Искам просто да изхленча за нещата от живота. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Искам просто да изхленча за нещата от живота.
преди: 5 години, 3 месеца, прочетена 1832 пъти
Здравейте на всички пишещи и четящи!
Може би ще Ви се стори твърде странна или превзета, лигава моята история, но така виждам живота си сега.
Скоро правя 29 години, жена в т. н. "сериозна" връзка. Заедно сме от близо година и повече, живеем съвместно от около 10 месеца. За мен е първо съжителство и това започва да ми натежава. По- скоро натежаваше от доста време, сега вече ми създава сериозен дискомфорт.
Сметнете ме за лигла, предвид годините ми, но много е трудно да вършиш всичко в едно семейство. Може би някои от Вас ще кажат, че сама съм си виновна, защото задълженията трябва да се поделят. И аз така смятах, но към днешна дата сметките ми излизат криви.
Много е трудно всичко. всекидневните задължения и проблеми в работата, ангажиментите извън нея. Това, че вкъщи отново само мен ме чака. нямаме деца все още, говорили сме за това, но аз не съм готова, като цяло с идеята да бъда официално съпруга и най- вече майка. Да отглеждам някого и да нося пълната отговорност за неговото същество, а отделно да дондуркам и баща му.
Не искам да бъда зла, обичам момчето си, но ми е адски трудно с всичко.
Искам да се обърна към драгия читател и да попитам: За Бога хора... Как се справяте?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 3 месеца
hash: 88ed7d9116
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Как се справям ? Ами много лесно. От самото начало на съвместното ни съжителство казах на мъжа ми /тогава бяхме само гаджета/, че не съм слугинята в къщи. Пазаруваме обикновено заедно. Чистенето - наели сме жена, която идва веднъж седмично /мразя да чистя, а той няма време/. Готвенето - зимата готви майка ми, останалото време готвя нещо набързо или по-често купувам сготвена храна. Така караме вече 25г. В началото нямаше пари за чистачка и той чистеше, аз по-рядко, само в ролята на помощница. Но пък готвех. Ако отсега не поставиш ясни правила, цял живот ще си слугиня. Отговори си на въпроса искаш ли такъв живот за теб ? Никога не бих живяла с мъж, който няма елементарно уважение към мен и ме оставя да се скапвам в къщи от работа.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 96d5e8dc34
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако той няма да помага вкъщи, може да напуснеш работа и да станеш домакиня и майка. Ако и ти ще трябва да работиш наравно с него, той също трябва да поема половината домашни задължения. Не може жената да има успешна кариера, да е добра домакиня и майка, няма как да стане. Поговорете сериозно по темата и изберете най-удачния вариант за вас.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 2d46c119bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Малеййй, а представяш ли си и 1-2-3-4 деца да имаше на главата? !
Как ли са се справяли хората едно време, като и сами са си изкарвали хляба на нивата? Ори, сей, плеви, жъни, вършей, мели, носи, меси...
С кобилицата и менците за вода на чешмата в края на селото. Готви, пери, къпи, храни 9-членно семейство?
Сигурно денонощието е било 48-часово, че и повече...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 4e5cc2a10e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз не чистя и готвя заради приятеля ми. Правя го за себе си, дори да живеех сама, пак щях да чистя, да пера и да готвя. Не виждам огромна разлика, стига той да не си хвърля мръсните дрехи по земята и да не разхвърля. Правеше го в началото, после му обясних, че не съм му майка да шетам след него и опозна коша за пране, започна да си прибира съдовете и да си изхвърля опаковките. Не го задължавам да помага, но му се дразня, ако пречи. Иначе домакинската работа не ми тежи, това е част от живота, която не отнема много време дневно.
Защо да се тормозя заради 2-3 часа работа на почивки? Все едно да седна да мисля, колко енергия ще изхабя, докато се изкъпя... напълно задължително е и не е болка за умиране. Така както се грижа за тялото си, без да ми тежи, по същия начин го правя и с дома си. Пък и домът ми е моят замък, държа да се чувствам добре във всяка стая, а за целта е желателно да не стъпвам в 3см прах. С деца вече ще е по трудно, но предполагам, че ще са ми много по-мили от приятеля ми и няма да им се ядосвам много. Все пак ще са малки, трябва да си играят и е нормално да цапат. Щом живеят хора в един имот, нормално е той да не е стерилен и да не е съвършен през цялото време. Не се обсебвай прекалено много. Трябва да е чисто, но всеки апартамент понякога не е в блестящ вид, това е нормално, случва се. Опитай се да не мислиш, че вършиш домакинската работа заради приятеля ти, ти и иначе щеше да я вършиш. Можеш да поговориш с него, да се включи с 2-3 неща, за да ти е по-леко.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: f3f3526803
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Просто говориш с приятеля ти, казваш му какво те дразни и какво искаш. Той ако е свестен ще те разбере и ще се поправи. Ако не е -пробваш със скандали няколко пъти и ако не стане му биеш шута. Не разбирам жени като теб-заробват се за някой, а са млади и могат да си живеят живота... ти не си добре да търпиш. Да не би само ти да живееш там... Всеки си има права и задължения. Едно време когато хората са живеели на село е имало доста тежка физическа работа и мъжа я е вършил, а жената е вършила по-леката-домакинската и е гледала децата, както и е била на нивата. Но в днешно време, когато хората живеят в град и нито цепят дърва или носят въглища или работят със селскостопански машини, функцията на мъжа в тази област се обезмисля и е нужно да се пригоди към новите условия. Жената в днешно време работи и изкарва почти същата заплата като мъжа, сметките се поделят между двамата, следователно и задълженията в къщи. Откъде на къде той ще лежи на дивана, докато ти се бъхташ. Ама че наглост...

 
  ...


...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: ccd77f75ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Седим сами, найш кво е яко? Кеф ти да си говориш, кеф ти да си мълчиш. Причуят ти се гласове, светнеш лампата - няма никой, дет да създава грижи.

:) Иначе сериозно... ако нямаш лични планове, дори и без връзка, ще се намерят хора да те натоварят, щот ти имаш време нали...
Измисли си как искаш да си прекарваш деня и си го напиши като дневна програма. Домашните задължения са второстепенни, а и вече има роботи.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 44dce61766
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Хората се съберат за да се подкрепят, да си помагат и така да им бъде по - леко, а не за да носи някой някого на гърба си и да му е по - тежко.
Щом без дете ти е трудно, не знам с дете...
Защо се гърбиш сама с всичко в къщи, след като ходиш на работа? Ако не ходиш разбирам, но така?

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 52eb23ff55
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   И въпросът, и отговорът се съдържат в текста ти:

Въпросът: " За Бога хора... Как се справяте? "

Отговорът: " защото задълженията трябва да се поделят. "

Ж45

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: f4d120e645
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Въпрос на организация! Направи си план и действай по-пъргаво, какво „адски трудно“ има? !!!
Щом не си готова за семейство и дете, и пишеш, че сега ти е трудно... ами стой необвързана, ще ти е лесно!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 1f924a9b4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Като за начало сама не се справям. Не защото не мога, а защото не искам, а и не го намирам за редно.

Още в началото на всичките ми връзки досега съм показвала на партньорите си, че не толерирам подобни отвошения - под "начало" разбирай преди да сме заживявали заедно. Имам приятелки, които нямат проблем с това да се грижат за домакинството си без помощта на половинката, но за мен не е правилно. Вкъщи си делим задълженията - разбира се, ако той не се чувства добре, зает е или нещо такова, го отменям. Обратното също важи. Отдавна жената не е човекът, чиято единствена задача е да върти домакинството и да се грижи за децата. След като и двамата работите, се очаква и двамата да миете чинии, да готвите и т. н. Поне така виждам нещата аз. :)

Говори с него, кажи му, че това те дразни, изморяваш се и не се чувстваш добре. Просто му сподели това. Ако не се променят нещата, съветът ми е да се разделите, защото след раждането на дете нещата ще станат по-зле.

 
  ...

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 6af632ccc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   Той обича ли те ако те оставя всичко да вършиш? Хванала си някакъв селтак, който мама му е казала, че заслужава да си почива повече от теб. Не бих се занимавала с подобен плазмодий. Вкъщи вършим всичко заедно, за да имаме свободно време заедно. В кой век живеете?

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: ffdd0135d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   За съжаление твоето положение е доста често срещано в наши дни. От жената се очаква да работи наравно с мъжа, да изкарва пари, да върти домакинството и да гледа децата, но само по себе си не е правилно това претоварване. Така както го виждам имаш 2 опции:

1. Двамата заделяте пари и си купувате прахосмукачка робот, пералня със сушилня, съдомиялна и т. н. Накратко- възползвате се максимално от роботизираните иновации в домакинството. Останалата работа си я поделяте.

2. Ти си мълчиш, вършиш всичко надявайки се мъжа ти да схване тънкия намек, но това няма да се случи защото на него му е удобно някой да го обгрижва. Няма какво да се лъжем, на всички би ни било удобно някой да ни търчи по задника и върши всичко вместо нас. Въпроса е, че никой независимо от пола не бива да се научава на това, не е честно спрямо партньора.

Семейството е един екип, в който всеки трябва поравно да поема задълженията. Ако единия го мързи, другия не е длъжен да го мъкне на гърба си. Това вече се превръща от екипна работа в паразитъзим, а никой не обича паразитите. Така че си направи добре сметката, проведете този разговор сериозно и си помисли какво искаш от човека отсреща: партньор или паразит.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: e018c91cc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   До 3

Със сегашните научни постижения, можеш да изкарваш мнго повече от нивата, отколто е изкарвал прадядодото на баба ти. Някак си обаче, не виждам да има огромен наплив.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 0091f419f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   А аз да попитам номер 1 - като чужда жена ти чисти мръсотията, а мама ти готви, кой идва да ти "помага" като идеш до тоалтентата по голема нужда? Или поне там се справяш сама? Не за друго, ами кажи ако трябва да дойдем и за там да ти помагаме, да не се "скапваш" от работа и там.

Аман от такива аристократки на които все някой друг им подгъзува... и то от 25 години..

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: e41f246369
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Как се справяме? Пазаруваме (почти) винаги заедно. С носенето на вода и хвърлянето на боклука се занимава само той. Миялната и пералнята се редуваме да зареждаме - мръсните чинии всеки си слага директно в миялната (отне време докато свикнем, първо се трупаха по навик в мивката). Простирането - който се случи на място, когато е готова пералнята; съдовете разпределя, който първи отвори машината и види, че е пълна с чиста посуда. Той не обича да чисти с прахосмукачка, прави го само ако изсипе или счупи нещо на пода, така че обикновеното прахосмуча аз, той също никога не се сеща да бърше праха - така че автоматично и това отива при мен. 70% от готвенето изнасям също аз - обичам да готвя и нямам против, но ако съм уморена или не ми се готви днес, той винаги откликва с желание и го върши, трябва да призная, че готви доста добре. Сутрин обикновено той оправя леглото и проветрява стаите. Банята ни е проблем - обикновено никой няма желание да я чисти и всеки път става след дискусии - ваната всеки мие преди да я ползва, душ-кабината обикновено почиства той, тоалетната чиния и мивката - аз. Разпределянето на изпраните и изсушени дрехи - всеки прибира своите, не гладим.
Трябва да кажа, че когато се събрахме той понеже беше живял сам беше свикнал да върши доста повече от домакинската работа без да се замисля - но от съвместния живот се поразглези и започна да оставя доста неща като види, че ако не го свърши той, то някой друг ще го свърши. В момента (след 9 г) сме стигнали до някакво равновесно положение, в което всеки си знае задълженията, а каквото е неприятно и за двамата гледаме да вършим заедно, за да не се чувства никой прекаран. Сама не бих могла да се справя - не бих живяла с мъж, който смята, че трябва да остави всичко на мен.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: b38f67c107
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

16.   А някой изчете ли коментарите до тук? Първата, майка и и готвела, жена /прислуга/ и чистела! Баща ти да не насочва чурката на мъжа ти м-у краката? ! Другата пък не я интересувало. Всеки да си чистел. Само да попитам ; това ли е представата ви за семейство и семеен живот? Мъжът и жената се събират под един покрив за да създадът поколение. Да си помагат в гадния живот. Никаде не прочетох разбирателство, подкрепа, помощ. Кой ви втълпи в главите, че за два пръста месо м-у краката, трябва мъжете да ви боготворят и носят на ръце? Да! Тъпите, безсмислени и противни сериали няма на какво друго да ви научат. Кой ще ви изчисти след като се наядете? Мъжът ви ли? Или да пусне пералнята, че ви е страх от ток? По-добре да отиде в родилния да роди той! Крещите навсякъде, че жената отдавна не е по-слабия пол, а после прислуга, ресторанти и мама! Ако някой не е разбрал, живота в тази дупка наречена българия, е гнусен и труден. Щом мъжът ходи да работи, то и жената трябва да носи заплатата си в къщи. Ако единия помете, другия ще забърше. И аз искам да крещя, че едвам смогвам, но няма кой да ме чуе. Късам си червата. Гледам си детето. И ходя след гъза на жена ми! Какво стана с ЖЕНАТА като човек? ! Къде се изродихте? ! Нямате ли ясната нагласа за семеен живот, то явно не е за вас!

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 88ed7d9116
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   До номер 16. От 1. Нещо ти си се объркал. Никой не ти е виновен, че не изкарваш нищо. Естествено, че при това положение ще помагаш в къщи. Това е и твоят дом, а не само на жена ти. Ние имаме общ бизнес с мъжа ми. Издържаме и родителите си. Оставаше при цялото натоварване в работата да се претрепвам и в къщи. Проблемът на авторката е, че само тя поддържа къщата, а приятелят й се скатава. Откъде накъде, след като и тя работи? Ако не иска да помага в къщи, да си осигури помощник - чистачка или каквото реши.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker