Местене в къща при свекъри - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121112)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14353)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Местене в къща при свекъри
преди: 5 години, 3 месеца, прочетена 1551 пъти
Здравейте, с приятеля ми сме заедно от почти година и мислим, че е дошло времето да заживеем заедно. Аз съм на 25 и живея на квартира, а той на 30 и живее още при родителите си в къща. Къщата е голяма и в нея живеят баба му и дядо му, чичо му и леля му и майка му и баща му, но на отделни етажи. Още преди да станем гаджета той е започнал да обзавежда отделния етаж, който са оставили за него. Към момента, всичко е почти готово и обмисляме, когато приключим с всички ремонти, да отида да живея при него.
Аз съм свикнала да живея и да се оправям самостоятелно - работя от 15 годишна, на 18 се изнесох от вкъщи и заживях отделно от родителите си. Притеснявам се да отида да живея при свекърите и всички роднини заради всички истории, които съм чувала. Майка му непрекъснато се оплаква от нейната си свекърва, говори зад гърба й и настройва всички против нея, но като я види и ходи и сама се вре, подмазва се и т. н. Така говори против всички в къщата, включително и против мъжа си, плете интрижки, но тя винаги се изкарва много добра и жертвичка. С мен е мила, но прави някакви коментари от рода на “о каква хубава рокля, ти си нисичка и тя те издължава”, “имам един син и не го давам за женене”, “о как си се облякла днес, сигурно си болничка”, коментира облеклото, прическата и грима ми, работата и заплатата ми и ми дава неискани съвети. Мъжа ми иска да се нанася вече, за да се отърве от нея, защото е много досадна, буквално не млъква, мели някакви глупости нон стоп, прекъсва и не изслушва никого. Аз обаче се притеснявам, че ако се преместим там, тя ще се меси още повече, ще ни прави интрижки, ще си идва вкъщи по всяко време и никога няма да сме щастливи. Според вас да се съгласявам ли изобщо на такова нещо или да настоявам да сме на квартира? Иска ми се като отида да живеем като едно голямо, щастливо семейство, да си помагаме и да се подкрепяме, да споделяме хубави моменти, но не знам дали е възможно?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 3 месеца
hash: 7b058faa9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако сега се нанесеш до година ще пуснеш друга тема тук. С толкова народ не очаквай да излезеш на добър край

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: adb9c07c1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От написаното ти казвам голямо - Не. Може все пак да пробваш, но кажи на мъжа че ако искаш веднага се изнасяш дали ще е с теб.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 63edd5481e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Бъдещата ти свекърва от сега те дразни, а какво ще е ако всеки ден и час трябва да бъде около вас? Няма да е поносимо за теб, един ден ще се скарате и не се знае сина й на коя страна ще застане. Отделете се сега или отложете живеенето заедно. А да не говоря какво се случва като се появят децата. По-добре да си ходите на гости и ще сте винаги в добри отношения, щом се виждате за кратко.
Ж 28

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 476c15e517
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не. Просто не. На 25, той на 30 и вместо да се постараете да заживеете само двамата, ще ходите 15 поколения на едно място? И на 30 още живее с техните? И така до пенсия да си е близо до мама. Та вие още от сега имате проблеми преди да сте се нанесли даже, не си го причинявай. Ще съжаляваш. Няма нищо по-хубаво от уединението и личното пространство.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 9cf3145066
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не отивай да живееш там. Ще те съсипят и ще развалят отношенията ви. Излезте заедно на квартира. Никога не трябва нито той да живее с вашите, нито ти с техните под един покрив. Голяма грешка ще направиш, ако идеш.

 
  ...


...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: a144343f6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   За жалост лоша ситуация. И да ти кажа не ходи там вече е късно. Сега в тази ситуация отиди опитай се да се съобразява и ако мн ти дотежи просто сподели на мъжа си, че не можеш така. Има и друга гледна точка, не разбрах за кой град става на въпрос, но да купуваш апартамент сам също е мн тежка задача. Да гледаш децата си също е бележка без помощна на свекърва. Ко като цяло май свободата си заслужава всяко едно от нещата. Въпрос на гледна точка.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 39eb57606f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Всяка жаба да си знае гьола. Преместването ти в къща с 3 различи поколения предвещава апокалипсис и раздяла с приятеля ти. Щом на 30 още живее с родителите си значи не умее да поема отговорност и ще се наложи да търпиш много неща. Да не коментирам свекървата. За нея е ясно всичко от казаното от теб. А не дай боже да има и внуче - ще те побъркат тотално.
В заключение не само, че не хресвам идеята, а я намирам безкрайно грешна ако искаш да бъдеш щастлива.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 1ed3293e5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Възможно е, и като човек, който е живял на квартира ти казвам, че е лудост да се хвърлят пари на вятъра щом имате място и то цял етаж. Просто приятеля ти нека предопреди майка си, че не трябва да влиза без да чука, въпреки, че и сама би трябвало да си го знае това.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: a369c58c12
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Благодаря за съветите - явно съм права да не искам да живея в семейната къща. Парите за нас не са проблем - и двамата сме на високи позиции с високи заплати и можем да си позволим ипотека. Приятелят ми би живял в друг апартамент, но сякаш не му се иска парите, които е инвестирал до сега да ги пишем хвърлени на вятъра. Но пък от друга страна, не е като да не можем да си го позволим.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: d17cb94ac1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   НЕ НЕ НЕ НЕ!!! Огромна грешка недей. Ние направихме тази грешка. Живяхме в неговата къща във вилната зона на една козя пътечка затънтена. Обраха къщата и много се уплашихме решихме ще слезем да живеем с наще, те съгласни ще ни помагат, супер какво по хубаво!? Обаче наще от години се караха и решха ще се разделят и баща ми излезе на квартира ние млади за нас да е апартамента който всъщност е изцяло негов, обаче майка ми остана да живее с нас... такъв кошвар няма вечно някви скандали тя говори против него, опитва се да ни раздели. Сега ще се изнася в друг апартамент слава Богу!
Най- близката ни семейна двойка са по същия начин и ние често си споделяме защото ни е обща съдбата тя пък живее при неговите родители там филма е друг - неговиет родители, леля му с дете то си и детето е едно разглезено, майка му не дава нищо да се каже и ето го пак филма. И те седят само в тяхната стая или на вън.
Споделяла съм и на свои колежки аз съм на 20 те всички са 40 повече са видели. Никоя не каза живях с неговите родители бяхме супер.
Дали ще са неговите родители или твоите е без значение винаги се създават търкания, почват да се бъркат, почват да разпитват, да създават интриги и такива неща. Дори да не е умишлено.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker