че може и да има граница която да е прекрачена и не мисля че още време ще промени нещо. Ако той има съмнения, да ти ги каже, но време само по себе си наистина няма да промени нещата...

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 4c8a30b706
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Надявам се да не те обидя, но мъже и жени, които толкова рано започват да напират за семейство и бебета, звучат като отчаяни и обсебващи същества. Имах такъв приятел, който след 5-тия месец заедно, започна да ми опява за брак, даде ми пръстен (!! ) и при отказа ми от подобно безумие каза, че аз сама съм щяла да поискам съвсем скоро да създадем семейство. Толкова беше прав, че го зарязах за друг, с когото вече караме четвърта година.

Действа отблъскващо, кара те да изглеждаш несигурна и малко луда. Дори и да не е така, това е впечатлението, което оставя. Моят съвет е да не повдигаш въпроса повече, унизително е. Много си млада, можеш да си позволиш да изчакаш още няколко години, ако не си тотално обсебена от тази идея. Възрастта не е от значение, хора на 40 не желаят деца. Нямаш правото да му натякваш, защото това е отговорност, която и той ще поеме. Децата не са чували с картофи, които се цвъкат ей така, за да си начешем крастата. "Време му било, наживял се бил"? ! Ти ли реши така и защо? Изобщо мислите ли ги тези деца дали ще имат пълноценно семейство с двама разбиращи се родители? Струва ми се, че се движиш от личния си егоизъм за възпроизвеждане, а после да става каквото ще. Казват ти го от личен опит - майка ми се сетила да хване последния влак и оп, забременяла с мен. Не познавам баща си, офейкал е съвсем рано, отгледа ме в семейство с ежедневни разправии и побоища, ама това явно не е важно, след като вече се е отчела с бебе, нали така? За нищо го нямате тия деца, ей...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 6131972469
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не "с който", а "с когото"! И имаш проблем с приятелЯ си, не приятеляТ си!

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: f7a228b4d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Едва на 20 си. За къде бързаш? Приятелят ти е на 33, видял е доста повече от живота и си дава ясна представа каква огромна отговорност е да си родител. Разбирам, че винаги си искала да имаш мъж и заедно да имате семейството за което винаги си мечтала, но ако избързаш и го направите без да сте готови за това има голям шанс нещата да завършат зле. Освен това всяка двойка е различна това, че познаваш хора които са сключили брак след 10 годишна връзка и само 1 година по-късно са се развели съвсем не означава, че това е правило и при всички става така. По-важното е как ще развие твоята връзка, а не какво се е случило със съседите или с една приятелка. За това не насилвай нещата, защото щом стигате дори до караници на тази тема, явно приятелят ти е твърдо против връзката ви да прерасне в брак. Е, какво? Ще му поставиш ултиматум? Ще го насилиш да ти предложи и после какво? Това ще е най-сигурният начин да го отблъснеш от себе си. Нали това е идеята на връзката? Да зачиташ и да уважаваш и чуждото мнение, а не на всяка цена да става само това, което единият си е наумил. Ако приятелят ти иска брак и деца сам ще ти предложи да се ожените, но колкото повече го насилваш и му натякваш, толкова го твърдо ще е неговото НЕ и накрая като нищо ще го загубиш. Така, че бъди щастлива и се наслаждавай на това, което имаш в момента, защото нямаш представа колко лесно можеш да отблъснеш любим човек с натякванията си.

 
  ...


...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: f350e888ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Скъпа, 2 години съм по-голяма от теб и също имах връзка с мъж, който е 10г по-голям от мен. При нас обаче беше обратното, той искаше, а аз не! В крайна сметка се разделихме...! 2 години по-късно осъзнавам само едно! Благодарна съм, че не направих тази грешка, сега може да не осъзнаваш, но разликата във възрастта ви СЪС СИГУРНОСТ, ще започне да оказва влияние и някой ден ще съжаляваш! Много си млада още за семесйтво, повярвай ми! Дори да се чувстваш готова, недей да прибързваш, може това да не е твоя човек! Сега си на 20г и имаш възможността да изчакаш да помислиш и да видиш как ще се развият нещата, когато станеш на 30 и вече имаш дете от него, ще е твърде късно!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: d1404cf1b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   На цели 20 години, а толкова неграмотна...

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 1fa72d9401
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Насила хубост не става.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 1f88ade283
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Най-голямата грешка в живота ми беше, че упорито настоявах за брак с бившия ми съпруг. И ние се карахме всеки път, когато аз повдигнех въпроса. Бяхме аз - на 28, той - на 30 години. Накрая го напуснах и започнах връзка с друг. Той обаче, когато разбра за това, от наранено честолюбие цъфна вкъщи с годежен пръстен. За един месец организирахме сватбата и хоп, готово! След това започнаха изненадите. Първата беше, че той не желаеше деца. За да не се изхитря да забременея по някакъв начин, след първите няколко месеца като "семейство", спря да прави секс с мен. Това продължи 10 години. Случвало се е да ме бие. Спяхме в отделни стаи. Не разполагах със собствените си пари, моята заплата се превеждаше в неговата сметка, а той ми даваше джобни. Срещнах сегашния си съпруг и се разведох. Ами, какво да ти кажа, авторке, когато един мъж истински те обича, желае, готов е на всичко за теб, той самият най-много от всичко ще иска да се ожените. Ей така - на изтривалката пред вратата ти ще спи, докато не чуе "Да" от теб. Но и той има нужда от време, най-малкото, за да организира живота си така, че да може да обезпечи семейството си. Моят съпруг също премина през развод, смени местожителствто си, работата си, започна свой бизнес и чак на третата година от съвместния ни живот официално ми предложи брак, въпреки че лудо ме обича. Моите родители са се оженили през 1970 г. след 6-месечна връзка, но тогава нещата са стояли различно. На момата й става време за женене, роднините я запознават с подходящ кандидат, който също е за женене (кой кога е за женене се преценява по възрастта). Двамата излизат два пъти на театър и един път на ресторант и ако криво-ляво си допадат, следва сватба, задължително деца (иначе какво ще кажат хората! ) и разводът е немислим, дори да се окажат абсолютно несъвместими като характери.
Ти, авторке, казваш, че не ходиш по дискотеки и кръчми. Ами може би трябва да започнеш да ходиш! Не за да се търкаляш пияна под масите, а за да усетиш ритъма на съвременния живот. Ние днес живеем много по-динамично от бабите и дядовците си, нужна ни е много по-голяма гъвкавост, имаме много по-голяма несигурност. Стандартите за "добър живот" са съвсем други (ти ще си направиш ли сапун от сода и свинска мас от прасето, което си отгледала? ) Покриването на тези стандарти изисква средства, те от своя страна - работа, за работата пък е нужно време и т. н. Така че никой не скача през глава в дълбокото - например създаване на семейство, когато не е готов - защото знае, че ще се удави. Такива удавници съм виждала много. А пък моят личен опит, който споделих, говори за това, че е вярна народната мъдрост "Насила хубост не става".

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker