Как се завежда дело? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Как се завежда дело?
преди: 5 години, 3 месеца, прочетена 1548 пъти
За съжаление стигнах и до този момент. Историята е 6 годишна. Моментът в който "жената" с която решихме да живеем заедно и да имаме дете, като разбра, че е бременна във втория месец, тотално обърна другия край. Показа истинската си същност. Надменна, опърничава, маминка, не способна да сготви нещо годно за ядене, мързелива, с психични отклонения, мога да изброя още, но в момента на връх нова година, ми яде дроба и не се събирам в кожата си. Детето ми е на 5 години и има психоза. От виковете и крясъците и от както се е родило, в момента то се затваря в негов свят и се държи като 2 годишно. Не говори. Не се развива нормално психически и т. н.
Не издържам повече на всекидневния психически тормоз. Имам доказателства/записи/как и за какво крещи и не спира да говори простотии за магии, отглеждане на дете и т. н. Приятелките и също се убедиха, че тя не е добре психически. Има две от тях които биха казали всичко както си е. Нямам възможност и финанси да ходя при адвокат. Чувствам се на 99% сигурен, че бих спечелил и сам без адвокат делото за правата над детето. Нямам брак с особата. Живея в голям град в собствен апартамент. А особата е селянка и е гола като пушка.
Не знам как се процедира и къде трябва да отида.
Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 3 месеца
hash: d41224b9ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Без адвокат нищо няма да направиш. Жена ти и с най-евтиния адвокат ще спечели делото.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 68dfcb2788
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не вярвам адвоката да вземе чак толкова, то другаде няма къде, но ще ти е трудно като самотен баща.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 2b25ebd6c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ще вземеш детето,ако съдията по делото ти е свако,вуйчо,брачед или тя е наркоманка и алкохоличка,във всички други случаи ще ги изпратиш до селото на "жена" ти,жалко,но факт

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: b0a60d28f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Без адвокат ще ти излезе по-скъпо. Не съм юрист, но дело за родителски права не е проста процедура, има доста етапи, документи, свидетелства и прочее, за придвижването на всяко се плаща такса, разтакаваш се по различни инстанции... Ти си го представяш като да пуснеш плик с писмо в пощенска кутия, но не е така. За един развод и то по взаимно съгласие с бившия ми съпруг чакахме близо година при все, че адвокатът ни представляваше и двамата. А на теб ще ти се наложи със свидетели, медицински експертизи, нотариални актове, служебни бележки за доходи и още куп подробности и бумаги да доказваш, че жена ти е луда, че детето е в риск, че не са му осигурени битови условия, че майката не е в състояние да упражнява родителските си права, че трябва да бъде поставена под запрещение, че ти можеш да осигуриш закрила на детето и прочее, и прочее... Пак казвам, не съм юрист, но казусът е изключително заплетен и е немислимо да се оправиш без адвокат. Има обаче, според мен, една вратичка, която можеш да използваш. След като не живеете заедно с майката, а ти имаш сведения, че тя не полага грижи за детето ви, можеш да сезираш социалните служби. Ако те се убедят, че детето е в риск, в повечето случаи го настаняват у другия родител. Но това е временна мярка и не ти дава пълни родителски права.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 02e154e1fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Авторе или вадиш голяма сума за скъп адвокат или по добре не почвай такова дело, защото макар апартамента да е твой, той в момента се води семейно жилище за детето, и детето ти до навършване на 18г от там не можеш да го мръднеш, ако нямаш силен адвокат жената ще спечели правата и ти ще си в следващите 12-13 годинки на квартира за да ползва детето имота.

 
  ...


...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 41e84bcda8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Номер 5, автора, ако е инат никой не може да го изгони от жилището му, а жена му и детето му където искат да си живеят.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 99f8123f44
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Не е чак толкоз скъпо, може да се допиташ безплатно до онлайн Адвокат Светлозар Арнаудов, като го изпишеш в Гугъл търсачката, и ще ти излезни консултирай се с него онлайн е безплатно. А пък ако решиш да го наемиш, сто проценга ще спечелиш делото.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: d756999a7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Няма ли начин първо да я заведеш на лекар? Ако има криза, може да извикаш полиция с искане за психиатрична помощ и да обясниш, че ви заплашва. Постарай се да и поставят диагноза и да стартира лечение. След това вече е много по-лесно, а и може да се оправи. Възможно е да е шизофрения, понякога се отключва при хормонални промени, каквато е бременността. Направо с дело ще ти е много по-трудно.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 02e154e1fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   №6 ти така си мислиш

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 06214894cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Автора
Благодаря на всички за мненията ви. Номер 5. Имота ми е дарен на мен и майка ми. Ако иска и от върховния съдия да ми представи нареждане аз от имота си не излизам. Ще вляза за 7-8 години в затвора, но ще знам защо. Друг е въпроса , че няма нито мозък, ни кураж да го направи. В главата и се въртят неща от сорта на "господ бог", "майка ти ми прави магии", "аз съм безгрешница". За 6 години съвместен живот, да съм чул два пъти -" Да ; сбърках". Никога не греши. Тя е най- добрата майка! Бащата на детето винаги греши, за това той не трябва да участва във отглеждане и възпитаване. Дори когато детето идва при мен, за да ми покаже нещо или да се сгуши в мен, идва, издърпва го, и нарежда какъв лигльо съм бил и съм правел лигавщини.
Номер 2;
Повярвай ми, изобщо няма да ми е по- трудно като самотен баща. В момента се чувствам в пути по натоварен, изнервен и изнемогващ. Дори детето да изостава психически, физическото му развитие е добро. Детето е осъзнато и много добре разбира всичко около него. Само отказва да говори и изпълнява. Чуе ли постоянните крясъци на майка си , започва да подскача, удря си шамарчета по лицето и само физически е на място. Работя от 16 години на надник. На месец взимам 800 лв. По 40 на ден. Вечер задължително трябва да звънна по телефона преди да се прибера и ако ми вдигнат, ми се нарежда един списък за пазаруване. Рядко се връщам с 10 лв. в къщи. Сутрин бягам да нося детето на градина. Вечер да съм си тръгнел по рано от работа за да отида по на време за да го взема от градина. Скандал от вратата защо съм се забавил с 10 мин. Скандал защо не съм купил еди си какво. Когато отговоря , че не ми е казано; скандал защо не съм се сетил , че тя си е мислела да ми каже. Сядам да хапна за /закуска, обяд и вечеря/ в 17.30 до 18.10 ч. Колко време съм бил ял!? Естествено си мия посудата която цапам и останалите в мивката. В 19.00 ч. детето трябва да вечеря, отивам и му приготвям готовата консерва която съм купил. Храня го. И в същото време и мен ме "хранят". И с цялата си наглост, понеже не ходи на работа, чака да се върна за да започне да нарежда команди и скандали. Се обръща и квичи на среща ми, че не се занимавам с детето и не го уча на нищо.
Мислиш ли, че ако съм "самотен татко" ще ми е по трудно?
Номер 9
За това не знаех как да процедирам и за това което пишеш. Не знаех , че мога да се обърна към полицията. Не съм имал работа с шизовфреници, но държането, действията и приказките и много ме навеждат в тази посока.
Когато се запознахме тя беше ходила на лекар понеже се съмняваше за гуша. Стягаше я гърлото и вода не можеше да преглъща. 10 хапки от яденето ги ядеше по час и половина. Оказало се проблем с щитовидната жлеза. Изписал и таблетки цинк и селен. Седмица преди да се срещнем е започнала да ги пие. Изглежда са и подействали и не избухваше. Всичко беше много добре. На петия месец от ходенето ни, и предложих да заживеем заедно и трябваше да освободи квартирата. Понесе доста багаж и котките си включително за да ги занесем на селото и при родителите и. Тогава щях да се запозная с тях. Точно когато вкара котките в колата и се изпусна за първи път с обидите си към мен. Замълчах си. Опитах се да се поставя на нейно място и , че е нормално да е изнервена. Стигнахме и ,че забременя. Още в началото когато се разбрахме да сме заедно и свалих картите си. Казах и , че не търся бройки а човек с когото да създам семейство. Ако тя не желаеше, просто да не си губим времето. Случвало се е и друг път да промърмори за нещо, но то си беше в реда на нещата. И аз съм човек. Моментът в който гинекологът потвърди , че е бременна във втория месец и тя превъртя. Обърна се на 180 градуса! Започна да ме дебне за да се заяде с мен. Започна да повишава тон. Прерастна в ежедневно крещене. Тя не говори а крещи. Стиснах зъби и се въртях на пета. Смятах , че е нормално заради бременноста. Разпитвах, рових из нета, от познати търсих информация и съвети за това и държане. Нищо не можах да намеря. Гинеколога и изписа фолиева киселина и забрани цинка и селена. Приказваше глупости и небивалици на всякъде. Караше се с приятелките си като 9-10 годишните. -" Ти като излизаш с Вергилия аз не ти трябвам използвачке".
Крещеше и за майка ми. Какви ли не епитети и обидни думи използваше. Докато не се нахвърли върху нея да я бие. На второто нахвърляне на бой, не се стърпях и я метнах 2-3 метра. Нито от приказки, ни от молби, ни от страх разбира. Нищо! Моля се само да ми издържат нервите за да не я убия.
Говорих с брат и. Така и така стоят нещата, дай да направим нещо. Не му се занимаваше. Той и за това сигурно я отбягваше. Питах го поне да ми каже какво да направя кого би послушала. -"Ами майка"! Говорих с майка и. На дълго и нашироко. Ами селска жена на чуждата къща, цял живот мачкана от свекърва деспот и работа по нивите. То нищо и нямало. Тя била се изнервила. Щели да се оправят работите. Защо съм и говорел така. Защо не съм правел иначе. Уважавайте се .
Това беше от нейна страна. Когато отидем на селото и, майка и става на летящ парцал. Вика и. Обижда я. Майко ела. Майко бягай там. Студено ми е. Майка и виновна. Прави я на 2 стотинки. Кокошките спират да снасят яйца когато тя е в селото. Половината махала кънти. Баща си обижда. Пияница бил. Мързелив лентяй. Мухльо. За нищо не ставал.
Не мога да изредя всичката простотия която блика от устата и.
Свързахме се с детски психолог . Добро име и видими резултати. Човека прие случаят с нашето дете доста сериозно. Наблюдава го около 3 месеца. Пожела и аз да присъствам. Стигнахме до там , че изписа слаби успокоителни на детето за да излезе от този негов свят и да започне да се държи нормално. Извика ни след седмица за да прецени дали има напредък. Хубавицата разбрала нещо не както трябва/ сложни думи/ и като започна да се зъби на психолога. Човека мълчеше и ме гледаше в очите. Без да му казвам нищо, само вдигнах рамене и ме разбра. Излезе от стаята и се върна след 3 мин. Опита се да говори с обвиняващата го в безхаберие колко трудно се гледало дете. Препоръча ни семеен психолог и там отидохме. Докато аз обясних за 5 минути цялата ситуация и държането и; то той за 50 мин. не можа да получи точен отговор от нея на два въпроса. Опитахме и втори сеанс, но на 10-та минута той се отказа и прекрати. Опита се да и обясни че преди 5 години е пиела такива хапчета, но състоянието и е доста по различно и че трябва да отиде за нови изследвания и лекарства.
Глас в пустиня. На майка и съм и говорил , че не е с всичкия си и и трябва лекар. Е не! На мен ми трябвал.
Всичко съм опитал да направя и няма ефект. За това и стигнах до там , че искам да прекратя всичкия този тормоз върху мен и детето ми. Нямам брак с особата, но детето съм си го признал и носи трите мои имена.

 
  ...

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 02e154e1fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторе прочети чл 56 от СК и пак говори че никой не можел да те изкара от жилището. Дори жилището да не е твое, а на баба ти примерно, жена ти спечели ли правата на детето тя остава вътре а вие с баба ти вън. В този случай и мозък не й трябва на жена ти, достатъчно е адвоката й да й каже какво да прави.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 41e84bcda8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Много мъка си изживял, редно е да спреш всичко това и да я пратиш у тяхно село.
Минах почти през всичко това, което си изживял плюс добавка и майка и и баща и срещу мен и всички мои роднини. Много бързо сложих край и сега от яд и злоба гледат чрез детето ни да ми правят мръсно, но слабите са така, детето им е оръжие, но докога?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 433d7fbcea
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Автора
Номер 12, разбирам от закони и не веднъж съм "гризвал дървото". Аз знам, че от моя апартамент мога да изляза само с краката на пред. Не ме интересува кой ще ми нареди.
Номер 13
Това което съм описал по горе за отношенията ни, са най често споменаваните скандали. Не съм навлизал в подробности. Аз отида ли на гости при родителите и става същото. Упрекват ме. Чакат аз да се сетя сам да хвана някоя работа. Дърва да цепя. Да влача каруца 500 метра за да събера люцерна. Лампите по стряхата на 6 метра височина не светели. Бойлера не работел. Да не изброявам още. Добре. Стари хора са, разбирам. Но 6 години да издържам и обслужвам лудата им дъщеря, и да слушам реплики "ша мълчиш" и "няма да и посягаш". Много пъти съм искал да я стисна за гърлото. Но не съм нито дивак нито убиец. Всяка вечер слушам как майка ми била "вещица", "енергиен вампир", как една циганка и казала за 3 лева, че се занимавала с магии. На маг Вили нарина над 1000лв. да "разваляла" магии. Майка ми и пречела, дразнела, правела мизерии. Как съм бил мамино синче, мухльо, некадърник. И всичко това се крещи. Комшиите се смеят като ме видят. Майка ми ме била издържала. Каквото ми наредяла това ставало. Хваща детето за ръката и го дърпа по силно. "Ще ме слушаш- щото аз та гледам". И като изреди репертуара, започва от начало. Събуждам ги в 7. 10 сутрин. В 7. 40 идва с гръм и трясък в кухнята да спретне някакъв скандал до 8. 00 докато не тръгнем за градината. Детето се изнервя и то започва да хленчи.
И накрая като стигнем до съд, съдийката определя майката за настойник. Колкото и да е луда, виждам, че детето търси и двамата. Мога да забравя всичко. Но идея нямам как да я накарам да си пие лекарствата.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 8b2e2e4e5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Номер 12, , чл. 56 СК не е приложим, защото авторът НЯМА сключен граждански брак. Партньорката му няма никакви права над жилището, може единствено да го осъди за издръжка на детето, която при заплата от 800 лв определено няма да е голяма.

Авторе, предварителната консултация с адвокат не струва бог знае колко, можеш още по телефона да питаш за цената и да видиш, дали те устройва или не.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 02e154e1fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   №15 Без значение дали автора има брак с жена си или не, той има семейноправни отношения с децата си. Длъжен е докато то/те станат пълнолетни да ги обезпечи с покрив/жилище, където да живеят особено щом другият родител няма собствено жилище където да ги заведе. Гледа се и фактът че децата до момента на започване на делото за родителски права са били с адресна регистрация в имота на автора, следователно са имали и социални контакти със съседчета, с децата от училище/градина която посещават. В случай че жената на автора спечели правата над детето тя остава с него в жилището, за да може детето да ползва правата си да живее в жилището на баща си, около което има създадени социалните си контакти.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 06214894cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Номер 15
Не само, че нямам брак с нея, но и ме осигуряват на 4 часа на 400 лв.
Когато станах на 25 г. Започнах да гледам повече децата по улицата и площадките. Мисълта за мое собствено дете не ме оставяше за миг. Постоянно виждах деца пред очите си. Мечтаех за мое дете. Опитах връзка със самотна майка с едногодишно дете. Не се получи. Преживях го. За това когато се запознах с тази особа, и казах директно в очите в прав текст. На 33 сме. Аз търся майка на нероденото ми дете. Ако искаш да продължим това съм аз. Ако ли не, да не си губим времето.
Помисли два три дни и сега съм в това положение. Та мисълта ми беше, че кръв и черва ще плюя, но детето си няма да предам или оставя! Няма такава сила освен смърта която може да ми го отнеме.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 41e84bcda8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Номер 13 съм
От личен опит, заведи дело и гледай по-скоро да свърши този ад за теб, колкото по-рано по-добре.
Вземи живота си в ръце, отърси се от преживяното и започни нов живот.
Млад си, ще срещнеш правилния човек.
Успех!

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 615a175571
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   №12, това от пръстите си ли го изсмука- "Дори жилището да не е твое, а на баба ти примерно, жена ти спечели ли правата на детето тя остава вътре а вие с баба ти вън." По твоята логика, майката може и комшиите да изгони, защото иска там да живее. Ако апартамента не е негов, а на бабата, хайде да не са изгонили бабата на улицата!? Мислете преди да пишете!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 2217f6659d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Господи, колко самоуверена некомпетентност броди по тоя свят...

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 2004c54226
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Авторе, а да не би наистина да има проблем с майка ти? Доколкото разбирам от това, което споделяш жена ти откак сте заедно все за едно и също мрънка и крещи и темата все се върти около майка ти?
Майка ти с вас ли живее? Властна ли е? Меси ли ви се? Коментира ли жена ти? Да не би да са имали някакъв конфликт или спор в началото на връзката ви, заради което жена ти да се е настроила?
При спор между двете на чия страна заставаш? Дим без огън в такива отношения няма. Всяка жена ще е бясна, ако вижда че мъжът и се възприема по-скоро като нечие дете, отколкото като мъж-глава на собствено семейство.
И защо и позволяваш на жена ти така да те юрка и да ти се качва на главата? Това се случва често именно с мъже, които са имали краино властна и доминантна майка, която ги е смачкала, за да ги подчини - оттам нататък такова дете е по-свито и когато порасне и стане мъж в отношенията си с жените никога няма да смее да се опълчи и да тропне с крак, просто защото е научен да се подчинява. Жените разпознават веднага подобна слабост и нагласа и се възползват, но реално не искат да са с такъв мъж и се чувстват зле, когато те трябва да са мъжът в къщата и колкото повече той им позволява да му се налагат, толкова повече го презират и намразват. Работи върху тази си нагласа авторе - независимо с тази жена ли ще си или с друга, това винаги ще ти прави проблеми, докато не го разпознаеш и изчистиш!

Не оправдавам иначе в никакъв случай жена ти, защото от това, което описваш наистина се е докарала до лудост, а и защото по собствен избор се е вкарала в ситуация, която не и харесва, а в същото време вместо да си поеме отговорността предпочита да се държи като жертва и ти да си и виновен. Но определено мога да разбера, ако е имало постоянен дразнител в комбинация с някакъв хормонален дисбаланс покрай раждането (казваш че по времето на бременността се е променила рязко, а то точно тогава всички хормони започват яко да играят и са нормални резки смени в настроенията), как се е стигнало дотам. И какво става сега - проблемът си стои недиагностициран, дразнителят е активен, а тя мъчи и теб и себе си и детето. Авторе това е твоят дом, ти си Мъжът - няма да я кандърдисваш и убеждаваш и молиш - поеми управлението на това семейство и заведи жена си на лекар - ендокринолог и психиатър, а не на психолог, за да разберете какво и има! (И не, поеми управлението не значи да я биеш или да я метнеш с удар на 2-3 метра, защото скочила на майка ти), това значи да спреш да се изживяваш ти самият като жертва и да поемеш най-накрая контрола над живота и семейството си - няма кой друг да го направи вместо теб!

 
  ...

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 1ee6839caa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Съдиите само затова, че си без адвокат ще ти бият шута. Така че не ги разправяй тия - нямам възможност/пари.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 02e154e1fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   От №12 специално за №19 ще цитирам закона да види, че това което пиша за бабата, не е изсмукано от моите пръсти а депутатите са го приели като закон.
Чл. 56. от СК
(2) Когато от брака има ненавършили пълнолетие деца и семейното жилище е собственост на единия съпруг, съдът може да предостави ползването му на другия, на когото е предоставено упражняването на родителските права, докато ги упражнява.
(3) Когато от брака има ненавършили пълнолетие деца и семейното жилище е собственост на близки на единия съпруг, съдът може да предостави ползването му на другия, на когото е предоставено упражняването на родителските права, за срок до една година.

И дано някой пак не вземе да твърди че щом нямал брак този закон не важи за автора. Да когато няма брак няма да се развежда, апартамента ще си остане собственост на автора по документи, докато е жив или не пожелае друго, но детето му има права на негово дете, отношенията между него и детето му се наричат семейноправни. И Чл. 56. от СК урежда правата на детето след развод, ако е имало такъв, ако е нямало брак само правата на детето влизат в сила.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 433d7fbcea
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   21
Апартамента е 100 кв. на централно място в един от големите градове. Когато родителите ми се развеждаха, апартамента го дариха 50 на 50 на мен и майка ми. От 2000-та година живеем там. Вярно е, че майка ми е властен човек. Опита се в началото да се наложи, но не успя. Сви се в едната част и ползва около 40 кв. Засичаме се само в баня и тоалетна. Като всеки родител се опитва да дава съвети. Но от 16 годишен съм свикнал да изслушвам който и да било човек, и да си правя каквото реша аз. Опитвали са се много хора да ми се налагат, но остават само с опитите. От 4-5 години сме като трамвай с майка ми. Просто се поздравяваме когато се засечем. Затваря се в нейния край на апартамента и се опитва да не показва, че е в къщи дори.
На 15 години започнах да работя и да нося пари в къщи. Баща ми си тръгна и аз трябваше да порастна доста бързо. Сам си решавах проблемите. Преминах през много връзки, но тогава бях хлапак. Над 15 такива и нито една жена не бях случил с подобно държане. Грижа се до колкото мога за "семейството". Ходя болен и страшно уморен на работа. Миналата година си изкълчих доста лошо крака и близо месец куцах. Дори не посмях да отида на лекар. Ако ме бяха гипсирали, нямаше как да осигурявам прехраната. Нервите и ядовете които ми се трупат на работа, от личен опит знам, че трябва да ги оставя пред входната врата. Правя го. Обръщам внимание на детето докато ми забрани. Опитвам да му привлека вниманието за да поиграем. Храня го за вечеря. Почти винаги се хващам да измия посудата в мивката. Ако трябва да се свърши нещо друго и него оправям. Опитваме да завържем някакъв нормален разговор и на 5-та минута започват противоречия от нейна страна и крясъците и. Лично аз смятам, че трябва да се държа по този начин. Започнат ли нападките и скандалите, се мъча да си затворя устата и да избегна всякакви словестни двубои. Убедих се, че става по зле когато започна да отговарям и обеснявам. Аз съм по малък на години с 5 месеца от нея и това тя го приема като цели 5 месеца житейски опит повече от мен и аз не мога да мисля, да разсъждавам и едва ли не съм сополанко. С майка си и баща си се държи по същия начин. Избухва на среща им. Обижда ги. Крещи им. Леля и била и мърша и вещица. Правела им магии. На брат и правела. Ламтяла за имоти.
Не е ли правилно да се раздавам до край? Да се прибера в дома си? В "крепоста"си. И да ми е най-малкото добре. Имало е моменти в които не съм искал да се прибера за да не се разправяме. Много пъти съм отстъпвал и съм се съгласявал с нея дори да знам, че греши. Ако не исках да си отгледаме детето мирно и кротко, бих ли стискал зъби 6 години? Да се опитвам да говоря с нея за тези неща. Защо трябва да "ударя по масата" и да нареждам "така ще стане"? И тя е човек. Иска това, иска онова. Вижда ни възможностите. Аз как да се разкрача за да ги осигуря. Отказва да поиска полагащите ни се помощи от социалните. Отказва да се хване на някаква работа. Чака на майка си и на "смешния " ми надник. За нея понятието "нас" не съществувало. Приема детето като задължение. Може би два или три пъти да съм я виждал да му покаже на това дете, че го обича. Да забърше прах или да пусне пералня това за нея е героичен подвиг. Била робиня. Ако и се помоля достатъчно. И използвам дори и детето, се хваща ведъж в седмицата да сготви нещо лесно за приготвяне. Добре, че по цял ден не ям и дори и трева от градинката бих ял. В повечето случаи и помагам за готвенето. Аз съм бил виновен, че не вечеряла. Аз съм виновен, че не могла да се изкъпе. Винаги завърта нещата така, че някой да и е виновен за ежедневието. Всичко еърши много бавно. Казвал съм и го ведъж- два пъти и разбрах, че е по добре да мълча.
Имам чувството, че има някакъв недостиг на кислород и кръвообращение. Ако успее да вземе някакви лекарства, било за настинка или витамини за умора, държането и разсъжденията и се променят. Опитвал съм да говоря с нея за това. Издебвал съм моменти когато е уморена и дори не успява да си отвори устата. Говоря и бавно, соокойно без да използвам обиди или налагания. Моментът в който стигна до "трябва" и избухва на мига. Все едно превключва на режим " бясна". Не мога да и обесня, че трябва да я види лекар и да предприеме лечение което той ще и назначи. Говорих и с майка и за тези изблици. "Нищо и нямало". Правели и магии и за това избухвала така. Убеден съм, че започне ли лечение, до месец тя сама ще избере да пие лекарства. От години се опитвам да я накарам да отиде на лекар. С обясненията по горе става ясно колко разбирам. Няма начин с който не съм опитал. Явно трябва да спре да вижда детето и може би ще се усети. Но не мога да обесня, че тогава ще е късно.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: c9e64517bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Израснала съм в подобна среда и не е нужно да има причина за да се създаде скандал.. от цялата тази глупост страда детето. Жената не вярвам да съумее да подобри това си състояние, още по- малко вероятно е да го преодолее. Това нейното или е някакво смахнато възпитание или е липса на такова.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 911e7fc990
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Запиши я на телефона, за да имаш доказателства. Като не става доброволно, виж дали може принудително да я приберат и освидетелстват. При раздяла детето сигурно ще остане при теб, тя няма дом и не желае да работи. Изобщо голяма драма, дай си сметка защо и как си стигнал до това положение. И какво искаш за в бъдеще.

 
  ...

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 02e154e1fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Авторе, а възможно ли е майка ти да се затваря и мълчи само когато ти си в жилището, а през деня да тормози жена ти? Все пак единия край на апартамента не е кой знае колко далече 100 кв си е тристаен с кухня, баня, тоалетна и коридор. Ти може да си свикнал от малък да изслушваш майка си и да правиш каквото си искаш, но не забравяй че жена ти няма тези навици. Нея може много да я дразнят и изморяват психически непоискани съвети и мърморене на свекърва, преместване на вещи и такива дребни за теб неща. Ти си мъж, но за една жена домакинството е нещо различно, ти се срещаш с майка си само в баня, но жена ти през деня среща майка ти в кухня и в баня и навсякъде, тя не може да се заключи с детето в една стая за да няма конфликти с свекърва.
Как ще обясниш думите си че жена ти не работи, не бърше прах, чиниите ти миеш, не чисти, не готви, а понякога взима витамини за умора и ти успяваш да издебваш моменти когато е уморена и дори не успява да си отвори устата, при условие че и детето посещава градина.
Доста често по нашите ширини се случва младата жена цял ден да премълчава на тормоза на свекърва и вечер да избухва на мъжа си /близкия за нея човек/ за най дребното, защото по цял ден нервите й изопнати. В по горни коментари беше казал че жена ти всяка вечер се оплаква от майка ти, нереално ли ти се струват нейните оплаквания? цитирам те "Майка ми и пречела, дразнела, правела мизерии. " Сам си знаеш че майка ти е дразнител, но си й свикнал пък и мъж не го дразнят чак толкова дребни домакински детайли, докато за една жена нещата стоят съвсем различно.
Много снахи са се оплаквали тук и навсякъде, как младата решава да къпе детето или себе си включва бойлера и чака два три часа в стаята си, обаче свекърва й няколко минути след включването решила че не е нужно днес да се хаби ток и отишла и изключила бойлера, младата чака напразно да се стопли вода. Друг случай когато снахата реши да пере, свекървата идва и почва да мърмори че снахата трябва да изпере на ръка всички дрехи защото машината харчи ток, а снахата безработна и не докарва доходи в къщата и т. н. примери милиони има.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 4b9642feba
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   27
Майка ми излиза сутрин в 7. 20 и се прибира в 17. 30 почти заедно с мен. Дори и в събота работи. Бойлера не го изключвам за да има постоянно топла вода. Пералня си пуска когато реши. Никога не е отишла при "жена ми" за да я упреква, че е направила или изхабила нещо. Аз съм наковалнята. Едната недоволна; мърмори на мен. Другата недоволна; аз съм на среща. Двете нямат никакви допирни точки. За месец да се засекат за 5-10 сек. Знам до някаква степен, че това я дразни, че не може да се вихри на спокойствие. Аз също не мога, но си натискам главата. Години съм мълчал и опитвал да подобря покрива над главата си. Над 20 000 лв. съм наринал за ремонти комфорт и екстри. И в един момент да оставя всичко това за да изляза на квартира от 50 кв. за 200 лв. на месец и да нямам желание да завия една видия. Друг въпрос е, че сам няма как да осигуря и тези пари за наем. Да не можеш да се отпуснеш понеже хазяина може да му скимне, че трябва да се изнеса. "Пусни питомното за да гониш дивото". Дори и да не сме под един покрив с майка ми, тя не спира да крещи. Дори по- зле става. 3-4 години ходим на море за по 10 дни, в 3 звезден хотел. Срам ме хваща от крясъците и. Няма майка ми, няма готвене, няма задължения. Обяди, вечери по заведения. Детето си играе на пясъка по цял ден. Нищо! Но тя трябва да крещи. Излизаме на 10 км. разходка. По централната улица, по площада на центъра, чак до голям парк в града ни. През половината път не дпира да мърмори и обижда членовете от семейството ми. По на татък започва да вика. Хората се обръщат и ни гледат. Спрях да излизам по разходки. Когато поискам аз да изляза с детето си само, той започва да плаче и бяга от мен.
Живяла е на село до 18 години. Баба и, която е живяла с тях е имала същия характер. Майка и също е била унижавана и мачкана от свекърва. Но отглеждането на момиченцето което сега е в моята къща, е било направено от бабата. Не веднъж баща и и е казвал" същата си като баба си". Не я познавам жената- лека и пръст. Това, че е отгледана по този начин не и дава право да се държи по този начин с другите хора. На принципа съм-" отвърни със същото".
Прочетох по горе съвет да я убедя за изследвания и ендокринолог. Не знам как успях да и обесня и тя да ме чуе. За момента от два-три дни я виждам, че се опитва да не крещи и да ме чува. При първа възможност ще я заведа при лекар.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 5446b6062f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   На първо време събери пари. 2. Започни работа, където те осигуряват на 8 часа и се споразумей да те осигуряват на повече, може да взимаш по-малко в брой, но да те осигуряват на повече. 3. Действай бавно, но разумно. 4. Събери доказателства. 5. Консултирай се с адвокат. 6. И да спечелиш правата, тормоза ще продължава, така че желая ти здрави нерви. Може би нещата ще отшумят с тормоза след евентуалното спечелено дело, но бъди готов да изтърпиш началото. 7. Слагай и някакви успокоителни тайно. 8. Експертна оценка на състоянието на детето, в което да е описано, че е в резултат на тормоз от страната на майката. Действай веднага и успех!

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 911e7fc990
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Авторе, четох ти историята, четох ти и коментарите към други истории... много сложно си го направил, жалко за детенцето и за всички май. Искал си семейство и дете, но не живееш самостоятелно, майка ти не се сеща да се върне на село, не че е длъжна де, нямаш и нормална работа, не знам професия имаш ли поне, не си успял да си подбереш партньорка, много тъжно става. Бил си жертва на своите родители, твоето дете пък е ваша жертва, какъв съвет да ти даде човек? ! По-горе писах, сега си мисля обаче, че трябва да намериш начин да живеете сами с жена ти и детето, но да ги лекуваш и двамата, за целта ти трябва по-висок доход, жена ти също да я придумаш да работи. Вече не съм сигурна, че ако заведеш дело и вземеш детето, е добър вариант. Започни от себе си, как така родителите ѝ ще ви плащат сметките? Как така ще живееш с майка си? Защо инвестираш в това жилище, ако искаш семейство, инвестирай в свое или майка ти да отстъпи, аз бих на нейно място. Човече, крайно време е да действаш, мъж си, успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker