Нездравословен начин на живот - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Нездравословен начин на живот
преди: 5 години, 5 месеца, прочетена 1429 пъти
Мъж на 23 години съм. От 4 години живея в Англия. От четири месеца съм обвързан с една рускиня на 18 години. Всичко е наред - тя готви, а понякога аз. Апартамента винаги е чист, не се караме за нищо. Но има един проблем, тя живее много нездравословно. Кафето го пие с две супени лъжици захар, тъпче се с джънк фууд, вечер ако не пие две чаши вино не ляга, пуши по половин кутия цигари на ден. Няма проблем със здравето, а телосложението им е добро. Не съм най-здравословният човек на земята, но нейното е отврат. Как да я накарам да се промени?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 5 месеца
hash: 4b6e55e81a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Защо да се променя?
Обича кафето си сладко, голяма работа. Виждала съм приятеля ми да пие захар с кафе, а не кафе със захар. За мен това си е разваляне на кафето, но на него му харесва и му слагам по 3 лъжици, когато му приготвям кафе сутрин. Всъщност е хубаво в кафето да има поне малко захар, иначе вреди на стомаха. Казвам ти информативно.
Храни се с вредни храни, е, това е нейният организъм. Когато си на работа, а не си си приготвил обяд, понякога нямаш други опции освен ресторант за бързо хранене. И на мен ми се случва.
Вечер пие 2 чаши вино. Не е алкохолик. Съмнявам се, че две чаши я карат да залита по коридора и да се смее истерично в леглото. Бих казала, че една чаша е достатъчно да се отпуснеш за сън, но...
За пушачите половин кутия не е много. Има много пушачи около себе си, повечето клонят към кутия и половина. Пушенето е вреден навик, но ако го правиш сам на терасата, вредиш на собствения си бял дроб и толкова. Нямам против пушачите, тялото си е тяхно да се спасяват.
Тя има лична хигиена, къщата ви е винаги чиста, готви, държи се добре и е здрава. А ти си недоволен, че кафето ѝ е сладко, че си взима храна навън и пие вино вечер. Можех да поговориш с нея, да ѝ кажеш, че се притесняваш за здравето ѝ, но не и да я убеждаваш, че е грешна като дявол. Това са дреболии, нейните навици не са толкова ужасни, че да ти пречат на живота.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 1311f94809
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Звучи ми като начина на живот и на почти всяка средностатистическа българка.
А в Англия магазините пращят от junk food и са главното с което си принуден да пълниш шкафа

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 37622a561e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Номер 1, прочети малко за бързите въглехидрати, захарта и всекидневната консумация на алкохол и ще спреш да драскаш такива глупости. Момчето е право, не е здравословен този начин на живот, ако ще от десет кладенеца вода да докараш.
Авторе, сега е ОК приятелката ти, защото е млада. След време ще започне да й се отразява с излишни килограми и целулит, особено ако работи затворена в офис по цял ден. Здравето е най-важното - тя го съсипва с вредни храни и алкохол, а цигарите не искам просто да ги коментирам - виждала съм как умират хора от рак и колко се мъчат и ги боли. Никой не е застрахован да не се разболее, но има малки неща с които да не увеличаваме шанса да се случи на нас - без сладко, без микровълнова, без вредни Ета, спорт. Сподели с приятелката си, че искаш да е жива и здрава още дълго време и се запишете на някакъв спорт заедно - то едното идва с другото. Като започнеш да тренираш, се научаваш и как да се храниш. Ние сме на нисковъглехидратен режим и това ни стана начин на хранене - никога не съм се чувствала по-добре.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: d0f64c8a0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Никак, ако искаш да я променяш по-добре се гръмни или си намери друга! Тя иска ли от теб да се променяш? Едва ли. Приемаш я такава каквато е или я оставяш да намери любовта с някой, който я заслужава!

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: d1886128d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Всички добре знаем кооолко са вредни захарта, цигарите алкохола, но вероятността да успееш да убедиш 18 годишен човек че с тези си навици вреди на здравето си в бъдеще и намалява шанса му за по дълъг живот ми се вижда доста трудно и дори клони към невъзможно.
За мен обаче е по важно дали имаш право да променяш живота на човека до себе си. Помисли дали би ти било приятно тя да иска от теб да хапваш с нея това което тя яде и пие или да иска да палиш цигара с нея на терасата. Мислиш ли че ти заради нея би променил толкова лични неща като хранене. Как реши че ти се храниш по здравословно и ще се разболяваш по малко от нея?
Свекъра ми е възрастен на 78 г, прибрахме го да живее в нашата къща, човека пуши от повече от 60 години по две кутиии цигари на ден и продължава, много обича да хапва сланина с праз, през зимата и му купувам гледам да има у дома за него, да не ти казвам че повече от 50 години пиеше редовно по 200 литра бъчва вино на година, което си приготвяше сам. Свекървата нито пиеше, нито пушеше, и се хранеше почти само със салати почина жената на 63 години.

 
  ...


...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: f2dc7cd2a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Момичетата на 18 по принцип като цяло не се хранят и не живеят толкова здравословно - това, което описваш е за тази възраст сравнително нормална картинка. Tези неща идват постепенно с годинките и опита. След някоя и друга годинка ще започне да усеща ефектите и да се замисля и да променя по нещо. Сега е съвсем млада, жизнена, силна - човек не мисли на тази възраст oще за такива работи, особено пък ако никога досега не е имал здравословни проблеми или проблеми с теглото.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 0ea725400d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Няма изградени правилни навици, нейните родители не са си свършили работата. Сега е на 18 и не и личи но след пет годинки ще е видимо състарена с този начин на живот. И това че има хора които си живеят дълго и пушат като комин е изключение, не правило. Познавам достатъчно случаи на умрели от рак на белия дроб за да не се успокоявам с единични случаи с хепи енд. Но като цяло рускините си имат слава на мърляви жени и твоята е поредната която затвърждава това.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: d7408950cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Нянаш право да я караш да се променя, защото не си ѝ родител, а и да беше тя е вече пълнолетна.
Като не ти харесва какъв живот води просто си намери нова приятелка. Или те е страх, че няма да кой да ти чисти и сервира?

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 37622a561e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Големи глупости прочетох в коментарите. Да искаш някой да е здрав, не е идентично на това да искаш да го променяш. А и в крайна сметка какво лошо виждате в това да искаш да повлияеш положително на някого? Такива истории за пушачи са по-скоро чудо - познавам случай, който на 30г които си изкашля белия дроб преди да умре.. Не мисля, че си заслужава. Виждала съм и жалки картинки в онкологията, които дишат през тръба, но ги носят, за да пушат цигари. Просто е тъжно да ги гледаш. Няма нищо похвално в това да имаш вредни навици и да живееш и да се храниш нездравословно, че и да влизаш и да коментираш по форумите и да насяваш собствената си глупост на другите.
Авторе, поздравления, че осъзнаваш, че не сме вечни и че е важно да живеем здравословно, за да сме здрави. Прав си, не им обръщай внимание. Съветвам те да се опиташ да повлияеш с личен пример - настоявай, че искаш само здравословна храна да се готви у вас, тренирай, но вземи и нея да идва с теб, отказвай да я целуваш след като е пушила, не ходете по заведения, в които се пуши, не й давай да пуши у вас.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker