Искам да вляза в манастир временно - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Искам да вляза в манастир временно
преди: 5 години, 5 месеца, прочетена 2170 пъти
Искам да вляза в манастир за една година, след като завърша! Не желая да почвам веднага работа по тази специалност, която завърших, да разбера точно за какво ставам. Много съм объркана, незнам каква да правя с живота си, и ми се струва, че ще намеря отговорът, ако прекарам една година в женски манастир, или поне, ако медитирам и имам свободно време да мисля. Желая да си събера ума, душата, да намеря покой, може и послушница да стана, ако не ми хареса, ще се махна. Много съм депресирана, лекувала съм се, почти не излизам, нямам приятел, с приятелки рядко се виждам, с родителите си се карам постоянно. Религиозна съм, имам познати духовници, с които не се чувам. Може ли някой да ми даде съвет какво да правя, да ми каже името на свестен (малко трудно) манастир, или ако има такива познати, минали през.... подобен път, да ми сподели как се отразило това на душевния им мир? Била съм седмица на нещо като лагер, но в манастир, за това съм наясно горе-долу какъв е животът там. Занимавам се и с писане и рисуване, така, че в манастира свободно ще мога да практикувам тези свои занимания.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 5 месеца
hash: 856ac24d5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Вероятно в манастира ще намериш отговор на някои от въпросите си. Ще имаш много време за размисъл. Но ще станеш още по-асоциална. Как ще се адаптираш към живота след това ?

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 9ba2e9777b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   В манатира през деня послушниците си имат задължения - нещо като прислуга.
Вечер може би ще имаш време за медитация, но зависи от теб как ще се впишеш.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 3f1b1b9afc
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   От опита си с депресията мога да ти кажа, че това вероятно ще влош нещата още пвоече. Депресията се характеризира с пасивност. Ако отидеш там, ще станеш още по-пасивна. Точно обраното - трябва да станеш по-активна, да се занимаваш с нещо. От начало няма да имаш желание, но ще започнеш с малко. Може да е работа, хоби, спорт, екскурзия и др. Важното е да си активна. Днес бъди активнасамо 5 мин. Всеки ден по 5мин. След няколко дни сма ще усетиш, че ти харесва и ще ти стане недостатъчно и ще искаш 10 мин. И лека по лека ще се активизираш. И гледай да сменяш заниманията, защото ако не ги разнообразяваш, пак ще ти писне и ще загубиш интерес.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: fcb79debbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Аз взех най-важното решение в живота си именно така - усамотих се в монастир. Това е прекрасно решение. Там имаш условие да го направиш.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 8193d9941a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Само не влизай в секти. Млада си и объркана-перфектната жертва. Виждам че си в депресия, пробвай ако можеш да заминеш някъде на почивка. Знам че това е добър начин да се пребориш с депресията.
А имаш ли куче? Ако нямаш си вземи, ще се грижиш за него и то за теб. Това си е доза любов и щастие в едно. Относно религията...ами в България-просто внимавай, повечето хора, които парадират с вяра са боклуци.

Виж в ютуб, как млада жена в депресия се лекува, чрез обиколка из света. Пиши какво става с теб в темата и какво решение си взела. Айде. :п

 
  ...


...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 90e5ea9b85
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Най-добрия вариант е да се отдадеш на това което ти харесва да правиш , рисуване писане или друго и да излизаш повече сред природата или сред хора , ако си депресирана е добре да излизаш и прекарваш няколко часа на слънце.Ако можеш обясни на родителите ти че искаш една година почивка и те да ти осигуряват храната , което не е проблем при наличие на някакви средства.Най-вероятно не знаеш какво да правиш заради депресията , като я премахнеш ще разбереш какво искаш да правиш.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 410f8ab5cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Иди на лекар. Депресията е болест.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 3a840d8b40
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Дано се почувстваш по добре каквото й да решиш.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: a23728677b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   От авторката на темата:
Благодаря за хубавите и смислени съвети, както и за разбирането. Номер 9, прочети какво съм написала в поста си. Не ме разбирайте погрешно, не съм някаква отчаяна, напротив, много съм емоционална и импулсивна, слънчева, обичаща живота. Още не съм взела рещение, но да, ще пища тук, когато окончателно го взема. Не мисля, че сектите имат нещо общо с това, което съм решила, тъй като някой по-горе е споменал нещо за секти. Знам, че послушниците имат задължения, за това и искам да вляза, да съм заета с нещо. Не мисля, че от това ще стана по - пасивна, но да, вярно е, че там ще намаля още повече контактите си.
До номер 6 - Напълно те разбирам! Напиши ми какво се случи след това, как се промени, как точно ти повлияя, кое те накара да влезеш? Отговорът ти дълбоко ме развълнува!
Благодаря още веднъж!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 0bb095dd46
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторке, ще си кажа откровено, че аз не разбирам начина на живот, който искаш да имаш през годината след завършването. Просто не съм такава личност, не съм и дива, но не бих избрала манастирския живот. Обаче съм научила нещо много важно за живота- човек трябва да взима решенията, които ще го направят щастлив. Дисциплината е важна, на всеки му се налага да я прилага в живота си, но не може през цялото време да сме тежко ангажирани със задължения. Ако смяташ, че манастирът ще ти помогне да се почувстваш по-добре, действай. Все ще се намери някой, който да е против и да те съди, но ти не бива да живееш за тези хора. Понякога и роднините не ни разбират, моите ме съветваха да се натисна още малко в момент, в който не можех повече и резултатът не беше добър за емоционалното ми състояние. Рухнах и не го пожелавам на никого.
Моето лично мнение е, че трябва да отидеш, щом смяташ, че си на ръба. Обаче, след това животът пак ще те грабне и не винаги ще имаш опцията да поживееш в манастир. Затова поработи над себе си. Намери по-бързи и лесни начини да се чувстваш добре. Сега нямаш деца, нито работа и можеш да си позволиш удоволствието да заживееш в манастир за година. След време ще е по-трудно да го направиш. Съветвам те да започнеш от сега да работиш върху намирането на вътрешен мир. Отделяй си мижавите 30 минути на ден, за да медитираш, да рисуваш или да пишеш (каквото ти дойде отвътре). Намери си отдушник, занимание, което цял живот да ти е възможно.

 
  ...

...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 8193d9941a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Н6. Хм, да влезна къде? Това със сектите го пиша за твое добро. Информирай се малко, какво става в Америка и кои са перфектните жертви. Като те гледам как се жегваш, май нищо ти няма, хаха. Тогава новият ми съвет е просто да си намериш мъж и това е.. 8 от 10 жени, които са кисели е поради липса на секс. :п

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 410f8ab5cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Аз съм номер 9. Прочетох много внимателно текста. В прав текст си написала, че си много депресирана. Мисля, че ти трябва да прочетеш какво си написала, за да не се бъркаш така в коментарите си. Освен това на второ четене мисля, че не си за манастир, а за психиатрия. Успех. Дано лекарите те излекуват.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 90596dbe6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Е то там по тия манастири няма един истински вярващ. Най-много някой да те хване да правиш секс с него. Имаш нужда от добър психолог и някое хубаво хоби, а там ще се запознаеш и с някое свестно момче.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 6ed701de22
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Миналата седмица ходихме до манастира над град Мъглиж. Женски се води, но монахини не видях, а и не ми беше удобно да попитам има ли. Посрещна ни една жена, но едва ли е монахиня. Мястото е отдалечено и спокойно. Можеш да отидеш да попиташ там на място дали има възможност да влезеш временно.

УСПЕХ!

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: b28e76ffc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Какво стана, моме? Как си?

Ние също искаме да ходим в манастир. Аз съм бил за три седмици - става, не е зле.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: cc6827e51a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Сигурно се шегуваш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker