Баща ми тормози цялото семейство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Баща ми тормози цялото семейство
преди: 5 години, 2 месеца, прочетена 1414 пъти
Здравейте. На 17 години съм и вече от 8-9 години заедно с майка ми и брат ми преживяваме непрекъснат тормоз от страна на баща ми. Държи се все едно е най-важният вкъщи, кара ни да правим всичко, което той иска и ако не го направим - започва да вика, да тряска и да наказва мен и брат ми. Като бях по-малък ме биеше и е имало случаи, при които съм бил с големи рани или ме е било страх да го гледам и да контактувам с него за дни наред. Само се оплаква, мързи го да направи каквото и да е вкъщи, държи се адски нахално и повече не мога да го търпя... Понеже искам да избегна повечето въпроси ще кажа следните неща- държали сме се винаги нормално с него и сме се опитвали да го зарадваме и изненадваме често, но той пак се държи така... Няма как да се държи така с мен за оценки или за нещо свързано с образование и училище, защото съм отличник, боря се за стипендия, а той самия не е бил много добър ученик... Всичко това ми влияе на мен самия и на държанието ми... Затварям се, не общувам с никого, държа да ми се отделя повече внимание просто защото искам да имам някой, на който да споделя какво ми тежи, а нямам такъв човек, поради това, че съм затворен и не общувам с много хора. Моля ви дайте ми съвет... Какво да правя... Не издържам вече... Почвам даже да си мисля за самоубиване и такива подобни глупости, които преди избягвах, но вече почвам да се замислям дали това няма да е най-добрия вариант за мен... Тотално се отчаях от всичко това и просто не мога повече....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 2 месеца
hash: 843d298c6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Изключи всички възможни мисли за самоубийство! Заслужава ли си да си прекъснеш живота толкова рано, заради друг човек?! Ами майка ти? Тя едва ли ще го преживее, щом има такъв съпруг! Когато станеш на 18 бягай на квартира и далеч от него и ще си стъпиш на краката.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: bebc11e42e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Най-вероятно баща ти има някакво психическо разстройство. Подозирам, че е гранична личност, прочети в гугъл.

Намираш си работа като станеш на 18 и се изнасяш с някой приятел.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 0efceceee6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ти си почти пълнолетен. След година можеш да се изнесеш на квартира и да поемеш живота си в ръце. Ще ти бъде много трудно, но в подобна токсична среда няма да оцелееш още дълго, без да се отрази крайно негативно на психиката ти.
Аз намирам още един изход от ситуацията. Вие сте трима, той е един. Говори с майка ти, кажи ѝ всичко това, което си написал тук. Дай малко смелост на тази жена да премахне един стресиращ човек от живота и на трима ви и да ви даде шанс да заживеете нормално отново. Чуй и нейната гледна точка.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: ff8f113022
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз съм на 31 вече и търпя през всичките години такова отношение и от моя баща. Много ми вреди в живота, стресирал ме е и в момента е много гаден, прави лоши неща срещу майка ми, обажда се в работата на сестра ми за да я излага, говорейки лъжи. Изобщо много кофти човек е и ме е срам от него.... Нищо не можем да направим, има дял от къщата и се чувства за велик. Ние поемаме всички сметки и го храним. Аз живея и на друго място, но постоянно ме е страх какво ли става вкъщи и се връщам. Изнасянето не е решение. Ако някой може да сподели какво да се прави срещу такъв тип гадно и нагло нахалство, моля да сподели.

Но ти се пази, има такива изпитания в живота. Да знаеш има много такива случаи.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: ec97291336
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Пише човека, започнал темата.
Изнасянето не е толкова лесно, колкото си мислите и го казвате с такава лекота, а то не е така... Първо аз съм от тези по-затворените хора и съм се пробвал да работя. Лятото работих но не издъвжах повече от месец. Разбрах, че съм все още твърде малък. Освен това имам намеренията да си изкарам висше образование. Ако започна работа и ученето едновременно няма да издържа психически... Или може да мисля така, защото работех в Слънчев бряг и там предполагам, че знаете, че е много тежко и може би ще ми е по-лесно, ако си намеря другаде работа. А за това, че може да кажа на майка да направи нещо по въпроса, няма как... Вече съм пробвал и тя казва, че не иска, защото или ми казва, че не е звероукротител, или не може, защото примерно той ще и се скара на нея и тя просто не иска/не и се занимава... Всичко това ми влияе ужасно... постоянно имам нуждата да споделям емоциите, а като започна да го правя почвам пък да мисля, че занимавам хората с моите си проблеми, а те си имат свои собствени, с които да се занимават... Не знам... Чувствам все едно съм се отчаял на такова голямо ниво... че просто вече не виждам никакво решение в това... питам се да не би аз да съм проблема и трябва ли да направя нещо... пишейки сега тук донякъде ме успокоява, защото споделям всичко и го чете само този, който го е грижа за историята/проблема ми. Дори не знам защо писах тук в началото с надеждата някой да ми даде идея за оправянето на тази ситуация, като знам, че няма... Ако някой иска да говорим за това на лично и има същия проблем или просто иска да общува с мен може да ме добави в една игра, която играя - league of legends. Играя в ЕУНЕ и се пиша Lux Daddy. Казвам си името там, като осъзнавам, че не всички играят тази игра или примерно има хора на по-голяма възраст от мен и не ги интересуват тези неща. Тези хора мислят коренно различно от мен, защото са живяли повече от мен и са преживявали вече подобни изпитания, ако това има смисъл и просто няма да се разбера с тях.. Надявам се да ме разберат. С хора на моята възраст или поне с еднакви интереси мисля, че бих се разбрал по-лесно и да... Който не играе, винаги може да продължи да отговаря тук.

 
  ...


...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 3157a4abb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   А майка ти защо го търпи? Не го ли вижда как се държи от толкова време. Или да го изгони или да се махнете вие от него.... С какво толкова ви държи? Всяко нещо си има граници.

Той си има лични проблеми и си ги изкарва на вас.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 263b840259
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторът:
Не става. Майка ми все още е с него заради парите му. Ако не е той ние нямаше да имаме това което имаме сега... Къщата се води негова и ако си тръгнем няма да има къде да отидем... Тя сама няма да може да се справи с тези неща..

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker