Парите ли се всичко на този свят... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121135)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Парите ли се всичко на този свят...
преди: 5 години, 3 месеца, прочетена 2104 пъти
Мъж съм и искам да споделя историяза мен и да потърся някакво съчувствие или разбиране от някой защото не усещам такова от най близкия до мен а именно жена ми. Дали изобщо имам право да търся такова или поне да разбера за себе си, че не съм прав или че в мен е грешката за всичко в което съм обвиняван или че всичко между нас е в един як застой причинен от матерялния свят. Имаме дете в 1-ви клас имам боходна работа както и тя успя да си намери такава но всичко идва от там, че изплащаме кредити и за сем. и за нас по точно за нея почти нищо не остава. Не говоря за мен, аз се оправям и с малкото което остава на Тя е свикнала с Много посоянно на прически нокти солариуми което не ме дразни естествено че ке ходи нали е жена и трябва да се потдържа. Ниамам против защото работата и е свързана с такава висока класа хора. От тогава насам се промени. Постоянно ми натяква, че иска подаръци иска внимание иска пари. Стах ме е че ке кривне и че ще се разделиме. И двамата даваме всичко за да си изплащаме кредитите но постоянното натякване искам повече паре искам кат приятелките с които се виждам да разполагам с всичко което ми е необходимо. Те не заслужават а имат повече от мен, аз не съм по-долу че да не заслужавам това което те имат. Детето не ще живее в разкош наистина и аз както всеки родител искам детето ни да не е лишено от нико но заради пустине средити които гълтат бюджета ни сме в тона положение за момента. Постоянно коментираме че това ще е още малко докато те приключат но виждам че тя се срива от това. Незнам вече как да говоря с нея. Какво да кажа, как да задържа вниманието й към мен. Посоянно аз съм виновен за всичко, все Аз не съм разбирал. Много негативно и настроина към мен. Моля кажете как да говоря с нея...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 3 месеца
hash: 0abe5b2a6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   За съжаление си сгрешил с избора на жена и дано съм лош пророк,но не виждам бъдещето ви заедно

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 9dbd305498
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Най-логичното решение ми се вижда да потърсиш вариант за страничен доход или да стартирате успоредно примерно някакъв малък частен онлайн бизнес или и двамата да започнете да търсите по-добре платена работа. Пестенето и снижаването на стандарта не са решение - градивния подход и мисленето в случая следва да е насочено към това, как да се повишат още доходите.

Парите не са всичко - обаче сам виждаш, че като липсват и се налага да се лишавате, обстановката вкъщи се изнервя и не се чувствате добре. Едно е никога да си нямал, друго е да си имал и да виждаш как постепенно това, с което разполагаш намалява - ами действа потискащо такова нещо на една жена, още повече че твоята явно се движи в среда на хора, които разполагат. Съдя по себе си - никога не съм била меркантилна и парите не са ми били водещи, но винаги някак са ми стигали. Свикнали сме със съпруга ми на определен стандарт и начин на живот, при който имаме някакво ниво на комфорт, което приемаме за даденост. Направихме преди няколко месеца спонтанна инвестиция, (обмислихме добре нещата и и двамата бяхме съгласни), след която бяхме наясно че ще се наложи за около половин година да позатегнем коланите за да компенсираме - ами, не го показвам, но ми действа потискащо, когато трябва да се замислям преди да харча за неща, за които преди не съм се замисляла. Смачква ме някак, когато трябва да мисля за пари и да решавам всеки път необходимо ли е това наистина, може ли и без него и когато вътрешно се откажа от нещо. Не е приятно. И нещо друго забелязах - когато се появи чувството за недостиг, човек изведнъж почва да се заглежда и в чуждата паничка и да сравнява - преди не съм го правила, сега се улавям все по-често, че потъвам в подобни мисли. Виждам че и на него не му е приятно, когато трябва да се замисля, успокоявам се че е временно и че ще трае още месец-два това, ама е неприятно. Та парите не са най-важното, но наблюденията ми са, че липсата им започва да провокира у човек проявата на недотам приятни качества или да го кажем по-меко изобщо не действа на характера облагородяващо :) Тъжно, но факт.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: c41ca08c70
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   На този свят да, почти..., но да.
Иначе в твоя случай конкретно жена ти просто не желае да ти влезе в положение, и по-конктретно в положение на семейството ви.
Не знам какво да те съветвам.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: cc2d28694b
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

5.   Жена ти звучи като не особено интелигентна кифла. 21ви век е - равен достъп до образование, равен достъп до работа. Като иска стандарт, да заработи повече пари. Изглезжда, че тя иска да е мутреска и че си мисли, че по рождение й се полага някой да й осигури живота. Не й се вързвай - според мен, ако си намери някой с пари, който я иска, на секундата ще те зареже. Не трябва да ти пука - колкото повече й се вързваш, толкова повече ще те мачка - теб и самочуствието ти. Започни и ти да й сипваш да ходи да изкарва повече и за каква принцеса се е взела, че ти да трябва да й робуваш на капризите, увиквай я само като повдигне темата и ще видиш как ще си седне бързо и тихо на гъза. Жените стигат до там до където мъжете им им позволяват - като жена ти го казвам. Колкото повече й минават номерата и ти се стремиш да й угодиш, толкова повече ще те мачка. Аман от егоистични женички дето си мачкат мъжете, с после и синовете.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 641db5165c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   много кофти ситуация, пич, сори, че ще съм директна. Жена ти от работата си с богати или заможни хора е решила, че трябва и тя да живее така. В това няма нищо лошо, но когато се сблъска с реалността, остават неоснователни претенции към теб и злоба, че не можеш да й ги осигуриш.
Ако пък вземе, че се завърти около нея някой от заможните, смятай, че ти е била шута до 2 бройки. Тогава ще се сети, че е срещнала голямата любов, а ти си тесногръд, не я разбираш, не я обичаш и т.н.
За съжаление нямаш особено полезен ход освен да тропнеш по масата и да обясниш, че това си ти, това ти са възможностите и да се простира според чергата си. Какво заслужава и какво си мисли, че заслужава като принцеса. Като иска, да търси Рокфелер

 
  ...


...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 4324734349
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Тя те е искала, заради парите, ама вижда, че не и се получава. А като иска толкова прически и дрехи и кажи тя да плаща кредитите, а ти да и даваш за нея. Пък да видим тогава, какво ще каже. А ако те остави даже се радвай.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 641db5165c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   3, ти хубаво съветваш автора за допълнителни доходи, но каква е гаранцията, че жена му ще оцени усилията му и ще е доволна? На мен ми звучи като разглезена лигла, която иска и иска защото и другите имали, а тя повече заслужавала (защо не е ясно, може би защото е принцеса). Тогава може да иска екстенжъни, ноктопластика, микроблейдинг, изкуствени цици и пр.
Искам кукла, защото и Мими има такава :-) Когато й купят кукла, ще иска къща, кухня и фризьорски салон за куклата. и така безкрайно...

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: ee84970d55
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Какво го търпиш този боклук? Разкарай я, луд ли си? По-добре самотен от колкото такава като нея.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: ceaca446c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Посоянно твърди, че ме обича и ако не е така би ме оставила и затова е с мен. Вярна ми е сигурен съм имаме някаква комуникация но в повечето случаи според нея аз не знам какво говоря, все не съм разбирал тя от какво имала нужда. Аз също си я обичам и търся начин на разбиране. Доходите не са ми малки както и нейните. Но това искане на все повече и повече ми дотяга. Търпелив съм но все пак искам да си възстановя близостта на разговорите между двамата. Като че ли се отдалечаваме един от друг и все по-малко говориме. Започне ли разговор се обръща в неразбиране и конфликт. Благодаря на всички за отзивчевостта към проблема ми...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 5b849aca38
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Без пари стоиш и гледаш, или правиш нещо, или се примиряваш и мреш. Или ше се лишаваш и ше спестяваш, такива пари заминават за нищо!

 
  ...

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: a2ab0d7ea7
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Говори с нея не както пишеш....

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 9e961c92a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Един наш съсед така го принудиха да си продаде гарсониерата, сега е в Германия-търсиха го от банки, пускаха писма, дойдоха ЧСИ да го търсят, питаха майка ми, тя е домоуправител! А оттук стана ясно, че скоро няма да имаме съсед! Така и стана! Не беше плащал и таксите за входа, но като продаде апартамента и в деня на изнасянето си плати всичко-това беше към края на Октомври м.г. Искам да кажа, че това е пример човек да не се набутва с тези лешояди-тях не ги интересува как ще им върнеш парите, търсят те почти денонощно, а че ще останеш без жилище не е тяхна грижа! А на жена си й стягай юздите, да не се глези толкова! Аз като си избирам жена, ако разбера че е материалистка-знае къде е вратата-прав й път! И защо си се набутал с тези банки-гледай да не стане като със съседа ни, иначе има и друг вариант-да дойде ЧСИ и цялото домочадие-на квартира! А тогава-наем, сметки, такси на входа, не знам, стягай си жената, иначе това те чака, ако дойде ЧСИ! Гледай да си плащаш вноските, съседа ни не беше плащал и остана без жилище! Но той още тогава каза, че договора му е уреден и съвсем скоро заминава! Сега е в Германия, а тук беше шофьор! Но явно беше закъсал! И беше задлъжнял на банките! Но сета си работи в Германия човека!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: b87f823a48
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Парите са цел, стимул, но любовта не се купува. Тя се печели / доказва/ поддържа. Щом имаш любов е възможно да забравиш за съществуването на богатствата. Бъди мил с жена си, прави секс с нея редовно и й купувай цветя. Едва ли ще се похвалят приятелките й с това, но е по-добре да ги смени, работата може и да не я сменя, но приятелките 100 процента.
Ж 28

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: ffb87fd926
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   От любопитство, какво точно работиш? Че доста труд хвърлих докато ти разбера писанието. А иначе, вярно парите не са всичко, но са много важни, колкото и да не искаме да си го признаем. Е, не знам, може и жена ти да прекалява малко с изискванията си, но е нормално да иска да може да си позволява от време на време да ходи на фризьор, маникюр и т. н. особено ако работата и го налага. Съгласи се, че ако всичките и колеги изглеждат перфектно, е няма да е ОК тя да се появи с обелен лак и 2 см израснали корени на косата. Обаче не знаем точно до къде се простира нейното желание за харчене. Едно е да дава пари за да се поддържа, друго е да го превърне в мания! Защото има жени, които прекаляват! Така, че няма как да ти кажа кой е прав и кой не е. Просто трябва да седнете с нея и да си поговорите като разумни хора. Да обсъдите финансите и да решите какво можете и какво не можете да си позволите като "екстри".

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 08573337d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Авторе - нямаш никаква вина в случая. Жена ти е разглезена и неблагодарна. При положение, че и двамата работите и изплащате кредитите, и двамата имате еднакви права и задължения. Като не ѝ стигат парите да намери начини да изкарва повече, не виждам защо ти мрънка на теб.

Какво ще стане ако ти почнеш да ѝ пилиш, че нямаш достатъчно за своите нужди?

Тропни по масата и и кажи, че не си ходеща касичка. Имаш задължение към детето, както и тя; не си длъжен да я издържаш и да ѝ осигуряваш ненужен стандарт.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: bc45094fb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Никога не ми е дремало колко листа има имам бачкам си охрана цел живот парите си ми стигат за ядене пиене ток си плащамжени си каним приятели си имам време си има колкото искаш един път се живее не се продавам за пара по добре 8 часа за 600 лева отколкото роб на системата без приятели сами си избираме пътя все пак парите нито може да ми купят ден живот нито да върна някои от онзи свят нито да върнеш времето назад един път живеем карам го лежерно колкото може по малко бачкам гледам си мачлета с приятели скитам си из улиците близък съм с родителите си хората ме харесват не е важно колко имаш важното е колко те прави щастлив най важното е здравето другото бели ядове със малко но щастлив факт мъж на 36

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: ceaca446c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Благодаря на всички доста неща си обияснявам добре е да се чуе и чуждото мнение от поглед от страни. Извинявам се ако имам грешки в писането - заради телефона е. Ще продължа да обмислям ситуацията. Не мислим за раздяла. Искам подобрение в комуникацията с нея. Принцеса е и всичко има от това което 8 изреди. Единствено комуникацията ни куца но може би от това че съм емоционален и не я изслушвам и я прекъсвам в разговорите и се почва едно нодговаряне което всеки път прераства в скандали с имащите утежняващи ангажименти. Дали да подобря разговорите по някакъв начин.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 33ad93aef6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   1. Изслушвайте се. Като тя говори-ако искаш да я прекъснеш попитай = Извинявай може ли във връзка с това което каза аз да кажа нещо и т. н
2. Покажи интерес към нея.
3. Намерете си общо хоби.
4. Говори за неща, които нея я интересуват.



ПАРИТЕ НЕ СА НАЙ-ВАЖНОТО! ТОВА Е НАЙ - ГОЛЯМАТА ЗАБЛУДА В СВЕТА!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 33ad93aef6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Проблема е обкръжението й и че мисли че щом другите имат трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО и тя да има. Чакай малко..

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 4f15e8d2a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Бягай надалеч от такива хора!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker