Мразя баща ми и майка ми! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Мразя баща ми и майка ми!
преди: 5 години, 3 месеца, прочетена 1725 пъти
Здравейте!
Искам да Ви споделя и моята история.
На 24 години съм и за нещастие още живея при родителите си.
До 14 годишна възраст баща ми ме биеше и обиждаше. Днес само ме обижда и заплашва. Да се върнем на когато бях на 14г. - след поредния голям побой (счупи ми носа и имах натъртени ребра) ме изгони от вкъщи и аз отидох да живея при баба ми. След няколко години след като ме видя, че започвам да ходя на фитнес и че съм се поуспокоил малко, баба ми ме прати отново при родителите ми (в къщата на баща ми). Аз не исках да се връщам, но виждах че й идвам вече в тежест (стара жена е и тя все пак) и се върнах обратно при тях. Започнах да употребявам и продавам наркотици - марихуана, екстази, метаамфетамини, кокаин за да имам някакви доходи и пари да живея. Няма нужда да споменавам, че съм спрял с фитнеса. ( В момента на 24 вече не приемам, нито продавам такива вещества, сметнах че не ми помагат, ами само си вредя по този начин. )
За съжаление този тормоз от обиди и побой получен от баща ми ме е травмирал доста. Нямам самочувствие. Мисля се за неудачник и че нищо няма да излезе от мен. Страх ме е да излизам навън и че ще се проваля във всяко едно начинание. Страх ме е, че ще се изложа на работа, ако започна такава. Имам чувството, че когато излизам навън хората тайничко ми се присмиват и че съм по нисш от другите. Чувствам се като по-малко човек от всеки останал!
ТУК МИСЛЯ, ЧЕ БАЩА МИ ИМА ВИНА.!! ВАЖНО (а и не само той - приятели, бивши гаджета - досега съм нямал някакви качествени хора до себе си, а само използвачи (приятели) и (бивши приятелки) които когато не съм им бил угоден вече са започвали да ме обиждат и да ме комплексират само за да си прекъсна контакта с тях и да изляза отново аз черният. )!!

СЪЩО МИСЛЯ, ЧЕ И МАЙКА МИ ИМА ВИНА.
Тя е много добър човек по принцип. Не мога да отрека. НО ИМА ЕДНО ГОЛЯМО НО. (Тя е силно вярваща в Бог)
Нейният проблем е, че въпреки че баща ми е ПРЕБИВАЛ нея, мен и сестра ми и ни е обиждал и сме нямали право на собствено мнение(понеже неговото винаги е вярно) - ВСЕ ОЩЕ ВЯРВА, ЧЕ ТОЗИ ЧОВЕК ЩЕ СЕ ПРОМЕНИ, ЧЕ ИМА НЕЩО ДОБРО В НЕГО, КОЕТО НИЕ НЕ СМЕ ВИДЕЛИ И ТЕПЪРВА ЩЕ ВИДИМ. Силно го вярва и се моли през всяко една минутка нейно свободно време, макар и за 5 минути - това да се случи - БАЩА МИ ДА НИ ЗАОБИЧА И ДА СПРЕ ДА НИ ТОРМОЗИ ПСИХИЧЕСКИ.

Моля ви дайте ми съвет как да се справя със ситуацията. Започнал съм да се побърквам в един момент се нахъсвам, че ме чака едно по-добро бъдеще и в следващият момент ми се иска да скоча от терасата.

ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ОТГОВОРИЛИ!

Споделената мъка е по-малка мъка... ДАНО!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 3 месеца
hash: d238ce2ad3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Прав си и за баща си, и за майка си. Хората, които бездействат докато друг осъществява тормоз, са пасивни агресори. Първо, започни с мисленето си - ти сам казваш, че се мислиш за неудачник, защото те се държат като с такъв с теб, НО това не означава, че си. Не се страхувай от провала - всички се проваляме и светът не е пълен със супер успешни, безгрешни хора, а напротив - масата са интриганти, манипулатори, използвачи, завистливци, но те са навън и работят, ти защо да не можеш? Това е като карането на кола - докато се учиш, ти се струва трудно, но като се замислил какви тъпоглавци шофират, защо пък ти да си по-лош от тях? Стягай се, дори да нямаш самочувствие, пред хората се преструвай, че имаш такова и така ще те приемат, запиши да учиш и си намери работа, изнеси се и забрави, че тъпите ти родители съществуват.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: b641d1da84
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   ОТ АВТОРА :
Така е прав си за новоизлюпващите се шофьори.Просто получавам панически атаки вече и имам страх от провал и НАЙ-ВЕЧЕ да не се изложа и хората да ми се смеят и да ме помислят за неудачник.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 2a8ade14ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Какъв съвет искаш, на 24 години си, махай се веднага! Ако съм на мястото на баща ти, бих те изхвърлил, постоянно си му лазил по нервите.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: d9e6dcd6a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ох, момче, тъжно ми става, като те чета. И то не защото те съжалявам - това би накърнило достойнството ти, а защото аз самата, макар и плод на много по-"нормално" семейство, някак си се доближавам до теб. Правила съм глупости и аз в период на тийн бунт. Спортувам от 14-годишна и тук е моментът да ти дръпна ушите, защото обезателно трябва да почнеш да тренираш пак, ако се чувстваш физически добре! Няма да ти обяснявам за ползите, ти ги знаеш.
Аз живея отделно от нашите заради образованието ми. На пръв поглед нямаме общо с теб, освен че сме млади хора. Поради факта, че уча редовно, съм зависима, но това скоро ще се промени. Пооблемът дойде, когато те решиха да ми се бъркат в житейслите избори (? ! ). Аз се старая да има мир в семейството и все съм примерна, а те на пълнолетен човек ще заповядват?
Та чувствам се абсурдно, наум си мисля колко са глупави (обективно не са), добри хора са безспорно, но менталните ограничения, които си носи тяхното поколение като значка на гордостта, са отврат! Казва го млад човек с чувство за справедливост и поглед върху света.
Както и да е, може би доста хора ще те посъветват да напуснеш дома на родителите си, но вероятно неприятната ситуация на майка ти те спира от това.
Би трябвало да има начини да повлияете на баща ти. Може добронамерено да манипулирате поведението му, използвайки негови приятели, слабости, хобита, всичко. Не вярвам човекът да е 100% невменяем социопат.
Ако не си готов да се посветиш на някаква работа, не бързай. Първо съвземи се, погледни себе си отстрани. Важно - БЕЗ да се осъждаш, без да се наричаш неудачник. Прозри, че си нормален млад човек. Виж колко такива като теб, всеки с проблемите си, въпреки всичко намират сили да продължат. Убедена съм, че скоро ще имаш и нови приятели, момичета, даже се надявам когато станеш по-уверен и се почувстваш щастлив, да се завърнеш в тази страница и да дадеш кураж на другите, които тепърва се сблъскват с някаква форма на отчаянието.
Ангажирай се с хоби. Дори да не заложиш на спорта, интернет и кригите са източник на вдъхновение, ако ги прилагаш правилно. Абе ти ще разбереш кое е най-полезно за теб!
Желая ти сила и здраве, пиши, тук има кой да те подкрепи.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 0e6a3ca0f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Все едно описа нашите, а това беше моята история-само без наркотиците де. Та идеално те разбирам ако това ще ти помогне. И аз съм в дупката и вече се отчайвам отвсякъде. Знам само, че тези хора са комплексари и си го изкарват на теб и те мачкат умишлено. Аз самият не мога да се справя със моите родители и унищожената ми психика, но за едно съм сигурен:-БЯГАЙ ОТ ТЯХ!!! Ако го направиш ще си много по-добре.

 
  ...


...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: b641d1da84
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   ОТ АВТОРА:
До 4.
Не смятам,че съм дал причина да му лазя по нервите.
Какво се е очаквало от мен на 14 да си намеря работа и да се изнеса ли.Та за 500 лева заплата как се намира и квартира и се става независим?
Децата в днешно време финансови проблеми ли са или ДЕЦА?Те твоя плът и кръв ли са или РАЗХОД? Силно се надявам все още да не си се сдобил с деца ,че с това мислене - поне да не ти се налага на 14 да ги изхвърлиш на улицата,защото са ти "ЛАЗИЛИ" по нервите. БРЕХ ТЕЗ НЕРВИ.
Разбирам на работата да му пуши главата.Ама не.Работи професия,която няма някой на главата му.Няма работодател и не не е ШЕФ.Работи на летището като дере руснаци и германци за превоз от точка А до точка Б.Сам може да се сетиш какво работи.
До 5.
Благодаря за коментара Ви.
По принцип съм работил на 5-6 места в града ми,пробвах и в Англия дори (само и само за да избягам от вкъщи,но понеже нямах трудов договор и постоянна работа там и от недоимак се наложи да се прибера обратно в България)
В момента съм си дал някакво време,за размисъл.След това ще започна да си търся отново работа.
Започнал съм да тренирам , макар и само вкъщи- все е нещо.

За жалост баща ми е трудно би се повлиял от някакви манипуации.
(Ако питате мен не ми е до манипулиране по скоро бих го ЛЕЖАЛ в затвора,но не и да го манипулирам за да даде нещо от себе си.)
Неговите интереси са ПАРИ , ЕВТИНИ КОЛИ , ЕВТИН АЛКОХОЛ .
Хобитата: табла и карти,които играе на таблета си.
Приятели няма.Не говори с никой от своето семейство,нито пък от семейството на майка ми. Има 3 евтини коли,които само той си кара - не ги дава на майка ми ,нищо че има книжка!! )

Жал ми е за майка ми също.Тя е робиня на човек,който винаги е ПРАВ и винаги е в ЛОШО НАСТРОЕНИЕ.
Майка ми плаща всички сметки вкъщи ток,вода,интернет,телефони , а баща ми както стана ясно ЗАКЛЕТ ФЕН НА ЕВТИНИТЕ НЕЩА- купува ХРАНАТА , добре се досетихте - НАЙ-ЕВТИНАТА!

Но не става въпрос за парите в случая,просто исках да дам малко по общ образ на "БАЩА МИ ".Става въпрос за това,че ми се искаше да видя поне един път от него някакво човешко отношение.Той не се държи лошо само с мен и майка ми и сестра ми. Той се държи така с всички.Нормален тон за него няма.Неговия тон е КРЯСЪЦИ.Дори случаен човек,веднъж чуе ли го може да разпознае агресията в тона му и като цяло в очите му и да разбере що за човек е.

Надявам се да успея да се преборя с всичко това БРЕМЕ,но се притеснявам също така за майка ми.Не ме слуша и вече почти не разговаря с мен защото все повдигам темата БАЩА МИ ,която на нея не и е приятна,защото единственото което тя може да направи е да предприеме някакви ДЕЙСТВИЯ.Но тя не иска. Вярва си в Бог и смята ,че с молитви нещата ще се оправят.Да ама човека отстрани,ако не иска да се промени,според мен и Бог не може да го промени.
Изпитвам смесени чувства към майка ми в един момент я МРАЗЯ за нейното безучастие , в другият момент я съжалявам и ми се иска да й помогна. (Майка ми по принцип,ако реши да го напусне има къде да отиде, няма да остане на улицата в никакъв случай ,просто вярата и е твърде силна и така вече 30 години по думите на сестра ми.)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 287464fd5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Ти си значим! Запомни го! Премести се в голям град, където има университет и се запиши да учиш задочна форма, за да може да работиш и да си плащаш квартирата. Не позволявай на никого да те унижава и обижда, защото твоя живот е от значение, намери си по-здравословна среда, хвани си приятелка. И недей да изкарваш миналото си върху бъдещата си партньорка, защото тя няма вина, нито ти имаш вина. Очите са ни дадени, за да гледаме само напред, не поглеждай назад. Щом си издържал всичко това, значи си силен. Повярвай в себе си, за да може и другите да повярват в теб!

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: d9e6dcd6a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   От номер 5:
Здравей отново!
Ама майка ти и тя е за бой! Отчасти историята ѝ съвпада с тази на едно мое познато семейство. С тази разлика, че жената навремето е гледала децата си сама, тъй като често боледували. По настоящем със средното образование не я взимат никъде, а и съпругът ѝ е пиян психар и не ѝ позволява. Та тя си признава, че няма мърдане.
Но... твоята майка има собствени доходи. Нямам обяснение защо това се случва. Разбирам баща ти да беше сладкодумец и манипулатор, та да задържи жена да го издържа, ама тя що го търпи? От много любов ли?
Фактът, че имаш опит в чужбина, трябва да ти дава самочувствие. Дори да си бил т. нар. общ работник, сблъсъкът с чуждата култура и дискриминацията е нещо, което отсега те прави подготвен за по-голям град.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 69a7003d21
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Баща СИ и майка СИ.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 09660c0971
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   До 10
много си оригинален. И с какво му улекна на момчето от твоя коментар? Горд ли си с него?Аз като не мога да помогна поне не се обаждам. Много си слабоумен.

 
  ...

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: b641d1da84
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   От АВТОРА
ДО номер 5.

Баща ми е 120 килограма прилича на дамаджана .Нито се държи добре с майка ми ,нито пък изглежда добре.
Според мен майка ми твърде много вярва,че Бог ще го промени към по-добро или просто я е страх от него. Аз лично се притеснявам,че ако го напусне,той ще я намери и ще я убие от отчаяние,понеже си няма никого друг и за него сигурно това ще е края на света. Нещастник!!

До 10
Благодаря за коментара.Бих Ви пожелал и Вие да минавате през някоя жестока депресия и някой Къци Вапцаров като Вас да стои и да Ви суфлира не на място коментари ,но не бих го пожелал никому!
Със здраве! Смешник!!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker