Затворът,в който живея! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Затворът,в който живея!
преди: 5 години, 3 месеца, прочетена 2012 пъти
Здравейте драги читатели на сподели. нет
Аз съм момиче на 21 от село. Учих в един малък град и завърших средното си образование там. По-нагоре имах огромно желание да продължа, но нямахме финансовата възможност това да се реализира. 2016 май месец беше балът всичко беше хубаво като за последно. Октомври 2016 се запознах с бъдещия си мъж, за който вече съм омъжена и детенце имам на 8 месеца! В началото бяхме много щастливи той много ме уважаваше беше момче, което си изкарва парите с честен труд, беше истински, беше всичко, което исках!
Омъжих се за него 2017 година и септември месец вече бях бременна с малкото ми момченце(той е най-прекрасното в живота ми)да избързахме, но не съм и помисляла да не си го раждам, много си го исках. Така преди 8 месеца на бял свят се появи моето юначе и нещата във връзката ни просто се обърнаха на опаки. Той страда от това, че недоспива, остана без работа, стои по цял ден у дома и разчита само на моето майчинство, с което аз не знам детенцето ли да гледам нещо за вкъщи ли да взема или някоя сметка да покрия.
Имам и свекър и свекърва живеем заедно, но те не ми помагат въобще и от 8 месеца не съм излизала навън, малкият не стои в колички и раници и единственно можем на ръце, но когато имам важна работа да оправям примерно документи пак никой не иска да го гледа било то за 30 мин даже. Свекърва ми е ужасно глупава жена 1 ден дори не го погледа 2 часа, за да мога да се възтановя след раждането, идва взима детето на ръце 10 15 мин и го оставя и си тръгва, веднъж не ме попитаха аз имам ли нужда от нещо, трябва ли ми нещо за детето и т. н. Не мога и до един магазин да отида да напазаря свекървата ми казва, че ще пазари тя аз работа навън съм нямала! Онзи ден останах без дамски принадлежности(превръзки) и казах искам да отида до магазина можели да го погледате 5 мин? Свекървата скокна и побегна имала важна работа тя и ми каза, че имало много стари дрехи да съм си слагала вместо превръзка ее извинете, но в кой век живеем? Просто ми се насъбра много, нямам приятели тук, нямам с кого да споделя семейството ми е 100 км от мен, споделям им по телефона като се чуем, не ми обръщат внемание-животът е такъв ми казват. Целта ми е просто да си споделя мъката с вас. Живот ли е когато не можеш и 5 минути въздух да си поемеш, живот ли е да стоиш и да няма кой да те прегърне и да ти каже, че всичко ще е наред, живот ли е да гледаш човекът, когото обичаш да живее своя живот без да мисли за теб??? Пропилях си живота, знам че сгреших много ми е тъжно и просто трябваше да споделя. Благодаря Ви!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 3 месеца
hash: ac89420e1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   А бащата като си е вкъщи защо не му го оставиш на него , щом чака на майчиндтвото остави му го на него да го гледа . Не купувай храна и нищо нека се сети че има семейство да храни . На колко е години мъжа ти ? Не го оставяй така да ходи да работи , горкичкия не може да се наспи....

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: e5a7e8ceb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ох милата. Ще трябва да го стягаш твоят мъж. Да си гледа детето, то е и негово и ако не може да тръгне на работа, единствения вариант е да тръгнеш ти, след като детето стане на една година. Задължително работи в посока да му оставяш детето. А като порасне малко запиши да учиш висше. Ако няма възможност да си плащаш може да вземеш студентски заем, за него не ти трябва да доказваш доходи, нито подписи на родители или на мъжа ти. Детето е на мъжа ти, не на свекърва ти.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: cbafcb9481
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Щом всички чакат на твойте пари, почни ти да поставяш условия - каквото кажеш това ще става. Ако искат...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 35354ab9f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мъжът ми е на 27, не беше такъв, но майка му ли го учи не разбирам каквото каже тя, това става, аз не мога цял живот да чакам. Наясно съм с това, че ще започна работа и много искам да си изуча детето, ще направя всичко възможно, но това семейство само ме кара да потъвам повече от колкото да се издигам. Не ми дават свобода, а аз имам нужда.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: ac89420e1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Щом и той чака на майчинството, половината ден трябва той да го гледа или да върши всичката домакинска работа. А защо е останал съкратен ли е или сам е напуснал?

 
  ...


...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 8f6be6c5f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

6.   Брех, брех, свекърва ти е много глупава защото не ти гледа приученото на ръце / от теб/ дете, мъжа ти не работел защото не може да си доспива /най вероятно когато се прибере от работа няма кой да му пази тишина/, а ти горката "умна и красива" жена на 21 век няма кой да ти играе по свирката и се налага да се справяш.
Кой бе моме ти избира новите лоши роднини? Как си мислеше, се става майка? Как си мислеше че се става съпруга?
Ами да като се омъжи една жена започва да има отговорности, като роди започва да си гледа и бебето, когато мъжа й се прибере от работа уморен му се пази тишина за да спи поне 7-8 часа за да може и утре да работи за да изкарва пари за семейството. Пестят и двамата за да си купят дом и после покъщнина, след това за да изучат децата. Такъв е живота както са ти казали вашите, а избора да се хвърлиш в живота по рано с главата напред си е твой.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: b892503be7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Само май в нашата родна държава го има това, щом е от семейството всички сме длъжни да се грижим за него. Свекърва ти изобщо не е глупава, нищо не я задължава да гледа твоето дете макар и за 2 часа. На теб къде ти беше акъла, когато трябваше да го използваш. Аз едно не разбирам как имате пари за балове и прочие, а за образование не. Можеше да запишеш задочно и времето което прекарваш в гледане на дете да го използваш за да започнеш работа.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: eb862071d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Съде са родителите ти?
Прибери се при тях за известно време и нека мъжа ти проумее какво леке е.Като си намери работа и е готов да е баща, да дойде да те вземе.Така му кажи!
Постъпила си наивно, не те обвинявам защото това е съдбата на много българки.
И моята можеше да бъде подобна, но навреме си отворих очите какъв празноглавец и лентяй е бившия ми.
Не стои търпеливо-а действай!

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: de09566948
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Благодаря за коментарите, да прави сте и приемам всичко, което ми се напише тук. Да аз сгреших, избързах знам, също знам, че не е длъжен никой да ми гледа детето, имах предвид извънредните случаи, когато наистина ми се наложи да изляза да свърша нещо. Аз вкъщи помагам много освен, че гледам детето си, винаги когато той заспи аз гледам да съм полезна и да свършва нещо, а когато аз имам нужда и ми се налага не получавам нужната помощ това исках да кажа, Свекърва ми я наричам глупава, понеже няма уважение към мен, когато и да дойде някой у дома тя ме хули, излага и ми вика пред хората. Мъжът ми напусна работа, понеже фирмата им фалира, трябваше да започне друга, но няма нужната квалификация и него приеха там, сега ме обвинява мен, че съм родила детето той не можел да си живее както иска, било е рано за детето. Аз просто искам разбиране от тях, казвала съм им мното пъти, но те ми се смеят!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: ac89420e1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Нали и той е участвал в правенето , да беше помислил навреме че иска да си живее живота . Сега да си гледа детето не да мрънка .

 
  ...

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: ff93f33a6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Най важното е сега детенцето ти да расте щастливо и весело - Знай че на най щастливите майки се падат винаги момчета. Твоето човече е най ценното в живота ти - Нека бъде живо и здраво.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 3aa488a27d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Баба ми като беше жива често казваше, "Внимавай че, лесно се правят деца, ама как се гледат после...." при тебе е малко късно за тоя съвет, но поне гледай да не родиш още едно преди да сте се стабилизирали финансово.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 8f6be6c5f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Авторке, трябва да казваш нещата с истинските им имена и да се нагаждаш според ситуацията.
Първо мъжа ти не е напуснал, а са го съкратили, защото фирмата фалирала. Прави разлика между думите "напусна" и "съкратиха го". Ако е съкратен той сега има обезщетение за безработица, следователно носи някакви доходи и не сте само на майчинството ти.
Виж си изречението в темата
"Той страда от това, че недоспива, остана без работа, стои по цял ден у дома"
Какво би разбрал всеки четящ? Че мъжът ти е останал без работа поради недоспиване!!!
Второ щом няма кой да ти гледа дете в извънредните случаи се налага да се справяш, както се справят всички майки с деца на които бабите не могат или не искат да ги гледат. Обличаш бебето и тръгваш да си вършиш работата с него, какво толкова, нима ще си първата отишла до магазина с бебе, или ще си първата отишла да оправя документи с бебе?
Колкото до уважението от свекърва, то се печели, уважението не ти се полага по право, не можеш да го изискаш от когото и да било, навсякъде в живота уважение се печели. И разбира се че ще си вършиш и домакинските задължения, това е в реда на нещата.
Колкото до обвиненията от мъжа ти, че било рано да имате дете, само ти си знаеш причината, само ти си знаеш той искаше ли да има детето преди или чак сега осъзнава че му е било рано.
Но щом вече си майка ти трябва да си силната, ти трябва да подкрепяш мъжа си, да му вдъхнеш самочувствието да се квалифицира да има желание да работи, да сближиш мъжа си и детето му да възбудиш бащинското у мъжа си. Знам не е лесно но щом вече си забъркала кашата да се омъжиш и родиш се налага да се справяш. Хората са казали "Зад всеки силен мъж стои силна жена" и не са го казали ей така, за да бъде силен мъжа ти, за да бъде отговорен трябва да го подтикваш и подкрепяш, а не да чакаш някой теб да подкрепял.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 6813c27409
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Аз съм мъж на 22 и искам да ти кажа, че мъжът ти е едно мамино синче!

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: eca6fe0a30
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Вземи си детето и отиди при родителите си!

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 9454aa1a86
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Ооо, хич не ги слушай горните коментари! Кой знае какви злобни свекърви са ги писали!
Естествено, че трябва да ти помагат и не е нормално да те кара да си слагаш стари дрехи, вместо превръзки!
Мъжът ти трябва да работи! Какви са тия глупости, че не работел, защото нямало кой да му пази тишина? Хора, вие в час ли сте? Какво? Да принуди 8 месечното бебе да пази тишина, за да може горкия мъж да успява да спинка?
Да си слага парцали за превръзки и да си трае? Не си случила не семейство и мъж. Не се отчайвай. Чети и се образовай как да си гледаш правилно детето. Постарай се да го отучиш да е само не ръце. Ако имаш нужда от нещо да си купиш, го взимай с теб и излизай. Не се карай с тях и не разчитай на никой, защото може да стане по-лошо. Много жени си гледат сами децата. Няма да ти е лесно. Виж дали можеш да си купиш слинг. Децата са много спокойни в него. Може така да свикне. Не се карай със свекървата и не говори лошо за нея пред мъжа си. Може да започне да те бие.
Гледай себе си и детето и дано нещата се подобрят.
Малка си и 100% ти е много трудно, но имай кураж и се пази!

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 1db1b3fccc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Номер 16,Благодаря ти,малкият стои на ръце понеже караше до 5 месец много жестоки колики,нямаше шанс да си го оставя да реве слинг имам и ергономична раница,но не ги понася и плаче и в тях.Аз не се карам нито със свекървата нито с мъжа ми опитвам се да разговарям с тях,но просто не ме слушат относно детенцето ми аз се грижа за него с много любов никога не съм карала мъжа ми да става вечер да го гледа,той спи в отделна стая от нас.Благодаря на всички коментрали,уважам мнението на всеки аз себе си не изтъквам по никакъв начин като безгрешна.Просто искам разбиране и уважение от тях,което не е много,надявам се да се справим.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: b892503be7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Няма злобни свекърви, има обаче моми за които е съвсем нормално друг човек да поема отговорност за техните действия, но хайде вие да обясните подробно кое му естественото и дори трябва да се оказва помощ, когато е поискана. Посочете закон който задължава, дава правото човек да трябва и може да иска друг да му отглежда децата.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 1db1b3fccc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Злобнити коментари по-полека,със сигурност и вашите лапета сте карали друг да ги гледа поне веднъж!!! Естественно,че ще го гледа и.баща му и свекърва й! Авторке не позволявай да му се радват като няма да имаш помощ нищо не е на готово в този свят!

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 9454aa1a86
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Номер 16 съм.
Към номер 18:
Няма писан закон, който да задължава някой да се грижи за детето, вместо майката, но има неписани такива. Те се основават на възпитание, обич и грижа към по-малката и неопитна жена. Аз самата не съм много голяма, но когато видя по-малка жена с женски проблем, за който мога да помогна -винаги съм насреща.
Авторке, бъди спокойна. Всичко ще се нареди. Не се отчайвай. С говорене нещата трудно се случват. Мъжете трудно приемат грешките си. Остави говоренето. Бъди в мир със себе си, като знаеш, че правиш най-доброто и всичко по силите си. Скоро идва пролет, а бебето ти вече е достатъчно голямо, за да излизаш с него. Излизай насам-натам. Разхождай се. Запознай се с други майки. Бъди сред природата. Желая ти щастие!

 
  ...

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: b892503be7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   По-малка и по-голяма жена.. хаха.. не мога. Няма такива оправдания когато станеш майка. Виж сега ако имаш по- малко разум си личи. Добре тогава като си толкова всеотдайна, прекрасно възпитана, мила и вече много опитна предлагам авторката да преотстъпи грижите за детето си на теб.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker