Какви са отношенията ви с бившия ви съпруг след развода? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Какви са отношенията ви с бившия ви съпруг след развода?
преди: 5 години, 4 месеца, прочетена 1881 пъти
Здравейте! Не открих точно такава тема. Поводът да се обърна към разведените жени с този въпрос е, че нещата при мен започнаха да не изглеждат добре. Разводът се случи по желание на съпруга ми. Обещахме си да не правим циркове и да си останем приятели. Деца нямаме. Това беше преди пет години. През първите две поддържахме по инерция някаква връзка, имам предвид - чувахме се по празници, правехме си дребни услуги, дори си гостувахме, но никой не се интересуваше от личния живот на другия. От три години обаче, живея с друг мъж. Нямаше как бившият ми да не узнае, защото родителите ни са близки. И от тогава се започна нещо странно. Той започна да навлиза в личното ми пространство. Стигна се дотам да ми се обади, че ще идва у нас за една книга, обаче мъжът ми да го няма, на хотел да идел. Тази есен си сложил някакви бидони с вино в бараката ни на вилата, а косачката я занесъл у съседите. Без да се обади, без да попита. Аз разбирам да си е забравил някой инструмент и да иде да си го вземе, но то и тогава се звъни по телефона и се пита удобно ли е! Да ни посети просто като приятел - ще го приемем. Но това господарско отношение, тези условия... не разбирам, ние сме разведени от 5 години! Приятелят ми все по-често и по-често започна да се ядосва от тази наглост и аз усещам как е на крачка да ми каже да си оправя отношенията с бившия мъж и тогава да мисля за нов. Догодина ни предстои сватба. Наглецът не ми дава църковен развод. Просто казва, че няма време за глупости. Аз затова пуснах тук темата за църковния развод, за да науча как се процедира, ако единият не е съгласен, а подозирам, че няма да е съгласен ей така от проклетия, за да ме накаже. За какво? Нали той поиска развод и го получи?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 4 месеца
hash: 5919b59b7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Без значение той дали ти дава или не ти дава, документ за църковен развод се издава без никакъв проблем от съответната митрополия. Просто трябва да подадеш молба и да приложиш съдебното решение за прекратяване на гражданския брак. Плащаш си таксата и мисля, че до 1 месец ти се издава документ за прекратяване на църковния брак. Църкватв БГ не развежда, развежда съдът. Църквата само констатира краят на един брак. Това е нужно заради евентуални последващи венчания. Венчание във втори и трети брак се извършва по-различно от първо венчание. В православната църква се допускат до три венчания. 4 брак е забранен, макар да има изключения. Именно заради броят на браковете се изисква документ за прекратяване на брака. Свещеникът, който ще ви венчае с новият ти мъж, трябва да знае, че за тебе това е втори брак и да го впише в новото венчално свидетелство. Впрочем, ако от първият брак нямаш венчални свидетелства, може да си ги вземеш от храма в, който сте венчани с вече бившият ти съпруг. Всеки храм има архивна книга, където се вписват всички венчавки и кръщенета. Пазят се 50 години.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 1938c18488
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз съм разведена от около година и точно за да нямам такива драми в живота си, чисто и просто не поддържам никакви отношения с бившия. И ние нямаме деца, имоти също няма какво да делим (много разумно моите родители настояха за предбрачен договор) и сега всеки си живее неговия си живот. Е, ако имам нужда знам как да се свържа с него и той знае как да се свърже с мен, но едва ли ще се наложи. Така, че май това е най-доброто решение. Никакви такива "да си останем приятели" и "да се виждаме по празниците". Щом си го решил, слагаш наистина КРАЙ! Без заобикалки, без условности и без да се виждаме и да поддържаме връзка. Бившият ми е от друг град и при развода заяви, че дори и да му се налага да остане в София заради бизнеса си ще си наема стая в хотел за да не ме притеснява. Колкото и да съм му ядосана за куп неща, мисля че това беше едно доста зряло решение, а и като цяло самият процес по развода премина сравнително безболезнено и за двама ни. Постарахме се да го направим като зрели хора без скандали, драми и грозни сцени.
Виж, за църковния брак не знам как стои въпросът, защото аз нямах такъв. И двамата не бяхме много религиозни та решихме да си го спестим. Предполагам с новият ти мъж може да сключите само граждански брак, без църковен след като църковният ти брак още не е анулиран.
Обаче за мен поведението на бившия ти е меко казано странно. Хем той е поискал развод, хем настоява да се срещате и той в отсъствието на настоящия ти приятел. Ще реши човек, че още е влюбен в теб и тайно се надява да се съберете отново. Или пък може би е от типа "щом аз не съм щастлив и нямам нова връзка и тя няма право да има нов мъж и да е щастлива". Все едно ти завижда, че си го преживяла и си продължила напред. Няма ли нова жена до себе си?

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 489a7e45bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Номер 1, не мога да ти опиша колко съм ти благодарна! Спести ми куп притеснения! Авторката съм. Значи, проблемът - поне този - е решен! Благодаря ти още веднъж!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 489a7e45bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 2, мисля, че ще намерим къде е заровено магарето! Точно така! Това е действително поведение на човек, който завижда. Явно е очаквал да се забрадя с черна кърпа, да съм бедна и нещастна, а той - великият и милостив благодетел - да ми подхвърли някой комат. И да се окайвам до края на дните си, че съм изпуснала с непокорството си този прекрасен властелин, а не съм му мила краката и ги подсушавала с косите си. Нещо такова явно му се върти в подсъзнанието. Защото саботажите срещу мен започнаха точно, когато заживях с приятеля си. По време на развода се бяхме разбрали (устно), че аз няма да претендирам за половината от семейните спестявания, а в рамките на сумата, която ми се полага, той ще покрива режийните на къщата ми, където живея през лятото. Видя ми се приемлив вариант, защото мразя да се занимавам с гишета и бумаги и си казвам: ето, няколко години поне със сметки няма да се разправям. И един ден оставам без ток! На следващия - без вода! Бре, и интернет няма! Идиотът от месеци спрял да плаща каквото и да било. Звъня и казвам: ама нали имахме договорка? Отпада - казва. И точка. Нищо не можеш да направиш, той е титуляр по сметката. Явно тази работа с приятелството е кауза пердута, права си! Иначе, той съвсем сам си живее; нито един приятел няма, камо ли пък жена. Моите познати казват, че ги подминава по улицата, ако се срещнат. Иначе, формална причина за развода нямаше. Един ден просто ми каза: искам да се разведем. Друга ли има? - питам. Ами не! Е, какъв ти е проблемът? Ей така, не мога да живея с теб, искам да съм си самодостатъчен. Хубаво - казах, бъди си самодостатъчен. Разводът беше по взаимно съгласие. Каквото било-било, халал да са му и пари и всичко, сега искам само да ме остави да продължа напред, а не идва в мое отсъствие, да ми пълни къщата с бидони и да ми разнася скъпа техника, която с приятеля ми изплащахме цяло лято, по комшиите.
Авторката

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 56e5449ca4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Най-добре би било да седнете и да се разберете човешки. Без емоции, почти делово. Коя вещ на кого е, имуществото как се дели и толкова. След разговора, никой нищо не иска. Пак ще се поздравявате на улицата, пак може да си честитите празници, но не е разумно 5 години след развода, все още да има вещи за подялба. Домът ти сега е и на новия ти партньор, бившият ти няма място между вас и няма право да праща приятеля ти на хотел. Домът вече не е негов. Толкова е просто. Питаш го кои книги иска. Даваш му ключа за вилата, спираш да се интересуваш. Бихте могли да имате нормални отношения, но не и когато създадете нови семейства. Да ходиш на вилата с новия си съпруг, а бившия да прави люлка на двора за бъдещите си деца в същото време- как ти се струва? Дай му вещите, които иска и бъди щастлива във втория си брак.

 
  ...


...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 01aaec2f1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Жена съм и винаги съм се чудила на женската глупава сантименталност да поддържате взаимоотношения с бившите си. Бившите са в миналото, без никакъв досег и информация за мен. Живота ми е кратък, за да си усложнявам живота и да търпя чуждите простотии. Както и тези, които хем искат да са с мен, ама хем "си обичат приятелката"-на такива рез крилцата още докато мъцкат и чао. Жена, която прави компромиси със себе си не е жена!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 4d47ffc2f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 5, авторката съм. Ама тя вилата е моя - наследство от баща ми. Бившият ми мъж ходи там, ровичка из бараката, мести градинската техника, без да ме пита. Сегашният ми приятел твърди, че това си е чисто нахлуване с влзом в частна собственост.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker