Зла свекърва - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Зла свекърва
преди: 5 години, 3 месеца, прочетена 4860 пъти
В началото си мислих, че съм късметлийка, защото свекърва ми живее в съседния апартамент и ще ми помага. През цялата бременност превърн живота ми в ад, влизаше в апартамента ми(има ключ). Докато спяли правя каквото и да е без да звъни или чука на вратата. Постоянно ми взимаше прането да го пере, при положение, че ѝ забранихме да го прави. Съпруга ми ѝ взе ключа и тя започна да вдига кръвно, да изпада в депресии и му каза, че ако нямала ключ щяла да умре? ! Върнахме ключа с уговорката, че няма да влиза. Преди да родя си беше взела отпуска да ми “ чистила апартамента”, направи изпаднах в потрес и молих съпруга ми да не я пуска. Естествено когато ме изписаха от болницата беше пре наредила всичко в детската стая, купила нови дрешки на бебето и ги прала с нейн прах, сложила ги най отгоре. В хола наслагала плетени покривки... Връщам се от болницата звъним на педиатърката и тя започва да говори с докторката, се едно аз не съм там. На третия ден, вече избухнах и се скарах с нея. Тя пак започна с драмите, че не съм и давала да си види внучето, пак щяла да умира. Има дъщеря и още две внучета, които от както забременях не поглежда. Развали ми всички празници, с мъжа ми се караме многократно заради нея. Започнах да се огорчавам от мъжа ми и да се чудя как може да позволява на майка му така да се отнася с мен. Дори когато ходиме на почивка за по 2-3 дни да му звъни да ѝ носил детето да се сбогувала с него. Тази жена е изгонила мъжа си на село, от както аз живея там само ние когато пътуваме до там, естествено идва и тя. Веднъж не е отишла на почивка, живота ми отрови.
Сигурно ви звучи тъпо, но имах нужда се оплача някъде.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 3 месеца
hash: b861fb44de
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Значи или мъжът ти да се стяга и да постави майка си на мястото ѝ или си взимаш багажа и далеч от тях... Ако ще и угажда на акъла да живее с нея. В началото на историята спомена „влизаше а апартамента МИ” - ако е изцяло твой, коя е тя че така да се разпорежда и влиза в апартамента да пренарежда и пипа.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 37b7610784
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Изобщо не ми звучи тъпо - и аз съм имала зла свекърва. Ние се оправихме като се изнесохме далеч от нея и прекъснахме всякакъв контакт. Не си длъжна да търпиш - мъжът ти или трябва да ви защити като семейство и да спре този терор, или си събирай багажа и детето и се махай от там, за да направиш най-доброто за вас. Постави му така нещата и нека решава кое му е приоритет. Това с кръвното е толкова изтъркана манипулация, че просто не знам как се вързва синковеца. Тя ще умре, ако не правите това, което иска тя? Нейното щастие зависи от вашето нещастие? Аман от зли свекърви. Така исках да споделям хубави мигове с моята, но понеже беше същото злобно и манипулативно животно, сега все едно няма син и тя си е виновна, защото не искаше той да е щастлив, а само да се налага вкъщи.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 37b7610784
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Като ще умира, ми да умира - какво й се вързвате. Защо сте й върнали ключа? Тя иска да го има, за да си влиза у вас, на което няма никакво право. Мъжът ти защо я е пуснал? Иска да угоди на мама или иска мир и спокойствие в дома ви. На твое място бих поставила ултиматум - или тръшва вратта на майка си и тя идва само с покана у вас, или се изнасяш с бебето. Като иска да е син на мама вместо баща и съпруг, да си живурка с нея. Дано да избере теб и детето, иначе такъв не ти трябва - винаги ще те тормози дъртата. Ако ще да се тръшка.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 6ca90c8c66
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

4.   Явно си мърла щом толкова и прави впечатление на жената, та да идва и да ти пере и чисти апартамента. Разбирам я, ако моят син се хване с гнусна за мен и мръсна жена, и аз бих ходила да чистя.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 4cdd14ff1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Както изглежда от разказа ви авторке, вие живеете в жилище собственост на свекърите или дори да са го прехвърлили на сина си те се имат все още за собственици. Само едно нещо ме обърква ако ти авторке не си купувала апартамента в който живееш, защо използваш фрази като "апартамента ми". Или ако апартамента е твой, защо свекървата ще умира за ключ от него? Най вероятно тя вдига кръвно, когато сина й, й отнеме ключа за нейната собственост в която живееш и ти в момента.
Учудва ме каква помощ твърдиш, че искаш от нея "и ще ми помага", след като в същото време не искаш да влиза в жилището, не искаш да чисти, пере или подрежда, не искаш и с бебето да се занимава.
Не виждам също да си осъзнала че тя като баба има права и ако отиде и подаде дело съдът ще й определи право на лични контакти с детето ти, независимо колко други внуци има тя, тогава ще си длъжна всеки втори уикенд да й го даваш у тях с преспиване, без да имаш право да командваш как да го облича и с какво да го храни и т. н.
А в какви отношения са с мъжа си, дали го е изгонила, или са се разбрали, той е искал да живее в собствената им селска къща за да си отглежда зеленчуци и кокошки, не е твоя работа. По закон те са семейство и собствеността им е тяхна семейна собственост.

 
  ...


...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 5ac6654493
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Добре, дойде тук, оплака се, олекна ти и утре какво? Старата песен на нов глас, всеки ден не можеш да се оплакваш. Не знам защо търсиш решение в мъжа си и в свекърва си. Решавай си проблема сама, не е трудно. Вместо да четеш сега тук, обади се на ключар да дойде да ви смени ключа. Ако свекърва ти се покаже на площадката, кажи, че не искаш сега да говориш с нея и не влизай в дискусии. Твоята къща, твоята врата, не ѝ дължиш обяснение. После ѝ напиши смс, че вече ще идва у вас тогава, когато я поканиш. Че няма да я лишиш от контакт с внучето, но ще става в удобно за теб време. Ключ, разбира се, не даваш. На мъжа ти ако не му харесва, да върви при майка си и той без ключ. Казваш му, че това е вашият дом и вашето семейство. И в него ще се решава заедно кой да влиза и излиза. Не през главата ти.

Имай предвид, че така се отказваш от всякакъв вид помощ. Тя ще ти бъде оказвана когато и както на свекърва ти е удобно, а не непременно както на теб ти е нужно. Аз си гледам така детето и не е болка за умиране. Да, почти не излизаме с мъжа ми сами или взимаме детегледачка понякога и нищо, живи сме и сме дори доволни. Затова пък имаме спокоен дом и сами възпитаваме.

И накрая: за първи път чувам кръвно да се лекува с ключ!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 5ac6654493
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Абе, номер 4, ами ако не го завива нощем, ще влизаш ли да не настине. По-добре го научи да си поддържа домакинството, защото ти като умреш и жена му е мърла, той горкият ще затъне в л...а.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: d9f1007858
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   4 - ами и аз да се появя в твоята къща тогава, ако не ми хареса как си си подредила мебелите.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 3e2d89f93f
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

9.   5 - когато си отстъпил дори без формално прехвърляне дом на сина си, той автоматично става и дом на жена му, така че това е апартаментът Й - този в който тя е домакиня, съпруга и майка. Няма да коментирам как родителите, които искат ключ “от собствения си дом”, продават идеята на наивните си наследници, че той е “техен и е хвърляне на пари на вятъра да се плаща наем или ипотека”, а после забравят, че са го отстъпили и го третират като спбствения си хол. Под помощ не се разбира да влизаш самосиндикално в този дом и да правиш неща, за които не са те помолили - не се прави, че не го разбираш това и не се имай за много умна - това е изкривяване на фактите - дъртите свекърви винаги “го правят за добро”, а истината е, че ако искаш най-доброто, ще ходиш, когато са те поканили и ще помагаш, когато са те помолили и както са те помолили. Това за делата е пълна глупост - те на бащи им отказват виждане на децата, на баба Мара от село ще й дадат, че и с преспиване хаха и майката нямало да “командва” какво ще се яде - еми тя е родител, тя решава - на който не му харесва, не си вижда внуците и съдът няма да му помогне. И тъй като не си на ти със законите, да ти припомня, че семейство са той, жена му и непълнолетните им деца. Аман от дърти свекърви като теб, какво пишеш в такива теми, за да плашиш само и да мачкаш.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 3e2d89f93f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   4 - искам да видя как ако снаха ти ге сметне за мърла, ще й отвориш широко вратата да дойде у вас да чисти и пренарежда, както и да ти дава неискани съвети как да се държиш в дома си и с мъжа си. Сигурна съм, че няма да имаш нищо против :).

 
  ...

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 5a337b3133
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Абе я и изтърси един юмрук на тая, и ако иска да умира веднага.. Много се дразня на тези мъже, дето типично по български позволяват "маминка" да се меси във всичко, да обижда снаха си и т. н Дъртите нямат място при младите, опитът го е доказал. Разкарай я или ти се разкарай някъде, 3-то положение няма, ако искаш спокойствие.

Ж26

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 5f6a852e3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Така, до авторката на темата! Момиче, направи това, което аз от любезност не направих! Заради нахални хора, които ми се вряха по всяко време след като се върнах от родилното, загубих кърмата си от стрес. Никакво съобразяване, че има родилка и че не всяка обича да вее млечните си жлези пред хора, пък било то и роднини. От стрес "ама какво ще каже тя" вместо да се пльосна на кревата и единствената ми грижа да е само да ям и да си гледам детето - аз се впуснах да чистя и да подреждам, понеже да не изляза лоша домакиня и мързелана. Така стана, че от домакинстване, имах време да ям само по веднъж на ден и от напрежението, кога ще ми се изтърси свекървата - кърмата ми просто изчезна. Правих какво ли не за да я върна, но така и не тръгна отново. Не знам какъв имунитет ще има детенцето ми, в момента сме на адаптирано мляко, благодарение на това, че твърде много се бях загрижила за неща, които не би трябвало. Още ме е яд и ми е мъка, като се сетя за причината детето ми да остане без кърма. Казваш на мъжът си "Аз съм родилка и имам нужда от ПЪЛНО спокойствие, ако искаш да не ми спре кърмата. Аз ще си го осигуря независимо дали ще бъда тук с теб или ще се изнеса при нашите. Ти решаваш! " Ако е нормален ще вземе мерки. Ако ти е трудно, просто му покажи мнението ми! Успех!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 215d249979
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   И при мен е същото, спокойно не си сама. И моята свекърва върши всичко вместо мен, ако кажа нещо сина й скача срещу мен. Постоянно се караме заради нея. И тя също ми взима прането... И не толкова, за да помогне, колкото за да се докаже пред сина си, че е по работлива от мен и той все да хвали нея, а мен да подценява. И не просто има ключ, а всеки ден идва и стои с часове и на всичкото отгоре не спира да глези детето ми и то само реве по нея. Вече се побърквам. Не знам кво да правя. Нито искам да се карам с мъжа ми заради нея. Нито мога да търпя... Той е все на нейна страна. Ако се оплквам, застава срещу мен. Не искам да го загубя, той е най - близкият ми човек.. Но не знам какво да правя.. Пълна безизходица

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: caf78886e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Здравей, на моята свекърва сме дали ключ от жилището ни, да има някой достъп, ако например докато отсъстваме, стане нещо.
Тя не е лоша жена, но е малко нахална. По едно време и тя беше започнала да се изтърсва вкъщи, когато си реши, без предизвестие. Случи се, няколко пъти като се обади да каже, че ще намине да ни види, мъжът ми да и казва, че не е удобно и имаме други планове, на което тя нямаше какво да възрази. И явно реши, че изходът е направо да идва, без да звъни предварително. Така няма как да и откажем. Един път се изтърси така, втори път пак. Третия път за малко да ни се натресе в интимен момент. Тя идваше общо взето в определен час, след работа. Е, следващия път се постарахме да не сме вкъщи в очакваното време. Излязохме наблизо - по едно време се раззвъня, че била пред нас и ни чакала и къде сме да си идваме. Мъжът ми и отговори, че сме излезли с приятели и ще се забавим. Предложи да ни изчака у нас. Каза и да прави каквото иска, но че ние до 2-3 часа няма да се приберем. Отказа се, прибра се у тях. След два дена пак се случи да се отбие да ни види непредизвестено - въпреки че бяхме до кварталния магазин, като се раззвъня че е пред вратата и казахме, че сме далече и нищо не можем да направим.
Ами, трети път нямаше - като се разходи два пъти напразно и се усети, че не е ок без да се обади и да и кажем, че е добре дошла да идва.

Иначе за чистенето и моята напираше да чисти вкъщи. Не го разбирам като логика. Тя не е чистница. В тях си държи разхвърлено. Печката и винаги е обгоряла отгоре, чиниите и чашите трябва да ги премивам преди да ги ползваме, често е прашно, а пода им винаги е замърсен. Очевидно у тях няма голям ентусиазъм да чисти, въпреки че има нужда и дори свекър ми често го казва. Обаче с ентусизъм предлага на мъжа ми да дойде да помага у нас в чистенето? WTF? На мен като сме сами двете никога не ми е предлагала такива неща. Обаче пред сина си изведнъж голяма чистница, голямо желание да помага. Ще заминаваме примерно на почивка - "ми аз да си взема ден да дойда докато ви няма да ви изчистя? ". Или "искате ли майка в неделя да дойда да ви измия прозорците? " Знае че ще и откажем, но посланието е ясно - жена ти не се справя синко, чакай мама да дойде да покаже как става. А у тях защо не мие прозорците? Вкъщи реално по всяко време е в пъти по-чисто отколкото в тях. Защо не чисти у тях си, а в нас иска? За мен това е абсолютно позьорство. Ако като ни покани у тях и кажем, че имаме нещо да си вършим вкъщи - пак веднага първа пушка ще идва да ми помага.
Накрая ще взема следващия път като предложи да чисти да се съглася и да и връча парцала и прахосмукачката. Може би пък това ще я отучи.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 3e2d89f93f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Номер 14, мъжа ти уста няма ли да й каже “Чисти си у вас. Вкъщи ние си чистим и но е ОК, не ни трябваш”. Моята също р мързелана и е мръсно у тях, но у нас се вреше да дава акъли за всичко. Вече не се вре - не ни идва на гости и е супер.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: ac8ec5373e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Преди 28 г. още не бях омъжена, но бъдещият ми съпруг, като видя, че майка му не ме харесва и не ме приема, това тя го показа демонстративно при запознаването ни, просто не и даде втори шанс. Бяхме студенти още много се обичахме и съпругът ми сам разбра, че за да сме щастливи трябва да сме сами и далече от родителите. Мойте родители са много свестни, много ни обичат, те са обикновени хора от село. Може би затова, че съм по произход от обикновено селско семейство или просто е поредната зла свекърва не ме прие като снаха. Тя дори не се опита да ме опознае. И така сключихме брак, като само подписахме, нямахме пари за сватба. Сватбата я направихме десет години по -късно. Останахме в София, живеехме по общежития, квартири, но накрая се получи нещо. Прекрасно семейство с три деца - момче и две момичета близначки. Синът ни носи името на съпруга ми, а дъщерите на мойте родители. Мойте родители ни помагаха предимно с продукти, което не беше малка помощ за онези години. Свекърва ми не дойде да види внуците си, отказа се демонстративно от сина си, заявявайки, че щом се е оженил без нейно знание и позволение тя вече няма син. Свекърът ми на два месеца един път идваше да види децата, но за кратко и винаги тайно. Той беше добър човек, но имаше зла жена до себе си. И така. Съпругът ми има сестра, но по настояване на майката си и тя прекрати контактите си с нас. Дзевър е още жив и ги прави на диви и щастливи. Да е жива и здрава.
И в най трудните ни години сме били сплотени. Не знам какво е това след родилна депресия, не знам какво означава мрънкане, скандал, повишаване на тон и всякакви други глупости. Изневери и други простотии са ни абсолютно чужди. Просто безкрайно много се обичаме и давам всичко един за друг.
Мисълта ми е: всичко е в ръцете на съпруга ти! С брутална свекърва съжителство не може да има. Резултатът е разбити семейства, непоносимост един към друг, стрес и други гадни работи.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: cc6389273d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Здравейте! Моля за помощ! Женени сме от две години! . Живеем в къщата на мъжа ми с неговите майка, баща и баба от белия боб повече.... Всичко в началото беше добре, обаче с тече ие на времето нещата станаха зеле. Тая женица свекървището се мисли за много властна командва всички и каквото тя каже иска да стане. Завижда на хората, злобна, гадна, завислива. Включително и към мен. Защо съм си купила това, защо онова. Не иска да ми гледа детето не му обръща снимане, а когато някой друг го гледа завижда, постоянно ми държи сметка.. Все казва на сина сина си не забравяй че още имам власт към теб.. ОФ, МРАЗЯ Я ОТ ДЪНОТО НА ДУШАТА СИ... Не мога да я понасям, когато я видя ни се скапва деня. Все оплаква че няма пари. Щели да се отделят от нас и да си строят дом.. Пари нямат и да имат не им стигат. Не им се работи.. Мързи ги, та Кога ще се махнат? Живея за този ден! Мъжа ми много обича мен и детето, грижи се за нас, но според него майка му казвала всичко за мое добро... Какво да правя вече не знам не издържам, а искам да си запазя семейството! Помощ!!

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 8c92d0f866
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   17 Този който може да ти помогне си самата ти.
Възможно е и ти да си права, но е по верочтно да не си, щом мъжът ти мисли, че майка му го прави за твое добро.
Преди да предприемеш каквото и да било размисли.
Да не би свекървата да мърмори за покупките ти не от завист, а защото смята че са нелогични. Може да е права, ако докато живеете у тях и не можете да си позволите свой дом и и не давате пари за тока и водата, си купуваш 8-та дамска чанта и трето палто за последната година.
Да не би да мрънка за детето не от завист, а за да се научиш сама да си гледаш детето, че си в майчинство и детето има нужда да създава връзка с теб и затова тя да отказва да го гледа?
Да не би да мрънка за пари, защото тя пълни хладилника и плаща общите сметки, докато ти харчиш вашите доходи за глезотии?
Е ли възможно да е така?
Ако все още мислиш, че ти си права изнасяй се с детето, мъжът ти ако иска да идва с теб.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 0469c11d88
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   До 18 Нещата не стоят така... Ние работим и плащаме всичко, а на среща нищо.... Скатава се и се прави на ударена... А когато някой иска помощ от нея не може...

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 8c92d0f866
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   От 18 до 17, 19
Станно е къщата да сте купили ти и мъжа ти и да сте прибрали в нея свекърите си че и баба си, да плащате всичко, пак помисли не послъгваш ли?
Кой по дяволите ги е отглеждал, докато те е нямало теб? Сега добре че си ти да им осигуриш покрив, да им плащаш сметките и да ги храниш. Посмали малко!

 
  ...

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 8b502ddfdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Ако това жилище е на името на мъжа ти, ако той държи на вашето семейство, което сте ти и детето, да продава и купувайте на друго място.
Минах през нещо подобно.Моята свекърва пък трябва да живее в аптека,аз обаче въобще не смятам така.
Времето, което трябва да отделя, за да свети у нас, предпочитам да изкарам с детето. Тя като ни дойде на гости, задължително намира какво да подреди и изчисти,което мен адски много ме дразни. Затова аз като съм при нея, правя точно обратното-слагам всичко,където ми падне.Както тя си позволява да въвежда ред в МОЯ дом,така и аз разхвърлям нейния.
Непоискани съвети обича да ръси майка ми, както и да си вре гегата, където не й е работа.Отдавна сме я отсвирили с мъжа ми, и пропускаме всичко,което каже, между ушите си.
Ние сме Ние.И ако преди 5 години също се карахме заради странични хора,то сега не позволяваме на никой да се меси в НАШЕТО семейство.И мога да кажа,че живеем доста хармонично.Разбира се, че се караме,но много бързо ни минава.
Решението какво да се случва във семейството ви,вземате Вие,не само той.
Пожелавам Ви успех!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 2166cfe459
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Коментар номер 4 е писан от някоя от свекървите

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: c5086c9fb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   По закон семейство са мъжа и жената. Съжелявам, но свекървата няма място във новото семейство тя е само майка на мъжа и нищо повече. Децата се възпитават само от майката и бащата. Свекървата си е отгледала децацата и няма право да проявява претенции към децата на сина си. Като не уважава снаха си тя не уважава и сина си. Много зли и глупави свекърви има и жените не са длъжни да ги търпят. Далече и на дистанция. Свекурвата е за тврапия.

 
  ...
преди: 3 години, 21 дни
hash: 69ee2a0991
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Ако мъжът ти не вземе мерки по-добре се раздели с него. Ще се справиш и сама.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: b5b43038f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   И при мен е ужас. Направо не мога да я понасям. Живеем отделно, но е толкова зла, че ме дразни безкрайно

 
  ...

...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: b96533fc5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Толкова сте прости, че няма на къде. А утре, кой ще стане свекърва или тъща, пак Вие. Тогава и за Вас ще говорят така, ще Вие също толкова приятно, колкото сега, ама надали???

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 6e3f263d39
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Е какъв ти е проблема, да, досадна е свекърва ти, но поне ти помага. Аз лежах девет месеца за задържане, нито свекърва ми, нито свекъра, нито сестрата на мъжа ми, която ме мрази без причина ми звъннаха да ме чуят как съм. Свекърва ми не е помогнала с това да се остави детето нито ден, нито един ден. А мъжът ми редовно им помага. Разбирам те, че ти е досадно, но го приеми като една помощ, оставяйте й понякога бебето и отидете на една вечеря с мъжа ти, след време ще го ожениш. Аз не мърдам от детето ми, няма кой да го гледа, ако не се редуваме с мъжа ми единия да е с него и другия да отиде някъде. Мечтая си за такава досадна свекърва, тя ще е неотложна помощ, макар и досадна. Моите го играят, че били настрани и не ни се месели, но това един ден сами да не погледат внучето, не ние да сме там да го Вардим, не знам, не е месене, а нежелание за никаква помощ.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 7a3024be8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Здравейте!

Включвам се и аз. Жена съм на 29 години, а моят мъж е 3 години по-голям от мен - на 32 години. От известно време с мъжа ми правим опити за дете, за сега неуспешни. И аз искам да си излея душата като пиша тук. Бащата на мъжа ми е починал преди няколко години - мъжът ми по това време е бил на 24 години. Вместо да се премести и да започне самостоятелен живот, той е останал при майка си да ѝ помага. Абсолютно го разбирам и подкрепям, било е много тежък момент. Но ден да мине, после седмица, после година и така се оказва на почти 30 години, когато се срещнахме. Бързо заживяхме заедно. Свекърва ми трудно преживя неговото отделяне - звънеше му по 6-7 пъти на ден, искаше да ходим на вечеря през ден, да оставаме при нея поне един път седмично. Отначало бях отзивчива, разбирах я, че ѝ е трудно, жал ми беше, но после взе да ми идва в повече. В тях се чувствам зле като отида на гости с преспиване - уж сме на "самостоятелен етаж" и тя няма да ни притеснява, а е найлувала когато се преобличам, когато съм в банята ми е чукала на вратата и т. н... И пак проявих разбиране - това е нейната къща, свикнала си е да е сама, аз съм някой си гост. Обясних на мъжа ми още преди да се оженим, че аз при майка му няма да отида да живея, въпреки голямата им къща. Той ме разбра, сега си живеем отделно под наем и дума не става да ходим при нея.

И сега на проблема - свекърва ми е зла. Но наистина е лош човек. Скарала се е с всички близки - не говори с брат си от дълги години, толкова е зла, че не е отишла на погребението на собствената си майка. След смъртта на съпруга си, се е изпокарала с цялото му семейство - брат, племеници, братовчеди и т. н. Всичко гореизоброено се е случило заради имоти, които според нея са ѝ принадлежели по право, но са ѝ "отнели" правото. Аз там не се меся, не искам да знам никакви подробности, само ми е жал за съпруга ми - няма си близки. Майка му говори само и единствено с децата си - мъжът ми и сестра му. Ненавижда съпруга на дъщеря си, мрази съседите си, мрази дори кучето на съседите си. Запознах я с родителите си на годежа ни - за кратката една вечер успя да нарече едната ми сестра "дебела", на другата сестра да ѝ каже, че е лоша майка, да нарече племениците ми непослушни, да каже на моята майка, че ѝ е лошо възпитанието, защото вместо в 19:00, беше готова с масата в 19:15 и т. н и т. н, в общи линии - за няколко часа обиди всичките ми близки и то в техния дом. На сватбата ни вдигна скандал, защото се паднала да стои с гръб към нас, а тя била майката на младоженеца. Тогава мъжът ми ѝ се скара и тя си тръгна демонстративно. Не знам колко от вас са организирали сватба, но ние наредихме хората по маси, дадох списъка и изобщо не съм се замисляла за "гледката" на всеки отделен гост. Както ги е наредил персонала, така стояха. След сватбата беше блокирала мъжа ми близо два месеца. Това са най-отбраните моменти, а повярвайте ми имало е и още много други. Жената е невероятно лош човек.

Въпреки всичко, тя някак е отгледала невероятен мъж и аз я уважавам. Отскоро съм в черния ѝ списък, защото спрях да я посещавам. Не че съм спряла изцяло, но тя продължава да иска мъжа ми да ходи при нея всяка седмица, а аз просто гледам да ходя един път месечно. Той ме извинява, че са ме задържали в работата, че съм болна и др. такива, но тя взе да се усеща, че не искам да ходя. Да ви кажа честно в момента ме е страх. Ако тя реши да се скара с мен - няма да се замисли, ще ме зачеркне от живота си. Но не искам мъжа ми да страда, защото той все пак обича майка си. Просто нямам правилен ход. Той пък предпочита да е с мен, въпреки че не го задължавам и влизам в положение, но от скоро майка му започна да прилага номера с кръвното, приказките, че скоро няма да я има. Абе чистото старческо изнудване. Да спомена, че мъжът ми я подпомага с най-малко 600лв месечно. Но и двамата работим, добре сме, нямам против.

Та така, стана дълго и объркано, но исках да споделя - нямам правилен ход. Свекърва ми е зла и аз трябва да я търпя. Пак малкото зло е, че мъжът ми го разбира... А аз разбирам него - всеки би следвало да обича собствената си майка. Опитваме се да имаме собствени деца и се надявам да ни се получи в най-скоро време. Искам да се разбирам с майка му и да не се изпокараме, защото въпреки всичко, което изброих - тази жена обожава децата си. Има едно внуче - дъщеричката на сестра му, и това дете обожава. Не искам да съм лошата, която гледа собствения си кеф и лишава горката старица от щастието да си гледа внуците, но шестото ми чувство ми подсказва, че в скоро време ще възникне скандал.

Ако е имало някой, който е дочел историята - моля ви за съвет! Как да процедирам? Едновременно да не правя огромни компромиси със себе си и същевременно тя да е доволна? Не виждам как може да стане, все някоя ще е недоволна, а потърпевш ще е мъжът ми... Благодаря предварително, ако някой се включи!

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 124f11f500
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Мисля, че правиш прекалено огромни компромиси със себе си.
Спри да ги правиш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker