Майка ми прекалява - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Майка ми прекалява
преди: 5 години, 4 месеца, прочетена 2318 пъти
Здравейте, пиша просто за да изкажа някъде това, което ме мъчи с години. На някой може да му се стори глупаво, но когато човек го преживява си е съвсем реално. Та на историята ми, когато бях малка имах долу горе добро детство, тогава не осъзнавах много неща. Постепенно с годините всичко се промени. Проблема е, че майка ми прекалява във всичко, меси се на всякъде, обсъжда как не харесва родителите и роднините на мъжа ми, защо каня някого вкъщи, защо давам пари назаем на някого, примерно защо някой е останал да преспи в нас, защо говоря с определено момиче и как мога да съм и приятелка, вече не смея да спомена нищо пред нея. Ако примерно разбере, че пуша ще има скандал и натякване до живот, все ми казва как не трябва да пия когато изляза, не можело жена да пие и да се излага. Дори не се усеща как ме излага самата тя, способна е когато чуе нещо пред някого или на улицата да се развика ама защо така, как. Писна ми не издържам вече, казвам и го, обяснявам и какво ми причинява, а тя си знае нейното-аз като майка съм длъжна да направя така, а докога аз съм на 25 години, имам дете стига вече, понякога ме е страх да не разбере нещо, защото не се съобразява и започва да ми се кара или да ме упреква пред хората, пред мъжа ми, срам ме е неговата майка дори не се обажда толкова често. Сега започна и в отглеждането на детето да се бърка. Държи да и се обаждам по 3 пъти на ден в определени часове, да и докладвам всичко, защо мъжа ми не се е прибрал от работа в точния час, къде е, защо го няма, та аз гледам бебе как мога винаги да съм на линия под час. Упреква ме за всяка постъпка като и кажа ти не си ли направила същите неща, не иска и да чуе нейното все хубаво, то си било за тогава, правела така за да не допускам нейните грешки, а не се ли учи човек от собствените си грешки. С баща ми са разведени и той не желае да контактуваме, до започването ми в 1 клас ходеше на работа след това спря и до ден днешен. Пределно ми е ясно, че сам човек е трудно да се справяш, но тя не си направи труда поне да си потърси работа, да ми осигури по-добър живот, разчиташе на баба ми и дядо ми, лека им пръст, на техните пенсии. Толкова съм се чудила защо само моята майка е различна, защо само тя не ходи на работа, защо ние никога не сме ходили на море, почивка, защо нямам неща каквито имат другите или винаги последна аз ги имам, а когато я попитам това след толкова години оправданието е как щяла да ме остави сама вкъщи и да ходи на работа, ами както другите самотни майки, все има оправдание. Не се ли стреми един родител детето му максимално да е добре, а на нея не и пукаше как се чувствам аз. Знам всичко вече е отминало, но вътре в мен спомените се връщат и чувствата бошуват. Който иска нека ме съди, но аз изляха това, което беше ми заседнало и с никой не мога да споделя от срам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 4 месеца
hash: 517e5ff0da
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Майките са така

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: b5b6dc6c8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мъж на 25

По едно време и аз имах подобни казуси с моите родители. В стремежа да предпазват децата си, много често родителите прекаляват с нещата, които правят или казват.
И аз много често съм си задавал подобни въпроси, като теб. При мен положението не е било чак такова, но на моменти наистина ми идваше в повече от излишни коментари и съвети, които не бяха приложими в моя живот. Все пак аз имам собствен живот, живея от 14 годишен сам и се научих да слушам най-вече себе си.
В край на сметка, ти си отделен самостоятелен човек. Жена на 25 години си, с дете при това, което ме навежда на мисълта, че просто трябва да спреш да се влияеш от мнението на майка ти.
Самостоятелна си, взимаш решенията без да се влияеш от мненията и.
Не би трябвало на тези години да позволяваш живота ти да зависи от майка ти, или който и да било. Може би можеш да се влияеш по-силно само от мъжа си.
Остави я да говори каквото си иска, а ти живей живота си както смяташ за добре. Ако изпитваш разочарование към тях, приложи тази енергия към постигане на нещата, които искаш. Вместо да се връщаш назад във времето просто прави това, което ще те направи щастлива.
Прави ми впечатление и с моите родители, че с напредването на възрастта те се превръщат повече в деца, отколкото във възрастни хора. Говорят и коментират едно и също, но накрая ние сме тези, които трябва да взимаме решения.
Не разбирам защо си длъжна да и даваш отчет. Като иска да се чувате по 3 пъти на ден нека тя да ти звъни. Според мен липсата на баща ти се усеща доста силно от написаното, но вече си изградила семейство.
Игнорирай това, което казва, просто я изслушай без излишно да се напрягаш, даже може и да не я слушаш.
Моята тактика е точно такава. Просто слушам това, което имат да казват, ако отново е нещо, което до болка съм чувал просто ми преминава през ушите. Така никога не запълвам съзнанието си с излишни проблеми и терзания.
Ако трябваше да слушам и правя всичко, което ми казват не мисля, че щях да се харесвам, като човек сега, а съм правил доста грешки през живота си, но въприки това съм този, който исках да бъда.
Така че не и се връзвай.
Човек наистина се учи от собствените грешки и от грешките на другите.
Гледайки държанието на майка ти, ще знаеш каква жена не искаш да бъдеш занапред. И аз упреквах баща си за много неща. И той стоеше без работа много, много време, а в същия момент ми даваше наставления по телефона кое как трябва да се направи. Не съм доволен напълно от начина, по който са ме възпитали.
Изпадал съм в ситуации, в които съм силно уязвим и безпомощен точно защото съм следвал семейните модели. В един момент установих, че ако аз сам не се самовъзпитам по определен начин, никой няма да ми помогне. Затова просто спрях да ги слушам и започнах да градя нов образ, който притежава други виждания и ценности в живота. Образ на човек, който дества според собствените си виждания, било то и грешни. И аз като теб се връщах постоянно назад и анализирах всяко нещо, което са ми казали и направили. Изводът до който стигнах не ми хареса, но точно тогава разбрах, че вече ще слушам само себе си, колкото и да ме упрекват.
Така че, като жена на 25 си длъжна да следваш собствените си принципи.
Може би очакваш мнения от по-възрастни, но просто реших да изразя мнението си, казвайки кое при мен действа.
Определено имаше ползва. Не пречи да опиташ :)

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: e6c7e53b8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Майка ти прави това което ти й позволяваш. Ти й позволяваш да се бърка в личния ти живот и тя се бърка, криеш че пушиш, и защо, за да не викала, ами запали цигара, когато сте сами, да се опита да вика, да станеш и да си тръгнеш, и когато ти се обади да й кажеш че не може така да си позволява, че ти е майка й я обичаш, но отдавна си пораснала и или ще се държи с теб като с възрастен, или ще прекъснеш контакти с нея.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 405b5cf390
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От автора: повярвайте пробвала съм какво ли не, прекъсвам контакт когато се скара ме, тя се сърди, звъни как съм я оставяла и ако и се случи нещо няма да знам, казвала съм и че въобще няма да се виждаме и с това държание ще си кука сама в къщата ако продължава отговорът е че аз не мисля за нея и не я обичам, хората как споделяли с майките си а аз нищо не съм и казвала е как да и кажа като тя го обръща срещу мен, а най-лошото е че сега живея в нейния апартамент, който наследи от баба тя си има къща, но обмислям да се махна, ще е трудно с детето, но така не се живее. Но въпреки всичко аз съм добър човек и я обичам и не искам да става така, с години чаках да се промени, явно така ми е писано.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 95cdfff369
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Въобще няма да те съдя. Ти имаш типичния отеовен еодител. Ако не пресечеш това вмешателство страданията ти тепърва ще започнат. Може да изгубиш и семейството си. Под загубиш нямам предвид само развод. Отчуждение, разрив. Първо с мъжа после с детето. И ако мислиш че най лошо е да те излага пред хората и долагането на всеки кръгъл час... о не! Виж какво ще стане когато и се опълчиш или дистанцираш. Ше го играе жертва, нещастна, сиротна найка. Ще ти вменява вина по начини които не си подозирала. НЕ се поддавай на сълзи и разкаяние. Не се поддавай на нищо което те заблуждава, че ще ве промени. Това е характер. И с асоциалния начин на живот тои се е затвърдил. И не миличка - тя не те е оставила вкъщи сама ( защото много те обича ). Нарича се кръвожадна за контрол. И ти като нейно дете си най - наблизо. Това е злоупотреба от ранга на кръвосмешението. Но не телесно а духовно. Дано се изразих правилно. В твоите ръце е да дадеш итпор в името на семейството си.

 
  ...


...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 177e460a52
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Прекалява, защото не й налагаш граници. Не й звъни и не й вдигай, още по-малко да й даваш отчет. Казвал й да не се меси повече, ако иска да те види пак и точка.. Голяма жена, а дава отчет на мама вместо на мъжа си. Искаш да те разведе и да станеш самотна дърта кукувица като нея ли?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: b38c02fbf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз бих и обяснила какво ме дразни и да й обясня защо ще спра да си вдигам телефона. Спирам да говоря с нея, докато не преосмисли поведението си към мен.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 56b08ab766
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Колкото и да ти е трудно. Сядаш на масата с нея и и казваш. Това ще стане така и така, уважаваш, обичаш и не желаеш да я нараняваш, но ти трябва да живееш своя собствен живот. Тя няма да те разбере. Ще се опита да си продължи както до сега. Не можеш да я накараш да престане да се държи по този начин. Дори и тя да иска, това са години едно и също. Баща ти за това е спрял да ви търси. Макар, че е вариянт да се скарате, не препоръчително. Избягвай я ако трябва. Ти си реши кога през деня или вечер да и "дадеш отчет" но само веднъж на ден. С течение на времето започни да прескачаш през ден и т. н. Моята майка е същата. Баща ми избяга от нея когато бях на 15 а сестра ми на 13. На всичкото отгоре се забърках с 40 годишна която в момента ми къса нервите ежедневно. Мятам си го в другия крачол и "маняна".

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 177e460a52
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Авторке, слаба си в налагането на граници. Като си й казала да спре, а тя продължава, не й вдигай телефона и не й слушай манипулативните глупости. Ако дойде у вас, не й отваряй, ако има ключ - смени бравата. Бъди наистина сериозна, не мекушава - тя го усеща и затова те манипулира. Не вярвай и че ще се промени - няма такъв филм при токсичните хора като нея - бягай далеч като баща ти и това е. Не трябва да се обвиняваш и да се мислиш за лош човек при положение, че спасяваш себе си и семейството си от токсично влияние било то и на майка ти. Това, че е майка, не я прави добър човек и добър родител. Тя си мисли за собствения гъз и те трови целенасочено, помисли и ти за своя, ако не искаш мъжа ти също да избяга и детето ти да расте без баща.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: af5680c960
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Майка ти няма собствен личен живот, скучае и ти обираш негативите. За следващия и личен празник и подари вноска в местния състав за народни танци или дори за салса. Купи и компютър на старо, или поне и намери отнякъде, направи и фейсбук, и и обясни как да го ползва, че поне дам да си спами на воля. Намери и почасова работа. Запиши я в библиотеката. Накарай я да се запише в Червен кръст, въобще създай и ангажименти, че да не се опитва да живее твоя живот. Не и вдигай, на 2 дни веднъж е достатъчно. И и купи успокоителни билкови лекарства.

 
  ...

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 3c6bd719db
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Не й позволявай просто. Вдигни й луд скандал, ако трябва я нагруби и тя ще се огорчи много със сигурност, но няма повече да те занимава. Да, гадно е, но е единственото решение ако искаш наистина да спре. Ако ли пък не, ще си я търпиш. Тя го прави само и единствено от загриженост и любов!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker