Срам ме е от майка ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Срам ме е от майка ми
преди: 5 години, 3 месеца, прочетена 3671 пъти
Здравейте, аз съм жена на 35 години.
Проблемът, който искам да споделя ие свързан с майка ми. Тя е жена на 58 години, вече баба, а не престава да се държи като 25 годишна.
В нейна защита мога да кажа, че е много красива и запазена жена. Много е младолика, непознатите ни мислят по-скоро за сестри, отколкото за майка и дъщеря. Има и много стегнато и запазено тяло, хубави коси - абе хубава жена си е. Но според мен възрастта и вече не отговаря за доста от нещата, които прави.
Например - тя винаги носи много тесни, впити, дънки и панталони. Също така мини блузчици с голо пъпче, дълбоки деколтета и прочее. Вярно, че и стоят страхотно, но по дяволите - не е тийнейджърка, а е почти на 60! Също така винаги е умело гримирана, носи почти винаги обувки на висок ток. В маниерите си е свободна, закачлива, флиртува, смее се високо - всичко това не е грозно, напротив, тя е чаровница, но годините и...
Не и завиждам - ако някой ще си помисли това, напротив - аз съм наследила много от красотата и чара и, хубава жена съм, обличам се стилно и ефектно и привличам вниманието, където и да се появя. Но аз, на моите години не мога да си позволя да тръгна с голо пъпче /не, че фигурата ми не го позволява/, с толкова къси полички и панталонки... Просто осъзнавам, че не е редно. Колкото и атрактивно тяло да имаш, просто има една граница, която не бива да се прескача. А тя го прави непрекъснато.
Най-вече се дразня, когато виждам наши познати - особено жени да я оглеждат и да правят възмутени физиономии - сигурна съм, че зад гърба и я коментират и и се присмиват, че се облича така. Обичам я и не искам да бъде обект на коментари и подигравки. Искам някак си да я накарам да проумее, че вече е във възраст, в която трябва да е по-умерена във... всичко.
Същевременно - не искам да я обиждам, знам че е добър човек и не заслужава да страда... Опитвала съм се няколко пъти, докато сме на шопинг да и намекна, че е време да си промени гардероба, а тя казва само - "аз така съм си свикнала". Е, хубаво, но годините си вървят.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 3 месеца
hash: 1f0c0659b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   Няма нищо срамно, щом не й личат годините.
Макар всички да сме се вторачили в годините като единствен показател за възрастта, човек може и външно, и по акъл да е много над или под тях и това е всъщност от значение.
Жените, които й се подиграват, й завиждат.
Сигурна ли си, че не й завиждаш за самочувствието?
Жалко, че вместо да се радваш за нея и за себе си, че след години и ти ще си така, се срамуваш.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 30939f8959
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   А какво казва баща ви? Или той е извън живота ви. Вероятно запълва емоционални и физически липси. Самата дума срам навява чувство на вина, но за какво? Защо вас ви е срам, за какво вие чувствате вина, а майка ви не?

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 251823f810
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Майка ми е същата. На 50 и кусур години, а си качва селфита във фейса с чупки в кръста като някаква тийн кифла. Явно карат някакъв старчески пубертет или запълват емоционален дефицит.

Ама сега тук ще ти обясняват колко е кууул да си на 60 и да се държиш като кифла на 15. Няма лошо човек да е красив дори и на 60, но въпроса е, че може да е красив, без да се прави на пубертет, защото изглежда нелепо и смешно.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 8472031e9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

5.   Остави жената на мира!!! Ти да не искаш майка ти да се държи и да се облича като старица?! Много ли ще ти е гот като излезете двете да те питат защо си взела баба си? Защото има жени в другата крайност. Като станат на 40 и край. Започваш да се обличат като старини, занемаряват се, спират да се грижат за себе си, защото "животът им бил минал" и изглеждат като на 70! Ти това ли искаш?! Да състариш майка си и физически, но и психически. Щом не изглежда гротеско няма никакво значение какво пише в личната и карта! Вместо да се радваш, че имаш красива и младолика майка, ти умишлено се опитваш да я направиш стара. Да не говорим, че това ще се отрази и на поведението й.
Ей, това не съм го разбирала никога в България! По света хора на по 70-80 ходят да спортуват, обличат се готино, радват се на живота. А тук като минеш 40 трябва да ходиш да се застреляш, щото си стар!

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 251823f810
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

6.   5< никой не е казал да се държи като старица, а като нормална жена на своята си възраст. Между нормално държание и такова на старица има разлика. За мен не е много нормално жена на 60 да се държи незряла 15 годишна тийнейджърка.

От 4

 
  ...


...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 2e5ccbce55
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

8.   По-добре така, отколкото да се облича като пенсионерка. Жената си има собствен стил и ти нямаш правото да й забраняваш нещо, дори да не ти е по-вкуса. Има къде-къде по-откачени и смешни бабки с лилави, сини и зелени коси, с грозни гримирани/изрисувани лица, но със самочувствие на красавици.
Ще дойде момент, може би скоро, когато майка ти вече няма да иска или да може да се облича така. Остави я да си изживее сбогуването с младостта така, както тя желае. Сигурно не е лесно за една красива жена да се примири с настъпването на старческия живот. Може да й даваш модни съвети, но не й сривай самочувствието с критики.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 2af628c4b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

9.   Проблема не е в майка ти, а в теб! Ти жевееш с някакви "стереотипи", какво ще кажат "хората"... Майната им на хората, важно е тя да се чувства добре! Недей да влизаш във филми, да угаждаш на другите, че ще ти се скъси живота от нерви! Успех!

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: b1bb2505b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

10.   до 9 - интересна гледна точка.
Много съм мислел по този въпрос.
Не трябва да се живее според хорското мнение и най-важното е човек да се чувства добре в собствената си кожа. Ма*ната му на хорското мнение.
Но в същото време хората сме социални създания - живеем в общество и като част от него. Обществото има своите норми.
На 15 носех свлечени дънки, суитчър с качулка и ооогромни обувки.
На 35 нося само и единствено ризи (без сако, просто дънки/панталони и риза).
На 15 щях да съм неадекватен в гимназията с огащена риза, на 35 ще съм неадекватен с дънки и дрехи стил мишо-шамара. Затова и ходя с риза. Анцуг-а ми е най-удобната дреха, но от вкъщи не мога да си позволя да изляза с него, като мазен селски/мангалски бек.

Да се чувстваш добре в едно общество, което ти се присмива и те смята за неадекватен и "марсианец" - е вид анти-социално поведение, психопатия. Говори за хора страдащи от липса на внимание, искащи да се направят на интересни.
Понеже - нека сме честни - тесните дънки, който не побират дори смартфона и къси блузки над пъпа не се носят защото са удобни, практични или топли.

От друга страна, пък, хората опитващи нонстоп да се харесат на другите и страхуващи се да са дори малко различни - говори за личностни проблеми като липса на самооценка, самочувствие и други.

Баланса изглежда труден. За мен съм приел истината, че има норми, леки отклонения от нормите и абсурди.
Ако 62-годишна жена ходи с скъсани дънки, гол пъп с обеца, татуировка на кръста, рамото и над лявата цица, съчетано с обеца на носа - не ми харесва. (не визирам майката на авторката, илюстративно е) Много се отклонява от нормата и е абсурд.

до 5 - в България е общоприета селяния, че тесни дънки с гол пъп стил многодетна майка от малцинствата в сливенска община е "красиво".
Меган Маркъл и Бриджит Макрон са добър пример за добре обличащи се жени.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 251823f810
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   9,много се спекулира с това "хорско мнение".Да, знам, че не е добре да живееш за хората, но и другата крайност да се излагаш не е добре. Все пак човек трябва да има и авторитет малко. Не може цял живот да се държиш като клоун, защото видиш ли не ти пукало за хората.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 63fe0d534a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Съгласна съм с номер 8 - хубаво е, че майка ти се чувства млада! Виждаш, че и физически и се отразява това добре, щом видимо никой не и дава годините и се чувства активна. По-добре ли ще е да се зачули в черно и сиво, да заседне с клюкарките по пейките пред входовете, да тръгне от скука по доктори и да те занимава с лекарства и болежки, щото нали вече е на години и и е време?

Койтo се чувства вътрешно млад, той по-бавно остарява, по-дълго си запазва и психиката и физиката и здравето. Дай Боже всекиму! Радвай се за нея - 100 процента жените на нейната възраст и завиждат и за жизнеността и за запазената фигура и тайно си сравняват с нея провисналите от седене на дивана задници. Не виждам след като на майка ти не и пука от одумването, защо пък теб трябва да те е срам? За теб най-важно трябва да е тя да е здрава и да се чувства добре.

Радвай и се и я поощрявай да се поддържа, да има хобита, да се движи повече и да спортува превантивно, защото почувства ли се психически веднъж стара и уморена, ще е въпрос на време да започне да рухва и физически - и тогава нито съседите, нито одумващите лелки ще са тези, които ще ви помагат или ще се грижат за нея!

 
  ...

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 1afa2bcad7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Може да е незадоволена женицата - с 2 думи търси внимание! Най-логичното обяснение на ситуацията - търси внимание. Иска да привлича погледите, иска да я заглеждат младите т. н. "лъвчета"... Може да има и регистрация в някоя социална мрежа, където да си щрака чатче нощем под юргана с някой пубер... знаеш ли? Може да харесва по-млади мъже да кажем... или пък още по-млади - момчета....??? Едва ли знаеш точно какво харесва тя и какво търси в другия пол? ако на баща ти му е омекнал... а тя все още иска секс... как мислиш? тогава не е ли нормално всичко на което си свидетел????

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 63a8e91100
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Представете си, че един ден като станете на 58 детето ви вземе да ви дава тон в живота.
Представихте ли си?
Сега ми кажете как се почувствхате.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: c83f33fcc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

16.   До къде я докарахме? Явно обществото е напълно деградирало. До онзи ден се смеехме на 15 годишните кифли, снимащи се с патешки джуки, а сега повечето защитават 60 годишна кифла с тийн поведение. И не, не казвам да се държи като пенсия, но това е прекалено.

15, ако пък родителя е загубил връзка с реалността защо да не му сверят часовника? По-добре ли е да се излага като кифладжия?

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 1c989212a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

17.   Живея в чужбина и имам колежка тайландка, която е на 55 години. Много запазена, храни се здравословно, спортува, облича се младежки и е винаги позитивна, засмяна и усмихната. Имам колежки българки на по 30 години, които са вечно нацупени и се обличат като бабички. Добре че е тайландката, че да внесе малко живот на работното място. Браво на такива жени като майка ти, нека не се връзват на твоя акъл.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: d4d368e9b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   Жената си е права, щом се чувства и изглежда млада, откъде на къде трябва умишлено да си подтиска самочувствието. Да си е жива и здрава и все така младолика. Ти авторке не си права да се срамуваш, а да се гордееш. Ако на 35 считал, че трябва да се съобразяваш с чуждо мнение и чужди стереотипи, значи нещо при теб не е както трябва.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 1f11e71ad0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   9, по принцип си прав(а), човек трябва да следва собствените си желания и вкусове. но все пак има известни, макар и разтегливи граници на добрия вкус, които ако бъдат преминати, се отива в графа "кич" и "лош вкус". Тогава обикновено хората казват, че са себе си, а другите са задръстени, защото не ги приемат. Ами това е рискът да се отличаваш много от хората на твоята възраст, да не те приемат. Както ти можеш да се обличаш както искаш, така другите имат правото да не те приемат.
Жена на почти 60 с гол пъп, с прекалено къси поли, прекалени дълбоко деколте най-вероятно предизвиква насмешка, а не възхищение, колкото ще добре да изглежда. Виждала съм на плажа жена на 50 и няколко, много слаба, по монокини, с изсъхнали и увиснали по-скоро кожи, отколкото гърди, която вероятно си въобразяваше, че е неотразима, а предизвикваше смях и удивление как може някой до такава степен да няма представа как изглежда.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: c83f33fcc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   18, ако е самочувствие - добре, но според мен по-скоро запълва липси. А и границата между кич и изкуствено самочувствие е много тънка.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: b1bb2505b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   17 не го разбирам.
Някаква си на 60 се държала и обличала като 25-годишна и това е ок. Защо е ок - защото жената така ѝ е кеф.
Друга пък - на 30 се обличала като 60-годишна, което обаче не е ок.
Защо не е ок - явно на жената така ѝ е кеф, действа по същия начин като първата (облича се както иска).

И другите коментари масово са изпълнени с шизофрения - одобряваме 60-годишна да се носи като 25-годшина разпоретина, а 25-годишна не одобряваме да се носи като 60-годишна. На едно и също - лепвате различни етикети. Явно доста сте подтиснати, че си го "изкарвате" "защитавайки" неадекватния избор на облекло на възрастна дама (тован е е обида, Жената е Жена на 28 и на 58 и на 88, красива и прелестна е на всяка една възраст, но по различен начин). Същото е и за мъженте - няма нищо по-жалко от 58-годишен господин да се прави на 25-годишен петел.
Как пък в нито един от офисите, в които съм работел в страната и чужбина жените не са били с големи деколтета и цомбите навън. Освен простакесите на рецепцията. А говорим за 24-44 максимум годишни жени.
Няма нищо по-секси от дама със стил, класа и сексапил. Тесни дънки с гол пъп и деколте няма стилно, никаква класа, а сексапила е лимитиран до да треснеш първокурсничка в чалготека. Това облекло няма място извън гимназията/университета.
Авторката е права, защото такава липса на стил и адекватност е селско и смешно.
Погледнете жената на Макрон - стил и класа, сексапил на 65. И нито нотка от турбо-селската цигания с гол пъп, дълбоки деколтета и тесни дънки.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 251823f810
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   21, и аз това се чудя. Защо жената непременно трябва да се прави на "красива" по такъв селски начин с демонстриране на крака, цици и тежък грим, а не с финес и стил. Тук наскочиха, че жената имала право да е красива. Никой не е казал да е грозна и да няма самочувствие, въпроса е в начина, по който го прави. Напротив нека си е красива жената и не ка си има самочувствие, но да е по начин подобаващ на възрастта и.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 534ae2971b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   21, 22 - не можеш да промениш човек на 60 години. Просто е късно за тези работи. Можеш единствено да го нараниш и обидиш с опитите си. Необходимо ли е?

Жената явно се чувства добре и нагласата и и помага да остане жизнена, в добро здраве и кондиция. Кому ще е от полза, ако това се промени?

Какво значение има, как се облича след като на никого не вреди с това? Нима трябва да постави визуалния комфорт на съседките си пред своя собствен? Нито някой ще го оцени, нито някой ще и каже браво - просто ще я смачкат. Защо е тази необходимост да се слагат веднага на хората етикети? Не е ли много по-лошо да имаш насреща си човек, който външно по-нищо не се отличава от другите, а отвътре е гнил и готов да пръска мерзост и интриги? Толкова голяма заплаха за обществото и естетиката ли е един гол пъп?

Авторке, щом я обичаш, вече си осъзнала че няма как да я промениш, опитай да я приемеш, каквато е. И за твое добро, осъзнай, че да си прекалено си зависима от това, какво ще си помислят хората, е признак на слабост и неувереност. Признак, който отсрещната страна веднага разпознава, който индикира отворена врата за влияния и който винаги ще бъде използван срещу теб. Обществото ни е хищническо по природа. На околните не им пука за теб - всеки гледа единствено собствения си комфорт и доколко може да го утвърди за сметка на тези, които поддават.

 
  ...

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 0326b78c64
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Така е свикнала. Харесва и да е обект на внимание. А и ти сама го каза. Имала красиво тяло. А когато при теб настъпи менопаузата, ти как би се държала? Ти не би си показала пъпа понеже тялото ти не е като на 20 годишна. Защо след като тя няма такива мисли не може да го прави? Мъж на 39 съм и когато видя такава жена, лигите ми потичат. Лято. Плаж. Много плажуващи. Жени от 15 до 80 години по плажа. Природата си е природа. Няма да навлизам в подробности какви форми имаха жените. Но изведнъж вниманието ми беше привлечено от двойка на около 60-65 г. Мъжът се зачете във вестник а жената на няколко пъти я забелязах, че ме гледа. Имаше страхотно тяло! Много жени я гледаха също. Издаваха я повечето бръчки по лицето, че е на около 58-60г. Легна по корем, и свали горнището си. 10-на минути по късно стана, поогледа се към водата както беше без горнището и забелязах как малко по малко, златотърсачките без горнища по на 18-25г. започнаха да си ги слагат върху бемките и невзрачните гърдички. Тази жена принуди и доста мъже да се вторачат в прекрасните и гърди и извивки на тялото. Бил съм и с жена по голяма от мен с 13 години. Аз на 33, тя на 46. Запазено и подържано тяло на 50 или 60 години е много по красиво от сегашните плеймейтки! А това, че познати я гледат странно и евентуално приказват зад гърба и е от завист. Жената прави интригите. Просто завиждат! Яд ги е, че те не могат да са като нея и ползват само силиконови продукти с батерии или краставица от бакалията. Това е! Остави жената на мира, тя сама ще реши кога трябва да остарее.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: d03d0052ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Тъпо е чак толкова да ти пука за ''какво ще си кажат съседите'', да. Но от друга страна те разбирам. Има един процес наречен ''да остаряваш достойно'' и той не включва гол пъп, такъв е етикетът. Просто всяко нещо е с времето си, без да е нужно майка ти да се облича, като баба.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 8472031e9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

26.   Хора, защо не излезете от родните си градчета и селца и не видите как живеят и изглеждат хората в Европа? Само на Балканите я има тая глупост, че след определена възраст трябва да се обличаш само в черно, да не излизаш никъде и да прекарваш времето си в зяпане на сериали и четене на вестници (това за мъжете). На Запад хора на 80 години спортуват, обличат се с цветни дрехи, излизат по заведения, грижат се за себе си (В Испания бабите направо ме изумиха, едвам ходят, обаче до една с прически, с лакирани нокти, че и с лек грим! ). А вие тук като стане някой на 50 и вече да ходи да си копае гроба! Че даже някои са още по-зле! Визирам онзи, дето твърдеше, че 30 (!!! ) годишните жени били възрастни и не им отивало да носят къси панталонки и да ходят по купони! Всяка уважаваща себе си възрастна жена в чужбина направо ще ви гледа в потрес! Това, че не е на 20 означава ли, че трябва да ходи и да изглежда все едно утре ще умре? ! И изобщо защо решихте, че животът свършва на 40? ! Майката на авторката се обличала неподходящо... Боже! Да ходи да го каже на 80-годишната испанка, с леките обувки и цветните дрешки. Ако разбира се, я намери... в кафенето, в салона за красота или евентуално в туристическата агенция докато планира поредната екскурзия. Животът е толкова кратък, че направо е безумие сами да си го вгорчаваме с такива глупости! Ама какво щели да кажат хора... да говорят каквото си щат! Човек трябва да живее за себе си и да живее както иска, а не заради мнението на комшийките.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: ff48ba8382
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   Винаги сте ми били странни такъв тип хора... Ок, не подкрепяш начина й на живот, но това е само твоето мнение. Все пак живота е да се живее, а не да правим каквото е общоприето (В нейния случай годините). И аз не съм съгласен тя да се облича така, но това си е нейния живот. Ако толкова те е срам от нея, просто й кажи какво мислиш и тя ще си прецени какво да прави от там нататък. Все пак тя не знае какво мислиш за нея. Представи си, че някой се дразни адски много на нещо от характера ти, но не ти го казва. Няма да се промениш, нали? А ако ти каже каквото го дразни, ти ще го вземеш под внимание и ще си решиш дали да се промениш.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 0c6d5daba1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   Щом има хубаво тяло и изглежда добре, какво значение има на колко години е? Аз доста момичета на 20 съм виждала, натъпкали сланини в тесни клинчета и къси блузки - ето това е по-скоро смешно. Но щом така се харесват и одобряват - на кой всъщност му пука.
Ж 48

 
  ...

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 733c3c61eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   Ами моята майка е почти на 45 и с баща ми са доста разкрепостени до ден днешен, няма да споделям подробности :D Просто се свиква, аз го приемам повече на шега. Остави я да е щастлива!

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 1f11e71ad0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   26, за испанките (и не само) с шарени дрешки и желание за веселби и екскурзии съм 100% съгласна, за бабите, дето едва се мъкнат с 2-3 бастуна или проходилка, обаче обикалят света и не им дреме - също.
Обаче съгласи се, че никоя от тях не ходи като проститутка. Не съм виждала баба с гол пъп или предизвикателно облечена. Шарени дрешки не значи неподходящи за възрастта. Има тънка граница, която някои жени у нас (от всички възрасти) преминават. Затова доста чужденци смятат, че жените у нас са лесни

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 27 дни
hash: 265b2c74ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Поздравявам майка ти за нейния младежки дух и за че тя държи на себе си. Не всеки на зрели че и на златни години може да се похвали със запазена външност, фигура и добро здраве. Щото от хора до хора има разлика. Едни още на 20-30 години са се отказали да живеят и още преди да са наистина стари се разболяват и само съществуват а не живеят истински. Други на 50-60 кипят от живот и живеят на пълни обороти - е вярно че има тук-таме болежки но това не ги спира. Красотата заема различни форми и със сигурност не е привилегия само за младите. Така че по-добре да е по-разхайтена но жизнена отколкото още на 40 да се е тръшнала, да се самосъжалява и да заявява че живота ѝ е свършил. Вярно че е повече откачена но и такива трябва да има иначе щеше да малко скучно. Стига да не нарушава закона и да не наранява другите не виждам лошо да живее живота си според нейните разбирания. Дано и аз да съм като нея щом порасна хаха.

 
  ...
преди: 5 месеца, 26 дни
hash: 34207222c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   Абе вие нормални ли сте. Ако вашата майка излезне облечена като проститутка няма ли да ви стане неудобно. И тогава ли ще си кажете Ами какво ми пука.
Не изопачавайте думите разбира се никой не е казал, че трябва да се облича като бабичка но всичко трябва да е с вкус. Няма лошо една жена да изглежда добре.
Трябва някой да ви даде модни съвети. Определено някои нямате вкус щом одобрявате една жена на 60 години да се облече като проститутка.
То и на 20 години е гадно пък какво остава на 60.

 
  ...
преди: 5 месеца, 25 дни
hash: 1921e77ad0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   До някъде разбирам авторката, че е малко конфузно и неприятно да обсъждат майка ти и да й се присмиват. От друга страна всеки си избира как да изглежда. За мен лично няма значение дали си на 15, 20, 30, 50 или 60- клинчета, голи пъпчета, деколтета не стоят стилно. Има начин да си модерна и секси без да приличаш на магистрална фея, но като цяло доста жени в България ( и не само тук де) не го разбират. Мислят, че трябва цомбите все да са отвън, за да си секси и красива, а това далеч не е така.
Но не знам доколко може да повлияеш на друг човек относно това как се облича, по-скоро може да ти се разсърди. Аз също не мога да кажа че много харесвам стила на майка си, не ходи разголено, но не е мой стил, затова нищо няма да й кажа тя си решава. Гледай себе си, може би й покажи някакъв стил който ти харесва и кажи “мамо това ще ми интересно как ще ти стои” или нещо такова, но с нападки няма да стане, само ще си развалите отношенията.

 
  ... горе^

...
преди: 5 месеца, 25 дни
hash: 1921e77ad0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

34.   Много от коментарите защитават майката казвайки, че не трябвало да се облича като старица.. кой казва да се облича като старица? Нека се облича свежо, но няма нужда да си изкарва гърдите, пъпа и тн на показ. Честно казано на каквато и да сте възраст спрете да се обличате като проститутки, защото не сме длъжни да ви гледаме карантиите!

 
  ...
преди: 5 месеца, 25 дни
hash: 6e6621b45c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   Да съгласна съм. Възрастта тук няма никакво значение.
Тя може да се чувства добре и ако облича дрехи, които и стоят добре.
Може би има нужда някой да я отрезви.

 
  ...
преди: 5 месеца, 21 дни
hash: f9c67c456b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   Важно е да се облече с вкус. Тоест да не изглежда като проститутка.
Не се правете. че не разбирате какво иска да каже авторката.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 4 дни
hash: c4367d808e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   А по-добре ли щеше да е цялата в черно и с пола до глезените, както се носят бабите по селата?
Разбирам, че сигурно някои от дрехите й ти идват в повече, но сама казваш, жената не изглежда смешно в тях, не висят сланини, нито пък е цялата набръчкана, така че какво лошо има да се радва на живота докато може? Моята баба носеше дънки... на 80! Да, точно така, жената се чувстваше добре с дънките и спортните си блузи, е добре де, не бяха с прекалено дълбоко деколте или разкриващи пъпа, но беше на 80. И така си остана до края, с дънките, със светлите дрехи, с маратонките и с вечната усмивка и чувството за хумор. Никога не я видях да се държи или облича като баба и какво? Възхищавах й се и за стила и за начина й на живот. Даже като се разболя и я приеха в болницата, първото, което поиска беше чантичката и с грим. Не искала да я виждат без вежди (беше от бабите, които си рикуват веждите с молив).
А твоята майка е много по-млада! Дори нямаш идея каква фурия беше баба ми под 60.
Така, че радвай се на майка си, защото един ден ще остарее и ще се разболее и с тъга ще си спомняш за тесните и дрешки и тънките и токчета.

 
  ...
преди: 5 месеца, 3 дни
hash: 53b341fda7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

38.   Не съм съгласна номер 37.
Не се прави, че не разбираш.
Да, естествено, че е по -добре да се облече в черно и като селянка отколкото като проститутка.
А и защо трябва да отиваш в другата крайност. Според теб не съществува ли вариант в който да изглежда добре и да е приемливо за обществото.
Щом авторката пише тема значи не е добре изглеждаща майка й.
Какво значи има дали е щастлива.
Няма връзка това един човек да се радва на живота да е весел и да е облечен като проститутка или твърде неуместно.
Просто си има някои правила.
Не изопачай нещата ако обичаш.

 
  ...

...
преди: 4 месеца, 29 дни
hash: c94be6bf55
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

39.   Авторката, много си тъпа!
Човек се държи така, както се чувства. Моята майка е на 70 с форми на манекен. 58 кг с ръст 170, тяло като вретено. Лекарите казват, че биологичната ѝ възраст е 40-45, макар че е на 70. Скоро ѝ гледах гърдите, че те са по- стегнати от на 25 годишна. С огромни зърна на чашка "С". Нека не изпадам в подробности. Мисля, че майка ти те засенчва. Беснееш понеже е хубава, запазена и мисли като млад човек. Не вярвам, че тя те е възпитавала, ти си просто консерва, с капаци на очите и се правиш на интересна с тъпотиите си. Гледай по свежо на майка си и живей като нея.
Тя- майка ти със своят начин на живот и мислене, ще те надживее. Още нещо, коя си ти да съдиш майка си? Що за кифла си, кой те е възпитавал и учил да мислиш по този унищожителен начин? Ако ти си нещастна, не се опитвай да направиш и майка си такава.
Аз се радвам на моята майка и се гордея с нея. Бих желала и аз да съм като нея и се старая.
Извини ме скъпа, но то си срам за родителите си, най- вече за тази която те е създала!
Джоана

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker