Иска да ми е сестра само когато не е около него. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Иска да ми е сестра само когато не е около него.
преди: 5 години, 4 месеца, прочетена 1656 пъти
М 28
Здравейте.
Сестра ми има дете и жееве с.. гажето си, не са женети, тя е с 2 години по-голяма от мен, а мъжа и е малко по-голям от нея.
Още от самото начало аз усещах, че мъжа й се мисли за голямата работа само защото има години разлика с мен и със сестра ми, а родителите ми не говорят много, да му правят забележки или нещо друго като прекалява. От намеци не се разбира. Когато се роди племеника, мъжа на сестра ми започна да си показва рогцата, и отношението му към нас се влошаваше, изпитва голямо неуважение към всички погледнато през моите очи. Като че ли сега когато има дете от сестра ми не го е страх, че няма да го приемеме и едва ли не си прави каквото си иска. Малко съм разочарован от баща ми че не му казва нищо, но аз съм тук да питам АЗ какво мога да направя.
Всичко малко по малко се увеличава и аз вече не се чувствам дори приет от собственото си семейство, защото ме виждат по-рядко от колкото всеки друг. Сестра ми и мъжа й живеят на друго място в същия град, в който живеят и родителите ми.
Понеже винаги съм му усещал лошите намерения, мъжа на сестра ми не ме харесва особено, разбира, че виждам как злоупотребява емоционално с близките ми и не му харесва.
Сестра ми започна явно да му подръжава и не се държи с мен както винаги, дистанцирана, "мирно", когато мъжа й, тя и аз сме в една стая, се едно не ми е сестра, се едно сме се виждали 3-4 пъти на маса в обща компания, и това ме наранява, а когато мъжа й е някъде другаде, тя иска да ми е отново сестра или приятел.
Не се чувствам добре да идвам рядко при семейството си и да започвам да се карам с мъжа на сестра ми. По някаква причина аз дори не се чувствам приет. Чувствам се нежелан около собствените ми родители и сестра ми, когато той е наоколо.
Като че ли всички от семейството ми са развили Стокхолмски синдром към мъжа на сестра ми.

Аз не искам да го позволявам това, виждам, че става лошо, че семейството ми едва ли не е по-малко свободно, за да може да отговаря на очакванята на мъжа на сестра ми.

Ако може да кажете какво мога да направя в тази ситуация.
Чувствам се се едно, че семейството ми се затрива, за да подръжава (или да не създава проблеми)на глупостите на един комплексар.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 4 месеца
hash: e951044ee1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   В какво се изразява емоционалната злоупотреба на мъжа на сестра ти към теб, майка ти и баща ти. Умишлено не казах вашето семейство, защото няма такова вече. Ти си мъж на 28, водиш се отделно домакинство. Майка ти и баща ти са си семейство, както и сестра ти и мъжа й. Нормално е връзката й с теб да се промени след като е сформирала собствено семейство и е станала майка. Може би отново ще имате много допирни точки, когато и ти имаш семейство и деца. С брат ми сме така - той си изживява още студентските емоции, а ние с мъжът ми правим обзавеждане на апартамент, просто сме на различни етапи от живота. Много детски ми звучиш с това кой е по-голям и какво дефинираш като семейство. Изглежда има и известна доза ревност. Това, което можеш да направиш е първо да си помислиш дали сестра ти е щаслива и, ако е, да се радваш за нея. Второ, явно нямаш личен живот - намери си и ти някоя жена и сформирай собствено семейство, недей да гледаш чуждото.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 51d33652fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Разсъждаваш, пишеш и се изразяваш, не като 29-годишен мъж, а като деветгодишно гевезенце. Засрами се.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 51d33652fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Тъй де, като осемгодишно.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 8307590f59
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Наистина си в тъпа ситуация, но какво можеш да направиш... Принципно аз не вярвам, че можеш да имаш смислени взаимоотношения с жена ако:
1) не те е родила, или
2) не правиш секс с нея.

Обратно на популярното вярване, жената не е мъж, и не можеш да разчиташ, че тя има собствено отношение. То ще е микс от средата в която живее и мъжът с който прави секс. Аз съм имал доста "приятели" от женски пол, и да, ако не си едно от горните две, реално си само "познат"... Мъжете също често са предатели, но за да се превърнеш в предател, някога нещо е и имало. С жените, по-скоро - никога не се развива. За съжаление често и кръвта не променя това.

Така че, не им се меси в живота, дистанцирай се, и си гледай твоя. Все пак си и на 28...

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: cca94e5a96
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   До тук всички коментари са субективни - глупави и злобни, но пък ти изобщо не си успял да обясниш в какво точно се изразява лошото на приятеля на сестра ти. Говориш за някакво 'показване на рогца' и, че усещаш неуважително отношение от негова страна към родителите ти, също и че той виждал, че ти го усещаш това. Това е, което разбрах от текста ти.

Малко ще спекулирам - може би този е едно дете и поради това ревнува от теб, а и от родителите ти, защото май ти, сестра ти и родителите ви сте били от задружните и сплотени семейства.
Това го казвам първо, защото баща ми (той е едно дете) също дълги години ревнуваше от брата на майка ми и си спомням как през детството ми често говореше отвратителни неща за него и супер много се дразнеше (а мен това адски много ме товареше психически, защото това е голям негативизъм, нищо че и аз също не го харесвам вуйчо ми, но по мои си причини, просто предпочитах да не мисля за него), когато майка ми каже да се отиде на гости при него или изобщо по някаква причина да се общува с него, а това да е ставало 1 път в годината някъде, понякога и по-рядко. Иначе майка ми одавна си е била самостоятелна още много преди да срещне баща ми и с брат си са се виждала само няколко пъти в годината по разни празници. Изобщо не са били някакви залепени един за друг брат и сестра.
Та баща ми и вуйчо ми чак преди няколко години започнаха да си общуват нормално, а са вече хора на над 60 години.
Така, сега да кажа и второ:
Аз също съм едно дете и като малка много страдах от това. Много мечтаех да си имам по-голям брат, но и на сестра щях да съм доволна. Изпитвах голяма ревност от сестрите на 2 мои приятелки, защото исках те (приятелките ми) да дават повече обич на мен отколкото на тях ( по-големи сестри), и май на моменти успявах, защото те пък изпитваха ревност от мен към сестрите си.

С годините като приех факта, че съм едно дете и просто не е писано да изпитам взаимоотношения сестра-сестра, сестра-брат, започнах да осъзнавам тези неща с ревността от сестрата или брата на някого и че това с супер безсмислено. За мое щастие това осъзнаване го достигнах много по-рано от баща ми, вуйчо ми, а май-май и от още маса други хора :)

 
  ...


...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 32cc88f7e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Към 1 и 2.
Ще отговоря постъпково.
Няма да споменавам примери защото са конкретни. Явно не сте разбрали, може да не ги разбирате тези неща, с което ще помоля да спрете да ми "помагате". Не е мястото тук да ме гледате от високо, знам щом споделям мога да съм уязвим, но ако не можете да помогнете, поне не пречете.
"Много детски ми звучиш с това кой е по-голям", виж, вникни в това, което казвам, недей да стреляш с думи. Това относно "по-голям" не си го измислям за да се оправдавам. Не съм аз създал този проблем. Когато говориш с някого и използваш "коз", (чак ме е срам да ти обяснявам това) "аз съм по-голям от теб с 4 години, какво разбираш ти" последвано от awkward silence, защото не е момент за бъзик, кой се държи като дете?
Не ми харесва да ме сравняваш с брат ти, бъркаш ме с него, всеки човек е различен.
След като съм казал тези неща по-горе, не ме правят п*тка, а ме правят човек с чувства. Най-лесно е "да пуснеш бомбата и да убиеш всички". Аз не искам да наранявам роднините си(е понякой път на ташак, в знак на обич), и не искам друг да ги наранява. Търся помощ да знам как деликатно да постъпя.
Лесно ме съдиш, имам си приятелка, не съм женен, когато сме заедно всички, аз не се държа отблъскващо със сестра ми, или поне така мисля, надявам се от страни да не е различно.
Също, вече не ми харесва да водя приятелката си при родителите ми, и семейството на сестра ми, страх ме е че приятелката ми може да й бъде повлияно по някакъв начин.
Не знам как да ти го кажа, благодаря за отделеното ти време, но не си ми в помощ или в момента не виждам как. Нека да чуя някой който е бил в такава ситуация и да почерпя опит от него.

Към 4.
Никога не сме били близки със сестра ми, винаги сме били само брат и сестра, но никога не се е държала с мен така че да се чувствам, че не иска да ме има за брат.
Може да си прав, за дистанцирането, но не искам някога да съжалявам, че не съм направил нещо, когато е трябвало.

От автора.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: b4b7f4494a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Н1 е прав/а! А и ти какво им се бъркаш в семейството? Каквото си искат да правят! Аман вече! А и не ми звучиш като 28 годишен мъж със твоя правопис! Първо си вземи едно букварче, спокойно, няма да ти навреди! Нито да те изяде! Може би... хахаххахахахха

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: f8189ad3cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Освен това 7, вземи и ти си купи едно букварче, защото не знаеш правилата за поставяне на "с/със".
Май са ти подарявали оценките в началното училище и много си си повярвал/а.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker