Според вас, жените след 25 по-ниска класа ли стават? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Според вас, жените след 25 по-ниска класа ли стават?
преди: 13 години, 7 дни, прочетена 9665 пъти
Здравейте. на 24г съм. Майка ми непрекъснато ми казва да съм се ориентирала към семейство, тъй като след няколко години съм щяла вече да съм, "дъртичка" и да ме избират мен, не аз тях.. знаете общите приказки... и всичко това много ме депресира.
Искам чисто мъжки мнения съшо..

Според вас, на 25 години в друга възраст ли влизам, и тези които са на по 18-19 г превъзхождат ли ме?
Зная някои връзки, в които когато тя стана на 30, той я оставя и тръгва с 20 годишна..

Какво е вашето мнение?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 51

преди: 13 години, 6 дни
hash: 5bd2505be6
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

1.   Няма такава граница, а и да има тя не е 25 млада си още! Иначе съм забелязал, че жените над 27-28 очаяно искат да се задомят, и това им личи от първа среща. Съответно, това поне мен като мъж ме плаши, и ги прави да изглеждат отчаяни!
Мъж 28

 
  ...
преди: 13 години, 6 дни
hash: 46bf07d354
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   а номер 1, ти лично към 18 годишни или над 20 се ориентираш?

 
  ...
преди: 13 години, 6 дни
hash: 9d135ab209
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

3.   кажи на майка си да си гледа работата.

Първо, на 25 жените стават жени, преди това са момичета. Аз идвам от малък град и хората много ми натякваха, още повече, че си имам и сериозен приятел - какво направих - ами казах им, че за мен е селско да се жени човек под 30 и, че съм се заклела в църква до 30 да не мисля за брак, до 32 за бебета (да не мисля дори, не че ще се женя на 30!!! ).
Приеха ме за провокатор - даже да ги дразня казвам, че няма да имам деца - луди стават. После спряха да се дразнят с мен, защото видяха и, че съучениците ми, които се изпожениха са пред разводи.
На 26 съм, много си се кефя на всяка годинка отгоре. И сексът стана по-готин, и самочувствието порастна, и тялото ми е по-стегнато от преди, защото имам средства за фитнес. С приятеля ми си живеем заедно, но не мислим за брак поне докато не стана на 30, кокато не съм си стъпила финансово 100% на краката, не сме постигнали известно благоденствие много над средното.
Родителите без да искат ни вредят със съветите си - те живеят в друг свят и са се женили по друго време. Днес трябва първо да гледаме материално да сме осигурени и да не зависим от родителите си, после идват децата - има си всякаква техника да ти следят бременността и до 38 може да си раждаш съвсем нормално, което преди е било немислимо.
Споко - тези, които се женят сега, скоро ще се влачат по съдилищата. Изчакай правилния човек, изучи се, рализирай се професионално, спести си пари, бъди финансово независима и то си те чака... 35-годишните господа са отново свободни и разведени, има доста хора на пазара, няма да останеш сама.
Колкото до това- хванал си по-млада и зарязал 30-годишната - ами хората не се разделят заради възрастта! Имали са си проблеми и така се е случило. Не може да тръгне пак с някоя на наговата възраст, защото са масово заети, но 20-годишните са още свободни и се лъжат лесно... Това се променя, когато например наборът ти е станал на 32-35 - половината са разведени и са свободни, а като жена можеш свободно да гледаш и някой с 10 г. по-възрастен.
С две думи - не слушай майка си - животът е пред теб. Една жена на 30 може да бъде много по-атрактивна от една 20-годишна, ако има супер тяло, вкус, кариера, а и е интересна като личност. Аз сега имам много повече кандидати от преди! Харесват ме и по-малките от мен, но нямат шанс - заета съм и поне още 5 години щастливо неомъжена! Не живея за другите, а за себе си и зависи само от мен и от приятеля ми дали и кога ще се оженим, дали и кога ще имаме деца - кеф е обаче да дразня другите, а те не могат да направят нищо особено, защото ги превъзхождам и като 26-годишна пикла и по образование, и по средства!

Успех

 
  ... горе^
преди: 13 години, 6 дни
hash: 46bf07d354
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

4.   номер 3, аз съм колкото теб, и ми се появиха 1те мимически бръчици :(..
малко и това ме комплексира., ,
не зная защо тук ни налагат този модел, че на 30 сме стари- това по-скоро пре4и, отколкото помага...

 
  ...
преди: 13 години, 6 дни
hash: 1fcf3c410c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Божеее, аз съм на 21 и имам мимически бръчици около очите от тийнейджърка, но не ми пука:) И с тях си изглеждам достатъчно малка. Даже се ядосвам, че ме мислят за някаква ученичка. Няма такова нещо, че жените след 25 били второ качество. Да знаете какви отракани и красиви жени на 30+ познавам... В сравнение с тях, много от връстничките ми са... тотално аут. Да не говорим колко е селско да се слага лимит за женене и раждане. Има време за всичко. Номер 1 е супер прав обаче, че като се вманиачите да се бракувате и ставате отвратителни. Внимавайте с това. Авторке, живей си живота и не слушай на майка ти простотиите.

Борония

 
  ...


...
преди: 13 години, 6 дни
hash: 6ad059814c
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

6.   Не, не стават по-ниска класа. Стават по-висока класа!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 6 дни
hash: 7ffaf517b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   Не, няма такава работа, че жените след 25 ставали 'втора категория'. Обратното е вярно, поне според мен. Остави това, което ти е казала майка ти, просто животът на тяхното поколение беше различен, женеха се по-млади от нас сега.
Една хубава жена и на 50 да е - пак не може да се нарече стара.
Номер три много точно го е казала, поучи се от нея и нейния начин на мислене.
Да кажа две думи и за номер 4 - виж, няма от какво да се комплексираш, нито трябва сама да се вкарваш в тъпите им модели. Аз самият наскоро навърших 30. И к'во? Вярно, сега съм с някое и друго килце по-тежичък, а кожата не е чак така свежа, както беше преди. Да, ама се чувствам много по-добре, отколкото като бях на 20. Сякаш наскоро съм станал мъж, преди съм бил просто хлапе. Умът, опитът, увереността в способностите - несравнимо по-големи. Просто се чудя как преди години съм търчал подир малките глезли. Сега ми изглеждат безинтересни и яко тъпички. Та, според мен, както мъжът започва да живее истински на около 30, така и жената става истинска дама някъде след 24-25.
Хич не се комплексирайте от някакви си дребни бръчици - често те ви правят още по-привлекателни. Аз като видя някой малък юначага по улицата - една глава над мен - никога не се комплексирам. Просто защото знам, че мога да правя хиляди неща по-добре от него. По същия начин и вие трябва да чувствате превъзходството си над хлапачките - да, може би с повечко бръчици от тях, но пък с хиляди други предимства.
Бъдете спокойни, животът ви едва сега започва.

 
  ...
преди: 13 години, 6 дни
hash: 7b631f26b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

8.   Абе вие нормални ли сте? Значи до 18 години растеш и се развиваш, после до 25 са 7 години- значи до 18 още се водиш дете - 7 години младост и после след 25 направо ходи се пенсионирай. Това е живота до 25 и край- ходи си тегли куршума понеже си много стара. Не знам кой луд го е измислил това. А ти не слушай на майка си остарелите разбирания, защото за жените от предишните поколения само това им е бил преоритата да се оженят и са нямали други занимания- затова са се женели млади на по 20, понеже са мислели, че това е върха на сладоледа и са си търпели цял живот провалените бракове. Сега нещата са много различни, жените имат много по-голяма свобода за избор и понеже няма с какво да ги накрат да се женят, започват да ги пришпорват с това, че били стари. А и ако един мъж е с теб само защото си на не знам си колко години, а не защото държи на теб като човек, по-добре бягай от такива, това са ограничени хора от които нищо хубаво не можеш да очакваш. И не си позволявай това за годините да те комплексира-на 24 си МНОГО МЛАДА. Вече след 45 може да мислиш за остаряване, ама преди това не си позволявай приказките на който и да е да ти съсипват младостта и самочувствието и да ти пречат да живееш живота си както на теб ти харесва.

 
  ...
преди: 13 години, 6 дни
hash: aaa9682014
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

9.   Хората много бъркат двете неща. Една жена може да изглежда непокътната до 35 - 40 години! На 25 е най - хубавата възраст за раждане, след това се предават предимно лошите гени на бебето, затова всички дават зор, а не че ще си втора ръка, лоша стока или нещо друго...
Не се притеснявай, сега си си в силата... Ням нищо по - красиво от истинска жена.. А такава можеш да си след 24....

 
  ... горе^
преди: 13 години, 6 дни
hash: 65e5461e66
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   до номер 9.. по голяма глупост не бях чувала предавали се лоши генни на бебето.. горките женички които раждат след 30.. сигурно само деца с лоши генни са родили... това че българския манталитет е такъв и те натискат да раждаш до 25 че да могат бабите да помагат а и ти да си млада майка дрън дрън.. изживейте си младоста мили момичета порастнете.. узрейте, бъдете готови за семейство.. за всичко си има време

 
  ...

...
преди: 13 години, 6 дни
hash: c865a1cea0
гласове:
1 2 3 4 5
  (72 гласа)

11.   на тая възраст сте наи сладки

 
  ...
преди: 13 години, 6 дни
hash: ba74982146
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

12.   9 - ужас! поне до 45 жената е фертилна. След 40 нарасва вероятността за Даун с 8%, но това вече се диагностицира много добре и няма проблеми. След 35 почват с Даун диагностиката, но по принцип се смята, че до 40 няма проблем!!!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 6 дни
hash: cdbdd0df34
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

13.   9, майка ми ме е родила на 37, да чукам на дърво нищо ми няма... За сметка на това, родителите ми все още са заедно и се обичат, а са се оженили на по 34 и 32. Повечето им приятели, които са побързали да създадат семейство се разведоха няколко години по-късно и отгледаха децата си сами... Истинатат е, че на една толкова крехка възраст брака се възприема по един съвсем незрял начин, просто защотото малко или много ние самите нямаме толкова опит, нито с хората, нито с живота, нито със себе си... за бога, че ние в повечето случаи не знаем какво искаме(не говоря само за жените).

Лола

 
  ...
преди: 13 години, 6 дни
hash: aaa9682014
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

14.   номер 10, почети малко медицинска литература и се образовай ;)

 
  ...
преди: 13 години, 6 дни
hash: 00df63c17f
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

15.   Да, точно един ден след навършване на 25, жените официално се прекатегоризират в по-низши същества. Това става чрез поименно публикуване в официалния раздел на Държавен вестник! До 20 ако не си се омъжила и не си родила поне две деца, значи за нищо не ставаш - това е всеизвестен факт, датиращ още от средновековието, където твоята майка явно все още живее. Откъде ви идват наум тези тъпи въпроси, не знам! Явно нямате достатъчно работа и се чудите с какво да си запълвате свободното време, което очевидно ви е в излишък!!!

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 5 дни
hash: 7d72df7132
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

16.   Според мен пък след 25 жените започват да се разхубавяват. А за брак не трябва да се мисли преди 30.

 
  ...
преди: 13 години, 5 дни
hash: 7c4bc13e0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

17.   16 - много добре казано. Аз като жена под 30 няма да се бракувам, каквото и да става. Приятелят ми е доста по-възрастен и от мен и също мисли така.
Според мен, във втората половина на 20-те е времето, когато трябва да се докажеш професионално, окончателно да не си зависим от родителите си финансово - ОК, до 25 си учил, развивал си се - практики, сменял си работи, не си бил сериозан. След 25 това се стяга човек.
Ако пък тогава точно родиш деца!!!! Ужас - кога искаш да спестиш пари за тези деца, да им създадеш условия - пак лягаме на ръцете на родителите си, да става, каквото ще!!!
Да не говорим, колко е незряла такава жена - ХОРА, НА ПЪРВО МЯСТО СМЕ В ЕВРОПА по процент пушещи родилки!!! Най-младите майки са българките, най-много мъртвородени деца!!!
Съжалявам, номер 9, номер 14, но да видим какви „гени“ ще предаде една 20-годишна пушачка, която няма пари за витамини, за хубаво хранене, за специален фитнес по време на бременността, за добри лекари и изследвания...
И да видим какви гени ще предаде една жена 30+, която си е спестила пари, с мъж 35+ е, които си е направил сметката - имат си и жилище, не са зависими от никого, имат си парички за всичко (качествена храна, лекари!!!), имат мозък да не пушат (и двамата, важно е и бащата да не пуши! ).

Обаче не ви е изгодно на мачовците това, нали - искате да докарате някоя найвна млада жена за снаха на майките си, да ? начукате някакво бебе, докато е млада още и това е - животът си продължава за вас както преди - на 30 тези жени са леш - дебели, изхабени и употребени робини на свеките си! Децата им се мъкнат сополиви по улиците, никакво възпитание, контрол. Нямат пари да си платят сметките, треперят кога ще им дадат майчинството и ако се пада почивен ден или се закъснее със седмица настава масова истерия!!!

Да видим чии гени ще са по-добри - моите или на селска Мара!!!
Момичета, не слушайте майките си, мачовци и други - те искат да ви превърнат в роби и зависими същества, да поробят и поколението ви - първо се устройте, поживейте, после деца - на 30+ сте също толкова в състояние да раждате, но ще имате пари за всички екстри и няма да сте зависими от родители и от държавата!!! Мъже, не се бракувайте преди 35, нямате нищо постигнато - не разчитайте на родителите си да ви хранят децата!!!

 
  ...
преди: 13 години, 5 дни
hash: 5bd2505be6
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

18.   България е с най-висок отрицателен прираст в света. Като вземем предвид с какъв темп се увеличават циганите, става ясно, че много от вас няма да станат майки никога. Това, че в българия е най-ниска възрастта на първо раждане изобщо не е истина, Като вземем предвид каква е тази възраст при ромите и, че това влияе на националната ни статистика сме на едно от последните места в Европа. Инвитрото за жени над 40 няма да се плаща от държавата, а на практика е непосилно скъпо, 8000 на опит като са нужни средно 3 за успех. Така, че ще ви посъветвам да помислите за приоритетите си.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 5 дни
hash: 5bd2505be6
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

19.   А средната възраст за първо раждане в страните от Европа варира между 27-30. Така, че ако сте над 30 сте закъснели по всички европейски критерий. А времето си лети.

 
  ...
преди: 13 години, 5 дни
hash: 7c4bc13e0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

20.   18 - инвитрото е платено до 42, освен това, кой е казал, че на 30+ ти трябва инвитро?

Истина е статистиката, защото при изчисленията се прочиства от отклонения - нито 12 годишната, нито 65 годишната ще влезнат там. Смята се медиана, не средната възраст, така, че си е много добра статистиката!
И с просто око се вижда, че БЪЛГАРКИТЕ масово си раждат на тази средна възраст - 27 и МАСОВО ПЪРВО ДЕТЕ ПОД НЕЯ. Стига за всяко негативно нещо сме обвинявали циганите. И немците имат един куп кюрди и други такива, но възрастта при тях е 32 години, нямат и масово аборти като при нас и масово заради тези аборти проблеми - нека си кажем истината.
Всеки да си прави сам сметката, но да лъжем момичетата, че след 25 ставали лош човешки материал, моля ви!!! А, лош женски материал по-скоро!!!

Отрицателният ни прираст е плод на много фактори, в момента раждаемостта даже е в своя пик.
Първо, за разлика от другите европейски народи, ние не сме дали масово жертви през Втората световна война, а сме се „измъкнали“ сравнително добре - „само“ с около 30 000 цивилни и 25 000 военни - много жертви сме дали преди това - в Балканските войни, но това няма отражение върху съвременната демография. Но наборите, масово измрели в цяла Европа, СЛАВА БОГУ са си оживели у нас -тогава хората са имали много деца, защото им е трябвало работна ръка за селското стопанство. Сега точно тези поколения пълнят статистиките ни със смъртни случаи - е, човекът не е вечен! Отдавна обаче не сме селскостопанска страна и не правим по 4 деца и нагоре и не ни трябват толкова деца.

Да не забравяме, че при Освобождението си сме били
3, 5 милиона души и дори сега сме двойно на това!
Масово в момента точно 35-годишните си раждат второ детенце в България и, разбира се, ще си родим - всеки си планира. На 30-35 г. нямаш никакъв проблем, ако преди това не си правила аборти, не си имала незащитени полови контакти и не си боледувала от какви ли не женски болести. Когато човек се пази, живее здравословно, няма проблем.

Разбира се - една селска Мара ще има проблем - направила 12+ аборта, пушачка на 2 кутии на ден, ядяща боклуци, имала в миналото сексуални контакти с цялото село - е, за такива е най-добре да родят децата на 18, защото по-късно може и да имат проблеми!
Всеки си прави сметката, но в РАЗВИТИТЕ страни, жените си правят много добре сметката, така че да не са зависими от родителите си най-малкото, да могат да предложат здравеопазване, образование, дом, дрехи и храна на децата си! На 25 хората обикалят света, учат, работят, не дондуркат бебета в холовете на родителите си и на никой мъж не му хрумва да каже, че на 25 + жената била стара!!! АБРУРД, при положение, че живеем до 85+, при положение, че разполагаме с медицина и техника, с възможности, за които жените в миналото могат и да мечтаят.

Първи сме по детска смъртност точно заради пушенето (масово на бременни), заради лошото ядене (на 20 какво ядене можеш да си позволиш? ) лошата медицинска помощ (толкова с 200 лв. на ражнане от НЗОК) - КАКВО ИСКАТЕ - хората планират и спестяват десетилетие за децата си, ние искаме да ги нацвъкаме под 25 и си мислим, че сме им дали много добри „гени“ - стига глупости!!!!

П.П. - не е вярно. Ние сме със средна възраст 27 и сме най-младите майки в Европа - в „старите“ т.е. развитите членки на ЕС от Западна и Средна Европа, възрастта е 30+. (за Германия например, най-развитата икономика в ЕС, възрастта е 32 г., почти нямат детска смъртност)

 
  ...

...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 62487ab975
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

21.   Жените след 26, 27 захитряват и многоо от тях никога не се решават на такава крачка за това възррастите се притесняват. Но една жена след 27 вече е достатъчно голяма и възпитана за да възпитава своето дете, а не да роди на 18 и стане хулиган защото не знае как да го отгледа

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 57e5b3f1c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

22.   ех, като една 25 годишна жена направо се смея на подобни безумици. Имам пряки наблюдения как жени, които бързат с ранен брак и да родят не са щастливи в момента, понеже на 20 (каквото и да ми говорите) още не му е до дете. И е неприятно да видиш младо момиче - ненаживяло се с постоянните им оплаквания на домакиня, социалния живот и интересите, които са сформирани от кисненето при другите майки из градинките и боренето за ""важни""" каузи тип "да кърмим дорде стане на 30", "да сме най-компетентните във всички форуми" и тн.

То по селската логика давай веднага след като ти дойде цикъла да раждаме, че на 25 сме "втора" класа. Живеем в 21 век и Слава Богу тази тенденция преминава. Повдига ми се, че в днешно време на 5тия месец веднага се заговаря за бебе и за семейство... абе чакайте бре моми, поживейте малко с тоя човек, развивайте се, градете кариера и стабилност. Имайте самочувствие като сте независими финансово!

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: a31e66292d
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

23.   До 25 години ТИ имаш по-голям избор. След тази възраст готините пичове ги засмукват хитрушите и за 26- и натък остават огризките. После трябва да правиш по-големи компромиси при избора си или да чакаш някой от от готините да се разведе или овдовее. А ако и там нямаш късмет - ставаш любовници на женен мъж..
Права е майка ти, побързай!

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: a7845d04d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

24.   Това са пълни глупости и селски разбирания, както някой по-горе бе казал. Лошото обаче е, че много хора се водят по тях. За мен не е много нормално човек да сключва брак поне до 23-24 години. Първо защото в този период повечето хора не се особено самостоятелни и второ, съдейки по себе си, човек все още живее в розов свят и много лесно може да се обвърже с абсолютно неподходящ партньор. Иначе, ако двама души наистина се обичат възрастта не е проблем. Аз съм на 29 години и предпочитам за партньорки момичета на моята възраст и винаги е било така, просто не си падам по големи разлики. Пък и ако нямаш човек до себе си, как да сключиш брак, не може да хванеш първия срещнат. Аз също искам да имам семейство и то преди да стана на 25, но не бих го направил просто ей така, колкото да се запиша сред женените.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 47975b7195
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

25.   Аз съм на 27 и не мисля, че съм втора класа. Иронизирам, че съм старичка като ме попитат на колко години съм, но не бързам да се женя и да имам деца. Опасявам се, че няма да бъда добра майка на този етап от живота си колкото и да съм"стара". Ще изчакам да чукна 30-те. Не знам може би мъжете предпочитат по-младичките 18-20 годишните, защото са по-свежи и животът още не ги омачкал достатъчно, спонтанни са пълни с живот. Може би ги зареждат с някаква енергия, живинка... знам ли. Пък ние стариците от ден на ден ставаме все по-разумни и зрели и някак скучни

 
  ...

...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: c354654cee
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

26.   Авторке! Темата ти е от преди пет години. Дано си послушала съвета на майка си, и вече си се омъжила. Защото иначе ще "гониш Михаля". Има народна мъдрост "Трай бабо за хубост! " Като се сбабчиш нито ще си хубава нито някой мъж ще те желае. Темата ти е по женски дефинирана. Не правиш разлика между класа и стойност. Класата на жената зависи от мъжа, в чието семейство живее. По правилно щеше да е ако беше попитала.... "Според вас, жените след 25 с по-ниска стойност ли стават? " и щеше да получиш почти същите отговори от жените, а от мъжете по-обективно отношение. И след като искаш мъжки мнения, ето ти моето! Да! Жената става с по-ниска стойност като жена, след 30-те. На мъжа му е необходима жена за да продължи рода си, т. е. да роди децата му. За развлечение винаги може да си намери, има ги много компаньонките. Много са факторите които влияят на женския организъм относно плодовитостта, а възрастта е един от основните. Тук жените-феминистки те убеждават, че нямало значение и до 45 можело да отлагаш женитбата. Само че пропускат една малка подробност от съществено значение. Първо някой мъж (когото и ти харесваш) трябва да иска да те вземе за жена, за да можеш да се омъжиш. А днешните мъже вече не се интересуват много от семейство и задомяване благодарение на еманципацията, но това е за друга тема. Женитбата е била приятна мелодия за жената в миналото и още е. Нищо че феминистките го отричат. Спомни си притчата за "Лисицата и гроздето"! Дано поне си изградиш кариера, както те съветват жените. Не че е кой знае какво нещо, но поне не е абсолютно нищо, защото и това го има по някога.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 7b0db8c1f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

27.   И 26номер разбира се специално я изрови (тази тема) да си изсипеш поредната доза пумия.
Като спомена "лисицата и гроздето" ме подсети за "Работният кос". Днес доста жени, задомили се преди 25, имат точно такова поведение (като на работният кос). Да не кажа и преди 30 не малко - номер17 много добре е обяснила действителността (нещо, което 26номер упорито игнорира).
Но, да сме живи и здрави, всеки има право на мнение, нали :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 28088d5460
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

29.   Олеее и аз ставам по - ниска класа след някой месец :O :D
Авторке обясни на майка си, че дете(семейство) се прави не защото човек остарява и ТРЯБВА, а защото го иска. На 25 години си в разцвета на силите и живота си. Аз се плаша от 40, ама ще ги мисля като ги стигна :D

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: d025454b30
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

30.   27, може ли такова отношение към мен 26, след като съм толкова добронамерен? Метафората ти с притчата за работния кос не върви. Пък и нали имате претенции, че сте много работни, или само е поредната мантра? А за "лисицата и гроздето е точно на място. След 25-30 годишна възраст жените нямат толкова голям шанс да се задомят. Мъжете просто не ги искат за друго, освен за.... знаеш за какво. Пък те нека си разправят че било по-добре и винаги можели и след 40 да се омъжват, ама уж не искали. Възможно е, но за някой мъж-инвалид или разведен. На номер 17 децата не са и приоритет и следва феминистки убеждения, с наклонност към мъжемразство и въображаемо равноправие срещу природните дадености. Обаче много ми хареса това от коментара и!

"Мъже, не се бракувайте преди 35, нямате нищо постигнато - не разчитайте на родителите си да ви хранят децата!!! "

Признавам си че това е доста мъдро! Чак да не повярва човек, че и жена може да разсъждава така!
Някога през патриархално време имаше схващане, превърнало се в сентенция.

" Мъжът до 20 се жени от глупост. от 20 до 25 се жени заслепен... (поради сляпата неделя. ) между 30 и 35 се жени за да има поколение, като вече е създал условия за него. Между 35 и 40 го женят бабите, и той няма как да откаже, защото ще яде шамари, понеже е създал без да иска поколение, за което ще трябва да се грижи. след 40 годишна възраст, и дяволът вече не може да го ожени, защото е станал много хитър и знае как за избяга от женските капани и буквата на закона.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 93494b2744
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

31.   Извинявай майка ти от кое забутано село е? Що за простотии са това, че ако до 25 години не се омъжиш след това си стара и едва ли не трябва да ходиш да се хвърлиш от високо, защото вече си втора категория? А и като гледам тия 18-19 годишни какъв живот водят съм сигурна, че една 25, че и даже 30 годишна жена, която се грижи за себе си изглежда много по-добре, от някоя 18-годишена, която не помни бойката на мъжете с които е била и не излиза от нощните клубове, а храната и се състои от алкохол и цигари.
Така, че вместо да изпадаш в паника, че си стара се грижи добре за себе си, спортувай, храни се здравословно и избягвай прекаляването с алкохол и цигари (най-добре да не пушиш въобще). А иначе времето си върви, но въпросът е какви поражения ще ти нанесе.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 55fa12ed0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

32.   Точно обратното е - с времето си качваме цената. А 25 е твърде ниска граница за "старост".
Ж25 ;)

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 55fa12ed0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

33.   На 28 съм и скоро в магазина, докато купувах алкохол, ме питаха дали имам 18. :D Мдааа - комплимент е да ти свалят повече от 10 години! :) Кеф голям е. :)

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 93494b2744
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

34.   Да 33, голям кеф е. Аз съм на 34 и вече не ме бъркат с 18-годишна :(, но пак обичам да шашкам хората, защото редовно ме бъркат със студентка и като им обясня преди колко години съм завършила, подскачат. "Ама как? Мислех, че си на макс. 25. " Забавно е. Ама се постига с редовен спорт, ядене на качествена храна, никакви цигари, малко алкохол и най-важното с позитивно излъчване.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 90364a4b1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

35.   На 31 съм, а на шофьорския ми изпит преди 2 г. един ученик ме пита дали съм завършила. Мислех си, че пита за висшето, а се оказа, че ме сбъркал с ученичка. :)))
Това със задомяването до 25 е голям комплекс, който е типично балкански и характерен за по-малките населени места. С партньора ми се запознах, когато бях на 26. С възрастта като че ли имам повече обожатели отколкото когато бях на 20. Поддържана жена съм, без да съм кифла, имам образование, професия. Винаги е по-добре да си направил кариера пред перспективата да се задомиш до 25-годишна възраст и ако партньорът ти не е читав, да станеш млада самотна майка без особена перспектива.
Апропо, познавам и жени на над 40 г., които изглеждат изключително добре и не им липсва мъжко внимание. А и на челото на никого не е написано на колко години е. :)))

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: f2d80e7024
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

36.   Я прочетете тази статия и после пак си говорете колко е хубаво да отлагате семейството:

http://gateway-women.com/doublewhammy-single-childless/


Ще преведа няколко от нещата за акцент

"Една от пет жени във Великобритания родени през 1960г. са навършили 45 години без да имат деца"

"Социалното безплодие се отнася до тези жени които са сами, без деца и неспособни да намерят партньор с който да имат деца докато е още възможно"

Казва се, че личната болка, печал и отчаяние на жените които нямат партньор в дългогодишна връзка и деца е толкова голяма, че са им измислили специален прякор - doublewhammy/двойна вкусотия (иронично).

Начина по който се чувстват тези жени се описва като чувство за дълбока безполезност, болка, печал, отчаяние, самообвинения. Пише, че жени озовали се с тази дупка са там защото са направили разумни, достойни избори - грижели са се за възрастни членове на семейството, предпазвали са се от нежелана бременност и са работили здраво за техните семейства, кариера и общества.

Дават се различни действителни примери на жени в това положение изпитващи огромна емоционална болка докато се опитват да ги успокояват с лъжливи обещания и успокоения, че нещата ще се променят за добро, например една от тези жени я питат: Не разбирам защо си сама? Ти си прекрасна! Жената пък пише: Знам, че се опитваш да помогнеш, но ти ме караш да се чувствам безпомощна. Имам работа, собствен дом, собствени зъби, говоря три езика включително емоционална интелигентност и работех толкова здраво над моите проблеми, че съм най-развитата личност която вероятно ще срещнете. Нищо от това няма да ме направи на 33 години отново и аз открих, че това е единствената цифра която има значение в играта на свалките на този етап."

Има и още много, прочетете статията - доста е поучителна. Поуката е една - нахъсани от феминизма да се доказват много жени отлагат създаването на семейство дотам, че или трябва да приемат първия срещнат мъж който желае семейство или да умрат сами, малко по-късно и този избор им е отнет, защото никой не иска да създава семейство със стари жени, независимо колко престижна професия имат, колко добри са като хора, какви личности са, какви домакини са и т.н. Единственото което в крайна сметка има значение е, че са си пропилели живота и сега са остарели и нямат човек до себе си който да иска дълготрайна връзка с тях, семейство и деца и те изпадат в отчаяние, изпитват болка и срам и не може да им се помогне.

Искам тук жените които подкрепят късното създаване на семейство и са едни бебета феминистки да се замислят от опита на по-големите им сестри които вече са извървяли своя път и да не стигат до техния горчив край.

 
  ...

...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 25ea6b9f8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

37.   36, никой не е писал за дете след 45. Дори ти превеждаш,че една от жените иска пак да е на 33 (а не 23). На 25 жената може само да си обърка живота, ако създаде семейство и деца. Но всеки сам си преценява.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: d28e3fcc1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

39.   Зависи.
Ще ти го кажа с метафора:
Хубавото вино с всяка година става по-хубаво. Обаче ако се изчака прекалено много - ферментира и става оцет.
АКАТИМ

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 496f0f2e00
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

40.   Към 36:
Чичка, как ще коментираш темата: "Синдрома на "празното гнездо"-как да го преодолея? " - там става дума за твоя връстничка, на която децата й са пораснали и сега е в депресия, че вече няма кого да обгрижва, защото никога не е имала други значими интереси от това да бъде майка. Родила е рано рано: под 25г.
А децата й пораснали вече - съвсем нормално нямат нужда от майчино внимание!
Нейната история само ни показва за пореден път колко по - удачно е да се ражда след 30!
Моето наблюдение е, че доста жени в нейното положение, даже и мъже, към 45-50 сте някакви пълни досадници повечето от вас. Мега много хленчите или пък мърморите и проповядвате там, където хич не ви е работа.
А нормалните ваши връстници си гледат 10-15 годишни деца, след като вече са се утвърдили като личности и на 55-60 вече с истинско задоволство приключват с родителствуването и навлизат удовлетворени на 100 процента от живота си в третата възраст!

За пример ще дам моите родители, които са ме направили на по 36 години и днес изобщо и по никъв начин не им липсва това, че вече нямам нужда от тяхното внимание и грижи. Баща ми се зарибява да прави вина и разни малки ремонтчета по вилата, а майка ми постоянно ходи на някакви малки екскурзийки с разни други лелки пенсионерки. Даже скоро имаха събиране на класа.
Случва се и по 2 седмици дори да не се чуем по телефона.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: a1fd4347f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

41.   36, Чиче, махни се оттук и спри да разваляш сайта, както развали розали!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: cbbbd75022
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

43.   Аз съм от 36

40 и 41 Не съм чичото, стига вече с тоя чичо, че ми омръзнахте. Всеки чието мнение не ви допада го вкарвате в образа на "чичото". Приемете най-после, че има МНОГО мъже които мислят по-подобен начин като "чичото", той не е единствен. Чичото не си ги измисля тези неща които ги пише, той ги е прочел, осмислил и разбрал и затова ги пише като своя позиция. Много други мъже които не са "чичото" имат подобна на неговата позиция. Те не са един и същ човек, те са много хора. Като се опитвате да приписвате всичко на един човек ставате смешни.

Освен това, не е само тази статия. Виждам много, много, много жени които не могат, не са в състояние да свържат живота си с мъж за дълготрайна връзка и са нещастни и седят сами. За това има много причини - имат претенции, като това да искат мъжа да е обезпечен финансово, да е приятен на външен вид, да може да общува с тях и да ги забавлява, да им сваля звезди от небето и т. н. Искат един принц, обаче принцове няма, има хора с проблеми. Дори да има принцове те са обвързани с манекенки и не са опрели до тези жени. Честно ви казвам ако това нещо не се промени и такива жени не осъзнаят много бързо в какво всъщност положение се намират, ще си останат сами. Претенциите и критерии трябва да бъдат изхвърлени в боклука, една жена трябва да е щастлива на най-малкото внимание на един мъж който и обръща внимание и се държи добре с нея, без значение от недостатъците и проблемите му. Ако е претенциозна шанса да си остане сама е много голям. "Принцовете" или искат само чукане или са с най-красивите жени женени. И честно казано жените нямат никакво време за губене, нямат време да си пропиляват живота в случайни връзки и да прелитат от едно цветче на друго за да "намерят идеалния" защото ще се окажат сами и няма да могат да създадат истинско, устойчиво семейство. Има една приказка, че жените са като бозата - с времето се вкисват а мъжете като виното - с времето стават по-добри. Вярна е. Слушайте ме сега много добре за да престанете да чакате принца, ако на един мъж всичко му е наред, той няма да опира до вас - той ще е с най-добрата, най-хубавата жена а вие си го чакайте. Докато чакате необходимото време за създаване на здрава връзка си отлита безвъзвратно. По моето скромно мнение за една истинска здрава връзка за да се развие и трябват от 7 до 10 години. Първите 3 години двамата трябва да живеят разделени и само да се виждат за приятни изживявания, да консумират любовта си и да се наслаждават един на друг без никакви тягости и товари. Това е време за любов или един вид годеж. Следващите 2 години те могат да се опитат да живеят заедно и лека полека да свикнат с това и с битовизмите свързани с това, но понеже става леко и постепенно те не го усещат. 6та и 7та година могат да мислят и да се подготвят за деца - да спестяват пари, да четат по въпроса и т. н. През тези 7 години те могат да говорят един с друг за плановете си и за това какво трябва да променят и да постигнат за да им е добре по-нататък във връзката. По 1на допълнителна година се дава за всеки от трите периода като евентуален буфер. Така се получават 7-10 години за инвестиране в истинска, стабилна връзка. Ако вие жени мислите, че можете да имате многобройни връзки и като решите, че искате семейство да се спрете на някой който да използвате много се лъжете и сега ще ви обясня защо. Първо няма да има желаещи, защото вече ще сте на възраст независимо дали 30-те или 40-те. Второ дори и да се появи отнякъде желаещ вие ще искате да пришпорите процеса и ще развалите всичко. Той няма да е доволен след три месеца да живеете заедно и след една година да имате деца. Ще се почувства измамен и в капан и може или да ви зареже или да си има любовница. Просто нещата ще станат твърде бързо. Той трябва да ви се радва и наслаждава на връзката ви дълъг период, това, че вие сте блудствали и сте се наситили на връзки нищо не значи, да не сте го правили. Ако мъжа не изживее този дълъг тригодишен период в който само се забавляват, обичат и радват един на друг с жената без никакви отговорности, тогава той няма да се привърже наистина и любовта му ще остане неудовлетворена и неконсумирана. Ако се пришпорят нещата с живеенето заедно и битовизмите и не станат много полека и бавно той ще се почувства хванат в капан, подтиснат и ще му се прииска да избяга, защото той е с вас за да изпитва любов, чувства, секс без да бъде товарен с проблеми. Ако той бъде натоварен твърде рано ще му писне много скоро. Ако дете бъде родено твърде скоро това ще е един огромен товар за който и двамата не са готови и това ще породи страшно напрежение и неудовлетворение които много лесно могат да съсипят тази връзка. Обикновено нещата се развиват именно с пришпорване и приключват много зле. Защо? Защото жената има критерии и чака някой принц а принца все не идва. Накрая понеже годините си минават и нищо не става се примирява, но пък сега гледа да пришпори нещата защото времето я притиска и разваля всичко. Затова жените нямат време за празни връзки, нямат време за претенции, нямат време за чакане и за принцове. Имат време само да се хванат с някой който проявява внимание към тях и се държи добре с тях независимо какви проблеми има - безработен, няма кола, с дългове, не живее сам, не може да общува, не е най-красивия и т. н. и да развиват тази връзка постепенно в 7-10 годишния план при което положение могат да са щастливи. Ако чакат и накрая изпаднали в отчаяние пришпорват нещата само ще страдат, доказателствата за това са много и примери много. Пълно е с примери на самотни жени, на любовници свирещи втора цигулка без собствено семейство, на такива които не могат да намерят мъж който да иска обвързване а само на такива които искат неангажиращ секс и т. н. Разберете, идеалния/принца няма да дойде при вас, вие трябва да си приберете обикновен мъж с всичките му недостатъци и заедно с течение на времето да се превърнете един за друг в принц и принцеса като правите много компромиси в името на семейството. Ако не искате да ме слушате - правете каквото знаете и си трошете главите.

 
  ...

...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: cbbbd75022
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

44.   до 41

Приличаш ми на злодея в приказките който крещи на главния герой моменти преди доброто да победи: "спри! ще развалиш всичко! ". Явно ти си тук да промиваш мозъците на бедните жени които биха те послушали с феминистка пропаганда и си обърнал/а този сайт за споделяне в пропагандна платформа. Изобщо не ти дреме, че по този начин ги обричаш на самота и нещастие. Твоята феминистична пропаганда в крайна сметка служи само на една цел - намаляването и изчезването на българския народ, защото колкото повече неразбирателство, пречки и отлагане има в създаването на здрави семейства толкова повече нацията намалява.

до 37

Всичко чакате наготово и статията не искате да си я преведете и затова аз трябва да ви я превеждам. Хубаво правя го за ваша полза, ето още от нея.

"It can be hard too, for concerned parents and coupled-up friends to understand that the dating scene around the age of 40 is not ‘fun’. It’s a brutal, Darwinian fight for the right to reproduce and once a woman is over 35, the numbers are stacked against her both by biology and social selection.

Мъчно е за загрижени родители и за обвързани приятели да разберат, че свалките на около 40 години не са "забавни". Това е брутална, дарвинова борба за правото да имаш поколение и когато жената е над 35, числата са струпани срещу нея и от страна на биологичната и от страна на социалната селекция. "

Това значи, че ако жената е на 30 до 35 години това са последните и вероятни шансове. След 35 години става изключително трудно за нея да си намери постоянен партньор и да създаде деца с него.


"And frankly there’s only so many knocks a normal, healthy ego can take before it needs to call time-out for a while to regroup. And time is the one thing that’s in short supply.

И честно има само определен брой удари които нормалното здраво его може да понесе преди да поиска време за прегрупиране. А времето е едното нещо което е в недостиг. "

Искам да ви кажа на жените които чакате, недейте да чакате, защото нямате време и после ще сте нещастни и ще си остареете сами. Знаете ли какво е остаряла жена сама и без деца и да няма до нея никой който дори да я напсува. Тия озлобени бабички които сте виждали мислите ли, че от хубаво са станали такива. Недейте да имате претенции към мъжа, не си поставяйте никакви критерии какъв трябва да бъде и какво трябва да е постигнал, защото сами си препречвате пътя към щастието. Изпускате си шансовете докато ги имате и после ще съжалявате горко и ще казвате аз имах много внимание към себе си, но не направих нищо и сега си останах сама. Трябва да имате стабилна връзка с мъж с който лека полека да изграждате семейство и с течение на времето да изглаждане всички проблеми и заедно да постигате успехи и неща които ще ви трябват. Недейте да стоите и да чакате някой да дойде и да ви даде идеалната връзка на тепсия, да дойде идеалния кандидат, защото такива няма. Една жена и е заложено Свише да е щастлива само когато е обвързана и с деца, затова и когато жената има редовен сексуален живот с партньора си тя се разхубавява и когато ражда се подмладява. Спрете да си губите времето чакайки идеалния, защото такъв няма а колкото повече годините си минават толкова по-трудно става за вас, вие излизате от желаната възраст за създаване на семейство а мъжете на вашата възраст или са обвързани или не искат да се обвързват или се ориентират към по-млади момичета.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 6577820b27
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

47.   Толкова жени познавам, които имат редовен сексуален живот, и са грозни. 44, селските си глупости ги пиши някъде другаде. Има достатъчно жени, които родиха на 49, 52 - напр. Елена Йончева, и много които се оженили на 20, и на 40 се разведоха, а някои си и зарязаха децата, заради други мъже.
Има толкова жени, които са обвързани и са самотни и нещастни, напр мъжете им изневеряват с по - млади, точно защото са се оженили рано, сакън да не престареят.
Образованите жени, по принцип се обвързват след 30, по простичките, които нямат какво да правят, и ги мързи да работят - на 20.
А самотен и нещастен, може да си и в брака, това че ще се ожениш не значи, че няма да се разведеш. 50% от браковете днес завършват с развод.
та вероятно си стар дядка с комунистически разсъждения. а голяма част от хората, изобщо не се обвързват, а живеят на семейни начала.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: fba10c2538
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

48.   "Толкова жени познавам, които имат редовен сексуален живот, и са грозни. "

Ей на това му се казва откровение!!! 47, ти жена или мъж си? А, ако си жена, дали се мислиш за красива? Има си едно такова схващане сред народа, превърнало се в сентенция - "Няма грозни жени, има пияни мъже! "

" 50% от браковете днес завършват с развод. "

Тук ти свалям шапка!!! Аз не посмях да го кажа, за да не разсърдя модераторите. А, като цяло по-малко от 35% от мъжете се женят, с тенденция и те да не го правят в скоро време, защото жените трябвало да са с кариери, а това вече е държавна политика. Пък населението вместо да намалява по света, се увеличавало с бързи темпове. Чудна работа? Предполага се че след около 10-тина години преобладаващо мъжки имена ще са Асан, Мохамед, Юсеин или Сюлейман в Християнския свят. Тогава дали женската кариера пак ще е държавна политика?

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: bd4e1abae5
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

49.   46, знаеш ли колко злобни жени има, и с деца, или пък зарязани заради по - млади, и пак сами, никой не е застрахован. А умните жени нямат нужда от идиоти, които псуват.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: bd28ad43ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

52.   48, нищо странно, грозните компенсират грозотията с други начини, а аз съм красива. Грозни жени има и проблема не е че са грозни отвън, а че са грозни като хора. Иначе има и нехубави женички, които пък може да са и добри хора.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 09fdcdff37
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

53.   Номер 3, аз като гледам чичовците с какви момичета се задяват... Не са 30 годишните, мила... А точно тия на 18-20...

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 35899c5ffe
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

54.   <3> "Една жена на 30 може да бъде много по-атрактивна от една 20-годишна, ако има супер тяло, вкус, кариера, а и е интересна като личност."

А откъде знаеш, че авторката няма да е затлъстяла и затъпяла касиерка в супермаркет ?

Като почнете да ги говорите такива "предсказания" направо не знам вие ли сте изтрещяли или аз .... или просто си фантазирате ;)

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 6f0d9379d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

55.   Евала за изказването на номер40, също и на родителите ѝ.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: d4c936d9dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

56.   На 27 съм. Сгодих се преди една седмица. Не дай си боже да бях рипнала да се женя на 25 за бившия ми приятел - сега щях да живея адски мизерно и нещастно с него. Кога ще се жениш е въпрос на това дали си срещнал правилния човек, а не на някакви цифри.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: adac8723b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

57.   Извинявай за въпроса, но майка ти явно е от село, а? Защото човек израстнал в града не разсъждава така.
Ж19

 
  ...

1-50 от 51
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker