Разчистване на къща с двор - проблем. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121162)
 Любов и изневяра (29698)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Разчистване на къща с двор - проблем.
преди: 5 години, 5 месеца, прочетена 1300 пъти
Здравейте. Аз съм мъж на почти 25 години вече. Живея в къщата откъм баща ми, а в нея положението е трагично.
Втора година вече, аз лично съм се заел с ремонтите на 2 стаи от етажа на който живея. Стаите вече са добре, но остава коридора, банята и кухнята, като там съм оставил нещата в ръцете на баща ми, който обаче за момента е в друг град и не си дава зор да се стегне вече 2 години, а е тотална кочина.
Така сега директно към проблема. Баба ми живее на първия етаж сама. Двора е с главата надолу, като има всякакви боклуци: Бидони, гуми, части от коли и каруца, фуражомелка, стари колелета, старите дограми, старите врати, които сменихме на втория етаж, старите дивани и фотьойли, които аз изхвърлих от етажа, старата секция, стари легла, печки перални и още много. Абе казвам ви хора направо ме е гнус да гледам това бунище...
Срам ме е да си поканя хора у дома, а когато се заема с разчистването започва се едно мрънкане и реване от баба ми, как пари са давани за тези неща и как може някои неща да трябват.
Баща ми е същия, но когато не е тук, аз се възползвам да изхвърлям, а после ми реве за глупости. Бях напълнил гаража с боклуци и извиках един циганин с каруца, 2 курса направи мангала за да изхвърли всичко, но това което изхвърлих е капка в морето. Така обаче при изхвърлянето е взел и един плажен чадър. Аз го видях, че е хвърлен на земята в гаража този чадър отпреди и видях циганина, като го взима, но не му казах нищо. После баба ми каза на баща ми, как съм му изхвърлил чадъра(чадъра му е от 2003г. и от тогава не го е ползвал) и той, като ревна, че сега щял да смени бравата, като се върна от работа да не мога да се прибера и да си му върна 10лв...
Аз вече не знам как да се справя с тези хора...
Къщата откъм майка ми е супер чиста и подредена, иска ми се и тук да създам уют поне на етажа, който живея и двора, като си си у дома да ти е драго и спокойно.
Но просто с тези хора не знам... Леля ми и нейния приятел, като си дойдат, се говори на масата, как трябва всички заедно 1-2 дена да съберем всичко и да изчистим и така и баба ми клеква заедно с баща ми. Само че леля ми и нейния си отиват и оставам аз сам отново, да чистя тези боклуци и да ми се мрънка и реве по главата, и като тръгна да изхвърлям неща бабето да ги връща.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 5 месеца
hash: a415884551
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Разбирам те много добре. Прадядо ми е построил къщата, в която аз отраснах. Дворът, мазето и таванът събират вещите на 4 поколения. Вариантът е да се съберете всички заедно, да разделите вещите в три купчини. Първата за изхвърляне, втората за продаване, а третата за запазване. Ако има неща, които могат да бъдат продадени на вторични суровини, направете го. Почти всяка година провеждаме тази практика и постепенно положението се подобри. Постарай се да избягваш спорове с роднини, няма смисъл да си разваляте отношенията заради една стая с боклуци. Между другото, измежду боклуците може да намериш и истински съкровища, затова е много разумно първо да огледаш всичко. Мой приятел намери доста запазени и хубави вещи с колекционерска стойност, докато разчистваше къщата си на село. Допитай се до баба ти и баща ти, нека заделят нещата, които искат, а за останалото наемаш хора да разчистят и си решаваш проблема. Редно е да се съобразиш с останалите, все пак вещите са и техни.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: e9cb7d9088
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Имам само един въпрос към теб - защо се натискаш да живееш в тази къща и инвестираш в нея вместо да си купиш апартамент или да излезеш под наем? Сега ти е неудобно да каниш гости. Според теб как би завел жена в тази кочина, как би се отнасяла баба ти с нея, дали ще можете да сформирате семейство в тази обстановка?
Казвам ти го от личен, горчив опит - мъжът ми живееше с родителите и бабата и дядото в една къща. Никой нищо не пипаше, всички разчитаха на него за инвестиция, ремонти и да е на тяхно разположение 24/7. Отидох аз и когато се отделихме да си пазаруваме, готвим и чистим сами, се започна тормоз, влизане и илизане вкъщи, манипулации и интрижки, злобни коментари, драми и т.н. Е, изнесохме се в крайна сметка и сега той съжалява, че е инвестирал пари в тази къща и е бил наивен, че всичко ще е цветя и рози. Парите ще ги изкараме, но нервите не можем да върнем. Всеки минал или чувал за този ад ще бяга от теб, имай го предвид.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 493fc6a670
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Баща ти и баба ти са прави! Първото което искам да ти кажа че неправилно си възприел, че в тази къща си си у дома, ти си пълнолетен гражданин и след като нямаш нотариален акт на твое име, си без дом и живееш в чужд дом, пък бил и той собственост на баща ти и баба ти. Но докато те са собственици ти нямаш правата да им хвърляш вещите, нямаш и правата да преценяш дали вещите им са боклуци или не.
Пълнолетен и свободен гражданин си, като не ти харесва дома, който баща ти ти е предоставил да ползваш безвъзмездно, си купи свой имот или си наеми имот, който е по вкуса ти.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: b9e420c7dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Предай железата за скрап, от тях ше вземеш някой лев, другите неща, ако са годни, ги пусни в онлайн магазините за вещи втора ръка-на половин цена, пак ще изкараш нещо, бидоните ако не са остарели-по 10 лева бройката! Практичните хора така правят-продават ненужното, хем да не им заема място, хем да не отива на сметището, за да не замърсява природата и да му вземат парите Просто си сбъркал, че си позволил циганин да ти освободи гаража-казваш, че имало авточасти-ако са годни, пусни ги в интернет, апаратурата ако е годна, пусни и нея, А транспорта е за сметка на клиента! Просто си помисли какво изпускаш! А дограмите-ако имаш печка или камина-идеални са! Миналата седмица нашия съсед от съседния вход си наряза дограмите за зимата-от Варна съм, ако бях по-близо, щях да ти помогна!

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 3a87ac7e20
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ами, в чужд дом е така - няма какво да направиш. Никой не ти е и длъжен да поддържа жилището и двора според твойте представи - баща ти и баба ти така си ги устройва. Разбирам че ти е тъпо така - но наистина в случая, след като не си готов да се изнесеш и да заживееш самостоятелно, не ти остава друго освен да се съобразяваш със собствениците и техните предпочитания и начин на живот.

 
  ...


...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 8a101d8b8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   За теб боклуци-за тях са нужни вещи.
Майка ми изхвърли всичко от къщата на баба ми след което осъзнаваше малко по малко че всичко един сен и трябва и ходи да купува нови-по-лошо качество и по-скъпо.
Просто намери място да са скрити и спри да досаждаш на горките хора

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: cfdd878bbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Според мен изчакай леля ти да дойде и се подготви още като чуеш, че ще идва. Почвай да изхвърляш още предния ден и когато тя е при вас никой няма да може да те изгони и тя ще те подкрепи и ще им се скара. Събери все пак някакви пари за баба ти и дядо ти (50-100лева), които да им дадеш за наудобството и да не се чувстват, че нямат нищо. Кажи им, че когато им потрябва нещо, което са имали, с ти се изхвърлил- ще го купят с тези пари.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 2280dc34c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   На 25 години си, какво търсиш още при баща си? Как може да му изхвърляш неща които не си ги купувал ти? По скоро той трябва да те изхвърли, тогава ще се научиш на ред.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 7411a003a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Няма ли как просто да се изнесеш? Защото с такива хора няма как да излезеш на глава. Цяла вечност ще ти трябва да разчистиш, а те за нула време ще направят пак същото бунище. А да спориш с тях е безсмислено. Има си хора, които не само не ги дразни, но дори им харесва да си живеят така зарити в боклуци. Та по-добре си наеми някъде някоя гарсониера, поддържай си чистичко и така. Дядо ми беше почти същия, е не чак до такава степен, обаче баба ми му беше хванала цаката. Като излезе и тя ходи тайно до кофата да изхвърли нещо, ама не до близката кофа, че да не би да мине от там и да си вземе обратно боклуците, ами през няколко улици ходеше и то като знае, че дядо ми няма да мине от там на връщане от пазаря, примерно. И така всеки ден по-малко... а когато дядо го нямаше за по няколко дни почваше голямото хвърляне, то не бяха стари вестници, то не бяха разни изпочупени неща... и най-забавното беше, че дядо разбира се с години не беше се сещал за тях, но ако беше разбрал, че ги е хвърлила щеше да и вика. Само така баба ми успяваше да подържа някакъв ред в тяхната стая иначе гардеробът им щеше да се разпадне препълнен с какво ли не. С разправии не става, особено когато става дума за възрастни хора. Заинатяват се и става страшно, а иначе може от 20 години да не са се сещали за въпросния боклук, но в момента в който го изхвърлиш изведнъж се оказва, че им е супер важен и как си могъл. И сам виждаш, баща ти с чадъра. Нямаше са се сети за и след 30 години, но понеже е разбрал, че си го изхвърлил...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 39f31bac56
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   От автора.
Напълно го разбирам, че къщата изобщо не е моя и не мога да правя, каквото си искам. Но баща ми е на 50г. и цял живот не е плащал сметки разбирате ли? Баба ми ходеше на работа до пролетта на тази година и плаща вода, ток, кабелна, данъци... Баща ми прави някои неща разбира се, но е стиснат много и къде са му парите?
Майка ми цял живот по София да плаща наеми, 10г. в Испания и тя се върна по лични причини, но пак не е преуспяла и няма нищо. Върна се при роднините си, но нея не мога да я съдя, защото тя винаги е помагала и изпращала пари, да се направи това и онова.
Аз мога да се изнеса, но защо да инвестирам на чуждо място, което не е мое? За момента не мога да си позволя да си купя моя къща или апартамент. Някога на времето според майка ми с парите от сватбата и кръщанетата са могли да купят апартамент в града и ето ти решение, аз щях да съм там може би и сам. Но точно баба ми и баща ми са искали парите да са в банката и какво стана? 96-та инфлацията ги изяла, както и на много други хора.
А баба ми цял живот работи за без пари и с малка пенсия, напълно я разбирам жената колко много се е борила за тези неща. Аз вече гледам да и помагам поне с част от сметките, но трябва поне малко и тя а разбере, че в къщата трябва да настъпят някои промени.
Все пак и да не е моя къщата, то трябва да се инвестира в нея и да се поддържа, а в моите виждания могат да се подобрят нещата доста лесно и да стане хубаво и чисто.
Относно продажбата на нещата, да има някои неща които могат да се продадат, но това става много трудно. Поне в един от сайтовете за продажба съм пускал разни неща, повечето е провал с малко преглеждания.

 
  ...

...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 493fc6a670
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Какво значение има за теб дали баща ти бил плащал сметки през живота си или майка му плащала? Той от своите доходи е плащал друго или е купувал обзавеждането което ти сега искаш да хвърлиш, или са се разбрали с майка си кое как. Какво значи майка ти не е преуспяла, работила жената и пращала за да има за теб? Успяла е жената да работи и да праща, успяла е с парите си да отгледа здрав, прав, син като теб. Не са станали богати но колкото са можали толкова, сега е време ти да се доказваш, като възрастен колко ще преуспяваш в този живот, за да не каже утре сина ти че не си плащал цял живот всички сметки си и не си преуспял.
Мисля че очакваш прекалено много от тях и почти нищо от себе си. Не осъзнаваш реално че си пълнолетен и никой не ти е длъжен да ти даде или да ти осигури добро съществуване. Казваш ни че помагаш с част от сметките, а всъщност реално ти в тоя дом харчиш ток, вода, ползваш кабелна и вместо да осъзнаваш че е нормално лично да ги платиш, ти мислиш че помагаш на някого като даваш пари за това. Помисли ако беше на квартира сам кой щеше да плати сметките в квартирата? Говориш все едно ако си купиш баничка за закуска помагаш на баба си защото й спестяваш едно правене на мекици, без да осъзнаваш че си пълнолетен и работиш и тя не е длъжна да мисли за твоята закуска.
Вместо да си благодарен че въобще имаш безплатно покрив, и дори са ти разрешили да си правиш ремонт на две стаи, ти решаваш че имаш право да изхвърляш техните вещи от цялата къща и двор.
Жена съм на 45г имам син на 20г, купили сме си апартамент и сме го обзавели, едвам миналата година го изплатихме и тъй като мъжът ми е почти на възрастта на баща ти си представям, ако след следването приберем сина ми у нас и той реши да изхвърли нашите вещи за да сложи негови, ами честно ще полудея.
Бяхме на твоята възраст когато започнахме да изплащаме, защото купихме жилище в центъра на голям град го изплащахме 20 години, не разбирам защо ти да не можеш. Или можеш да оплюваш близките си как не са преуспели, обаче ти не си се захванал да успяваш в нещо свое. Не ти казвам да си купиш апартамент в града, къща в вашето село ще ти е по евтино и по лесно да си купиш и да си поддържаш както намериш за добре. Сам виждаш че къщата която се опитваш днес да "спасяваш" първо скоро няма да наследиш защото баща ти е само на 50г и дори той още не я е наследил, и второ имаш леля която ще стане собственик на половината къща и двор.
Мисли, не е ли по добре да си изплащаш твоя къща и още от сега да си я чистиш както намериш за добре, вместо като станеш на годините на баща си да си се грижил 25г с много нерви и караници за къща, която все още няма да е твоя и може би никога няма да е твоя цялата при наличие на леля.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 69135272e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Най-лесно е да обвиняваш другите, че не са направили нещо при все че ти самият нищо не си постигнал. Майка ми е същата - на 50 години не знам колко стаж има, с баща ми нищо не са си купили, но баба ми и дядо ми са виновни, че не са й приписали цялата къща и сега има проблеми с леля ми. Леля ми си има друга къща и хич не й дреме, не пипа и не дава пари за нищо, а майка ми плаща, защото е на зор. Леля ми не е нного готина като човек, но майка ми нямаше да трябва да я търпи, ако си беше устроила живота вместо да чака на мама и на тате. Същото е и при теб. Цената, която се плаща да си готованец е да търпиш сърдити старци и техните боклуци. Няма да ти се налага, ако си поне под наем. Дали плащаш наем или ипотека е все тая - като спреш да плащаш и те гонят, но ипотеката ако я изплатиш, жилището ще си е за теб.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: dd6734cf87
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Абе какво лаете срещу момчето, бе? Не стига, че иска да живее в семейната къща, да я поддържа, а не като вашите да се разпадат необитаеми! Младежо, стегни си етажа, работи и си направи удобства, лека полека придумвай баба ти да изхвърляте боклуците, изчисти двора колкото може, насей цветя ако искаш...с баща ти няма да се разбереш, по-добре, че го няма, изполвай това да се отървеш от най-гадните неща, потърси приятели за помощ. А тука само те нападат теб, все едно баща ти и баба ти са най-нормалните хора на света! Да види човек пустеещ имот ще му се свие сърцето, но да види обитавано бунище- всичко е екстра, така ли?
Момче, ако не успееш да се справиш сега, просто не знам как ще живееш с тях, как ще си заведеш момиче? А в къщата на мама имаш ли възможност да си ползваш отделен етаж? Свестен ми се виждаш, дано се намери решение! Успех!

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 41514d6b24
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Какво значи от страната на майка ти? Тази къща на калкан с друга ли е в която живее майка ти отделно или по някакъв начин къщата е разделена вече на две и в едната част живее майка ти,а в тази на първия етаж баба ти,а на втория ти и баща ти...като освен това и леля ти ще има идеална част един ден от този имот.
Да ти кажа ти за себе си си прав,че искаш да е хубаво и подредено и двора да е изчистен обаче не си собственика там,кофти.Хич не е разумно да влагаш пари където има още хора наследници.Така рискуваш да набиеш сума ти пари за имот,който реално не е твой.Освен това се занимаваш с хора с различно виждане по въпроса кое как да бъде направено.Един дава пари,а друг се услушва и т.н. и все разправии помежду им.Така е с наследствените къщи...Общото и кучетата не го ядат,има една такава приказка.
Най-разумно е ти като млад човек да си имаш нещо свое и там да си влагаш парите.Може да е малко,но да си е твое.Дали ще е друга къща в селото,дали гарсониера в града, ти ще си решиш.Виж как да го направиш.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 69135272e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Подобни приблеми са цената, която се плаща от хората, които търсят лесничкото и де натискат в семейни къщи. Стой та гледай какъв филм ще стане, ако заведеш жена вкъщи...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker