Време за вас двамата след появата на детето? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Време за вас двамата след появата на детето?
преди: 5 години, 2 месеца, прочетена 1399 пъти
Здравейте! Скоро ще съм майка и имам много притеснения. В началото сигурно ще е голям хаус, но да ви питам след това успявате ли да намерите все пак време за вас със половинката?
Под "време" нямам предвид нощни излизания, гости и ресторанти, а някакъв момент за вас двамата. Иначе си падаме домошари. Ние ще гледаме детето сами. Въпросът е, че аз съм по -любвеобилна към мъжа и ме притеснява дали ще си имаме все пак моментите заедно, ще успея ли да се нагодя към новото дори да не е веднага. Вие как се справихте?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 2 месеца
hash: f7b7d69a91
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Като дойде детето хич няма да ти трябва мъжа ти. Ще ти е все едно дали ще спи при теб или на дивана. Малкото мрънкалче ще те обсеби. Първите месеци са лесни-спинка, ака и папка и плаче понякога. С времето обаче спи по-малко и мрънчи повече. Така че ако искаш близост с мъжа ти до 3 месец нататък само бебето ще ти е в главата. Аз и мъжът ми се отдалечихме безвъзвратно и се дразним по цял ден. Животът ни е скапан, ние сме скапани, дано не си скапим и детето

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: be12aeac1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това са пълни клишета, че няма да ви остава време. То е дете, в количката какво може да направи, основното е да се храни и сменят пелени. То си спи през половината денонощие така или иначе.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: c1d7f21896
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Времето насаме значително намалява поне в началото. Добрата новина е, че децата изобщо не ти пречат да общуваш с половинката, дори и да са в стаята.
Когато бебето е малко е трудно. Буди се, плаче, гладно е, напълнило е памперса или друго. При семействата, където бащата поема част от домашните задължения или помага с детето, нещата са значително по-лесни. Двама човека свършват задълженията по-бързо, могат да си говорят докато ръцете им работят, а после им остава време и да седнат да изпият едно кафе в хола. Така и ти ще си по-спокойна, защото стресът за теб ще е по-малък. С бебе има едни вечни притеснения, звънене на баби, на педиатри, на други майки. Когато си разделите всичко на две, чувствате подкрепа от половинката и ви е по-леко. Вие ще сте много развълнувани в началото, вниманието ви бързо ще се насочи към бебето и ще ви е забавно да сте тримата заедно. Няма да е такъв проблем, че вече не сте двама. Дори ще се чудите, как изобщо сте живели без дете.
Бебето ще порасне малко, ще започне да си играе само. Когато това се случи, може да сте на дивана и да се гушкате, докато го наглеждате. Зависи и от детето, но в повечето пъти е напълно възможно. Братовчедка ми прехваля кошчетата за бебета точно поради тази причина. Детето е винаги с нея и мъжа ѝ, то си стои кротко в кошчето, а те могат да правят каквото пожелаят. После детето ще порасне още малко, ще може да го водите на площадки и пак да сте заедно. Докато детето играе, за него вие сте част от фона. Вие ще се научите да го следите и с периферното си зрение, хаха. Като родители ще откриете, че имате талант да наблюдавате, дори когато не се стараете. Децата лягат по-рано, това също е време за вас.
Животът се променя, но с децата може да правите почти всичко, което сте правили и преди те да се появят. Изключваме кръчмите, домашните партита и дискотеките, но за останалите неща няма проблем. Важно е ти като майка да си спокойна, за да може и детето ти да е спокойно през по-голямата част от времето. Истината е, че ще има много трудни моменти, ще сте уморени и ще прекарвате по-малко време насаме, различно време насаме, но стига да се държите един за друг и да си помагате, единствената разлика ще е, че ще имате още повече любов в живота си.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: db15723f2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 1, по-тъп коментар не съм чела. С това мислене нищо чудно, че сте се отдалечили. Нямало да ти трябва мъжът ти... ми за кво си го взела тоя мъж изобщо, за разплод ли?
Глупава работа.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: b5a07a4aa3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Здравей. Аз имам дете, което е на възраст под 2г. Също като теб си задавах много и подобни въпроси преди да забременея и родя. Истината е, че близките ти няма да си позволят да ти кажат истината, при положение, че ти предстои голямо изпитание и е важно да си колкото може по-спокойна. Първо, раждането въобще не е леко. Което и да избереш - тежко е. Естествено - леш, секцио - още по-леш. Но пък хормоните ти помагат да не ти пука. И да предположим всичко мине леко /пожелавам ти го/, после ти предстои стреса от отговорността за живота на едно човече. В момента няма как да го разбереш, но като родиш ще го почувстваш.
Да се надяваме, че ще имаш кърма. Ако ли не - адаптирано мляко. И в двата случая, на 2 ч хранене /денонощно/ и ако сега ти се струва лесно и постижимо, точно след първата седмица ще каталясаш от безсъние и стрес дали правиш всичко както трябва.
След като свикнеш да спиш на 2 ч идва нова изненада - колики. Тогава ще си мечтаеш да спиш на два часа, защото когато не яде детето ще реве. Междувременно ще ти се наложи да се справиш със следродилна депресия, защото в момента си надрусана от хормоните, които бушуват в теб, но след раждането ще трябва да изтрезнееш.
Това са първите няколко месеца. Представи си тази рутина няколко месеца. И след като си помислиш, че няма накъде да е по-трудно започват да растат първите зъби. При което съвсем няма да спиш. Междувременно ще трябва да го захраниш, да го извеждаш и да му обръщаш внимание, в малкото моменти, когато е спокойно и не реве. Я си представи това да се повтаря с месеци, ежедневно и си помисли дали ще имаш не време, а желание за каквото и да било. Ще използваш малкото време, което ти остава за сън и лична хигиена и поддържане на домът, в който живееш. Проекти, хобита, лични интереси и всякакви занимания ги забрави. С промяната няма да свикнеш, просто ще ти се наложи да се съобразяваш с детето и неговите нужди.
Представи си го така - ампутират ти ръката, но ти не свикваш с това, а се научаваш да живееш по този начин.
Не казвам, че е лошо да си родител, има и хубави моменти, но те са може би 10% от тези 100%. Предимно грижи, рев, инат, харчове и притеснения. Това е да си родител. Нито телевизия има, нито ресторант, нито кино, нито дрехи ще можеш да си купиш вече, само онлайн. Трудно е да пазаруваш и готвиш и гледаш дете, трудно е и на работа да почнеш след това и на градина да го оставяш, абе голям зор си е. АМА ИМА И ЕДНО ДРУГО НЕЩО - и да останеш без дете не е хубаво. Тия без децана старини умират самотни. Не говоря за гледане, това е тъпо- говоря че нямат близки и умират самотни, защото няма кой да дойде на празници да празнуват заедно.
Успех и безпроблемно раждане, защото леко раждане няма - всяко раждане е трудно.

 
  ...


...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 25181b18e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 2, ти дете имаш ли? Детето не робот, който се буди иска да се храни под час, а човешко същество, което си има своите потребности и желания.
За моментите заедно, ще трябва сами да си ги осигурите, ще трябва и двамата да се потрудите. Ако мъжът ти те остави сама да се оправяш с всичко, понеже си в "отпуск" и си по цял ден вкъщи, то вечерта, когато малкото заспи, ти няма да имаш сили за нищо.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: d02a0b26ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Всичко е според зависи , как си го направите. При нас бабите и дядовците много помагат. Нашата дъщеря стана на годинка. Винаги когато ходим на почивка или излизаме на ресторант я оставяме да я гледат, така и тя свикна, и не плаче, и да иска само при мама, както се случва с много други деца. Въпроса е дали вашите родители имат възможност да гледат внучето си. Ако имат , не ги лишавайте от това никога. Най-важното е , да създадете режим на детето. То трябва да знае , че вечер е време за спане , а не за игра. Ако създадете режима , винаги ще имате време за вас.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: d5467f4efe
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   4 Жената има впредвид това, че нещата се променят и жената почти се занимава с детето, за мъжа и не и остава много време, когато станат трима вече не е като да са двама и да си обръщат такова внимание, а е насочено към малкия човек. Пък и при нас е така, не си обръщаме особено внимание, а и нямаме време.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker