Искам да се сдобря със сестра си! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Искам да се сдобря със сестра си!
преди: 13 години, 15 дни, прочетена 4858 пъти
Имам голям проблем със сестра ми. Повече от година и 6 месеца не си приказваме, заради така наречения й приятел. Изобщо не ми говори, опитах много пъти да се сдобрим но не се получава, тя просто неиска. Говорила съм и с приятеля й, който ми казва, че е говорил с нея да се сдобрим, но тя не искала. И най-лошото е, че виждам, че е тръгнала по лош път, а немога да я спра.

Ако си мислите, че родителите ми не обръщат внимание- не е така, зная че мама много страда от това. Тази година бях абитуриентка и сестра ми не дойде на бала ми-беше ми много гадно, но зная, че на мама и тати им беше още по-отвратително. Най-лошото е, че се чувствам отговорна за нея-тъй като тя е по-малка с 4 години от мен, а нищо немога да направя, за да я предпазя от лошия път, по който е поела.

Имам само един въпрос-според вас като поотрасне още малко и като излезе от пубертета дали е възможно да се сдобрим и всичко да е както преди? Супер много си я обичам, нищо че се държи лошо с мен- винаги ще си остане по-малката ми сестра.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 15 дни
hash: 6e2dd629ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   ами бъди просто до нея и ? засвидетелствай от твоя страна твоята обич, не се натрапвай иначе... може да мине, може и не - зависи от нея, ти само може да продължаваш като до сега и да чакаш да те оцени.

 
  ...
преди: 13 години, 15 дни
hash: a56f63e825
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не си казала защо сте скарани! Някой неща се прощават, други не.

 
  ...
преди: 13 години, 15 дни
hash: 7f56dafd80
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Видях темата ти и тъй като имам сестра като теб, реших да ти пиша. Дано можеш да погледнеш от другата/нейната страна на нещата. Като малки имахме точно такива разногласия. После като пораснах се оправих сама. Имам семейство, но продължавам да страня от родителите си и не говоря с сестра ми (на 40) съм, още съм огорчена от думите и действията й.
Докато продължаваш да мислиш така "така наречения й приятел" нямаш шансове. Добре не го харесваш, ама не е това начина да го кажеш. Нападаш човека който тя харесва/обича разбира се, че ще го приеме за нападение към нея. "мама и тати им беше още по-отвратително"- а на нея какво й е??? семейството й да не я подкрепя в живота й. "се чувствам отговорна за нея"- нямаш право да я контролираш, само родителите имат такова право. "за да я предпазя от лошия път" - имаш право само да й дадеш съвет не да й се караш да и поставяш ултиматоми и т. н..
От текста който си написала разбирам, че ти искаш тя да се откаже от своите желания и намерения, да живее по твоят начин да я командваш, да съжали родителите ви, че на тях не им е угодно. Е не става така аз бих просила на улицата но не бих се върнала. Тя има право на свой живот.
Не го харесвате циганин ли е? сводник ли е? ако е такъв, значи тя просто има проблем с самочувствието потъпкали сте го и тя търси спасение при първият който и каже че е хубава, добра и т. н. Сигурно в къщи не го чува често. Много родители казват на децата си "за нищо не ставаш" това нещо повторено достатъчно пъти става истина. Колко често я укорявате и й напомняте грешките? Знайте тя знае свойте грешки и не иска да ги повтори. Въздигнете й самочувствието отнасяите се с нея като равна като приятел в истинският смисъл на думата. Тя ще се оправи, подайте и приятелска ръка и тя ще се вкопчи в нея.
Говорим за 15 годишно момиче нали? Имате шанс докато се омъжи след това ще настрои мъжът си срещу вас и ако се чувства обичана край с вас, задраскани сте от живота й.

П. С. Ако имаш въпроси питай аз също искам да спася това дете. Извини ме за нападките просто си припомних угорченията.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 14 дни
hash: 70d06dc68d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   На 15 сестра ти си мисли, че тя е единствено правата, а всички други са и зложелатели и са срещу нея, чувства се низвергната от целия свят и вероятно се мъкне с приятеля си напук на всички. Т. е. подходите /твоят и на родителите ти/ са грешни, с императиви далеч не винаги се постига ефект. Поогледай се и често ще видиш, че в едно семейство единият крещи и /или/ заповядва на децата без никакъв положителен ефект, а другият не повишава тон, говори интелигентно с децата си и се разбира с тях. Намери правилния подход, защото примери за отчуждени братя и сестри за цял живот - колкото искаш, повечето поради неуредени ангажименти към родители и наследствени имоти, но и заради неправилно построени взаимоотношения също не са малко. Ненапразно е казано, че брат брата не храни, но тежко му, който го няма.
Мечо Пух

 
  ...
преди: 13 години, 8 дни
hash: d7e30725d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   от авторката: значи номер 3, нямам нищо против приятеля на сестра ми, напротив.. дори аз им помогнах да станат гаджета, имам против това, че сестра ми гледа как той се държи със неговите родители и неговата сестра и копира всичко тъй като мисли, че това е правилно.
другото, което е неискам да живее по мои правила- НАПРОТИВ!! Защото знам какво е да ти казват какво да правиш и как да живвеш! И единственото, което искам е да се сдобрим! Все пак сме сестри!
И другото, което е - неможе да се оплаче, че нашите не я подкрепят! Имаме страхотни родители и са били както до нея, така и до мен, дори и да сме грешали. Не са си налагали мнението и са ни както родители, така и приятели.
А колкото до това, че никой не и казва, че е добра и т. н. не е така... родителите ни ни обожават и ни го показват всеки ден! И никой не е казал, че не харесваме приятеля й, а просто това, че т копира неговото държание, за да му се хареса! А и неможе да се оплаче от ниско самочувстие или нещо такова.. тя си е отворен млад човек, който си има своите приятели и социални контакти!
А колкото до това за лошия път, да чувствам се отоговорна за нея, защото ми е сестра и въпреки всичко я ОБИЧАМ!

 
  ...


...
преди: 13 години, 8 дни
hash: d7e30725d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   От Авторката : Аа и номер 2 и аз незная, защо сме скарани, опитах се да разбера причината и тя не ми казва! Една нейна приятелка преди време ми беше казала, че е заради една наша обща снимка, защото съм я изпратила на един мой приятел! :Д и то някаква съвсем обикновена снимка? ! И то не на някой непознат за нея, тя също познава въпросния човек!
Въпроса е там. че не виждам защо стана такъв голям проблем, и ако наистина това е проблема искам да се сдобрим най - после! Стана повече от 2 години от както изпратих въпросната снимка, а ние с нея вече повече от година и 6 месеца не си говорим! И не е ли логично, ако беше затова да спре да му говори веднага, а не след известно време!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 7 дни
hash: 7f56dafd80
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

7.   Виждам доста противоречия в темата и постовете ти авторке
така наречения й приятел - нямам нищо против приятеля на сестра ми???
Момчето сигурно се държи така с свойте роднини защото заслужават, а тя може да вижда някой техни дейкствия у вас и затова да му подръжава.
родителите ни ни ""обожават" и ни го показват всеки ден - мама много страда, мама и тати им беше още по-""отвратително"??? Също има разлика м/у казват и показват която децата не разбират. Как точно й показват всеки ден, че я обожават, защото имам някой предположения. В никъкав случай не казвам, че не ви обичат всеки родител обича детето си но разликата е в казването и показването.
неискам да живее по мои правила - а немога да я спра???
И какъв точно е лошият път по който е тръгнала да не говори с теб и да не живее според нормите който сте предначертали с мама за нея.

Аз съм № 3 и все още стоя зад това което съм написала. Би ли ми отговорила колко пъти си я прегръщала поне за 5 мин без да я пускаш, и си и казвала, че си най щастливата на света да имаш нея за сестра, че я обичаш и тя е едно от най любимите ти същесвта на света. Знам, ще отговориш "много" а дали е искренно.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: d7e30725d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   От авторката: Много пъти съм го правила, макар че не мисля, че трябва да давам обяснение на когото и да било. Другото, което е когато става въпрос за най - близкия ми човек, или по - точно, човекът, когото обичам най - много няма как да не съм искрена!!!
Аа и нещо друго - тук вместо съвети да получавам го обърнахме на говорилня и спорове. Ако имаш желание номер 3 можем да си пичем лично, за да ти обясня как точно стоят нещата, защото най - вероятно за теб сега говоря разни приказки! А мисля, че ако бяха празни приказки и не исках да се сдобрявам с нея, нямаше да пускам тази тема и да се правя на интересна! Аз имам проблем и се надявах на СЪВЕТИ!!!

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 7f56dafd80
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   От № 3
Авторке да не си длъжна да даваш обяснения но след като питаш трябват някой обяснения. Да отговориш на въпросите например иначе как да ти даде някой съвет. "Как точно й показват всеки ден, че я обожават"??? "какъв точно е лошият път по който е тръгнала"???
За искренноста не си разбрала, не да си искренна към нея, а към себе си, като кажеш "много пъти съм я прегръщала" да е искренно.
"тук вместо съвети да получавам го обърнахме на говорилня и спорове"- не споря с теб, мислиш ли, че ми пука толкова много за теб, че да споря или да ти се ядосвам, просто ми е жал за детето иска ми се да не попада в лоши ръце и ако мога да спася едно дете бих била щастлива. Споделих, че преди години бях в подобно на нейното положение. Плюс това идеята е не да споря, а да те накарам да мислиш различно, от друг ъгъл да погледнеш нещата, да оцениш постъпките си/изглежда си згрешила щом толкова дълго време не ти е простила/, за да мога да помогна на детето. Идеята е не на теб а на нея да помогна, ако е тръгнала по "лош път" да ти помогна да я измъкнеш от там. Съвсем съм сигурна, че не говориш празни приказки а си казваш твоята истина погледната по твой начин. Разбирам те напълно и ще се старая да си избирам по тактично думите.
П. С. ако искаш пиши тук, аз лични разговори не искам да водя, пък и по този начин може да помогнем на някой друг в роднинските му отношения. Моля отговори на двата въпроса и питай ако има нещо.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: d7e30725d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

10.   Авторката: Ами разговарят с нея, опитват се да я разберат, защо се държи така, поне, когато това е възножно, защото тя почти НЕ СЕ ПРИБИРА ВКЪЩИ!!! Неведнъж мама и тати са ходили да я прибират от приятеля й, но неговите родители (с който мама и тати се познават още от когато те са били малки) я защитават и казват, че според тях е по-добре да стои там. Ако се прибира вкъщи, то е само, за да спи и то не винаги! И НЕ, родителите ми не са безотговорни като я оставят даправи каквото си иска.. просто неискат да се карат с нея, а да се опитат да оправят нещата с добро!
А относно лошия път, преди време, още когато си говорихме ми беше споделила, че е пушила трева и, че й било харесало. Тогава я спрях и й казах колко е вредно и, че започнеш ли веднъж, може да се пристрастиш и т. н.
И сега си мисля, че и след като не се прибира и е възможно да е решила да "опита" отново и да е решила да продължи! Нима е нормално едно 15 годишно момиче да не се прибира вечер, или да го прави, когато тя реши? ! Другото, което е зная, че се събира с човек, с когото аз преди време се събирах и зная що за стока е, човека е женен вече и деца има дори, но това не го спира... Страх ме е да не си го върне, заради мен, защото аз преди време му отказах и той ми каза, че ще си го върне! А най-лошото е, че тя му има голямо доверие! :(

 
  ...

...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 1c793da77f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Според мен трябва просто да оставиш нещата да отшумят. Просто й кажи, че винаги ще бъдеш до нея и я обичаш и когато се чувства готова и има желание да ти сподели в какво си сбъркала и че ще се опиташ да се поправиш. Просто не я притискай да се сдобрите. Все пак е и в трудна възраст както се казва - тогава човек няма толкова опит и възприема много неща по по-различен начин. Дай й свободата да се учи от грешките си и не бъди толкова покровителствена, макар й да й мислиш доброто - добре е човек да прави сам изборите си, макар й не винаги да са правилните и след това понякога силно да съжаляваме. Знам, че искаш да й помогнеш, но колкото повече й говориш и най-вече за това как старадат ваште заради нея - тя толкова повече ще се дразни от поведението ти и ще прави напук. Просто най-дразнещото е като ти кажат, че хората, които обичаш страдат от това, което правиш, дори и да е така. И друго, според мен и тези нейни чувства може би са породени от факта (от коментарите ти съдя), че ти по скоро се държиш с нея не като нейна сестра, която винаги ще я изслушва, а като нейна майка - която винаги се опитва да я наставлява, да я предпази от грешки като я ограничи до известна степен и която поучава. Отделно в тази възраст се получава винаги конфликт между по-големите деца и по-малките особено ако първородните са еталон за подражание -имам предвид първи в училище, перфектни в повечето неща и един вид родителите ти, ти като си имала 6 са се радвали - за нея като са минали вече по тоя път е нещо нормално и не е нещо нова - демек ти вече си имала 6 и нейната 6ца не е равна. Не се изразих много ясно, но и аз не знам как да ти обясня. Просто понякога родителите, колкото и да обичат децата си и то по-равно, някак си всяват чувството на по-малките, че трябва да са поне толкова добри колкото по-големите и всеки техен успех дори и сам по себе си да не е малък - не се забелязва толкова.
За мен трябва да я оставиш да порасне и да направи свойте грешки, да й дадеш повече свобода и така след време тя сама ще те потърси.
Ана

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 7f56dafd80
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От №3 Ана ти е дала добър съвет, послушай я, поне ти да си близка един ден с нея. Родителите ти са я загубили не виждам начин да си я върнат. те мислят ли въобще ами ако си дойде бременна и скарана с гаджето какво ще правят. Не съм очаквала да е такова положението. Мисля, че родителите ти са се отнесли доста безотговорно меко казано. Как може 15 годшната им дъщера да спи у момчето, как са го позволили, това ме шокира. Независимо колко близки приятели са родителите, да пуснеш понякога дъщеря си у приятелка, да, но на 15 да спи редовно у момчето неразбирам. Та тя е толкова малка, какво очакват родителите ти приятелите им да носят отговорност за възпитанието на дъщеря им?
П. С. Ана ти е писала всичко няма какво да допълня. Само ако имаш дъщеря един ден не прави като родителите си. Късмет дано да успееш.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: d7e30725d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   От авторката: Благодаря! Няма да коментирам това, че за вас родителите ми са безотговорни, защото знам, че не е така, а и не ми се спори, защото едно е на живо, а съвсем друго, когато го прочетеш! Благодаря Ви за съветите!!!
Вчера се случи нещо, което не бях очаквала - аз и зададох въпрос и тя ми отговори и то без да се скара с мен или да ми се втросне.. Незная на какво се дължи промяната, а и може изобщо да не е промяна, а само да си внушавам!
Благодаря Ви още веднъж!! За съжаление скоро няма да мога да влизам тук, но ако има някой да допълва нещо или да ме пита, с радост бих му отговорила, когато имам възможност!

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 3ecdbe2ff7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Аз мисля, че просто трябва да отидеш при нея и да й се извиниш. Според мен причината не е в "пубертета", а в това, че вероятно или ти си я обидила с нещо.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 6ac59d859f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   като стане и тя абитуриентка и ти няма да отидеш и тва е мойта сестра дойде на бала ми пък е на 8 и половина

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker