Майка ми иска пак да се намеси в живота ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Майка ми иска пак да се намеси в живота ми
преди: 5 години, 2 месеца, прочетена 1790 пъти
Искам да споделя дилемата си и ще съм благодарен някой, който е бил в подобна ситуация, да ми каже какво решение е намерил.

Мъж на 32 години съм, ерген, живея в София. Преместих се веднага след като напуснах гимназия. Майка ми работи в родния ми град и се пенсионира след една година. С баща ми са разведени от много отдавна и тя няма партньор.
Накратко ще разкажа за нея и отношенията ни. Майка ми е, обичам я, но е ужасен и токсичен човек. Почти всеки ден пребиваше от бой мен и сестра ми, крещеше ни като луда, че за нищо не ставаме, контролираше ни живота за всичко. Не ми даваше една чиния да измия с думите "ти си некадърен, не можеш както трябва, остави на мен". Това ми насади много комплекси и проблеми. Но било каквото било, изнесох се на 19 и с времето започнах да поставям граници. Вече с майка ми сме в нормални отношения. Чуваме се веднъж седмично, посещавам я три-четири пъти в годината, не прави опити да ми се бърка в живота. Донякъде съм се преборил с комплексите от детството, но имам още да работя над тях. Но още, когато прекарам известно време с
Сестра ми нямаше моя късмет. Остана да живее с майка ми, което доведе до тежка депресия. На 28 нито учи, нито работи, нито иска да прави нещо в живота си. Тотално зависима от майка ми.

Майка ми ми сподели наскоро, че иска като се пенсионира, да си продаде апартамента във Варна и да дойде в София (най-вероятно със сестра ми), за да е по-близо до мен и да прекарваме повече време заедно. Казах ѝ, че вариант да живеем под един покрив няма, а тя "Не, не, ти си стой на квартира. Просто да се виждаме по-често". Честно казано, не искам това да се случва. Предпочитам да прекарвам свободното си време в четене на книги, излизане с приятели, спорт, но не и с лудата ми майка. Само се товаря. И да дойде, няма да имам време и желание да я виждам често. Страхувам се, че пак ще прави опити да ми се бърка в живота, да ме контролира. Когато прекарвам време около нея, пак се връщат страховете и комплексите ми, пак ставам смотаняка, който бях като тийнейджър. Самочувствието ми пада. Сега съм сам, но не мога да си представя да запозная жена с нея. А ако някога имам деца, тя ще ги вижда само в мое присъствие. Не бих ѝ ги поверил.
От друга страна, не мога да забраня на майка ми да се засели където и да било. А и тя остарява, в един момент ще има нужда от помощта ми - дали след 5 или след 20 години, не се знае, но ще се случи. Колкото и да са ни лоши отношенията, не мога да я оставя. Не знам как да постъпя. Мога да ѝ кажа само предварително, че няма да мога да прекарвам много време с нея, а тя да си реши да се мести ли или не.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 2 месеца
hash: bd7497bb9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много правилно мислиш,разбрал си какъв човек е и съм сигурен,че баща ти се е отървал (тя е била инициатора на развода).
Колкото може по-далеко от теб,защото един ден може и семейството ти да развали,явно е токсичен човек

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 6778fc8d5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Пич на 32 години си. Замисли се тя ти е майка, винаги ще ти бъде майка каквото и да мислиш за нея - като по- млад от тебе интелигентен човек ще ти кажа, не скачай срещу майка си тя те е създала и ти даде живот.
Аз когато бях тинейджър също ядох доста бой от моята майка, стигало се е дотам да бягам от къщи- Когато станах на 21 се изнесох на квартира в която живея и сега почти на 26 съм нямам жена и деца но и моята майка е била същата като твоята на поведение- Всеки път мрънка че стаята ми е била мръсна и еди какво си. Моя съвет: Обичайте родителите си, защото един ден ще се събудим и ще видим че леглото е празно за съжаление

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: f2da5a3adb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Според мен най-правилно е да й кажеш веднага, че е свободна да си се мести, където си поиска, но да не живее с илюзията, че ще прекарвате повече време заедно от сега. Това, че тя го иска, не означава, че ти трябва да го направиш. Нека го знае това и да не си прави тънки сметки как освен сестра ти ще трови и теб.
Относно запознаването с жена - не е задължително. Не вярвам някоя жена да се оплаче, че няма да има близък контакт със свекърва си, а и от личен опит ти казвам, че няма по-грозна гледка от това дърта и проста лелка да мачка мъжа ти, да му сваля самочувствието нарично и да се държи с него като с бебе. Относно децата, изобщо не е задължително да й ги даваш - както е мачкала теб и сестра ти, така ще мачка и тях. Понеже явно няма уважение към теб, няма и да се съобразява с твоите изисквания и решения като родител. Може даже изобщо да не й ги показваш. Такъв човек може само да им навреди.
Добре си осъзнал, че е токсична и по-добре далеч от нея. Аз лично не смятам, че няма да ти се наложи и да я гледаш. Първо, рядко лягат на легло за повече от 2-3 дни преди фаталното (въпреки че подобни хора биха могли да играят театър и да се правят с години на по-болни отколкото са). Второ, ако се наложи някой да й помага, сестра ти живее с нея все пак. Само да не стане дъртата да се спомине и сестра ти да висне на твоя врат. Това не го допускай - все пак тя си е избрала да остане при мама.
И избий комплексите от главата си и си намери жена. Само на тати принцеските, както и тези, които оставят мама да им се меси, не биха те разбрали и не биха те подкрепили да не контактуваш с майка си. В крайна сметка какво означава за теб мнението на една ужасна, токсична жена, която е достатъчно зла и глупава, за да се опитва да вързва децата си за себе си? Баща ти явно се е усетил и си е бил камшика. Аз на твое място нямаше и да си говоря с нея всяка седмица.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: fecf4bb502
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Кажи ѝ всичко, което написа тук. С това ще обясниш защо не би могъл да прекарваш допълнително време с нея, ако се премести в София. Постави ясни граници колко и кога може да се виждате, достатъчно те е тормозила.
Отраснах с майка си, която прибра брат си в своя личен апартамент (здрав мъж на 30 тогава), за да го гледа и обгрижва, защото той "нямало да работи за жълти стотинки". Демек мързелив търтей, който чакаше на майка ми и баба ми, на всичкото отгоре и тежък алкохолик. 7-8 години от живота ми преминаха в пиянски скандали, побоища и разправии за пари. Майка ми редовно ходеше насинена, няколко пъти ѝ чупи ребрата, главата също ѝ сцепи, веднъж ме удари с бутилка, друг път ме свали от стола с шамар, защото го бях видяла да краде от нещата на майка ми и ѝ казах. Оправданието на тази жена за този терор, за редовните посещения на полицията и т. н., беше, че ѝ е брат. И тя търпеше години наред, докато онзи не умря от впиянчване. Майка ми продължава да го защитава, казвайки че е роднина и прочее.
Разправям ти всичко това, защото, според мен, няма значение каква връзка имате с един насилник - баща, майка, съпруг, случаен тип на улицата. Важно е отношението, което имате един към друг. Щом за Х ти си просто боксова круша и изкупителна жертва, нямаш работа с този човек. Просто не разбирам как това, че ти е майка, може да е оправдание за каквото и да е. Щом евентуалното ѝ присъствие те поставя в подобна ситуация, изобщо не го допускай. Нека знае защо се случва всичко това, пък дано поне малко се засрами от себе си... Роднинската връзка не значи нищо. Най-малкото на нея не ѝ е попречило да пребива и тормози родните си деца, нали така?

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 71e6f5b403
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Умен, разумен човек си и най-добрият съвет, който мога да ти дам, го има вече в текста ти.

 
  ...


...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 49aff5373b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Продължавай да държиш на свободата си. Опитвай максимално да я държиш на страни. Знаеш, че продаде ли апартамента във Варна, с тези пари може да си купи някаква гарсониера около шопия. Не прави грешката да я запознаваш с бъдещата госпожа. Когато стигнете до този момент, обясни с подробности защо не трябва. Чак когато жена ти разбере за какъв човек става дума и все още държи да се запознаят, тогава. Но не повече от 2-3 часа. Ограничавай посещенията от която и да е страна. Баща ти за това си е тръгнал. Моят също. Моята майка е подобен човек с изключение, че не ни е била със сестра ми. За това сестра ми избяга на друг континент и не съм я виждал от 20 години. Този тип майки са отгледани по този начин. Животът ги е смачкал с отглеждането на децата си. За тях ние никога няма да можем да си обуем гащите правилно. Стой на страна от нея и не и позволявай да ти дава наклон на живота.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 7c4aea0228
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Поклон пред разумното ти мислене, да си жив и здрав. Бъди искрен, това и кажи. Човек носи отговорност за постъпките си, ако се е държал недобре, е нормално да не е така желан.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: c0aabee1fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Това, че си се изнесъл, е много добре! Така и трябва! Защото ако непълнолетно лице води нощен живот, а е без придружител, го прибират в районното и викат родителите му, ако си купува алкохол или цигари-не му продават! А като стане пълнолетно, има права за всичко, но и задължения-затова, защото като станеш на 18, вече си свободен, вашите не отговарят за теб, можеш да водиш нощен живот, да пътуваш навсякъде, да се изнасяш, както си и направил, без някой да ти стои на главата и да ти опява постоянно! Но имаш и отговорности-ако откраднеш, влизаш в затвора за 3 или повече години, ако влезеш в чуждо жилище-също! Искам да ти кажа, че по Закон никой не отговаря за теб, след като станеш на 18, но непълнолетните често ги вкарват в разни схеми, защото се отърват леко! Но просто не ти трябва обсебваща майка-кажи й, че по Закон, след като лицето навърши 18 г. никой не отговаря за него! Каквото било до 18 г. -било! Просто не е редно! А това че си сам на квартира е много добре-сам се оправяш, не търпиш постоянно майка ти да гледа сериали по цял ден, можеш да си гледаш каквото ти решиш, без да се съобразяваш с нея, можеш да играеш на компютъра когато и колкото си решиш, да лягаш и ставаш също! Живот-мечта! Не на обсебващите майки!

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 7186792049
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Хубаво е, че майка ти е решила да се премести близо до теб, защото след години ти самият би се притеснявал за нея, като е далече.
Излиза, че ти така и не си преодолял негативното й влияние върху теб, само си го заглушил, дистанцирайки се. Т. е. имаш проблем за решаване. Ами реши го.
Не може да оставяш друг човек да определя стойността ти, та дори този човек да е майка ти. Опознай себе си, обикни себе си с качествата и недостатъците си, и никой повече няма да може да подкопава самочувствието ти.
Родителите трябва да се обичат и уважават, защото благодарение на тях сме се появили на този свят. Но трябва и да се възпитават, защото и те грешат.
И ако можеш, помогни на сестра си да си намери работа и да започне да си живее живота.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker