Как да спася сина си? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120981)
 Любов и изневяра (29663)
 Секс и интимност (14342)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6457)
 Здраве (9582)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3164)
 Образование (7292)
 В чужбина (1648)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1737)
 Други (18468)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Как да спася сина си?
преди: 5 години, 3 месеца, прочетена 2630 пъти
Направо към проблема на кратко.
Жена на 42 съм имам син на 18г още не е завършил училище. Има си нова приятелка от 2 месеца, тя е на 16г, обаче тя е от краен квартал на града населен с много цигани, ние сме от центъра на града. Вече втори път тя се оплаква на сина ми как циганите от нейния квартал я закачали, когато тя чака или слиза от автобуса на спирката в нейния квартал. Моят син е малък, кръвта му ври, едвам с разговори го възпирам да не иде да се кара и бие с циганите, които я били обидили. Това момиче въобще не се досеща че когато се оплаква на сина ми може да застраши здравето и живота му, много е вероятно той да иде да се разправя, да не я закачат и то на тяхна територия. Говорим с баща му, че да, човек трябва да защитава своето, но и да мисли къде, как и от какво, разбирам да я базикат съучениците в училище, да иде да я защити, но да иде в циганската махала да я защитава няма логика. Баща й работел в чужбина и нямало кой да я защитава в квартала им.
Кажете как да постъпя вече ми иде да ида в училището й да я намеря и да й цапна два шамара, но пък сина ми си я харесва и обича. Не ми се иска да загубя, нито здравето или дори живота на сина ми заради нейните цигани, нито пък да го загубя емоционално заради това че ще ида да се скарам с нея за глупостта й да му разказва как й подсвирнали циганите, когато слизала от автобуса и тръгвала да се прибира. Той често ходи да я изпраща, пътува до квартала води я у тях и после си хваща автобус за обратно, досега не се е случвало пред него цигани да се осмелят да кажат нещо, но докога ще е така.
Той е момче, което не ходи по дискотеки прибира се преди 22ч сам, тъй като и тя има час да се прибере най късно в 21ч.
Моля ви за помощ как да постъпя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 3 месеца
hash: 0f169da055
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това не е твоят син, а нейният мъж. На кого да се оплаче, ако не на мъжа си? Нея не я ли е страх, че могат да я изнасилят? Кой да я защити? Тя не е глупава да остави момчето да ходи да се бие в махалата. Ти защо мислиш, че не си го възпитала да може да преценява рисковете сам? Имай му малко доверие.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 67621830dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами започни с това, да не се месиш в мъжките работи... Щом има баща, значи си свършила работата, повечето и това не осигуряват на синовете си... За съжаление 95% от мъжете се лутат между мама и любовницата, като мекотели, и доста време им трябва да пораснат и мислят със собствената си глава. Месейки се, с нищо няма да помогнеш...

Иначе си права, повечето побоища стават именно заради момичета, а на тях хич хич не им пука, докато и те не попаднат в мелето... Най да те е страх от момичета с липсващи бащи...

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: e120d2d450
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Слушай... то е ясно че ще дойдат 200 мангала да се разправят с вас... затова отиваш в някой еврофутбол и търсиш някой от агитките или скинарите и им казваш че имате проблем с цигани, те ще ги оправят.... Сериозен съм, на полиция не се надявай в България, футболните агитки са далеч по-добре...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 329af9115a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Покани я да живее у Вас. В смисъл, че като намек да и говориш загрижено как те е страх да не и се случи нещо и съответно на синът ти да не се случи и така. И от двата случая ще спечелиш. Едва ли толкова малка иска да ср задомява един вид и ще и светне да не споменава за циганите и друго че бързо ще се наситят един на друг и ще се разделят

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 303a52a7d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Престани да се месиш, синът ти отдавна не е бебе и трябва вече да знае как да се пази. Какво ти е виновно момичето, че е от квартал, пълен с мангали. И аз съм израстнала в такъв и мен са ме тормозели циганите. Радвай се, че синът ти е кавалер и се грижи за приятелката си. Най-много да му дадеш някой съвет, а не да се месиш като дърта свекърва с отношенията им.

 
  ...


...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: bbe5e04d95
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

6.   Чакам с нетърпение коментари, които да ми помогнат, вече ден и половина. Получих обаче само един коментар, в които се твърди че единайсетокласникът, който смятам за мой син и отглеждам вече 18г, и днес храня, обличам, събуждам за училище и му давам джобни всеки ден, не бил мой син, а бил мъж на десетокласничка. Десетокласничка която е родена и израснала до циганския квартал и свикнала, и знае какво е цигани, би трябвало да знае как да се държи да не я закачат комшиите й.
Какво ме съветвате №1 като е навършил 18г и има приятелка, която вие наричате негова жена, да взема да го изхвърля от дома си, да живее с жена си, където си иска, а? Да си се издържа сам, ако го набият или наръгат с нож циганите тя да си се грижи за него, а на мен да не ми пука защото той не е мой син а неин мъж, това ли е съветът ви?
И как решихте колко е умна тя и дали ще го остави да ходи в махалата и дали въобще ще го възпре след като с думи възбужда у него мъжеството да я защитава. Умната жена не разказва дори и на мъжа си случки, които биха го провокирали да се бие и със сигурност да пострада. Логично е че сам или дори с двама негови приятели не биха могли да набият дори дете в махалата и после да излязат живи. Всеки възрастен българин, добре знае че в махалите и полицаите ги е страх да ходят и повечето отишли после посещават болница. Младежите на 18-20г обаче още нямат чак толкова здрав разум те скоро са почувствали, че имат мъжка сила, кръвта им ври и за тях морето е до колене.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 3a1a7279b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

7.   Синът ти не е малък, а е вече пълнолетен и според законите в България се води млад мъж, а не момче. Не му се бъркай, нямаш право.
Мъж на 22.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: ed82c4b1cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Най-вероятно се притеснявате излишно.
Жена съм на 21 години. Закачали са ме, макар и да не живея в краен квартал. Уви, никой не е издавал и звук, когато до мен върви човек от мъжки пол, независимо кой е той (роднина, приятел, партньор). Може синът ви да е на чужда територия, може да няма преимущества, но не вярвам, че някой доброволно ще влезе в интрига заради момиче, което дори не познава. Обяснете му, че може да подмине подсвирване или приказка. Нищо страшно не е. Разбирам да скочи в случай, че някой физически започне да ги притеснява, но не бива да се впечатлява от думи. Има много типове по улиците, които лаят като кучета, но не хапят наистина.
Ако Вие имахте дъщеря, щяхте да се радвате, че приятелят ѝ я изпраща и я пази. Можете само да се гордеете, че момчето ви се държи мъжки и придружава приятелката си, за да не се страхува тя. Надали ще се стигне до физическа саморазправа. Мисля, че сте го възпитали добре и той нито би посегнал първи, нито би скочил безпричинно. Обяснете му точно тези две неща, другото ще се подреди. Той е пораснало момче вече, нямате голям контрол над неговите решения, но можете да бъдете добри съветници и да се надявате, че ще ви чуе. И с таткото бъдете спокойни. Справили сте се чудесно като родители, синът ви ми звучи като добро момче и това е заради вас. Имайте му повече доверие, сигурно не е конфликтен. Млад е, още има буйни чувства, но не е глупав.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 50331e57af
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

9.   "Вече ми иде да ида в училището й да я намеря и да й цапна два шамара" Госпожа, меко казано съм потресена съм от тази фраза. Как може да се изразите така грозно и просташки??? Разбирам, че сте изплашена за сина си, но поне за миг поставихте ли се на мястото на момичето? Ако не на приятеля си, на друг да сподели? Освен това щом живее сама... За това помислихте ли? Аман от примитивно мислещи, аман! И синът ви и приятелката му вече са достатъчно големи за преценяват потенциалните опасности и последствията от действията си. Имайте малко повече доверие на децата, а като превантивна мярка се обърнете към полицията, и то веднага! Не чакайте да стане беля. Тия цигани твърде много си позволяват, както всички знаем. Полицията! Още сега! Вярно е, че не е съвсем полиция, но това е друга тема. Друг по-подходящ вариант няма, за съжаление...
Късмет и пишете как са се развили нещата

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: e9cc033794
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ти мъж ли си родила или същество с пенис? А ако имаше дъщеря в същото положение как би се чувствала? Българските мъже са най-калпавите в Европа баш заради това възпитание. Майките преди век са изпращали синовете си на война, а сега не ги пускате и приятелките си да изпращат!

 
  ...

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 84c2d1f26d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Жено, остави момчето! Поне се държи мъжки и би я защитил, а не пребил и убил собственоръчно. От какъв зор ще я удряш ти, затова че споделя на любимия си човек притесненията си? Представи си, че тя е твоя дъщеря, че твоят съпруг е в чужбина, а детето ти се страхува. Та той е почти мъж, как ще му държиш сметка?

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: f5ecf02e7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Нека тя да заживее у вас!!! Не бъди глупава. Събери ги тези двамата влюбени. Вземи си я, как се казва, снаха ли е, че не ги знам имената на роднинските връзки.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: bbe5e04d95
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

13.   От авторката.
Не знам дали мога да ви бъда благодарна, за това, че няма нито един логичен съвет. Всички вие смятате 18 годишния единайсетокласник за мъж, въобще си нямате на идея кога се става мъж и какво значи да си мъж. Мъж дами и господа е пораснал индивид от мъжки пол, който сам носи отговорност за покрива си, финансовата си издръжка, и за всичко което се случва в живота му, когато момче е още ученик в гимназията и чака мама да му сложи да яде, да му даде джобни, да му осигури покрив, да му изпере и да иде на родителска среща, не можеш да го наречеш мъж. Затова и всички в този сайт наричате "мамино синче" когато възрастен работещ мъж живее при майка си.
Да не говорим за глупостите аз да взема решение единайсетокласникът ми да се жени за момиче с което другаруват от два месеца, да съм вземела у дома чуждо дете десетокласничка, как въобще си го представяте? Как може да приравните момиче в десети клас с жена, или и вие като циганите щом й е дошло значи е жена. И въобще пък не мога да си представя сина ми да живее у дома с приятелката си, аз съм от новите свекърви на 21 век, който е решил да се жени, поема отговорност и отива на квартира, въобще не ме интересува, нямам намерение да си отглеждам снаха.
Отговорност за здравето и живота на младежите, докато те са ученици носят родителите им, разбира се, че нито мога, нито имам право да поемам отговорност за приятелката на сина ми, тя си има родители. А до колко те я пазят от съседите си не е нито моя, нито на сина ми работа. Все пак родителите й са избрали да живеят до циганската махала, те са избрали бащата да живее в чужбина, поради алчност за повече пари.
Казвате да си представя че имам дъщеря, еми първо няма да ида да живея близо до махалата, пък и да живея там ще ходя да посрещам дъщеря си на спирката вечер, тя от малка ще е научена кои са съседите и как да се държи с тях така че да няма проблеми, а и най-вероятно баща й няма да е в чужбина и да ни остави сама да се грижа. Не е нормално родители да прехвърлят отговорностите за дъщеря си на 18г й приятел, когато дъщерята е само на 16г. Щом имат 16 годишна за женене да я дават на съседите си в махалата, моя син още учи.
Вие коментиращи въобще не осъзнавате разликата едно момче да се скара с друго момче за момиче в училище, и това да иде да се кара със съседите на родителите на приятелката си особено, ако става въпрос за циганска махала. Едно е да си размените по един юмрук с наборче в училище, съвсем друго е да идеш в махалата да се караш с циганско момче, да ти се струпат насреща 100 мъже с ножове и тояги. Някой от вас каза да ида при агитките, скинари, полиция какви агитки когато нищо не се е случило, нали цялата ми идея е да предотвратя, да не се случва каквото и да било.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: cc10d80416
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Много просто - вземете момичето да живее у вас.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 06a57a5f27
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

15.   Ей, уникална си! Не искаш синът ти да се бие, а в същото време ти се иска да идеш да цапнеш два шамара на приятелката му? ! И после на кого приличал синът ти...
А колкото до проблема, момичето НЕ ИСКА да създава проблеми на сина ти, а просто да не я е страх да се прибира вечер. Какво толкова ненормално има в това? Така, че май той е намерил най-доброто решение, вечер да я изпраща до тях. Така, че не знам какво друго да направиш, освен да му обясниш, че това е най-добре вариант. Нито тя ще е в опасност, нито пък ще се налага синът ти да се бие и да си навлича неприятности. О, и моля те, просто не си и помисляй да нападаш момичето! Тя няма вина, че живее там.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 67621830dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Госпожо, да ви кажа, не ви личат годините... Общо взето всички коментиращи ви насочиха в правилната насока но вие продължавате...

Ок, ще ви дам алтернативен съвет тогава, дано ви хареса. Събувате му гащите, слагате на коляно, и бой по дупето... Кат бил "малък", така се оправят малките. Ако до сега не е пораснал да мисли с главата си, половин година докато още е ученик няма да направи съществена разлика... Според мен не ви пука наистина за него, а ако все пак вземе да направи някоя беля, ще се чувствате отговорна и трябва да се занимавате с него. Затова е цялата истерия. Не че искате да сте добър родител - а искате да се виждате като такъв. Т.е. моят съвет към вас е - поработете върху егото си, защо не и консултация с психолог...

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 3e18073dc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

17.   "…който е решил да се жени, поема отговорност и отива на квартира, въобще не ме интересува, нямам намерение да си отглеждам снаха. "
С това отношение не само има вероятност да не си отглеждаш снахата, ама и да не си виждаш внуците.
"Щом имат 16 годишна за женене да я дават на съседите си в махалата, моя син още учи. "
Липсата ти на емпатия е шокираща, затова не се учудвай, че не получаваш коментари по твоя вкус.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 16b9b7ccc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Годпожо, Вие поговорихте ли лично със сина си? Не пишете да сте провела разговор с него от относно опасностите? Моя съвет е, да му обясните деликатно, да внимават и да не влизат е пререкания с цигани, че се гордеете с него, че изпраща момичето, но просто да внимава, .. друго не можете да направите

П. С усеща се злоба в думите Ви, говорейки за приятелката му, може и някаква ревност да изпитвате.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 0f169da055
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Госпожо, щом всички ви казват едно и също, не се ли замислихте, че може и да не сте права? Да пази господ от такава дърта и злобна свелърва като Вас!

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 8a146f60c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   "Умната жена не разказва дори и на мъжа си случки, които биха го провокирали да се бие и със сигурност да пострада. "
Цитирам Ви, защото Вие сама не осъзнавате колко сте необективна.
Синът Ви на 18 е малко момче, а момичето на 16 е умна жена. Пък и ще ходите да се разправяте с нея - леле, леле.
Това са още деца и трябва да се напътстват внимателно, а не с тежката артилерия. Освен това усещам открита необоснована неприязън към момичето, която граничи с ревност.
Ако имах подобен случай (а с всяко дете има в определен момент някаква опасност да тръгне не по правия път), бих провела разговор със сина ми просто да е внимателен и да се пази, защото го обичам. Рискове винаги има и ние трябва като родители да предупредим децата си, но не да им режем крилата.

 
  ...

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 40d49ec4dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Ето един логичен съвет: поговори със сина си за твоите притеснения, обясни му, че е опасно да се разправя с цигани и да избягва конфликти и изобщо комуникация с тях. После му кажи, че се гордееш с него, че е кавалер и иска да защивата приятелката си. Това е нормалната реакция в случая. А не забрани и разправии - те могат да имат само обратен ефект. Ако подходиш грешно, ще изгубиш уважението на сина си. От опит го казвам.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: a64e69053c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Госпожо, не можете да направите абсолютно нищо.

Ако ударите шамар на момичето, което обича, ще загубите и доверието, и уважението на сина си.

Иначе съм съгласна с другите коментиращи, че синът ви не е момче, а мъж. Ако не е самостоятелен на тази възраст вината е изцяло ваша.

Не ми приличате на "свекърва от 21 век", ако смятате, че щом го издържате имате право да се бъркате в личния му живот.

Оставете децата си да се научат сами да се справят с живота. Това няма да стане ако им следите всяка стъпка.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 9971194fd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   Какви ножове и тояги, нали нищо не се е случило? Звучи само като провокация. Да си разменят пръстени и така... Колкото и да те е страх от циганите, все пак те имат разбирания и схващат от някои елементарни неща като годявка. Добре е да се отбележи, че на 16 жената и на 18 мъжът са напълно годни да бъдат двойка. Това, че има малоумен закон, който не разрешава да сключат брак, не променя нещата. Нали си българка и се възхищаваш на Левски, Ботев, Вазов - майките им се женят на по 14-16 годишна възраст. Такива хора като теб, авторке, са винаги черногледи и все нещо не им харесва или пък не им е достатъчно.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 67d23a0a39
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

24.   Авторке, време е мъжът ти да ти направи едно ново бебченце.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 2ec3a24a34
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   Мъж, авторке, е мъж с мъжество, а не който вади пари. Че тия дето вадят много пари са станали гейтаци. Проблема е в главичката ти. Тая дето е на раменете ти. Естествено, че трябва да се бие за нея ако се налага. това са природните закони. и ти така трябва с го възпитавал. ане да не ходел в махалата. После се чудим що нямало мъже и къде са. Под майчините си поли.

 
  ...

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: bbe5e04d95
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   От авторката до №25
Съгласна съм с теб за мъжеството, само щете помоля да погледнеш в Уикипедия какво е мъжество и в кои векове какво се подразбира под думата мъжество, и да си припомниш в кои времена живеем.
Ако случайно те мързи да отвориш нека ти копна какво пише. Там пише че в днешни времена под мъжество се разбира способността да натрупваш капитал и задължението да изхранваш семейството си се превръщат в изискване на всеки мъж – качества като работоспособност, рентабилност, креативност се прибавят към класическото понятие за мъжество. Новото време доразвива и представата за сексуалната сила на мъжа, неговата потентност, която е неразривно свързана със представата за класическият мъж.
Тоест в днешно време под мъжество се разбира да си умен и изобретателен, а не да си мускулест здравеняк, който се втурва през глава на юмручен бой.
Всъщност във всички времена е по добре да си умния пълководец от колкото обикновения оръженосец. Та цялата ми идея с която писах тук е как да обясня на тинейджър, че е по добре да се действа с ум от колкото с мускули, обаче получих само отговори от мачовци и техните момичета.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 71f76a53b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   Изненадана съм от коментарите. Напълно разбирам авторката и нейните притеснения. Ще ме прощаеате, но на 18 не е никакъв мъж, а пикльо, който ще тръгне да се прави на мъж и за всички е ясно че може да пострада дори фатално. И тук изобщо не говорим за възпитание и дрън, дрън... всички знаем как бушуват хормоните в тази възраст и колко много глупости правят младежите, за да се доказват пред момичетата. На 100% я подкрепям! Ако утре нейният син е статистика по новините ще цъкате с език, а сега пишете тъпотии, че бил мъж, а момичето му била жена. Не се излагайте, нито му е жена, нито ще бъде, ще бъде десетките в живота му, преди да стане мъж, глава на семейство и отговерен за дом, деца и жена. Повечето пишещи явно не са родители. Колко много хора пизнаеах, които си отидоха на 18-19 защото се мислвха за "мъже"! Дайде смислено предложение на тази жена, без да я взима за снаха, което е абсурдно!
Госпожо, за мен е най-добре да поговорите с него за премерените рискове и в какво може и не може да се забърква. За момичето е най-добре да спазва определени правила за собствената си сигурност като проверени, осветени и оживени маршрути, никаква комуникация и конфронтация с непознати мъже и тн. Това важи и за младежа. Нека мери мъжеството си не със сила, а с интелект и да предпази любимата си като ограничи максимално възможностите за опасност за нея и него. Ако се страхува да си купи един невтопарилитеч спрей и да го носи в джоба си. Това може и за двамата.
Успех!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: c2f6464092
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Не знам защо не ми пускат коментара. Дадох съвет младите да си разменят пръстени. Циганите знаят кога едно момиче е сгодено. За тях в момента тя е просто девойка.

Освен това съм твърдо против подобно отношение към млади хора. Каквото синът ви е на 18. Той е мъж, а вие го принизявате и надявам се не го унижавате с попстъпките си в живота. Левски, Ботев и Вазов са родени от майки, омъжени на по 14-16 годишна възраст.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker