Смятам че не ги заслужавам като семейство. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121008)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9585)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7294)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18477)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Смятам че не ги заслужавам като семейство.
преди: 13 години, 4 дни, прочетена 2561 пъти
Искам да споделя един мой проблем... майка ми е адвокат на 40 години, и е бременна в 7 месец. Аз съм момиче на 14 години.

Нашите смятат че няма да имаме възможност да купим бебешка количка на детето, или ще купим количка или ще купим легло на детето... нашите решиха да вземат една бебешка количка от един колега на майка ми ( неговото дете е на 1 година), и да купят ново легло. Те смятат да взимат дрехи втора употреба от приятелите и колегите си.
Явно е че нямат пари...

Но докато бях на училище харчих много пари ходих на кино почти всеки ден телефонните ми сметки бяха доста големи.

Днес мама ми каза какво смятат да направят и аз реагирах доста остро... казах им че не за взели правилно решение, че щом всичко което ще взимат ще е втора ръка нека да вземат на детето и живот втора ръка. На мама и стана гадно ( аз съм единствено дете и съм глезена, нашите ми огаждат) и ми каза че не е сигурно че ще постъпят така... че ще се постараят да купят хубава количка за детето. Тя е в 7 ми месец а ходи на работа и пътува извън града. Баща ми работи в София и се връща само през уикендите. След като усмислих поведението си казах на мама че няма да има проблем ако вземем количка втора употреба... но пак се чувтвам зле.

Смятам че аз съм виновна за това че нашите са в затруднено положение ( много харча).
Смятам че не ги заслужавам като семейство.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 3 дни
hash: 0582a9c645
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ми спри да харчиш !

 
  ...
преди: 13 години, 3 дни
hash: 7e1ec55461
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И как смяташ да коригираш поведението си? Добре е, че осъзнаваш грешки, но само осъзнаването е половин работа. На 14 би следвало да имаш поне толкова мозък, че да разграничиш прахосването на пари от разумното харчене - с колкото и пари да разполагаш. Ще се въздържа от коментар относно отношението към майка ти, но за правописа не мога да подмина /аз съм от правописната полиция/. Прочее, имаш ли поне един лев спечелен с труд, за да съветваш родителите си какво да купуват?
Мечо Пух

 
  ...
преди: 13 години, 3 дни
hash: 56330e4748
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Виж момиче родителите ти са прави аз държах за моето бебе всичко да е ново. Обаче количката се ползва не повече от година. Дрехите на бебето се сменят на всеки 2 месеца, не могат да се износят. Може да имат пари но имат опит, че всъщност няма смисъл като има от къде да вземат. Ако сега имам бебе не бих купила нови бих купила носени неща не че нямам пари посто няма смисъл. Като порасне ще има нужда от нови но новородено няма смисъл.
Замисли се над държанието си и преди да укоряваш майка си попитай защо го прави, първо чуй защо, тогава си казвай мнението.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 дни
hash: 5ea6366235
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Права си - не ги заслужаваш.

bile

 
  ...
преди: 13 години, 3 дни
hash: a420b0f11f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Първо, честито за хубавото събитие, което ви предстои! :) Второ, не е нужно да се чувстваш виновна. Чувството за вина е затормозяващо и неефективно усещане, което по-скоро пречи. Чувствай се отговорна! :) Отговорна към семейството, от което си много важна част. Харченето на много пари не е само твой проблем, а и на родителите ти. Те са преценили по колко парички да ти дават. Но самата ти преценяваш, че можеш и да се лишиш от някои 'глезотии'. Най-добре е да не злоупотребяваш с обичта на вашите към теб - особено сега, когато новият член на семейството е на път. Не забравяй, че майка ти има нужда от голяма подкрепа и помощ, защото работи паралелно с бременността си. Обмисляй думите си, не я наранявай. Впрочем доста хора ползват колички втора /че и трета/ ръка. Понакога е просто по-практично.
Ще бъдеш страхотна кака. Успех! .
Ел :)

 
  ...


...
преди: 13 години, 3 дни
hash: 217ce42790
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   ей, много сте гадни и не е честно - момичето (момчето) е малко, няма житейски опит, осъзнало е грешката си. Много е ощетено тяхното поколение, повечето са сами деца, а родителите им са ги разглезили, защото родителите им знаят какво е мизерия. Само 5 се е изказал градивно до сега!

Авторе(ке), спокойно!!! Нормално е това. Сестра ми е само 4 години по-голяма от мен и май не е успяла да свикне, че не е едно детенце. Скоро ще делиш не само парите, но и вниманието на вашите - нещо повече - ще има бебето много повече внимание в началото.

Вашите добре правят, че не взимат нови колички и дрешки за бебе - няма смисъл. Много и доста заможни семейства го правят това, защото просто си е и готинко - събираш се, делиш нещо, пиеш кафе - чувстваш се добре, че си помогнал, а количките са скъпи и хубавки - защо да ги хвърлят?. Остави ги възрастните да се оправят за такива работи, те си планират - едно бебе е голям разход, храната е скъпа, памперси... Не обвинявай вашите, не са и стари за бебе и могат да си го позволят - просто си правят сметката!!! Трудно се изкарват пари и те гледат да има и за теб, спокойно!

Ти с какво можеш да помогнеш?

Първо, те са си направили сметката и теб няма да те лишават толкова, спокойно, сметката им е такава, че ТЕ ДА СЕ ЛИШАВАТ ЗА ВАС, не теб да лишават за сметка на бебето. Но ти самата можеш да помогнеш като сама се ограничиш малко от излишните неща като така им отнемеш и от чувството за вина. Пак ти казвам, те няма да има какво да ядат, но за вас ще има и теб не са те забравили в сметката!!! Ти ще си им винаги първото дете, спокойно!

Ще те открехна за нещо, за което някак си не се говори днес - през 90-те беше в България много голяма мизерия, непредставима за вас - нямаше и хляб и пари да си го купиш!!! Да не ти говоря, че на родителите ни не им плащаха заплати, левът беше една хартийка - пращат те на лагер лятото с 20 000 лв!!! не може един кроасан да си вземеш с тях след седмица! Всичките спестявания на родителите ни изгоряха, нямахме парно в училище, имаше и гладуващи хора....заплатите масово не се плащаха..фалити, безработица!!!

И така, и ние като теб, забелязахме, че им е трудно на родителите ни и почнахме да се ограничаваме. Така или иначе износвах нещата на сестра ми, но за обувки не ставаше това. Една зима ботушите ми бяха малки вече, не казах на нашите и изкарах с маратонките си, нарочно слагах старите ботуши пред вратата, крих ги като ходих на училище, за да си мисли майка, че съм ги обула.... И масово всички бяхме с маратонки тази зима - модерно било, това ни беше приказката - сами си ги лепяхме с Прома като се скъсат, за да не разберат нашите и да не се чувстват виновни, че не могат да ни вземат нови ...

Мен лично ме разтърси, когато майка ми си даде цялата заплата за едни мои дънки (така беше - 20 долара заплата! толкова и дънките), и го направи с кеф, искаше да ми ги вземе!!! Това беше краят за мен - от този ден (бях на твоите години горе-долу) нищо не съм искала!
Съветвам те и да учиш за стипендия, малка е, но ще са си твои паричките! Аз така избутах - взимаха ми само дрехи в началото на годината и някои учебници, аз сама си взимах повечето.

Аз трябваше да се лишавам заради сестра ми (студентката), която после не оцени жеста ни , но това е друг въпрос - и пак бих го сторила - това е да имаш сестра!

При теб е друго, още по-готинко - ще си имаш бебче! Ще можеш реално да помагаш и в отглеждането. Имах такава приятелка, тя беше на 15 дори, изцяло пое бебето, всички и завиждахме, тя го буташе, изобщо - хвалби, голямо чудо беше! Тя избираше и дрешките после, и всичко. Радвай се! Тяхната количка даже беше от първото им дете - демек от 80-те години!!!И дрешките пак така.

Ще имаш възможност да се докажеш пред родителите си, пред себе си, да поемаш отговорност, а и няма да си сам(а) на този свят - когато имаш брат или сестра е дручко. И ние със сестра ми сме се карали, но едно ти казвам - трудно ни е да си го представим, но родителите ни един ден няма да ги има. Братята и сестрите остават!!!
Това е НАЙ-ДЪЛГАТА ВРЪЗКА в живота на един човек, не можеш да си представиш, какво чувство ще е да държиш сестра си или брат си в ръцете си - това е част от теб!

Заслужаваш ги като семейство, разбира се - те са горди с теб и те те заслужават! От сега нататък ще сте един по-сплотен тим и ако ти им дадеш шанс, ще се държат с теб вече като към възрастен, ще те допуснат в света на възрастните и ще ти възлагат много отговорности. Направил(а) си грешка, извинила си се и си я разбрал(а) за себе си. Не се тормози, а се радвай - скоро сте четирима!!! Радвай се, че родителите ти се обичат, че те обичат, всичко ще е много добре, бъди голям(а)!!! Ще се справиш - не ревнувай, има място за двете деца в сърцата на родителите ти.

Действай и браво!!!!

П.П. - много добро и работливо семейство сте, ще се справите!!! Помагай на майка си, защото тя е самичка през седмицата, помагай поне като не я ядосваш. Ако се докажеш, ще ти оставя и бебето, ще те има и за приятелка (приятел) и много неща ще се променят. От теб зависи. Бъди благодарна на Бога за семейството си - и ти си добро дете, докажи се!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 дни
hash: 010200c55c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ти не си крала от тях. Те са ти давали тези пари. Грешката /ако можем да говорим за такава тук/ е тяхна. Спокойно, няма как едно ДЕТЕ да е виновно за финансовите проблеми на ВЪЗРАСТНИТЕ, само защото е отишло на кино или е харчило повече джобни. :)

Passion

 
  ...
преди: 13 години, 3 дни
hash: 300fd9bf03
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Радвай се, че ще ставаш кака. Освен това разликата ви е такава, че ще можеш осъзнато да се радваш на бебето. Родителите ти са прави. Умните хора, дори и да имат много пари, не ги харчат без сметка. Аз също потърсих от близки кошче, количка, столче за хранене, кенгуру и др. подобни. Само бельото беше ново. Другите дрешки бяха или подарък от роднини и приятели или втора употреба. Предните, които са коментирали го казаха, че бебетата растат като банбуци и всички дрехи остават така нови и недоизносени. А моята дъщеря е на твоята възраст и беше дълго чакано дете. Сега не приема нищо да е от втора употреба. Нищо лошо не се е случило и ти не си виновна, че така са решили. Радвай се!

 
  ...
преди: 13 години, 3 дни
hash: 24a0123f10
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   8, много ми е интерсно какво е това кенгору за бебета? Ей, какви неща измислят само!!!!

Иначе - аз го намирам за много забавно да си разменяш и разни дрешки и колички. Аз не бих хвърлила количката след 6 месеца ползване, разбира се, че бих се радвала да я дам на друг!
Познавам доста заможни хора, които така са се организирали - събират си се с децата, обменят инфо. Авторката да знае, че нейните родители и за нея мислят - по-важно е за тях да може тя да ходи на кино например от това да имат някаква нова количка за 1000 лв., която да хвърлят след 6 месеца!

Имаш свястни родители, не им е лесно обаче - разделени са даже, за да има парички, работят си хората, и дечица си имат. Браво!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 дни
hash: a254ed2d22
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   хубаво е, че съвестта ти те гризе, но това е повод и да направиш нещо за новия член на семейството ти - спри да харчиш, започни работа лятото и подпомагай вашите

 
  ...

...
преди: 13 години, 2 дни
hash: 2bacb36b9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   11, - не намирам за редно едно 14-годишно да си търси работа, но да помага може много. За харченето - родителите си знаят, като и дават джобни, ще си ги харчи, или пести - нейна работа.
Помагай на майка си, ще има нужда от теб!

 
  ...
преди: 13 години, 2 дни
hash: 92d0e7afd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   От №8 до незнаещия №10: 1. КенгУру се пише с "у", а не с "о" - кенгОру. 2. Когато не знаеш нещо, най-простия начин е да попиташ в Google, а не да бързаш да се правиш на важна.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 11 часа
hash: 68aa6b7667
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Значи аз мисля че ти трябва да поговориш с майка си за финансовото затруднение. Да поговорите как трябва да минава един твой ден. Моят брат е коствал дори и първата си китара за да ми угоди. Аз бях много разглезено хлапе.
Аз съм на 11 год. и въпреки че не трябва да влизам в този сайт мисля че ти можеш да направиш нужното.
Аз те саветжам да бъдеш добра кака и да помагаш.
Братовчет ми е на една годинка. Лично аз съм прекарал две-три седици без да харча нищо.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker