Страх ме е да направя това, което винаги съм искала, заради семейството си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120688)
 Любов и изневяра (29591)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9554)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18392)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Страх ме е да направя това, което винаги съм искала, заради семейството си
преди: 5 години, 4 месеца, прочетена 1963 пъти
Аз бях перфектната ученичка и като цяло дъщеря поне по моите разбирания. Бях пълна отличничка, изкарах пълна шестица ва матурата по математика и винаги взимах първи места на състезанията по математика, на които ходех. Точно заради това, баща ми имаше големи надежди за мен. Още от 6-7клас казваше, че единственият правилен път за мен е да стана програмист и постоянно налагаше това мнение. Дори ми казваше, че ако не стана програмист ще работя за без пари цял живот и сигурно накрая ще стана чистачка. И че ако направя друг избор, някой ден ще се сетя, че е трябвало да стана програмист, но вече ще е късно. Той е много властен човек. Поне откакто се помня, вкъщи винаги е ставало на неговото и той така е свикнал. Та аз донякъде тръгнах по този път, въпреки че не усещах, че това е моето и даже в гимназията ходих на изпити в Софтуни (както и да е). Дойде времето да кандидатствам в университет и естествено кандидатствах програмиране. Приеха ме и в СУ и в ТУ, в най-добрите специалности и аз записах в СУ. Но още преди да е дошъл първият учебен ден бях съкрушена. Питах се, дали изобщо трябваше да запиша тази специалност? Реално аз не исках да уча и работя това, просто защото не ме влече, но го направих само, за да изпълня желанието на тате, пък и на семейството си, защото всички ми казваха, че това е правилното. Ходих на лекции няколко месеца, но просто не исках да хвана учебниците, все си намирах да правя нещо друго, просто защото даже не исках да уча това, имах съвсем други мечти. Затова в момента в който осъзнах, че така само си губя времето реших да сложа край, докато не е станало твърде късно, защото няма смисъл само да хабя парите на нашите и прекъснах. За съжаление няма как да си върна загубената година, но имам друг проблем. Имахме големи кавги с баща ми естествено след това, което направих. След това тъкмо си намерих работа и бях щастлива, защото така щях да правя и уча това, коено искам, но тате каза, че ако отида да работя и не пробвам да уча в Софтуни, вече изобщо няма да му пука за мен и повече нищо няма да видя от него. И аз бях съгласна с това, защото нямах нищо против да работя и сама да се издържам, но ситуацията вкъщи беше ужасна и мама ме помоли да пробвам 1 месец в Софтуни и после да реша какво да правя, за да може тате да се успокои. И аз се съгласих, но аз знам, че не искам да ставам програмист, а нещо друго и така или иначе след като този месец изтече, аз пак ще му кажа същото. Страхувам се обаче, че той ще е много разочарован и нещата могат да станат дори по-лоши. Чудя се как да посрещна гневът, който ще ме сполети и как изобщо да му кажа, че съм взелй своето крайно решение и то е да следвам мечтите си и да стана това, което тайно желая още от малка и което ще работя с удоволствие. Аз провал ли съм?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 4 месеца
hash: 8e2bb34f96
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Трагични сте и тримата.... Ти си пълнолетна и никой няма грам право да ти дава наклон, какво като те дават парите, родителите са за това. Баща ти е типичния нагъл комплексар и понеже си е намерил майка ти- смачкана слугиня и робиня без мнение, се е взел насериозно и си налага тираничните методи. То твоето няма да е отделяне от вашите, а спешна евакуация. И ето, че шестиците и четенето не означават интелигентност. Не можеш ли да събереш две и две и да се чатнеш дали избраната от теб специалност е по-неперспрктивна от програмирането. И дори и да е такава, има и други професии. Не е само програмирането и тази, която ти искаш. Има избор. А като чеъа за баща ти, ме втриса. Той си плаче за жалба за тормоз.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: fff25232e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Спокойно, въобще не си провал-напротив! Следвай мечтите си и ен се затормозявай с желанията и живота на тези около теб! Дано само професията, която мечтаеш да работиш ти носи добри доходи, за да се самоиздържаш и да можеш да се отделиш от вашите скоро.
На баща ти обясни, че един ден, ако толкова ти се прииска да станеш програмист, ще го направиш, а за сега да нека ти повярва и те остави на спокойствие да си вземеш нещата в свои ръце. Обаче имам подозрения дали ще го стори... затова мисли за отделшне, ако положението стане нетърпимо. Абе не е любов към дете това да му се налагаш и да властваш, избивайки характеропатията си.
Имам 2 дъщери на 33/доктор по литература/ и 16 години/учи графичен дизайн-рисува/... грам никой не им се меси. Оставяш, наблюдаваш, споделяте си, но какво ми се иска на мен и това на тях са различни неща... затова като оставиш порасналите деца да си следват мечтите, да ги подкрепяш, да им се радваш на хъса и не ги травмираш да си следват пътя, всички са щастливи и доволни, това е!
Не винаги да си доброто дете е в плюс... трябва си проява и на характер!
Та имаш подкрепата ми, действай! Голяма си вече!
Ж 55

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: d3193d85cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Не, в никакъв случай не си провал. Прибираш се вкъщи, приемаш гнева стоически и вземаш живота си в ръце. По- добре да се бориш за мечтата си със зъби и нокти и да учиш това, което ти харесва, отколкото да учиш нещо, което после ще работиш с огромно нежелание. Наистина е загуба на време и пари и няма смисъл, особено когато не можеш да погледнеш учебниците по въпросната специалност. Баща ти иска най- доброто за теб, но невинаги родителите знаят какво е подходящо за децата им. Ще се сърди, но рано или късно ще му мине, особено когато види, че това, което учиш, ти доставя удоволствие, а и самата ти ще се чувстваш добре от това, че си осъществила своя мечта.
Не приемай гнева и думите му твърде лично и в никакъв случай не се отчайвай. Животът е твой и ти трябва да го устроиш както на теб ти харесва.


Black Sabbath

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: cd6b2c1184
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ти остави татко ти, а реши какво наистина искаш. На мен пък баща ми е лекар и искаше да уча медицина, но аз не исках, а и мразех химията и записах Архитектура. Покарахме се малко, но после ме остави на мира.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 8af18c30b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Защо не споделиш какво работиш, какви са мечтите ти и какви смяташ че ще са ти доходите?

 
  ...


...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 235d00d188
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Не, не си провал. Кажи му на баща ти, че и какъвто и да си, ако си наемен работник, ще си останеш вързан на синджира цял живот. Това ти го казва програмист от Германия. Е на мен все пак ми харесва това, което правя а и друго не умея, но щом теб не те влече, само си губиш времето. В България сега изживявате един преходен период на ниски данъци, липса на кадри заради емиграцията и високо търсене на хора със специфични умения, което води до непропорционални възнаграждения за малцина, но това с времето ще отмине. Скоро се задава се нова голяма криза и тогава всичко пак ще натръгне надолу, а и нашата уникална система и без това няма да просъществува дълго в този европейски съюз. Рано или късно под натиска на големите, ще солидаризират насилствено средната класа с прекариата, както е в Германия и колкото и да се пънеш, няма измъкване от тресавището. Единственият начин да забогатееш е да имаш собствен печеливш бизнес.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 4f278a37fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не си провал. Крайно време е баща ти да осъзнае, че си голям и самостоятелен човек.
И все пак, докато той те издържа, щеш-не щеш трябва да се съобразяваш в някаква степен...
А не можеш ли в крайна сметка да казваш, че учиш програмиране, а всъщност да правиш нещо друго (да учиш друго или да работиш)?

Станеш ли финансово независима - вече нищо не може да ти каже. Ако искаш и 10 години няма да го вждаш... докато му дойде акълът в главата.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 6c1b6fb7f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Както го описваш се съмнявам да те разбере. Единствения ти варянт е да се издържаш сама или да изтеглиш студентски заем. Ако се реализираш в мечтаната от теб професия и печелиш добре баща ти пак ще се отнася супер с теб.
Не оставяй родителите ти да ти живеят живота.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 718de09f52
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Софтуни, що за простотия...имайте малко уважение!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 573d81085c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Така и не разбрахме каква ти е мечтата, какво искаш да станеш.

 
  ...

...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 2c2de9d80f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Имам приятелка със същата история. Тя се записа "Компютърни науки" в СУ, но не й харесваше и се отписа от там. Сега ще стане начална учителка и ще учи в ПУ, защото там й е по-спокойно. А и тя искаше да учи за учителка от самото начало. Следвай мечтите си и това е твоят живот, и ти ще го живееш

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 192539fcef
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До номер 11. Боже все едно описваш моята история. Аз точно за начална учителка в ПУ мисля да записвам, което е мечтата ми от дете. И аз бях в специалност "Компютърни науки".

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: eae03c4be9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Пишеш само за нещата, които не искаш да станеш, кажи какво ИСКАШ. Кажи го тук. Може да не го казваш на баща ти, но се фокусирай върху това, което ти искаш да станеш и тайно си мечтаеш. Но това нещо нека да е НЕЩО. Сподели. Какво искаш да направиш от себе си? Какво е live well lived за тебе?
Относно какво казваш на баща ти, ще ти е гадно, но не означава че не трябва да го направиш, и го направи по-скоро. Онова, което чувстваш е че трябва да направиш нещо, знаеш че е така, сигурна си за сесе би и живота ти, но те е страх, защото думите на някой друг (БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ КОЙ) ти говорят друго. Запомни: Ако преодолееш страха си, животът ще ти направи подарък.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: cfdd061a82
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   13, много си прав във втория ти абзац, но моят съвет към авторката е в никакъв случай да не казва какво иска тук, защото веднага ще се намерят хора, които старателно да ѝ обяснят как няма да стане, няма да ѝ се получи и.т.н.

Авторке, действай по това, което ти искаш и не се обяснявай на хората. Обяснение на никого за нищо не дължиш, запомни!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker