Семейни проблеми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Семейни проблеми
преди: 13 години, 10 дни, прочетена 6369 пъти
Момче на 13 години съм. За съжаление съм се паднал в ръцете на несерйозни родители. Имаме адски голям проблем с парите. Дължиме пари към банката, както и не сме си плащали тока. Имаме ток, защото долу тъблото се отваря и се пуска от там, но това не е нормално. А пък брат ми дължи над 100 лв към Globul заради сметката. Безобразно! За апартамента да не говорим. От всякъде е разхвърляно с дрехи. Всеки хвърля където и както си поиска. Мъча се да подържам най-вече стаята си, но няма полза защото е лесно друг да разхвърля. Винаги съм мечтал апартамента да е подържан чист и да сме едно нормално семейство. Имаме кола, но дори не я караме от година, защото трябва нов акомулатор. Много пъти съм плакал за всички тези проблеми и съм се молел да се оправиме някога. Аз не съм виновен за всичко, а ми е тежко, че сме такива нещастни. Дано ми разбирате положението. Понякога ми олеква като споделя и за това написах тази история. Ако имате някакви съвети моля ви пишете. Благодаря за вниманието

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 8 дни
hash: 74fe84920c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Когато пораснеш, ще можеш да имаш такъв дом, какъвто искаш. Явно на вашите им е трудно да вържат двата края. Не се тревожи за нещо, което не можеш да промениш. По-важното е да сте здрави и да се разбирате.

 
  ...
преди: 13 години, 8 дни
hash: f972faafa1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Виж пич добре те разбирам... Аз живея само с майка си, баща нямам. Майка ми има да връща 20 000 на банката, заплатата и е 300 лева. Нямаме пари за нищо. Стояли сме месеци без ток. Имало е дни, в които е нямало нищо за ядене... И аз много съм се молилa да се оправим, да й вдигнат заплатата. И на нас ни е много трудно. Живеем под наем, майка ми има 500 лева сметка на М - тела... И ние сме много затруднени, но вярвам, че ще се оправим! Вярвай и ти! Всичко ще се нареди с времето си... Пожелавам ти успех! Дано изплатите дълговете си! И заживеете нормално, без лишения... :)

 
  ...
преди: 13 години, 8 дни
hash: d8c72b17a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ужас, хора - вашите родители за мен са асоциални. Говоря повече за родителите на аврота, но сори - ако имам дългове и съм бедна, защо говоря за 500 лв. по телефона?
Родителите на автора обаче са връх на сладоледа - позволяват си и ток да крадат.
Няма какво да сторите, деца. До 16 нямате и право да работите, след 16 си намирайте някаква работа поне през ваканциите и събота и неделя...
Не знам какво възпитание му дават родителите на аврора. Има много бедни хора, но не всеки краде ток и не у всеки е кочина. Добре е, че авторът сам за себе си си е направил изводите.

Не знам, зависи от атмосферата в семейството, но най-драстичното, което автора може да направи е да се оплаче при социалните и да отиде да живее в дом. Но така ще загуби и училище и приятели.

Деца, учете се!!! Завършете добре и бягайте от там, търсете си и преди това връзки и просто се махайте, ако искате един ден да имате нормален живот. Не правете грешките на вашите родители - не се женете млади и нямайте рано деца, гледайте да се осигурите първо. Не взимайте кредити, а спестете преди това!!! не харчете пари за телефон например, нека приятелите ви ви набират... нямам думи! Нямате вина, просто чакайте и търпете и авторе - не се отказвай да поддържаш ред - иначе ще станеш като тях!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 8 дни
hash: fb1f7918ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Автора е чист женчо много ясно, че нищо не можеш да промениш псукай се по течението квото ще да става. Когато нещата загрубеят дотолкова, че са нетърпими решението идва само. Живей на тази философия.

 
  ...
преди: 13 години, 8 дни
hash: 5e09f35aff
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   И аз ще ти кажа като 3 - мисли за себе си, за образование и професия, за да можеш да живееш самостоятелно. Нека това да ти е надеждата, целта и упованието. Дръж се, не се оставяй да те завлекат.
2, не те упреквам, ти нямаш вина за нищо, но защо е изтеглила майка ти такава голяма сума, която ясно е, че няма да може да изплаща? Ей това не го разбирам - не 2000 лв., не 5, а 20? !

 
  ...


...
преди: 13 години, 8 дни
hash: f972faafa1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Аз съм номер 2 - Ами изтегли 20 000, защото искаше да купи жилището, но сме заобиколени от лоши хора. Леля ми тогава си счупи крака и започнаха големите интриги. Парите за кратко време изхвърчаха, а когато свършиха леля ми си взе багажа и си тръгна! А до това за 500 лева сметката ни към М - тел... Мама не говори с никой друг, освен с мен. Тогава на ''доведения ми баща'' му беше спрян телефона към глобул и звънеше от телефона на мама... Каза, че ще го плати на заплата, но не го направи. Вместо това, той си взе багажа и си отвя шапката на майната си... И аз и мама останахме потънали в дългове... И на мен не ми е лесно, никак даже... Стояли сме като кучета на студа! Даже покрай интригите с '' невероятната ми леля и доведен баща '', мама беше изпаднала в някакви депресии и кризи... Ходила е по психиятрии, беше си чупила петата, защо беше скочила от 2 -рия етаж на психиятрията, пила е и киселина, едва не умря! Питате ли ме дали ми е лесно? Но аз вярвам, че някой ден ще се оправим! Сега гледам да уча, да имам добри оценки в училище, а като навърша 16 искам да почна работа, за да помагам на мама да стъпим здраво на земята с двата си крака!!! За сега съм само на 14, но знам, че ще успея... Извинете, че си изливам душицата пред вас... Благодаря за вниманието! Успех на всички в моето положение.. ;]

 
  ... горе^
преди: 13 години, 8 дни
hash: 9c936aeb66
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   До 4 коментар. Женчо съм, че преживявам това??? Изглежда че не си опитвал този живот. Лесно е отстрани да кажеш "Автора е чист женчо. Живей в тази философия. " И да искам не мога. Ако искате ме мислете за некадърник, но още 2-3 години в този живот да прекарам и ще превъртя. :X

От автора :)

 
  ...
преди: 13 години, 8 дни
hash: e76ad1732b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   авторе, не си женчо, напротив - просто не си случил на родителИ. Включвам майка ти, защото според мен (жена съм!!! ) тази жена е виновна за нещастието ви.
Тя е слаба и нестабилна психически жена, наивница и не случайно хората така я мачкат. Според мен, тя те е родила на много малки годинки пак така - излъгал я е някои мъж уж, иначе - мъжете бягат от такива жени като ги разберат.
Не знам какво си е въобразявала. Парите ги няма, нали? Няма и да ги има. Виновна е банката, че ? е дала кредит изобщо.
Но както и да е, ти си единственото ? съкровище и големи надежди в вложила в теб... Браво, че се учиш, само това е начинът да се измъкнеш. Няма да те питам, дали поне временно можеш да отидеш да живееш при близки - близки такива жени нямат. И пак казвам - сама си е виновна, но едва ли може да се промени.
На 16 действително трябва да почнеш работа, но не забравяй за образованието си!
Много ще ти е трудно с такава майчица, ама какво да се прави - никой не си го избира. Ще ти виси на шията цял живот и ще гони и хората около теб. Но това е друг въпрос.
Ти сега само можеш може би да си търсиш работа някаква по селата - да помагаш в нещо, иначе - разлепи обяви по стълбовете, че наглеждаш деца, кучета и помагаш на възрастни като им показваш много внимателно работа с компютър. Има много хора, които се срамуват, че не могат да работят с комп и не ходят на курсове, питали са роднини, но те им се подиграват или нямат търпение за това. От теб няма да имат проблеми - ти си малък, плащат ти и ако си търпелив, ще те препоръчат.
Друг съвет - събирай се с много хора и си прави връзки. Спечели особено младежи от богати семейства за приятели, покрай тях доста можеш да научиш!!! Тези връзки ще са безценни един ден.
Няма какво да ти казвам - ти имаш страшна отговорност в живота - майка ти- една слаба жена, която обичаш (и така трябва да бъде) и която съвсем ще потъне, ако я зарежеш.
Ти без нея би бил по-добре. Винаги можеш да отидеш в дом, ще имаш и ядене, и топло, и учебници, и дрехи... Но ако я зарежеш, тя няма да свърши добре. Решавай.

Успех!

П. П. За съжаление не си женчо, а си дете, което трябва да бъде от рано мъж и възрастен човек, защото няма възрастни, които да се грижат за него. Трябва много да внимаваш, или ще се превърнеш в зрял и стабилен мъж, или в боклук. Средно положение няма. Не се изкушавай да се занимаваш с незаконни неща - няма да живееш дълго, а майчицата ти, ще те последва. Не знам как такава жена е родила такова момче, късмет!

 
  ...
преди: 13 години, 8 дни
hash: 9c936aeb66
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От автора: 9 съгласен съм с част от думите ти, но не мама е виновна според мен. Първо баща ми изтегли кредита от банката. Той е пяница и алкохолик, който всеки ден се налива. Това което каза за мама се отнася за баща ми. :)

Все пак благодаря за съветите :)

 
  ... горе^
преди: 13 години, 8 дни
hash: 682369ec5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   И аз мисля, че прекалено драматизираш нещата. С всичко се свиква няма смисъл от оплакване.

 
  ...

...
преди: 13 години, 8 дни
hash: e76ad1732b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   заблуждаваш се, защото обичаш майка си - явно има защо!
И двамата ти родители са слаби и неспособни същества, единственото добро, което са сторили си ти. Ще ми се да беше женчо някакъв, ама ти нямаш право да се отпуснеш и за минутка. По закон и физически си дете, а иначе трябва да поемаш мъжки отговорности.
Хората с ум и разум не попадат в такива ситуации (говоря за родителите ти). Майка ти е точно толкова виновна, колкото баща ти - като порастнеш, ще го разбереш.
Не знам. Говори с нея, ако малко е стабилна поне да отидеш временно в дом, поне да няма разходи за теб, бъдете прагматични. Това би било голямо облекчение и за двама ви. Но се съмнявам, че е достатачно психически стабилна да може да остане сама - по-скоро тя е детето, а ти възрастният. Има как човек нея да прати в някой дом, ама е голяма вече.

Сериозно, не се бъзикам - хем ще имаш какво да ядеш и да носиш, хем тя така може и да успее да си стъпи на краката. Всяка събота и неделя може да сте си заедно, да я съветваш какво да прави. Не разбрах сега апартаментът ваш ли е - къде са отишли тези 20 000? Но ако е ипотекиран апартаментът и мизерствате да плащате тези пари, не е ли по-добре да го оставите на банката и да живеете под наем?
Знам ли. Определено обаче тя трябва да си стъпи криво-ляво на краката, поне докато станеш на 16 и можеш да се грижиш за нея.
За съжаление, всичко зависи в момента от нея, а ти само можеш да я облекчиш като я освободиш от разходи (колкото и минимални да са те) около теб. Но пък без теб, тя може да затъне повече. За теб самият домът е по-доброто решение, колкото и да е гаден той - храна, парно и такива работи ще имаш, освен това, ще научиш доста работи там - лоши преди всичко и как да се налагаш над другите, което ще ти помогне в живота.
Ами стискам ти палци, решението е в нейните ръце!

П. П. - нямаш ли все пак баба и дядо, такива неща?

 
  ...
преди: 13 години, 8 дни
hash: d85aaf131c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   В никакъв случай няма да ходиш в дом! Много жалко е, че семейството ти минава през такава криза. Не знам дали винаги е било така или това е моментно. Надявам се да получите помощ от близки и постепенно условията ти на живот да се подобрят. Ако имаш близки на село, посети ги през лятото - да се разсееш малко. Опитвай да си поддържаш едно чисто и приветливо кътче у дома - колкото и да е трудно. Излизай, в дворовете на училищата се събират доста млади хора, за да поиграят футбол или баскет. Учи, не се предавай. Задължително трябва да завършиш училище. Иначе някой ден ще си в същата позиция - на безпомощен човек, който не може да разчита на себе си. След време може да намериш начин да излезеш извън страната.
Пиши как вървят нещата.
Ел :)

 
  ... горе^
преди: 13 години, 8 дни
hash: 9b17cd0ad1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Ел, доста наивно - да излезнел извън страната - след 4 години човекът е на 18 - тогава знаем ли какво ще е?
Ето, Испания фалира - и там ли ще го пратиш? Дай му съвет направо да ходи да пасе овце в Гърция... забрави ги тези. Няма преуспял мизерник по държавите. Само ако завърши висше и то много добро и му цъка машинката има някакво бъдеще... е, и не направи грешките на родителите си - да се жени млад (под 35-40), да пие и да взима кредити.

Да играеш с другите деца, ама ако имаш нещо в стомаха - ти знаеш ли какво е да нямаш? Как само ти се играе, да нямаш и обувки и елементарни дрехи и да имаш такава майка у вас - може да скочи през прозореца, докато те няма!

 
  ...
преди: 13 години, 8 дни
hash: d85aaf131c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   14, не ме нападай. Разбирам и много съжалявам за положението, в което се намира това дете. Разбира се, че за няколко години много неща могат да се променят. Излизането навън е просто алтернатива. (Апропо, доста мои близки заминаха по международни младежки програми - е, определено не им е зле, работят и печелят децата).
Както и да е. Не трябва да се предава. А да завърши училище. В дом не трябва и да помисля да ходи. Има поне покрив над главата, обича майка си. Би могъл да се обади в ДАЗД (на тел: 116 111), макар и да не вярвам да направят нещо кой знае какво. Все пак ще го подкрепят морално и биха могли да го насочат към някакво решение.
Ел

 
  ...
преди: 13 години, 7 дни
hash: 9c936aeb66
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Ел

Не мога да ти схвана логиката. Нито апартамента ни е под наем, нито дължиме 2000 лева, а 3000 лева :)
2 коментар не съм го аз писал. Мисля, че се обърка :] Иначе съм в същото положение като коментар 2, но не дължиме толко към банката и апартамента си е наш

От автора

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 7 дни
hash: d85aaf131c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Ел към автора
Мисля, че има някакво объркване :). Мои са само коментари 13 и 15. Никъде не съм писала за апартамент под наем, нито за заеми или точни суми. Прочети ме пак :):)!
Не се обръщам към номер 2. Не сравнявам историята ти с неговата. Някой те е посъветвал да отидеш в дом, за да спестите пари - аз реагирах срещу подобна алтернатива. Просто знам за какво става въпрос...
Както и да е. Успех :).

 
  ...
преди: 13 години, 7 дни
hash: d03512752a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Трябва да сте благодарни на това което имате а не да се оплаквате за това което нямате. Ако всички деца се оплачат /такива като автора и тези който са по-зле/ това са повече от 70%-80% от децата в държавата. По-малко от 20% от децата в държавата живеят по-добре.
Мисля, че си женчо авторе, как се оплакваш само! А не помисляш, че може да е по зле. Апартамента е ваш, а можеше да е на кредит и да го вземат банките а вие на палатка или като онова семейство на стълбите в входа. Можеше баща ви да ви пребива от бой и да ви праща в 2-3 сутринта до денонощния за алкохол. Не споделяш да стойш гладен, което също е възможно. Какво ще кажеш за филия с мас и захар (ако има) и това да е единственото сладко което си кусвал. Можеше какво ли още не. Да се родиш в ромско семейство и да ходиш с тати по кофите за желязо и дрешки. Вместо да се радваш на това, че не си толкова зле и имаш шанс да учиш, ти си ревнал ама защо татко ми не е богат, а мама бивша манекенка, защо нямаме домашна помощница и дрън дрън. Я си сядай на задника учи. Ако пордължаваш в живота така да не предвещавам, ама ще си по зле и от родителите си. Щом сега те мързи да шеташ и гледаш кой цапал, значи не си от работливите и ако не си и от ученолюбивите мамата си трака. Поне завърши средно и шофьорски курс, та да шофираш камиона с боклука.
Не съжалявам за думите си, ти авторе ме провокира да ги пиша. Пък на тея дето говорят да завършиш висше, мога да кажа: ако всички завършим висше кой ще върши работата която не е за висше в държавата незнам. Вие как си го представяте вишисти градинари, вишисти стругари, вишисти заварчици и т. н.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 7daf82e0a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   да бе нали и ти си от това семейство не помагаш ли я стегни рацете и подреждай малко! защо да те съжалявам? просто ненужна история си писал! като нямаш не хабиш! много съжалявам ама трябва малко на сериозно да погледнеш!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 2f151b4d50
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Съжалявам за проблема и ви съчувствам искрено много макар че моето семейство нямаме финансови проблеми имам щастливо женени родители и една страхотна сестричка.Единственото което можете да направите е да се подкрепяте и да не губите надежда за нищо на света.Като имате тези 2 неща ще преудулеете проблемите.А това да стане трябва баща ти да спре да харчи пари за алкохол и цигари а майка ти да остоява своетоТвоята работа е да им носиш добри оценки и да бъдеш до тях

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker