Как да се справя - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Как да се справя
преди: 5 години, 4 месеца, прочетена 1715 пъти
Здравейте, знам че в този сайт има добри хора, които биха могли да ми помогнат. На 20 години съм живея с родителите си. Проблемът ми е следният: те контролират изцяло живота ми постоянно ми се бъркат дори и за неща за които би трябвало човек на моята възраст вече сам да взема решения. Вероятно много от вас ще кажат че след като живея с тях трябва да се съобразявам но се надявам да ме разберете, вече не мога да живея така отчаяно търся решение на проблема, често си мисля дали да не се обърна към психолог но ме спира това че трябва да се плаща а аз нямам тази възможност понеже не работя, затова реших да се обърна към вас. Вие сте последната ми надежда, ще се радвам ако някой от вас успее да ми помогне защото повече не мога да живея така.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 4 месеца
hash: 228602ae49
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, аз също съм на 20, момиче. Разбирам те много добре за какво става дума. От личен опит знам, че единствения начин да се отървеш от всичко това е да се изнесеш, следователно трябва и работа да си намериш. Ако знаеш някакъв чужд език, особено английски или немски, имаш широк избор. Можеш да отидеш в кол център да работиш, има не лоши заплати. Учиш ли нещо? Ако да, и си примерно 2-3 курс, мисля, че може и работа по специалността да си намериш, особено ако учиш нещо с икономика. Наскоро гледах обяви за работа и за студенти, които учат икономически специалности и са 3-4 курс, имаше много възможности. Но смятам, че за която специалност да е , няма проблем. Последния вариант, който ти предлагам, макар че не е правилен - ако не учиш и не си от София, запиши се да учиш там, бъди на общежитие и те, ако по принцип ти дават пари, поне ще ги влагат в нещо смислено и може би ще им вдъхнеш някакво доверие, а пък на общежитието ще си далече от тях.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: b70113083e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това че живееш с тях не означава че могат да ти се бъркат във всичко. Аз също живея с моите родители, но те отдавна разбраха че аз не желая те да ми се месят в личните работи. Естествено че когато излизам им казвам къде отивам, към колко ще се прибера.. Най-вече за да са спокойни те и да не се притесняват. Но за други неща не им давам отчет. Сама си решавам.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: ad184be1ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Благодаря за съветите. Относно това да работя или уча няма как да стане особено в софия или друг град защото аз съм инвалид и затова немога да си позволя да се изнеса. Уча език в къщи сама но това е по-скоро за забавление защото обожавам този език. Надеждата да си намеря работа и така да се измъкна от "оковите" на нашите отдавна се изпари. А колкото до другия съвет за който също безкрайно благодаря: многократно съм влизала в спор с тях затова че вече нямат право да ми се бъркат за нещата за които вмомента говоря но единственото,което подтигам са скандали и отговорът че докато живея с тях нямам право на мнение за каквото и да е.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 9d2557aef7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Без никакви преговори се изнасяй. Намираш някаква работа, и дим да те няма. С такива няма оправия. Когато бях на твоите години тръгнах да си събирам багажа. То не бяха сълзи и сополи, "защо я правихме тази къща за теб", "ще ти я препишем", дрън, дрън. Беше ми непосилна ипотека, и реших да остана във великото имение "далас". Изръсих за 10 год. една торба пари за въпросната бащина, уж моя къща. Ако не бях аз, още щяха да си живуркат на балатум и дограма 86 набор. Преди една седмица скандал завърши с "като не ти харесва се изнасяй", "това си е моя къща", "кой си ти тук". За да не си на моето дередже след време, пак казвам изнасяй се. Твоите хора са манипулатори държащи те в подчинено положение.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: c9bc945ba2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ако не учиш, се запиши в София да учиш и така ще избягаш от тях. Ако учиш, намери стаж поне и така малко по малко като станеш финансово независима ще можеш да се изнесеш на квартира. Докато дойде това време, просто им повтаряй постоянно че си голяма вече и ако не чуват, не им говори или демонстративно спирай да комуникираш с тях. Също може да си намериш гадже и да прекарваш повечето време с него вместо у вас с родителите си.

 
  ...


...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: ad184be1ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Благодаря много на всички. Всеки съвет до някаква степен ми е полезен. Засега предвид моето положение най-правилно ми се струва поне да опитам или да си намеря гадже или да не им говоря и да се опитвам да ги избягвам.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: ea07ac7ab9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   "Не мога" и "в момента" се пишат отделно!

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: ff96cfbaee
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   За съвет за живота ти от тук нататък зависи точно какъв процент инвалид си, имам предвид каква е болестта ти и колко зависиш от родителите. Нали се сещаш че диабетици и астматици са инвалиди и хора без двигателни способности в инвалиден стол на памперси, които не могат да си ги сменят сами, също са инвалиди.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 62c9c7374a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Има работи и онлайн (т. е. работиш си вкъщи), проучи въпроса. Не споделяш дали можеш да се грижиш сама за себе си в битово отношение - пазаруване, готвене, пране, чистене, гладене. Ако нямаш проблеми, съветът ми е да се насочиш към работа в някой интернет магазин. Да посъбереш пари и да се изнесеш. Какво като си инвалид, не можеш да учиш ли? Има и дистанционни форми за обучение, има и професии, подходящи за хора с намалена трудоспособност. Аз въобще не я харесвам тази дума инвалид. Влошеното здравословно състояние не е причина да спреш да живееш и да учиш. Има много примери за успели хора, които са имали тежки здравословни проблеми. Има и програми даже за обучение и реализация. Поинтересувай се! Предполагам, че вашите ти се месят най-вече, защото те смятат за човек, който трябва да закрилят постоянно. Постарай се да им обясниш, че това ти натоварва много психиката, и че реално няма разлика между духът на хората без заболявания или физически увреждания и тези със, освен, че последните са по-силни психически. Опитвай се да взимаш отговорности вместо тях. Примерно да се платят сметки, данъци, да се организира събитие. Трябва да ти повярват, че си пораснал, силен човек. Не е вариант да си търсиш приятел на всяка цена и веднага да се хвърлиш на някой, който иска да се възползва от теб. Внимавай! Най-вероятно нямаш опит и лесно биха те подвели. Много внимавай в това отношение!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: ad184be1ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не мисля че състоянието ми има толкова голямо значение. Каквото и да е то аз съм на мнение че след като човек е пълнолетен има право сам да решава за някои неща. Обърнах се към вас за съвет защото вероятно има и други хора в моето положение,които се надявам да ме разберат,защото ако човек не е изпитал нещо на собствен гръб няма как да разбере чуждата болка,ако мога така да се изразя. Аз не съм от момичетата,които се хващат с първия срещнат,просто гледам на това като възможност да се измъкна от ситуацията и да не вредя на себе си и разбира се това не означава че ще тръгна с първото момче,което ми се изпречи на пътя. Пак повтарям не съм такъв човек,така че моля да не ме съдите. Аз просто търся решение на проблема си както всички хора,които публикуват в този сайт.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker