Обичате ли децата си поравно? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121008)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9585)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7294)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18477)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Обичате ли децата си поравно?
преди: 5 години, 5 месеца, прочетена 3661 пъти
Чакаме дъщеричка през април. Толкова много обичаме две годишния си син, че се чудим, дали е възможно да обичаме толкова и второто си детенце. Умножава ли се обичта, или пък всеки си има "любимо дете"? И двамата сме единствени деца и ни е малко странно :) Благодаря

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 5 месеца
hash: 8359d70b11
гласове:
1 2 3 4 5
  (35 гласа)

1.   Момчетата винаги се обичат повече, защото се очаква повече от тях.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: c08a7220f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (25 гласа)

2.   До номер 1: Стига глупости.

Ако си богат, по-добре е да имаш син, защото богатството ще му даде шанс да бъде с много жени и да имаш много внуци. Ако си беден, по-добре да имаш дъщеря, защото тя може да си намери богат съпруг и да му роди много деца и ще имаш много внуци.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 0a4e951516
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

3.   В кое хилядолетие живееш?
Пред съвременните "семейства" този въпрос не стои - те раждат по едно, понеже не могат по половина... И не се задържат много-много около него.
Въпросът ти е нерелевантен на феминизма, кариеризма, ЛГБТ и т,н... Осъзнай се!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 72fa884e9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И ние очакваме второ април, аз мисля че се обичат еднакво.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 3ed1a07aca
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Това ме сеща за оня виц:
- Скъпи, ти не обичаш децата ни поравно, винаги едното повече!
- Как така? Кое повече, Гошко, или онова дебелото?

 
  ...


...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: f655c27a55
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

6.   Аз лично обичам много повече дърщеря ми, мъжът ми също. Просто за момчето се знае, че е по- грубо, по- самостоятелно, докато дъщеря ми я гледаме като писано яйце и не даваме косъм да падне от главата ѝ. (и синът ми включително я пази) Тя е слабостта на цялата фамилия. Някак си е по- сладка и бвззащитна.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 9a3d3268bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

7.   Обичам и трите си деца по различен начин, но нито едно, по-малко от останалите. Те ще са различни индивиди и е нормално чувствата към тях да са различни. Любовта е многоизмерна :).

Дядо Торбалан

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 220ffe49ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

8.   Препоръчвам на номер 1, когато стане родител, тогава да коментира теми, свързани с децата.
Към авторката: преди да родя второто си дете, се терзаех от същите въпроси. След раждането те просто отпадат.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 7ad6f2a325
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Двете деца се обичат поравно по принцип... Но се получава след време така, че момчето е свързано емоционално повече с майка си, а момичето с баща си и тя става неговата принцеска и близостта след години е доста показателна.

И аз имам две деца, първото е момче, а второто момиче -точно така се получи след години... и други това го казват.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 6ce9de52aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Обичаш ги еднакво. Но, ако едно ти дете има по-сериозен проблем понастоящем, мислите ти са насочени повече към него. Ако синът ти е болен, а дъщеря ти е добре, вероятно ще обръщаш повече внимание на момчето, поне докато оздравее. Ако дъщеря ти е с разбито сърце, а синът ти се чувства отлично, ще говориш повече с момичето, ще се опитваш да му помогнеш и то ще е на дневен ред, докато не се оправи. Обичаш ги по равно, обаче двете деца са различни и с едното ти е по-лесно да се разбереш, то те слуша повече, по-кротко е. Родителите обичат децата си, дори и те да не са от най-послушните, това не е проблем. Любовта не се дели, родителят е загрижен за всичките си деца, обича ги, възпитава ги и иска да ги предпази от света. Децата рядко си приличат по характер, притесненията ти за всяко едно от тях са различни, това не означава, че едното е предпочитано. Никога не ги сравнявайте и те няма да се чувстват делени.

 
  ...

...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 4aaf59eb98
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   И аз съм единствено дете, но мисля, че нещата във всяко семейство с повече от едно дете е различно. Моля ви, не делете децата си и ги обичайте по еднакво и такива, каквито са, защото може да се окаже пагубно за тях.


Black Sabbath

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: a39a8670d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   №1 пише глупости! Не сте никакви родители, ако делите децата си. Любовта е неограничена и равна за всички деца, даже и за чуждите. Който дели децата си, значи е лицемер. Само при мащехите има такова делене!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: af2a97be4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Аз обичам повече дъщеря ми защото ми е първо дете, но това не означава, че не обичам и другите си деца, напротив, просто при първото дете винаги грижите и тревогите са много по-големи.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: af45ec1591
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Син майка не жали -са казали старите хора едно време !Вярно е ,но разбира се всяко правило има изключение .
Аз имам две дъщери със съществена разлика в годините -цели 10 .Малката обичам някак по нежно ,защото е гальовна ,докато голямата вече я възприемам като голям човек на когото разчитам .Обичам ги еднакво ,карам им се еднакво (,според заслугите ) и на сърцето ми лежат по равно .Нямам любимо дете ,ядосват ме за различни неща ,но по равно .
Сега ще кажа нещо ,за което ще отнеса един бол плюнка ,но ако второто беше момче щеше да е голямо разочарование ! Не ги харесвам хич ...
Не ,че нямаше да го обичам ,но тогава вече навярно щеше да има голяма разлика между децата и във възпитание , и в отношение, и в очакванията .Просто предпочитам момичета ...
В интерес на истината докато чаках второто дете все се страхувах ,че ще ме отнеме от голямата или че няма да мога да я обичам така .Всичко това беше неоснователно .

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 80de81d761
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Не е вярно, че само при мащехата..

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 033faa3de7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   През април месец ще разберете колко глупави въпроси сте задавали, еднакво ще ги обичате, споко! :)

LoveSofia

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 784be197d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

17.   Реших да споделя личния си опит. Аз имам брат, който е наркоман, крадец и лъжец. Отнася се много зле с родителите ни и е ужасно неблагодарен. Винаги когато е затънал в борчове нашите му спасяват кожата, а той на следващия ден или ни ограбва, или ни напсува и ходи да се друса с приятелчетата си. Докато е надрусан става страшно агресивен, веднъж посегна на мен и майка ми под влияние на наркотиците, и от тогава нямам почти никаква обич към него. Много бой е изял от баща ми, гонили сме го, дори сме подавали жалба срещу него в полицията, но няма да се вразуми. Винаги казва, че няма да се върне повече в тази проклета къща, а на другия ден си идва само за да се наяде, наспи, изобщо не го интересува как сме гледа само собствения си кеф. Дотолкова е паднал в очите на майка ми и баща ми, че вече се съмнявам да имат някакви чувства към него. А пък аз миналата година завърших, заразлика от брат ми който напусна училище още в 8 клас. Догодина съм студентка, решила съм да уча право. Родителите ми са най-ценното нещо на този свят, а пък брат ми ги има буквално за ходещи парчета месо, които му трябват само за да му оправят дълговете и да му дават пари. Аз съм негова пълна противоположност. Е тогава номер 1, кажи ми в моя случай момчето в семейството постигнало ли е много повече и заслужава ли да бъде по-обичано? Не искам да звуча като егоист, и не казвам, че той никога не е бил обичан, докато е бил малък нашите също са възлагали много надежди на него. Никога не са ни деляли като по-малки, не съм била с привилегии защото съм по-малко дете. Мислех че в 21 век хората са с по-модерно мислене, , но все повече се убеждавам че живеем в едно болно и консервативно общество. И ако ти се роди дъщеря какво, ще я зарежеш ли? От твоя коментар си направих извод, че момчетата се очаква да направят блестяща кариера, а от момичетата не се очаква нищо друго освен да се оженят, да народят деца и да слугуват на мъжа си, така ли? И не, не съм някоя феминистка. Просто виждам несправедливостта спрямо жените и половото неравенство в твоя коментар, и просто нямаше как да не го обсъдя.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 7dba06ee0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Мисля че има хора които обичат децата си различно. Толкова обичах сина си, че не можех да си представя че е възможно да обикна друго дете... Но като гушнах дъщеря ми разбрах -разлика няма. И до днес е така. Просто се държа различно защото всеки е различен индивид. Но обичта и грижата са еднакви. В моя случай е така.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 968d467c52
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Обичат се по равно, но никога не трябва да се спавняват. Те са различни индивиди. Ако ги сравняваш децата ти може едно друго да не се обичат.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: aaf1997ea8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Що за глупав въпрос.

 
  ...

...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: a3de6dab4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Ами не знам но аз съм отгледана от баща ми и от неговата приятелка, с която той се е събрал след като се е разделил с майка ми. Никога не съм я виждала, тя ме е изоставила когато съм била на 3г и не се е поинтересувала повече от мен. Баща ми и приятелката му имат и друго дете, момче на 5. Но може би винаги аз съм била по-обичана или поне ми се е обръщало повече внимание, може би защото да компенсират това че майка ми не е в живота ми. Но тя не ми липсва изобщо, може би точно заради това че винаги съм била обградена от любов и грижи. И сякаш в стремежа да не ми липсва на мен нищо, пренебрегват братчето ми.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 410512191d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Автора: Благодаря ви, мили хора! Значи ни очаква двойно повече любов. Много сте прави за сравняването на децата и ще го запомним.
Желаем и на вас много любов.

Номер 21, ако качеството на теми толкова те притеснява, кандидатставай за модератор, ще бъдеш по-полезен, отколкото с такива коментари. Успех!

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 128f57532c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Аз имам две момчета, едното е на 14 г, а другото на 1 г. Обичам много повече бебето. Гадно ми е, но е така.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 6ab7ad21ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Аз за това не желая да имам второ дете, защото винаги съм усещала как майка ми обича повече сестра ми( която е от вторият й брак) Нея я гледаха като писано яйце, а мен ме оставяха да се оправям сама. Не ми даваха джобни, не ходех по екскурзии, започнах работа на 17г сама си плащах образованието и с помощта на тогавашният ми приятел и т. н. После емигрирах и сега съм добре материално. Обичам страшно много дъщеря си, която е на 5 и никога не искам тя да изпитва тези чувства които съм изпитвала аз.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: e07518cfee
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Моят мъжки сестра му не ги обичат поравно според мен. Той работи от непълнолетен, не са му помогнали в никакъв аспект (да учи език, свири на китара, да има нормални джобни пари или костюм за бала по мярка), за сравнение сестра му завърши висше, вярно работила през това време, но родителите й помагат за таксите в частен колеж, пътувала е в чужбина и има много хубави дрехи. По стечение на обстоятелствата на нас ни се роди дете преди на нея (към момента на 37 тя няма дете), жената не спря да злобее по мой адрес и да го настройва и когато разстроена го помолих това нещо да се прекрати, той ми обяви, че й завиждам - за кое? Че е сама, няма приятел, дете, не е ли обратното? Той дори не проумява колко е лишен за сметка на сестра си и нямам и намерение да му отварям очите, но понеже тук е анонимен форум: да, има хора, които не обичат поравно децата си и след години това си личи от птичи поглед кой е бил обгрижвани я и кой не.

 
  ...

...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 76d785f339
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

27.   Според мен не е редно да обичаш едното си дете повече, но майка ми е точно такава. Аз съм първо дете, работя от 15-годишна, живях по общежития и родителите не ми помагаха с нищо. Сега за тях е нормално да изплащам ипотека, да съм болна и т.н. С брат ми точно обратното - на мама синчето, на него трябва да му е лесно, не работи, винаги са му плащали квартира, давали са му пари за всичко, той не трябва да си скъсва задника от бачкане като мен, а напротив - трябва на 25 години да му купят апартамент. Знам, че майка ми е в основата на всичко това. Адски много й личи, че обича повече брат ми. Даже ми е споделяла, че като разбрала, че съм момиче се разплакала от мъка - нещо, което като майка недоумявам. Аз исках само детето да е живо и здраво.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 27fca02a24
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

28.   Аз съм още твърде млада за деца, нито пък имам братя и сестри, но като страничен наблюдател мога да кажа, че отдалече се забелязва когато някой обича повече едното си дете и ги дели. Не си мислете, че околните не го забелязваме и не го коментираме зад гърба ви. :)))
Ж22

 
  ... горе^
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 94005870b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   Що за глупост? ! Естествено, че човек обича децата си по равно, може би в различни нюанси на проявление, но по равно, просто Дяфо Торбалан е изчерпал темата, ама тя още витае 3 години по-късно:)

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 856ebddd2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   Аз мисля че се обичат различно. В някои случаи едното от децата е по-близо като характер и мироглед. Възможно е, някои родители да обичат повече едно от децата. Никой никога няма да си признае, защото е тема табу.

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: f44015b3dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   Абсурд! Имам 3 деца - момчета на 16 и 10 и момиче на 14. Никога не съм си и помислял да ги деля. Момичето малко повече го пазя, но никога не съм проявявал някакви пристрастия към което и да е от децата ми. Когато едното получи 5 лева и другите получават 5 лева. От тях очаквам добри оценки и човешко поведение. Наказвам както сметна за правилно и според годините. Поощрявам по същият начин. Забранил съм на жена ми да показва пристрастия към което и да е дете и винаги съм се чудил как, по дяволите, обичаш едното дете повече от другото.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 0008eb2d06
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   И двете еднакво, но едното ми е слабост.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker