Не понасям брат ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121275)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18550)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Не понасям брат ми
преди: 13 години, 18 дни, прочетена 3413 пъти
На 28 съм, брат ми на 31. Живея много далече от него, но когато ходя при родителите ми на гости, няма как да не го засека. Нашата вражда е от деца. Винаги ме биеше, обиждаше, унижаваше. Сядаше върху мен, затискаше ми ръцете с тялото си и ме измъчваше. Натискаше ме и ми блъскаше главата в пода, заключваше ме. АД! Когато казвах на нашите те го защитаваха или пък уневиняваха " той си играе". Рядко взимаха думите ми под внимание, само когато много ми личаха синините. И когато на 15 г. започнах да припадам и да ме боли главата и тръгнахме по лекари. За това и рано по-бързах да избягам от вкъщи и да замина да уча някъде, по-далече от него. Сега той живее с родители ми, аз се изучих, той нямаше амбиции за това. Станах самостоятелна от рано, а той за първи път започна работа преди 1 година. За сметка на това аз работя здраво и видимо съм по-добре в живота. Но той пак е не доволен. Винаги съм искала да имам брат като на моите приятелки, чийто братя ги уважават. Моят мен не! Когато се прибера пак ме тормози, с някакви дразги. Създава напрежение в отношенията ми с нашите. Говори постоянно глупости. Понякога си мисля, че е мръднал с главата. Рови ми се в личния живот. Изопачава думите ми, за да се представи в по-добрата светлина пред нашите. Натяква ми, че аз едва ли не, като живея надалече, не се интересувам от дома и от семейството ни, а той най-загрижения. От това ми е мъчно. Просто исках да споделя. То няма как да се поправи. Ние вече не сме деца!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 17 дни
hash: f147be0953
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Родителите ти сега берат горчивите плодове от възпитаването на брат ти и тепърва ще го жалят, съжаляват и хрантутят, защото е мързелив и некадърен, иначе какво е правил до 30 години без работа. Сега се старае съвсем да те елиминира и всичко да е за него. Май няма какво да промениш, бъди все така самостоятелна и ходи при родителите си, когато вероятността да го видиш там е най-малка, поне да си намалиш неприятните емоции.
Мечо Пух

 
  ...
преди: 13 години, 17 дни
hash: f314810f8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Обвинява те, че не те е грижа за семейството ти, защото по този начин си избива комплекса, че на 30 години е все още несамостоятелен и зависи от тях.
Като не ти е приятен, просто не му обръщай внимание. Големи сте и не зависиш нито от него, нито от родителите си. :))

"Недоволен" се пише заедно. Дано да е от бързане. :)

Passion

 
  ...
преди: 13 години, 17 дни
hash: 050cb090bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Не си писала родителите ти как се отнасят към това?
Ако са заможни може заради това сега да го прави.
Аз имам подобна на него сестра. Игнорирала съм всички, защото продължават да я защитават и да и вярват.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 17 дни
hash: 6d646c358b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   пак е прав Пух - родителите ти са виновни, а ти за мен си постъпила по единствения възможен начин. Ако трябва - дистанцирай се повече. Ще дойде време и ще създадеш свое семейство и може да го отровят. В никакъв случай не се прибирай в града си - само по празници и това е. Гради живота си, ти от тях помощ няма да видиш.
Но нака.... един ден ще ти се молят да ги гледаш на старини, трябва тогава да решиш, дали ще го сториш - брат ти няма да ги гледа, но ще вземе всичко от тях. Бягай и не се трови!!! Гледай да не повтаряш грешките им в своето семейство и това е!

 
  ...
преди: 13 години, 17 дни
hash: 3e14927a0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Да, прав е Мечо Пух....

 
  ...


...
преди: 13 години, 16 дни
hash: 9531646913
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Авторката съм, благодаря за коментарите и забележката на номер 2. :) Да определено родителите ми имат вина. Те имаха бизнес, той тогава им помагаше, не е напълно бездействал, но все пак... Избягвам го, да. Обичам родителите си и съм готова на всичко за тях. Но много ми тежи това, че ме обвинява, че не ме е грижа за тях. Толкова съм огорчена и смазана от думите му, всеки път когато се прибера, че все се крия да плача. Прав е Пух, да, това е другото което ме отблъсква, че постоянно говори за делби, за коя кола за кой е, кой дом на кого е. Веднъж (около Коледа) ми изхвърли дрехите от гардероба, понеже "аз помагах когато се купи този гардероб". И аз разбира се не гъкнах, защото е така. "Помагал", т. е. присъствал е при купуването, пренасянето и т. н., докато аз съм била на училище, вероятно. Тежко ми е! Ужасно мъчно ми е! Игнор, но душата ми стене!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 16 дни
hash: 7cad064a0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Брат ти е патологичен егоист. Вероятно са налице и други отклонения, щом те е малтретирал като дете. Впрочем - и сега го прави, но търси психологически начини да те срине.
Ти го комплексираш - и не единствено с независимостта си. А също и заради тормоза, който е упражнявал върху теб. Опитва се да го омаловажи. Твоите гостувания у дома го карат да ревнува. Обикновено, когато човек се прибере в родния си дом, близките му го посрещат с радост, тези семейни сбирки са изпълнени с топлина. Родители и деца искат да си наваксат за времето, през което са били отдалечени. И понеже той вече не е в центъра на прожекторите, се опитва да вгорчи престоя ти.
Не мисли, че родителите ти не разбират какво се случва. Напротив. Виждат, че има проблем и затова са склонни да му помагат повече. За тях той е "блудната овца" :), независимо от факта, че живее с тях. А ти си "оправното" дете :). Още дълго ще се отнасят с него с повишени грижа и внимание. Приеми го. Не позволявай този факт да застава между теб и родителите ти. Парирай атаките на брат си. Кажи му, че си му благодарна за грижите, които полага за вашите. Отрязвай го с добронамереност.
Много съжалявам, че преживяваш това. Но не забравяй, че избираме приятелите си, а роднините си - не.
Ел :)

 
  ...
преди: 13 години, 11 дни
hash: cd6d26a7f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Авторката:
Така е, вярно е! Но наистина знае кога, какво да каже и така ме боли от думите му. Така обръща нещата, че наистина успява да ме срине психически! Сега пак ще си ходя до вкъщи и то за по-дълго и направо не знам как ще издържа. Не го мразя, но не го и обичам. Ако има нужда, ще му помогна, то на чуждите помагам, та на брат ми как не. Винаги му купувам подарък, след което той го подхвърля и казва, че не струва. Толкова ме боли! Но не знам как да му обясня, че не трябва да ме мрази за това, че успявам и че мога и съм готова и на него да помогна да се стабилизира. Но той ме приема за враг, толкова страдам!

 
  ...
преди: 13 години, 9 дни
hash: cfc86ef579
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   До 2: Не мога да разбера, личи си, че момичето е интелигентно, еми хубаво, натиснало спейса на клавиятурата където не трябва и хоп - веднага кое как се пишело. Разбирам да е патологичен случай като някои тук известни коментатори (пък и не само), които на всеки ред имат грешка, ами то... Както и да е.
До авторката: Според мен също Мечо Пух е прав, че брат ти избива комплекси, но аз си мисля за да стигне до тук да бъде дондуркан от вашите и да му се обръща специално внимание, дали няма някакъв проблем, който може би ти не знаеш? Може да има някакво заболяване, което да предизвиква тази свръхагресия у него. Знам, че нищо не е случайно. Трябвало е в детските години да посещава психолог, но тогава живеехме в такива времена, че психолози нямаше, а на психиатър беше срамно да се ходи. Тогава родителите грешно разбираха проблемите на децата си и вместо да направят необходимите постъпки, те започваха да ги глезят и да им обръщат по-специално внимание, което не е най-добрия вариант.... Определено обаче, брат ти има нужда да поговори с психолог.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 9 дни
hash: bc2a5a2c4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   хахаха, мен лично ме развесели забележката на номер 2. Филолог съм и действително е техническа грешка :) Търпя критика, градивно е! Да, аз напоследък говоря с майка ми и подхвърлям на баща ми, че той има психическо заболяване. Те казват, не, лигави се! И всичко обръщат на майтап. Много си прав номер 9, за онези времена. Така си е! Не знам как да го накарам да отиде. Аз разбирам, че той има проблем, но той не иска и да го премахне. Докато аз имам проблем с неговите тежки изказвания и търся начин да превъзмогна, за това и писах тук. Как да говоря с него? Какво да му кажа. Толкова съм безсилна спрямо това! :(
Авторката

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker