Самота - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Самота
преди: 13 години, 14 дни, прочетена 4029 пъти
Дори и не зная защо ви пиша, просто искам да споделя какво чувствам, а няма на кого :( Случвало ли ви се е да сте сред много хора, да има винаги на кого да се обадите, да има на кого да разчитате, но да сте самотни и да не можете да споделите, да не знаете към кого да се обърнете, защото винаги чувате фразите, които знаете на изуст, а не искате отново да ви наранят. Не искам да наранявам хората около себе си повече, но искам и те да разберат колко ме нараняват и колко са ме наранили и че именно заради тях съм такава. Имам чувството, че съм издънката на идеалните и че всеки вижда това в мен, но аз съм такава, може би защото те всъщност не са тези идеални. За 20 години никой не ме разбра. Звучи глупаво, но е така. Никога не разбрах дали наистина държат на мен, защото ме обичат или просто са длъжни. А щеше да е много по-добре, ако го знаех дори и да не беше това, което си мечтая да чуя... Ако можех да говоря без да ме спират, да бъда себе си. Понякога си мисля, че щеше да е по-добре, ако наистина бях сама, а не го искам, защото ги обичам всички. Искам само да ме чуват и да ми казват по-често, че ме обичат такава каквато съм, но може би аз няма да се променя, не мога да го искам и от тях, защото всеки е такъв, какъвто го направи живота, а моят е този. Просто исках да го кажа, благодаря ви, че ме изслушахте :) Нека поне за миг всички да се замислим за себе си и за живота около нас, и за хората, които обичаме, и ни обичат, защото дори и да говорим на различни езици понякога, сме заедно, защото нещо все пак ни свързва и ни кара да се разбираме, макар и с много компромиси :), които са необходим път към другите.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 13 дни
hash: b6228ce887
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   съветвам те да не живееш за другите и да нямаш такива очаквания към тях - те не могат да ти дадат щастието и компанията, която искаш.
Живей първо за себе си, бъди си ти добра компания и ДАВАЙ, а не чакай!!! Когато почнеш ти да си това за другите, което в момента описваш, че очакваш от тях, такива хора ще те и заобиколят.
Намери себе си - остани насаме с теб, чети много, слушай музика, излизай сама на разходки, кафета и бъди така щастлива. Когато си го постигнала - почвай да даваш и да бъдеш добра компания за другите, без очаквания. Когато и това си постигнала, когато си доволна и щастлива със себе си - ще се появят готините хора в живота и няма да си сама! Проблемът е в нагласата ти, в теб самата, не в другите - тях и без това не можеш да промениш, работи върху себе си!

 
  ...
преди: 13 години, 13 дни
hash: 0bc3709067
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Авторке, това си го мисля всеки ден-че и мен за 20г. не ме разбраха. Чувствам се точно като теб... Не опитвах да се нагаждам към хората и ситуациите, но живеех трудно. Сега съм се оставила на течението -върша си задълженията и правя общо взето каквото си иска и не ми пука. :)) С времето точно това става. Нали знаеш приказката - свят широк, хора вскякакви... Е може би всеки втори си мисли точно това.. " Никой не ме разбира".. И така всички оставаме неразбрани. Но живота не е да се разбира... Той е да се живее. Не се колебай, а живей :)) И когато се пучвстваш зле, неразбрана или... нещо подобно просто си помисли, че утре всичко това ще е минало.
Късмет и много усмивки :))

 
  ...
преди: 13 години, 13 дни
hash: 1d21b3d82b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Изцяло съм съгласна с горните 2 коментара. Не сме добре със себе си, това е целия проблем. 1 е много прав, търсим в другите това, което ни липсва, а те не могат да ни го дадат. Поздравления, 1 - всичко си казал, няма какво да се добави. Само дето на практика се явява малко трудно :)

 
  ... горе^
преди: 13 години, 13 дни
hash: 32d37d4285
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Предполагам, че се е случило нещо, което дълбоко те е наскърбило. Или поредица от случки. Затова се чувстваш по този начин.
Колкото и хора да има около нас, независимо колко близки са ни те, никой не може изцяло да съпреживее болката, усещането за самотност или каквото и да е чувство, което ни угнетява. Могат само да бъдат съпричастни. Затова не съди околните, не очаквай от тях чудеса. Достатъчно е да присъстват в живота ти, а сама казваш, че ги има, можеш да разчиташ на тях. Опитай се да приемеш дори това като дар. Ако наистина сте си близки, постепенно ще изгладите недоразуменията.
Междувременно не се страхувай да бъдеш себе си. Тези, които те обичат и държат на теб, ще те харесват и искат точно такава.
Може и да бъркам за твоя случай, но понякога емоцията и убеждението, че сме неразбрани, ни идват в повече. Опитай да се разведриш. Времето лекува всички мрачни настроения.
:))

 
  ...
преди: 13 години, 12 дни
hash: b0028f4823
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Подкрепям номер 1 :) Много хубаво и вярно написано :) Авторке давай смело напред. И аз бях така ктао теб, но наистина нагласата на човека е много важна :) Знам, че ще ти е трудно от началото, но наистина трябва да правиш всичко само за себе си, ти да се чувстваш добре и ще видиш как след време всичко ще се обърне в правилната посока. Трудно е много, но после наистина си по-щастлив човек!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker