Всички искат да ме смажат - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Всички искат да ме смажат
преди: 5 години, 4 месеца, прочетена 1822 пъти
Здравейте, мили хора. Пише едно момиче на 21 години, което просто има нужда от помощ.
Да започнем с това, че съм дете на разведени родители. Не съм живяла с нито един от двамата, живях с баба ми, която е чудовище, но аз обичам много. Баща ми е наркоман, майка ми работеше в друга държава. Никога не знаех какво, в последствие разбрах, че и проститутка е била. Няма значение, изгледа ме но с цената на какво?
Аз съм едно много самотно момиче. Винаги ми е липсвало семейството. С годините научих да удоволетворявам себе си по грешен начин-връзки с женени мъже. Имала съм две такива. Първата беше когато бях на 17, с мъжа си останахме доста добри приятели, защото сякаш повече го оцених като това, отколкото като партньор за секс. С другия бях когато бях на 18, той ми разби живота. Нараняваше ме много емоционално, остави ме след близо 2 години връзка. Влюбих се, беше грешка, но той също е в миналото.
След време започнах връзка с едно момче, което беше детската ми любов. Винаги съм имала страхотно мнение за него, изглежда прекрасен надежден мъж, този от когото имах нужда. С времето се върнаха чувствата, много го обикнах, заживяхме заедно и започна кошмара. Останах без работа, живея в малък град и е много трудно да намериш нещо с що годе добър доход (поне 650 лв заплата месечно). Забременях, изгубих бебчето, приехме го някак си, но в един молент неговата ревност надделя в отношенията ни. При всеки скандал той ми казваше, че не ме иска, казваше ми да си тръгвам. Всичко това го криех от така нареченото ми “семейство”, докато един ден просто си тръгнах, защото много ме болеше и не издържах. Решихме да останем гаджета и да видил какво ще се случи, защото не бях готова да го пусна. Той ме остави точно на 01. 01. 19г. Не отричам, че ми е много мъчно за него и го обичам страшно много, но вече живота ми е на никъде. Без работа съм, нямам никакви пари, той ме остави и семейството ми е срещу мен винаги. След раздялата ми с него се опитах да поговоря с майка ми, която уж трябва да ме подкрвпя и помага, но тя само знаеше да го обижда и да ми казва колко съм жалка, как за нищо не ставам, колко съм лоша, как я мразя и че вече е решила да се прибере в България и ако това било номер да я накарам пак да замине нямало как да стане, защото е решила да се омъжи за човека до себе си. Аз пак си живея с баба ми, баща ми играе сигурно в някое казино и взима поредната линия, майка ми си оправя живота а мен всички ме смазват. На куп ми се случи всичко. Не съм излизала вече 9 дни, нямам желание да правя нищо, ровя в обявите за работа и се опитвам да издрапам някак си, но не става. Раздялата с този човек ме боли много, но повече ме боли че всички са срещу мен. Баба ми и майка ми са много близки, постоянно си говорят и ме обсъждат колко съм некадърна как за нищо не ставам, как приятеля ми (вече бивш) бил грозен динозавър, как майка му си живее, а аз ги тормозя.. Защо ги тормозя? Имах нужда просто да поговоря с майка ми, да не ми е така мъчно, а тя ме напада.. Ако говоря с приятелка, всичко един ден ще се обърне върху мен, затворих се в себе си, не получавам разбиране, сама съм, не ям, не излизам, не си сресвам косата дори.. Искам всичко да спре и започвам да си мисля за самоубийство, всички искат да ме смажат. Имам още много неща да напиша, но ще стане прекалено дълго и за това ще спра до тук. Имах нужда да излея душата си малко поне някъде. Благодаря, че отделихте от времето си да прочетете това.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 4 месеца
hash: 58f1192fdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ей, айде горе главата, а? Това е живота, един ден си ок, на другият, не. Като за начало излез от вас, иди гледай някой филм или пък просто се разходи безцелно. Ако си от малък град, няма как да имаш голяма заплата, то тя в Пловдив е около 600лв, така че почни нещо, без значение заплащането. А относно вашите..ми е*и им ма*ката, просто не се занимавай с тях, игнорвай ги. Гадже пак ще си намериш, явно малко или много си харесвана, така че и това ще се оправи. И не го мисли бившият ти, имаш късмет че сте се разделили, ти такъв човек ли искаш до теб? Айде горе главата и всичко ще се оправи!!

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 1c598a18f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Понякога, когато ми се събере много, сядам пред компютъра и пиша всичко като история. Прочитам я няколко пъти, сякаш чета книга. И си казвам, че това е много добър сюжет, но е стигнал само до завръзка, понякога кулминация. Следва, че главния герой трябва да се вземе в ръце и да стигнем до развръзката. Какво може да стори главния герой?
Предполагам, че ти звучи странно. За мен е метод, чрез които да погледнеш всичко отстрани, но все пак сама да си вземеш решението.

Виж, с липсата на хигиена, с недохранване и недоспиване, няма да си намериш работа. Изкъпи се, облечи нещо хубаво, хапни и пускай св-та. После излез, огледай дали няма надписи по витрините на магазините за набиране на персонал. Ще намериш нещо, каквото и да е, може и да не е желаната заплата, но положението е критично и ти трябват поне някакви пари. После, когато събереш малко пари, започваш да търсиш обяви за квартира. Стига ти една стая, можеш да делиш апартамент с друг човек, само да си далеч от хората, които те мачкат и да е по джоба ти. Не е толкова сложно да се справиш. Аз съм много близка с баща ми, той е най-добрият съветник. Винаги, когато се съмнявам в себе си, говоря с него. В извод все ми казва: И ма*ната му на всичко и на всички, ти си си ти, никой няма да ти казва, дори и семейството ти.
Няма пък, не може други хора да решават, дали ти си второ качество човек. Не може да им вярваш с отворено сърце. Защо да са прави? Защото са ти майка и баба ли? И какво от това, те също може да грешат. Защо да си лоша, защо да си слаба, защо да правиш глупави решения? Вярваш им, затова се чувстваш зле. Сама си, добре, тогава си помогни. Никой друг не може да го стори. Иска ми се да съм ти приятелка, да те изслушам и да ти помогна в тази ситуация, но не те познавам. Знам само, че животът си е твой и е в ръцете ти. Не го оставяй да се измъкне между пръстите ти като пясък. Стегни се. Ти си главният герой в твоята книга. Може да нямаш никого друг на този свят, но винаги ще имаш себе си. Бъди си приятел, обичай се, грижи се за себе си и си помагай. Представи си, че същото се случва с човек, на когото държиш. Ти ще искаш той да се къпе, да се храни, да се наспива, да се облича топло, да търси работа, да излиза, да се усмихва... не е по-различно. Отношението ти към теб самата трябва да е такова.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 073296c3ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Абе мило дете, какво самоубийство какви глупости? Живота е пред теб,
ще си намериш подходящия мъж и ще си живееш живота. Забрави го този бивш отвори се, излизай на вън та ти си на 21г. Какво като родителите са ти разведени, то напоследък това е често срещано явление, вече си пораснала. Тръгни по своя път, ако трябва напусни това малко градче отиди в по-голям намери си работа намери си квартира и почни на ново. Всичко ще се нареди не мисли глупости, просто си в депресия в момента от раздялата, и че никой не те разбира, но това ще отмине НЕ МИСЛИ ГЛУПОСТИ!
Успех сладур!
М35

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 593014e2a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мило момиче, съжалявам за историята на живота ти. За жалост не можем да изберем родителите си и да определяме живота си в по-ранна възраст, но имаме възможността да начертаем бъдещето си и сами да взимаме решения, касаещи само и единствено нас. Със сигурност няма да ти е лесно без опора от най-близките, но явно при теб (както и при много други хора, всъщност) нещата ще се случат, просто ще е по трудния начин.
Нямаш ли познати, роднини в друг, по-голям град, където да отседнеш за малко, да си намериш работа и да си стъпиш донякъде на краката. Ако не, разрови се в обявите за споделени квартири, 2-3 момичета можете да си делите наема, да работиш, да се социализираш сред други хора, да срещнеш момчета на около твоята възраст и да живееш този живот, който ти се полага.
Ако сега се забиеш вкъщи, освен да се депресираш, друго няма да постигнеш. Точно сега е момента, в който трябва да се мобилизираш и да издрапаш със зъби и нокти от положението си.
И не слушай отровните си роднини! Това са едни провалени хора, които се опитват да те потиснат, заради своите неуспехи като хора и родители.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 46c55a9b0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Момиче, ще бъда много кратка и ясна. Знам какво преживяваш и знам как ще излезеш от това състояние. Въобще няма да те окуражавам с някакви думи "ала-бала", кой крив, кой прав, няма никакво значение. Слушай сега - няколко дни се наспи, изкъпи се, среши си косата, пий едно силно кафе, и помисли откъде можеш да вземеш малко пари за начало-около 1000 лева ще те оправят. Почвай да търсиш работа в София, Пловдив или някой по-голям град и дим да те няма. Няма от какво да се страхуваш. Докато си жива и здрава, ти си си самодостатъчна. Не ти трябва никаква подкрепа от семейството ти. Това са глупости, че всяка майка обича детето си и че всяко семейство е подкрепа за човека. Това е толкова лъжовно, толкова клиширано и набито в главите на хората. Просто като начало ще ти трябват малко пари. Търсиш някаква квартира за начало-може и мизерна, но се изнасяй бързо, докато не са започнали паник атаките и депресиите. После става страшно, повярвай ми. Говоря ти така, защото оттам се връщам. Повтарям стъпките - 1. Намираш пари-заем, продаваш нещо, ако имаш някакви твои вещи, може и в заложна къща да ги дадеш; 2. Намираш квартира-може и мизерна да бъде; 3. Намираш работа-каквато и да е в началото; 4. Ограничаваш контакта с близките си - чувате се по празници и НИЩО НЯМА ДА ИМ СПОДЕЛЯШ за себе си - "Добре съм! Всичко е наред! " - това трябва да са ти отговорите, когато се чуете. Махай се от тази токсична среда. Любов не се проси, мила моя. Приеми, че един ден ще имаш твое семейство, за което да се грижиш, но за да стане това, се изнасяй много, много бързо. Нека Бог бъде с теб!

 
  ...


...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 2917eecf91
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   За съжаление имаш лош старт в живота заради семейството, в което си се родила. Но така е, светът е едно шибано място и много хора са в неизгодна позиция още от самото начало. Никой не може да избере родителите си, нито дали ще се роди здрав или болен, силен или слаб. Преживяла си твърде млада и една много тежка загуба, което си е голям психологически товар. Въпреки това не те съветвам да тръгваш към самоубийство. Това е само за хора, които са терминално болни и са подложени на страшни физически болки, а душевните болки човек трябва да ги преодолява. Рискът от самоубийство е първо да не успееш да го направиш и да се събудиш осакатена и в още по-лошо състояние. Сега поне си здрава и все още млада, имаш два крака и две ръце и можеш да направиш нещо с живота си. Вторият риск е да се окаже, че светът е не само материален, а има карма и да те изпратят в още по-лоша ситуация. Трябва да се бориш! Помисли, кои са позитивните неща. Както вече казах си здрава и млада, това е много важно! Имаш покрив над главата, да живееш при баба си, но не умираш от глад и не мръзнеш на улицата. Да нямаш работа, но не си само ти така - със средно образование в малък град е късмет да намериш някаква хамалогия за минималната работна заплата. Относно отношението на роднините ни, може би се дължи на факта, че понякога човек си позволява да е по-остър с човек който му е близък, отколкото с непознат. Майка ти я жулил живота много яко и тя явно се е надявала ти като пълнолетна да станеш изведнъж супер независима и успешна и всичките и грижи спрямо теб да се изпарят. Ясно е че това няма как да стане с магическа пръчка в дадената ситуация. Поговори с нея и и кажи, че не очакваш пари и лични жертви от нея, а просто да ти дава утешението, че не си сама в този враждебен свят и в кризисни моменти да ти даде поне едно съчувствие. Попитай я защо мисли, че не ставаш за нищо и какво тя всъщност очаква от теб - да летиш с ракетен двигател и да те назначат за генерален директор някъде или да се ожениш за милионер, който да ви отведе в приказките? Това няма да стане никога. Предполагам, че те укорява заради предишните ти връзки с женените мъже, които явно са били губене на време и развиване на привързаност към неправилните хора, което те е направило още по-уязвима. Между другото щом си от малък град, последният ти приятел сигурно е знаел с кого си била преди и това може да е отчасти причина за поведението му. Това е много подтискащо за един мъж - младата му приятелка била с женени мъже. Според мен най-добре е да се махнеш от този град. Ясно е че няма къде да отидеш, но можеш да започнеш поне сезонна работа по курортите. Там са толкова на зор за персонал, че искат да внасят кадри от Молдова и Украйна. Няма начин там да не изкарваш поне 1000 лв. Ще се запознаеш с нови хора, може да срещнеш и друг мъж. И най-добре не му разказвай за предишните, нито се жалвай твърде много как всичко е супер скапано и си прецакана отвсякъде. Ще трябва да се превъзмогнеш и да не разкриваш тези работи. Никой няма да се заинтересува от теб от съжаление. Въобще всеки си има някакви си кахъри, които вярно са много по-леки от твоите, но никой не ще да слуша колко си зле и колко си нещастна. Хората, които те опознаят и сами ще разберат, че си в трудна ситуация, но ще оценят повече скромността и усърдието ти да се справяш в живота. Ако успееш да хвърлиш и по някоя усмивка, ще е още по-добре. Това е което мога да ти кажа за сега. Събери целия си кураж и напусни укритието от стаята на баба си. Там винаги може да се върнеш, но само рискът да предприемеш нещо ново може да ти помогне. Нарочно не ти пиша за чужбина, защото там е по-сложно, но като събереш малко опит и някакви пари, това също би било вариант.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: a62cfd0195
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мило момиче,аз съм що-годе в същото положение.Ако искаш да се свържем просто пиши тук,за да ти дам координати.Може да се подкрепим поне морално.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 55c1cb3fea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Всяко семейство живее своята трагедия. Със стари хора се живее изключително трудно, те могат да те затрият от егоизъм и да живеят до 100, а човек да не оцелее. Само човек бил в положението на авторката знае, как се превръщаш в манипулирана жертва на стареца. Съвет едно - махни се от тази среда, заличи я от живота си.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 67176d5adb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Авторката: БЛАГОДАРЯ ВИ, МИЛИ ХОРА!!! ПРЕКРАСНИ СТЕ!! Леле колко много утеха получих от хора, които дори не съм виждала... благодаря ви, имах нужда от няколко укоражителни думи! Повярвайте ми, спасявате една почти разбита, самотна душа!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker